2016-06-21

C divizionas. Pirmosios sezono dalies skerspjūvis

MFL pirmenybių C diviziono pavasario ratą geriausios nuotaikos baigė Vilniaus dailės akademijos komanda. VDA laimėjo ir padidino atotrūkį prieš persekiotojus iki 8 taškų. Į antrąją vietą prieš atostogas pakilo "Rabobank", o "Western Union" smuktelėjo į trečiąją poziciją.

REZULTATAI. "Stickers" - "Western Union Foundation" 4:3 (3:1); "FK Volcano" - "WorldOne United" 2:1 (1:0); "FK Perkūnas" - "FC Rabobank" 1:6 (0:2); "FK Eksperimentas" - VDA 2:3 (2:0).

Gaila, kad vienos rungtynės C diviziono pavasario ratą užbaigė ne itin džiugiai. "FK Perkūno" ir "Rabobank" dvikovoje kilo tikra diskusijų audra, per kurią buvo sulaužyta nemažai iečių. Fotografas užfiksavo, kaip vienas aršus "Rabobank" žaidėjas elgiasi negarbingai, nesportiškai ir bando apspjauti varžovą,

"Nuoširdžiai noriu atsiprašyti visos MFL organizacijos savo komandos vardu. Dar po incidentų, įvykusių mače su VDA, turėjome pokalbį komandos viduje ir bandėme kalbėtis kaip vengti provokacijų. Paskutiniame ture to išvengti nepavyko, nes esame karšto charakterio. Tačiau visi čia esame tik tam, kad žaistume futbolą. Nesiruošiu kaltinti "FK Perkūno" komandos, norisi, kad daugiau tai nesikartotų", - sakė "Rabobank" komandos vadovas Fabio Sagliocco.

Regimanto Letuko iš "FK Perkūno" komandos komentaras apie incidentą buvo filosofiškas: "Viskas gerai. Rami jūra gerų jūreivių neparuošia".

MFL drausmės komitetas šio incidento dar neišnagrinėjo ir galutinio sprendimo kol kas nepateikė.

Toks buvo šaukštas deguto, o gerąja prasme vėl nustebino "Stickers" komanda, antrą kartą šiemet įveikusi "Western Union Foundation" ir dar labiau priartėjusi prie jos. "Stickeriai" šį kartą vėl pasirinko teisingą taktiką, išsidėstymą, buvo užsivedę ir pelnytai nugalėjo.

Kaip tai pavyko, papasakojo šios komandos žaidėjas Seimuras Alijevas:


LYDERIS

VDA (27 tšk.) komanda į C diviziono lyderius kopė palaipsniui. Sezono pradžioje jie skynė sunkias pergales, nes reikėjo laiko apsiprasti prie jiems naujo formato ir aklimatizuotis mažajame futbole. 4 ture dailininkai sulaukė pirmojo rimto krikšto - juos 4:3 nugalėjo "Western Union". Tačiau po to pasiekė revanšą prieš tuos pačius "Western Union" (4:2), o pirmąją sezono dalį baigė 6 pergalių serija. Atsirado ir triuškinamų pergalių. Kol konkurentai klupinėjo, VDA po 10 turų jau susikrovė 8 taškų pranašumą prieš persekiotojus.

"Patiems mums tai nauja ir įdomi patirtis, su kuria kasdien vis geriau susigyvename ir broko kiek mažėja. 8 taškai neatsispindi realios situacijos, kadangi dalį pergalių pavyko pasiekti su nemaža doze fortūnos. Tikrai kelias rungtynes galėjome laisvai pralaimėti ir tai būtų teisingas rezultatas", - tvirtino VDA komandos atstovas Dominykas Jonaitis.

Gerinti progų realizaciją ir gynybą. Tokia yra komandos užduotis rudens ratui. Pagal puolimą (4,8 įv.) VDA neturi lygių, tačiau pagal praleidžiamus įvarčius (2,3) jiems rimtą konkurenciją sudaro "Rabobank" (2,2) ir "Stickers" (2,4).

"Problemos tos, kad puolimas nors ir būna ypač efektyvus, bet labai jau nestabilus ir niekada nežinai, ar šiandien neužstrigsi, - vertino Dominykas. - Gynyboje mums trūksta susiklausimo beveik visos rungtynėse. Esame čempionai pagal dalinamus lengvus įvarčius."

Beje, VDA yra turbūt gausiausiai besirenkanti komanda visoje MFL. 14, 15 žaidėjų jiems yra įprastas reiškinys, o kartais ateina netgi daugiau. Tačiau tokia gausa turi dvi medalio puses.

"Didžiausias mūsų rūpestis, tai kaip įtraukti visą didelį kolektyvą, kad visi jaustų rungtynių skonį, bet kartu siekti pergalių", - teigė D.Jonaitis.

Pirmąjį ratą VDA baigė sudėtinga pergale rezultatu 3:2 prieš "Eksperimentą", o tris taškus jiems atnešė Gedimino Skrocko įvartis paskutinėmis mačo sekundėmis. Šios rungtynės pareikalavo aukos - už kalbas dvi geltonas korteles gavo VDA kapitonas Paulius Kutniauskas, praleisiantis pirmąsias rudens etapo rungtynes.

PERSEKIOTOJAI

"Rabobank" (19 tšk.) ir "Western Union Foundation" (18 tšk.) kelis turus ėjo koja kojon su VDA ir C divizione buvo trivaldystė, tačiau po to šios komandos neatlaikė akademikų tempo.

"Rabobank" yra emocinga komanda ir sunkiai prognozuojama, tokie patys ir jos rezultatai. Štai per 6 turus oranžiniai sugebėjo surinkti 15 taškų, tačiau vasaros pradžioje pateko į duobę, kai per tris mačus su tikrai įkandamais varžovais "FK Perkūnu", "Volcano" ir "Eksperimentu" sukrapštė tik 1 tašką. Atsitiesė užsieniečiai tik po pergalės skandalingame praėjusio ketvirtadienio mače prieš "FK Perkūną" (6:1). Todėl šiuo metu užimamą antrąją poziciją jie turėtų vertinti pozityviai.

"Pastarąsias tris savaites turėjome kelis nesėkmingus rezultatus, todėl antroji vieta po 10 turų yra tikrai geras pasiekimas", - tvirtino komandos vadovas F.Sagliocco, įmušęs 12 iš 34 komandos įvarčių.

Pasak jo, visa kova rudenį dar prieš akis: "Konkurencija lygoje didelė ir VDA tikrai dar praras taškų bei pralaimės keletą rungtynių. Todėl ne tik mes, bet ir "Western Union" su "Stickers" gali įsimaišyti į kovą dėl pirmųjų dviejų pozicijų.

Pirmosios sezono dalies pabaiga neturėtų labai džiaugtis "Western Union Foundation" vyrai. Drąsiai kalbėję apie tai, kad jų lygis yra žaisti B divizione, jie dar turi ką įrodinėti ir C grupėje. Per paskutinius 4 turus patirti 3 pralaimėjai byloja, kad "Western Union" žaidimo mechanizmas išsiderino. Ir dabar tenka ne tik ryti VDA dulkes, bet ir dairytis į persekiotojus, bandančius įsimaišyti į kovą dėl prizinių vietų.

"Western Union" gretose žaidžia rezultatyviausias C diviziono žaidėjas Robertas Ionescu. Jo sąskaitoje - 15 įvarčių. Kiti "WU" nariai kol kas muša po 1-5 įvarčius. Rudenį Robertui atradus rimtą pagalbininką, "Western Union" galėtų sėkmingai tęsti kovą dėl vietos B divizione.

TAMSIEJI ARKLIUKAI

"Stickers" su "Volcano"turi po 16 taškų ir progai pasitaikius pasistengs įsimaišyti į lyderių trejeto ginčą.

Lyderiai pastoviai skina pergales, autsaideriai raško pralaimėjimus, o "Volcano" galėtume tituluoti nestabiliausia C diviziono komanda. Dvi pergalės iš eilės prieš "Stickers" ir "Eksperimentą" gegužės pradžioje buvo viskas, kuo jie nustebino. Visais kitais atvejais po sėkmingesnių rungtynių sekdavo prastesnės. Vis tik dvi sunkios pergalės per paskutines keturias savaites prieš autsaiderius "WorldOne United" leido "Volcano" būti su 16 taškų ir pretenduoti į prizines vietas rudeniop.

Prasidėjus sezonui, "Stickers" komandos nebūtų net liežuvis apsivertęs vadinti pretendentais į prizinę vietą. MFL naujokams sunkiai sekėsi prisitaikyti prie mažojo futbolo mažesnių erdvių, komanda kentė dėl prasto žaidėjų rinkimosi. Visa tai lėmė, kad "Stickeriai" po 5 turų turėjo tik 1 tašką, nors savo žaidimu įrodinėjo, kad nėra beviltiški. Tuomet prasidėjo šios komandos renesansas. Pirmosios sezono dalies pabaigoje iškovotos net 5 pergalės iš eilės, du kartus įveikti aukščiau esantys "Western Union" ir toks finišas teikia vilčių prieš rudens ratą.

"Pastarieji rezultatai tikrai puikūs. Pagaliau atradome savo žaidimą, įgijome pasitikėjimo savo jėgomis, atėjo ir pergalės. Vasaros metu pailsėsime, nes daug žaidėjų žaidė tiek MFL, tiek SFL. Tad po pertraukos mėginsime tęsti pergalingą žygį, nors tai bus labai sunku", - pozityviai vertino "Stickers" vadovas Ruslanas Daškevičius.

"Stickers" atgiminas didžia dalimi sietinas su Deniso Govorkovo "sužvėrėjimu". Šis puolėjas įmušė 14 įvarčių, iš jų net 13 - per paskutinių 5 pergalių seriją. Iškalbingas faktas.

ŠVENTĖS DALYVIAI

C divizione šeštąją vietą užimančią "Eksperimento"komandą (10 tšk.). sunku priskirti prie vidutiniokų, bet taip pat nebūtų teisinga nukreipti ir tarp autsaiderių. Tai komanda, puikiai pateisinanti savo pavadinimą. Su puolimu viskas gerai (3,2 įv.), pagal šį komponentą netgi lenkiamos "Stickers" ir "Volcano" ekipos, tačiau su gynyba (3,6 įv.) reikėtų padirbėti siekiant aukštesnių pozicijų. "Eksperimentas" yra įveikęs "Rabobank" ir du kartus minimalia persvara nusileidęs VDA, tačiau daugiau taškų iš aukščiau stovinčių komandų neatėmė. Todėl 6-oji pozicija yra visiškai dėsninga - aukščiau bambos iššokti nepavyko.

"FK Perkūnas" (9 tšk.) yra tipiškas mėgėjiškos komandos pavyzdys, kurios rezultatai priklausomi nuo to, kas ir kaip ketvirtadienį atvyksta į Fanų stadioną. Kelioliką trenerių turinčiai komandai teko patirti ir kraupių pralaimėjimų rezultatais 0:8, 1:9, 1:7, todėl 50 praleistų įvarčių puokštė neturėtų stebinti. Visgi "FK Perkūnas" yra įveikę ir "Stickers", kai šie dar buvo ieškojimų kelyje, ir tuos pačius "Rabobank".

Į antrąją sezono dalį komandos vadovai žvelgia su nedidele optimizmo išraiška.

"Paskutiniai rezultatai nebuvo tokie, kokių tikėjomės, tačiau tai parodo, kokiame lygyje mes esame. Tikimės, kad iki rudens į rikiuotę sugrįš traumuoti mūsų žaidėjai. Svarbiausia mums patikėti savimi, kad su visais galime kovoti. Tuomet atsiras ir žaidimas, ir rezultatai", - neabejojo komandos vadovas R.Letukas.

"WorldOne United" (3 tšk.) yra ta komanda, apie kurią pasakyti ką nors teigiamo yra sunku. Per 10 turų vos viena pergalė - ji iškovota gegužės pradžioje 3:2 įveikus "FK Perkūną". Komandos vadovai sako, kad pagrindinė nesėkmių priežastis - dažnos traumos ir lyderių trūkumas. Verkiant reikia geresnio susižaidimo ir tarpusavio supratimo aikštėje. Visgi "WorldOne United" net 7 pralaimėjimus iš 9 patyrė 1-2 įvarčių skirtumu. Ir tai patvirtina, kad jie nėra beviltiška komanda, o pagerėjus susižaidimui, galima pamėginti kilti iš dugno.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: