2016-06-15

A divizionas: "Eagle Team" ieško to, ką "El Dorado" jau turi


Pirmajai sezono daliai MFL A divizione artėjant prie pabaigos, "El Dorado" nemažina tempo ir toliau laimi viską iš eilės. Artimiausi persekiotojai "Eagle Team" atsilieka šešiais taškais. Jie pergalių siekimą bando suderinti su efektyvaus žaidimo paieškomis.

REZULTATAI. "Mėgėjų sporto centras" - "FK Užupis" 6:5 (2:1); "FK Juventus.lt" - "El Dorado" 1:4 (1:2); "FK Riešė-Lindab" - "Eagle Team-Frega" 2:4 (2:0); "SKK Oniksas" - "FK Fortitudo" 4:6 (3:2).

GROŽIS. "FK Riešės-Lindab" ir "Eagle Team-Fregos" komandų akistata (2:4) IX ture tapo tikra atgaiva atkaklesnio futbolo pasiilgusiai akiai. Tai buvo gražiausios iki šiol vykusios A diviziono rungtynės. Vertinimas, suprantama, subjektyvus, tačiau, visi, kurie stebėjo šias rungtynes, po jų kėlė nykščius į viršų.

"Riešė" dar pirmame rate metė rimtą iššūkį (2:3) būsimiems EMF Čempionų lygos dalyviams ir tas iššūkių paieškas pratęsė praėjusį ketvirtadienį. Linksmai pradėjusi rungtynes, Riešės komanda pirmosiomis minutėmis išsiveržė į priekį. Ir kol "Eagle Team" visą kėlinį vykdė savo žaidimo paieškas, ritinėdami kamuolį po visą aikštę, prieš pat pertrauką rezultatą padvigubino Tomas Guiskis (2:0).

Antras kėlinys gavosi dar smagesnis. "Ereliai" palaipsniui perėmė iniciatyvą, bet atakos abiem kraštais niekaip nedavė vaisių - "Riešės" gynėjai patikimai atsimušdavo. Artiomas Barinovas buvo tas žmogus, kuris inspiravo "Eagle Team" spurtą ir persilaužimą. 35 min. efektingas ir sudėtingas jo įvartis galva aukštai iššokus sušvelnino rezultatą, o po minutės Aleksandras Lebedevas tolimu smūgiu ir išlygino. Antrąjį kvėpavimą įgavę "Eagle Team" toliau energingai atakavo ir po dviejų komandos naujoko Žygimanto Kirsio įvarčių išplėšė valingą pergalę 4:2.

NUOVARGIS. Jis lėmė "Riešės" komandos pralaimėjimą. Didžiąją rungtynių dalį kovoję pagirtinai, jie pristigo jėgų atlaikyti lemiamą varžovų šturmą. Būtent tai po rungtynių akcentavo komandos atstovas T.Guiskis: "Apmaudu, bet varžovai mus pranoko dėl ištvermės. Jie turėjo beveik dvi sudėtis, o mes - tik vieną keitimą. Jei turėtume ilgesnį suolelį, rezultatas galėjo būti į mūsų pusę. Paprasčiausiai pritrūkome jėgų, o "Eagle Team" žaidė dar ir greičiau."

DILEMA. "Eagle Team" liko patenkinti rezultatu, tačiau žaidimu nesidžiaugė, nes beveik pusantro kėlinio kankinosi aikštėje ieškodami efektyviausio sudėties varianto ir taktinės schemos. Keitimų karuselė taip pat buvo užsukta visu pajėgumu.

Kaip sakė "Eagle Team" atstovas Aleksandras Dergačiovas, būtent dėl pasiruošimo artėjančioms tarptautinėms varžyboms (Baltijos taurei ir EMF Čempionų lygai) tenka aukoti kai kurias MFL rungtynes ir jose priverstinai kautis iki galo.

"Neparankių varžovų MFL mums nėra. Esame neparankiausi patys sau, kadangi žaidžiant nenusiteikus ar pajuokaujant maksimalaus rezultato nepasieksi, - sakė A.Dergačiovas. - Žaidimas dar netenkina. Dažnai perlaikome kamuolį, norime jį įridenti, įnešti į vartus. Kartais tiesiog reikia paprasčiausio smūgio iš vidutinio nuotolio ar toliau. Vis dar bandome šlifuoti visokius derinukus. Daug eksperimentuojame."

Laikas negailestingai bėga, ir pasak Aleksandro, "Eagle Team" dabar susiduria su dilema ką daryti - ar toliau šlifuoti derinukus ir mėginti žaisti perdavimų taktika varžovų teritorijoje, ar grįžti prie primityvesnių, bet tuo pačiu ir paprastesnių atakų, kai puolime nebandome išrasti dviračio. Tiesiog smūgiuojama pirmai progai pasitaikius.

KUKLIAI. "Eagle Team" vis dar ieško pergales garantuojančio optimalaus žaidimo, o "El Dorado" jį atrado senokai. Tai jiems padėjo iškovoti devynias pergales iš eilės. Tačiau paskutinis laimėjimas prieš "FK Juventus.lt" (4:1) neturėtų jūsų klaidinti, jei apie viską spręstumėte tik iš rezultato. Lyderių pergalė buvo, kaip tokiais atvejais priimta sakyti, visiškai "darbinė".

Nors "El Dorado" atstovai teigė, kad kovai su autsaideriais buvo pasirengę, žvelgiant iš šono taip neatrodė. Visgi dvikova lyderiams prasidėjo puikiai ir po keliolikos minučių jie pirmavo 2:0. Tačiau netrukus Sergejus Grabunas atkūrė intrigą (2:1) ir tuomet užvirė tikra kova. Supratę, kad prieš lyderius galima kovoti, juodai balti tą kovą ir davė. Pažymėtina, kad "Juventus.lt" neturėjo vartininko ir į vartus statė aikštės žaidėją. Tačiau "El Dorado" tuo niekaip negalėjo pasinaudoti. Priešingai - mačui artėjant link pabaigos "Juventus.lt" atakavo drąsiai ir privertė "El Dorado" vartininką kelis kartus pademonstruoti meistriškumą. Nors jis šaukė ant gynėjų, šie leido varžovams susikurti progų. "El Dorado" rizikavo, bet iniciatyvos ėmęsis Martynas Rašinskas galiausiai įmušė du įvarčius ir garantavo savo komandai pergalę bei tris taškus.

NUOSTOLIAI. Kuo galima pateisinti tokį vangų "El Dorado" žaidimą? Pirmiausiai tuo, kad jie nesusirinko, o žaisti be keitimų nėra įpratę (pvz. "Juventus.lt" tai yra kasdienybė). Ekipos lyderis Darius Pupliauskas žaidė kęsdamas kirkšnies skausmus ir jo pasirodymas nebuvo ilgas. Tuo metu M.Rašinskas dvikovos metu susižalojo veidą ir taip pat turėjo pristabdyti arklius. Bet nusivalęs kraują vėliau sugrįžo į aikštę ir dviem įvarčiais tarė lemiamą žodį.

PRIEŠ SROVĘ. "SKK Onikso" ir "FK Fortitudo" susitikimas pasiūlė dar vieną neprastą MFL reginį. Praėjusių metų spalį Aivaras Brindza pelnė įvartį priešpaskutinę minutę ir padėjo "SKK Oniksui" triumfuoti 5:4. Šių metų gegužę jau Arminas Lapinskas tiksint paskutinėms dvikovos sekundėms smūgiuoja tiksliai ir išplėšia "SKK Oniksui" pergalę 3:2. Šį kartą vėl viskas sprendėsi paskutinėmis minutėmis. Tačiau prieš nusistovėjusią srovę - jau kitos komandos naudai.

Šis mačas vyko banguotai. Iš pradžių "Fortitudo" įmušė du įvarčius, po to "Oniksas" atsakė trimis. Tuomet "Fortitudo" vėl mušė du, tačiau "Oniksas" dar kartą lygino (4:4). Likus žaisti 6-7 min. "Oniksas" turėjo dvi dėkingas galimybes persverti rezultatą, bet netrukus suveikė senas futbolo dėsnis. Karolis Zairys likus žaisti tris minutes persvėrė rezultatą, o netrukus Ignas Vilkelis įtvirtino "Fortitudo" pergalę (6:4).

"Varžovams daug pridėjo naujas žaidėjas, kuriuo jie pasipildė, o mes dėl traumų bei kitų priežasčių ir vėl negalėjome surinkti optimalios sudėties. Nepaisant to, puolime sužaidėme neblogai ir savo progų turėjome. Tik "Fortitudo" savomis progomis pasinaudojo geriau", - komentavo "SKK Onikso" vartininkas Edvaras Ruskan.

NEĮVERTINO. "Mėgėjų sporto centras" po dar vienos pergalės pakilo į ketvirtąją poziciją ir tęsia lenktynes dėl apdovanojimų. Praėjusiame ture MSC 6:5 palaužė "FK Užupį", bet tai buvo dar vienos rungtynės, kuriose mėgėjai patys sau prisidarė problemų "lygioje vietoje" ir patys jas sėkmingai išsprendė.

Kai po dešimties minučių MSC buvo priekyje 2:0, pradėjo galvoti apie visai kitus dalykus. "Prastai nusiteikėme. Dar prieš rungtynes iš anksto buvome patikėję lengva pergale ir netgi kalbėjome apie įvarčių santykio gerinimą. Todėl pirmaujant 2:0 pradėjome tikėti, kad galime daryti bet ką. Atsipalaidavome ir sulėtėjome", - pasakojo "Mėgėjų sporto centro" vadovas Adoma Kripas.

Klydo mėgėjai taip manydami, o "Užupis" nemiegojo. Dar pirmame kėlinyje jie spėjo išlyginti rezultatą, o po įspūdingos antro pradžios MSC komandai ėmė skambėti pavojaus varpai - 2:4, 3:5. Bet mėgėjai vėl išsikapstė - daugiausiai Pavelo Smolkovo ir Modesto Vasiuko pastangų dėka per paskutines dešimt minučių jie sugebėjo išplėšti pergalę 6:5.

"Vienintelis teigiamas dalykas, kad visuomet po sunkių atkarpų, net ir pralaimint, sugebame atsitiesti ir kovoti iki pabaigos. Žaidimas nebuvo nei kokybiškas, nei gražus, bet svarbu, kad brangūs trys taškai iškovoti", - reziumavo A.Kripas.

VAIZDELIS. Retokai šį sezoną "Užupis" patiria tikra kovos dvasią. Atkaklias jų rungtynes galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Dažniausiai varžovai užupiečiams primuša visą puokštę įvarčių. Bet IX ture vaizdelis buvo jau geresnis ir "Užupis" parodė gyvybės ženklus. "Apmaudu, kad pirmaudami neišsaugojome palankaus rezultato. Atsiliepė nuovargis. Tačiau vaizdas šį kartą buvo kiek geresnis, nei anksčiau", - sakė "Užupio" vadovas Povilas Ramašauskas.

X TURAS. "Užupis" pavasario ratą pabaigs dvikova su turnyro lyderiu "El Dorado". Tikėtis palankaus rezultato užupiečiams sudėtinga. Net jei "El Dorado" taip pat galvos apie įvarčių santykio gerinimą, jie pajėgūs sužaisti trumpą atkarpą, kuri gali nulemti mačo likimą. Sunku tikriausiai neturėtų būti ir "Eagle Team", kurie susitiks su "Juventus.lt".

Pasistiprinusi "Fortitudo" komanda priims "Riešės-Lindab" iššūkį. Riešės komandai galvojant apie prizines pozicijas būtina siekti tik pergalės, nes nesėkmės atveju juos nuo trejetuko skirs jau 9 taškai ir panaikinti šį atsilikimą rudenį gali nepakakti rungtynių.

17:3. Tokiu kukliu rezultatu baigėsi pirmoji šį sezoną "SKK Onikso" ir "Mėgėjų sporto centro" dvikova. Tąkart penkiese žaidę mėgėjai neturėjo jokių argumentų prieš savo varžovus. Dabar viskas turėtų būti kitaip ir MSC gretose bus paskelbta visuotinė mobilizacija.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: