2014-08-05

Vasaros MFL 7x7: penkto turo apžvalga

Štai ir baigėsi reguliarusis sezonas Vasaros MFL 7x7. Po paskutinio turo paaiškėjo likusios 2 komandos, kurios pateko į ketvirtfinalį, jomis tapo Ciongas ir Ventlis, o apie ketvirfinalio poras, pakalbėsime per anonsą.

FK IndEx – Eagle Team 9-2

 

Labai jau netikėtas rezultatas. Tačiau akivaizdi persvara pasiekta tik antro kėlinio pabaigoje. Oranžiniai šiek tiek nustebino sudėtimi. Susirinko gausiai, bet neturėjo vartininko. Į vartus stojo Artiomas Barinovas. Klaidų nepadarė, kelis sykius išgelbėjo komandą nuo įvarčio. Bet žaisdamas gynybos grandyje,  tikrai būtų sustiprinęs komandą. IndEx šį kartą turėjo daug keitimų, nebuvo tik Viršzumirskio ir diskvalifikuoto Stankevičiaus, nors ir pavėlavęs, bet prie komandos prisijungė ir seniai matytas E. Česonis. Grudinskis nors ir žadėjęs praeitą savaitę nežaisti, žaidė ir gana smarkiai prisidėjo prie sutriuškinimo. Rungtynės prasidėjo erelių antskrydžiu prie varžovų vartų: Pelakausko smūgis per save, Zemlecko smūgis galva patikrinęs vartininko reakciją. Reikėjo sudrebinti du virpstus vienos atakos metu, kad IndEx atsibustų. Grudinskis išvedamas vienas prieš vieną, bet Barinovas apsigina. Markovskio smūgis greta vartų. Pelakausko smūgį IndEx vartininkas atmuša, prišokęs Janas Šotas nesugeba nukreipti kamuolio į vartus. Po šio momento sekė greita IndEx ataka. Malyšas sužaidžia sienelę su Grudinskiu. Pastarojo stiprus smūgis į kairį tolimą kampą. Nepaisant įspūdingo Barinovo šuolio kamuolys kerta liniją. 1-0. Vėliau puikios progos neišnaudoja Algis Vascenka, jo smūgį Barinovas gaudo kojomis. Tačiau jau po kelių akimirkų minėtų piliečių akistatą laimi Algis, Artiomas jį griauna baudos aikštelėje ir teisėjas skiria 9 metrų baudinį. Prie kamuolio stoja Eduardas Grudinskis ir jau 2-0. Taip baigėsi pirmasis kėlinys. Antro kėlinio pradžioje rezultatą švelnina Aleksandras Plešakovas. Komandos pasikeičia keliais netiksliais tolimais smūgiais. Irmantas Mikolaitis atmetinėja kamuolį vartininkui, jį perima Algis Vascenka ir 3-1. Oranžinių gretose prasideda pykčiai ir kaltųjų paieškos. Po kelių minučių Janas Šotas švelnina skirtumą iki minimumo 3-2.  Ir ereliai puola lyginti rezultato, tačiau bepuldami atidengia gynybos bastionus, ir dvi greitos IndEx atakos ir jau 5-2. Sušaudytas Barinovas meta pirštines ir bekeikdamas komandos draugus palieka aikštelę. Į vartus stoja Vytautas Zemleckas. Tačiau Vytautas  gynėjas, ne vartininkas, o ir komanda palūžus. Dar keletas tokių pačių, beveik identiškų atakų ir jau 9-2, bei Grudinskio asmeninis triumfas: 6 įvarčiai ir rezultatyviausio snaiperio titulas: 15 įvarčių per 5 rungtynes. Index antri, Eagle Team treti lentelėje.

 

 

FK JOMA- Western Union 7-3

 

Jau prieš rungtynių pradžia buvo aiškus nugalėtojas ir pralaimėtojas. Pirmoje vietoje esanti Joma susitiko su šeštoje esančiais WU futbolininkais. Po rungtynių abi komandos išlaikė savo vietas turnyrinėje lentelėje. Rungtynės prasidėjo kaip ir buvo galima tikėtis juodųjų atakomis. Denisas Savrackis pasižymėjo kartą, dar du pridėjo Vaidas Garšvinskas ir pirmam kėliniui į pabaigą artėjant  rezultatas buvo 3-0 Jomos naudai. Bet viena iš nedaugelio progų pasinaudojo į priekį nubėgęs Dominykas Pošiūnas.  Antrajame kėlinyje vaizdas beveik nesikeitė, Joma išnaudojo labai nedidelę dalį savo progų, tuo metu, kai WU beveik šimtaprocentiniu tikslumu užbaigė bet kokį realesnį momentą. Tad galutinis rezultatas 7-3 ir Joma ruošiasi kovai dėl nugalėtojų titulo, na o WU dėl galimybės nebebūti paskutiniais.

 

FK Ciongas – FK Barbakanas 6-3

 

Senų draugų ir varžovų rungtynėmis pagaliau buvo išspręsta dilema: kas bus ketvirti grupėje. Jais tapo Ciongo futbolininkai. Nors galutiniame rezultate yra saugi persvara, bet įtampa tvyrojo visas rungtynes.

Rungtynės prasidėjo Aivaro Biržinio tolimu baudos smūgiu. Vartininkas atmuša, pirmas prišokęs Slava Čebrukas pabando nukreipti kamuolį į vartus, bet vartų sargas Denisas Orlovas gelbsti komandą. Pirmąjį įvartį smūgiu per save pelno Ciongo legionierius iš Italijos Matteo Danieli. Šuolis gražus, smūgis neblogas, bet didžiausi nuopelnai dėl šio įvarčio tenka vartininkui Giedriui Cininui, kuris nesugraibė kamuolio. Ir nors prieš turnyrą Barbakanas džiaugėsi sustiprėjusia vartų sargų linija, bet kažkodėl jau kelintas turas vartus saugo saugas. Tad dėl klaidų nelabai gali kaltinti. Tačiau Giedrius Cininas greitai išperka savo kaltę. Išmušinėja laisvą smūgį ir užmetą oponentui už apykaklės. 1-1. Po kelių minučių kampinis prie Ciongo vartų, suirutė ir rankas į viršų kelia Tomas Zažeckas. Ir Ciongo aistruoliams tampa neberamu. Nes lygiųjų neužtenka. Reikia pergalės, o čia sužaidus pusę pirmo kėlinio jau pralaimi. Nuo didesnių problemų gelbsti Slava Čebrukas, blokuodamas komandos draugo smūgį į Ciongo vartus. Tačiau vartininko trūkumas davė savo: neryžtingumas padėjo Dainiui Vizbarui pirmam prišokti prie kamuolio ir 2-2. Vėliau skiriamas 9 metrų baudinys, kurį realizuoti ryžosi italas. Šansų vartininkui nepaliko.3-2. Likus žaisti minutei Darius Vizbaras smūgiu iš krašto pelnė savo antrą ir komandos ketvirtą įvartį. 4-2 Ir Barbakano reikalai komplikuojasi. Antrajame kėlinyje ilgą laiką buvo dviejų įvarčių skirtumas ir auganti įtampa, kuri išsiliejo dviem geltonom kortelėm. Gyčio Simanavičiaus įvartis palaužė Barbakaną, kelias minutes jie buvo kaip nesavi.  Likus žaisti 5-7 minutes Andrius Vaicekauskas įgrūda kamuolį į vartus ir atgaivina Barbakano viltis išpešti lygiąsias. Tačiau į greitą ataką nubėgęs mėlynasis Arvydas Vitas sužlugdo jas  ir kyla turnyrinėje lentelėje 4 vietą ir iškovoja galimybę žaisti ketvirtfinalyje.

 

FK Vikingai – El Dorado 0-13

 

Stebėdami kitos grupės rungtynes geltonieji vedė skaičiavimus kiek laimėti, kiek pralaimėti, kol galu gale nusprendė, laimėti savo rungtynes ir nekreipti dėmesio į Viršuliškių – MSC rungtynes. MSC laimėjimo  ar pergalės atveju, El Dorado būtų antri. Tad į rungtynes geltonieji išėjo nusiteikė kovoti, nusiteikė kovoti išėjo ir Vikingai. Vikingai  norėjo ir bandė kovoti. Stengėsi, kovojo, baudavo, buvo pilni sportinio pykčio, bet to neužteko. El dorado geriau futbolą žaidė. Ir tai turėjo patikti gausiems geltonųjų gerbėjams, pirmą kartą atėjusiems palaikyti mylimos komandos. Komanda pasistengė ir sirgaliai turėtų rinktis dažniau. Rezultatas 13-0 pasako viską, Vikingai liko paskutiniai, na o EL Dorado laukė MSC iškovotų taškų.

 

CSC –  FK Ventlis 2-3

 

Kova dėl paskutinio kelialapio į ketvirtfinalį. Prieš rungtynes Ventlis turėjo vienu tašku daugiau, tad rungtynėse jiems būtų užtekę lygiųjų. Tačiau jau pirmomis minutėmis klysta gynėjai, CSC išmeta kamuolį iš auto, kamuolys peršoka gynėją ir Julienas Richardas prišokęs galva nukreipia kamuolį į vartus. Ventlio atsarginių suolelis, treneris Artiomovas ir gerbėjai lengvame šoke. Ventlis šoko lyginti rezultato, tolimas smūgis ir CSC vartų sargas Vaškevičius tik žvilgsniu palydėjo kaip kamuolys atsitrenkė į skersinį. Po kelių minučių Ventlio vartininkas vos nepalaidojo savo komandos. Marius Lapko nesėkmingai išmušė kamuolį, bet CSC puolėjas nepataikė į tuščius vartus. Visgi pirmajame kėlinyje Ventliui pavyko išlyginti rezultatą. Kamuolys pataiko į Vydmantą Kuzmicką ir krenta į vartus 1-1. Tiesa rezultatas galėjo pasikeisti, puikus Richardo perdavimas ir geras Dariaus Pradzevičiaus smūgis galva, bet vartininkas vietoje. Antrasis kėlinys prasideda dviem puikiomis neišnaudotomis Žuko progomis. Komanda jam primena praeitą turą. Evaldas Lukaševičius pergudrauja Kęstutį ir Ventlis priekyje 2-1, po kelių minučių Lukas Kudaba muša per save CSC vartų sargui atrodo, kad kamuolys skries pro šalį, bet jis atsitrenkęs į virpstą krenta į vartus. 3-1 ir CSC šansai mažėja. Julienas neišnaudoja puikios progos sušvelninti rezultatą. Tačiau tai padaryti pavyksta Denisui Vanpouckei. 2-3 CSC puola į šturmą, bet paskutinė reali proga priklauso Ventlio puolėjui Žukui, tačiau po puikaus perdavimo, jis vietoj vartų, kamuolį nukreipia į užribį. Ventlio sunki, bet pelnyta pergalė. Ir ketvirta vieta grupėje

 

FK Viršuliškės – Mėgėjų sporto centras 4-2

Kova dėl pirmos vietos grupėje.  MSC norint išlaikyti pirmą vietą, daug nereikėjo, jie galėjo ir pralaimėti, bet tik vieno įvarčio skirtumu.  MSC nutarė „nelaikyti“ rezultato ir pradėjo pulti, tačiau po kelių minučių baltieji perėmė iniciatyvą ir pradėjo spausti varžovus. Spaudimas davė savo vaisių. Edvinas Lašinskas pelnė įvartį, tačiau po kelių minučių Adomas Kirpas baudos smūgiu išlygino rezultatą. Gal geriau būtų nelyginęs ir nepykdęs viršuliečių. Nes tik išspyrę kamuolį iš vidurio, baltieji pradėjo ataką ir Jaroslavas Ilcevičius pelnė įvartį. Dar po minutes, gausiam viršuliškiečių aistruolių džiaugsmui įspūdingą įvartį(ko gero įspūdingiausią turnyre) pelnė Pavelas Smolkovas. Ir 3-1 rezultatas tenkinantis Viršuliškes. Tačiau tai įtampos nesumažino. Antrajame kėlinyje komandos apsikeitė pavojingais momentais, patikrinusios  varžovų vartų tvirtumą. Edvinas Regelskis, sušvelnindamas skirtumą, atgaivino viltis likti grupėje pirmiems. Tačiau ketvirtadienio varžovas laikosi ant trijų “ banginių“ Smolkovo, Ilcevičiaus ir Giko. Pirmieji du pasižymėjo pirmajame kėlinyje. Gikas gi pelnė ketvirtą komandos įvartį ir padėjo iškovoti trokštamą pergalę ir užimti grupėje pirmą vietą. Pralaimėję MSC krenta į antrą, na o El Dorado lieka treti. Ventlis ketvirtas.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Spartakas86114319+2419
2FK Riešė8611325+2719
3FC Top Kickers85033425+915
4FK Barbakanas82062350-276
5FSB Zenitas80081851-330

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
Turas 10

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
FotoInformacija
Dmitrij Raksa Komanda:FK Spartakas
15 Varžybų:8
Vytautas Stankūnas Komanda:FC Top Kickers
8 Varžybų:7
Deividas Mačiulis Komanda:FC Top Kickers
8 Varžybų:7
Jurij Diatlovič Komanda:FK Spartakas
7 Varžybų:7
Rolandas Jurkevičius Komanda:FK Spartakas
6 Varžybų:7
Artur Pileckij Komanda:FK Riešė
6 Varžybų:7
Deividas Petravičius Komanda:FK Riešė
6 Varžybų:7
Vaidas Garšvinskas* Komanda:FC Top Kickers
6 Varžybų:5
Marius Giedraitis Komanda:FK Barbakanas
5 Varžybų:3
Šarūnas Krasauskas Komanda:FC Top Kickers
5 Varžybų:7

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
FotoInformacija
Darius Silevičius Komanda:FK Barbakanas
0 2
Ruslan Bykov Komanda:FK Spartakas
0 2
Deividas Mačiulis Komanda:FC Top Kickers
0 2
Deividas Petravičius Komanda:FK Riešė
0 2
Julius Lučinskas Komanda:FK Barbakanas
1 0
Mantas Urbonas Komanda:FC Top Kickers
0 1
Tomas Guiskis Komanda:FK Riešė
0 1
Laurynas Šatas Komanda:FK Barbakanas
0 1
Dmitrij Gavrilov Komanda:FK Riešė
0 1
Igor Saksonov Komanda:FSB Zenitas
0 1
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: