2016-06-22

B divizionas. Keturi pretendentai į titulą

 

MFL B divizione ilgą laiką nebuvo intrigos kovoje dėl pirmosios vietos. Bet "Ryto" komandos pralaimėjimas dešimtame ture varžyboms vėl sugrąžino įdomumą. Dabar nuo "Ryto" 5 taškais atsilieka "IndEx", neblogų šansų turi ir "Žvėryno bulls" bei "FK Spartakas".

REZULTATAI. "FC IndEx" - "FK Barbakanas" 14:0 (6:0); "Perkūnas" - "VSG United" 0:6 (0:1); "Žvėryno bulls" - "Signalizacija.lt" 6:1 (1:0); "FK Spartakas" - "FK Rytas" 3:2 (2:1).

Trys iš keturių 10 turo mačų baigėsi be intrigos, stambiais rezultatais. Atostogų nuotaikos, ne itin geras susirinkimas lėmė, kad "Signalizacija.lt", "Perkūnas" ir "Barbakanas" nesugebėjo rimčiau pasipriešinti varžovams.

Įdomiausios rungtynės 10 ture, kaip ir reikėjo laukti, vyko tarp "FK Spartako" ir "FK Ryto" komandų. Spartakiečiai nugalėjo rezultatu 3:2 ir tesėjo duotą pažadą kažkada įveikti "Rytą".

"Buvo kieta ir apylygė kova, o nugalėti pavyko mums. Kiekviena komanda rungtynėse su "Rytu" gali turėti taktinį planą, bet jį dar reikia įgyvendinti", - sakė "Spartako" lyderis Dmitrijus Raksa.

Jis pats įmušė visus tris komandos įvarčius ir po to perdavė linkėjimus Eduardui Tučinskiui iš "Ryto". Kokie linkėjimai, žiūrėkite nuorodoje:


Brolių komanda

Dar viena ekipa, puikiai užsirekomendavusi ir apsipratusi MFL orbitoje - B divizione tvirtai pirmaujantis "Rytas" (27 tšk.). Iš pradžių nekalbėję apie aukštus tikslus ir pirmyn ėję žingsnis po žingsnio, "Ryto" futbolininkai pasiekė įspūdingą 9 pergalių seriją ir tik 10 ture buvo sustabdytas "Spartako".

"Kažkada tai turėjo nutikti", - pragmatiškai pirmąjį pralaimėjimą įvertino "Ryto" atstovai. Dėl nesėkmės jie nesielvartavo, po rungtynių susėdo, aptarė reikalus prie alaus ir išsiskirstė geros nuotaikos.

Varžovai pažymi, kad norint sustabdyti "Rytą", labai svarbu iš žaidimo išjungti du pavojingiausius jų žaidėjus. Tie žaidėjai - broliai Valdemaras ir Albertas Šaveiko. Tačiau dar reikia sugebėti juos uždengti. V.Šaveiko per 10 rungtynių įmušė 25 kartus, A.Šaveiko - 12. Abu drauge pelnė 37 įvarčius - t.y. atliko 73 proc. visų komandos tikslių smūgių.

"Rytas" ir toliau išlieka pagrindiniu B diviziono favoritu. Tiesa, komandos vadovas pripažįsta, kad toliau bus tik sudėtingiau. Mat visi varžovai kautis prieš lyderį eis su papildoma energija ir nusiteikimu, savo žaidimą organizuos nuo gynybos. Įveikti taip žaidžiančias komandas visuomet sunkiau. Todėl "Ryto" dar laukia ilgas kelias iki A diviziono.

Ambicingi persekiotojai

Geriausias puolimas (vid. 5,5 įv.) ir patikimiausia gynyba (1,8) neleidžia "FC IndEx" (22 tšk.) komandai būti pirmoje B diviziono vietoje. Tiesa, įvarčių santykį jie aiškiai pasigerino paskutiniame pavasario rato mače su "Barbakanu" (14:0).

MFL sezoną "IndEx" pradėjo labai solidžiai, iškovojo 3 pergales iš eilės ir praleido tik 1 įvartį. Tačiau po to prasidėjo kluptelėjimai - pralaimėta "Rytui" ir "Žvėryno bulls", lygiosiomis sužaista su "Signalizacija.lt" ir lyderis atitrūko į priekį.

"Pirmoji sezono pusė buvo banguota. Labai gerai startavome, bet vėliau praradome kelis taškus, kuriuos tikrai galėjome iškovoti. Apskritai pavasario ratą vertiname gerai, dar neprarandame vilčių siekti aukščiausios vietos. Tačiau puikiai suprantame, kad lengva tikrai nebus", - sakė "IndEx" vadovas Georgijus Maksimovas. Panašiai kalbėjo ir šios komandos treneris Artūras Steško. Jis teigė, kad 5-8 taškų deficitas, iki sezono pabaigos liekant 10-11 mačų, tikrai nieko nereiškia.

Vasaros metu "IndEx" neketina ilgai atostogauti. Komanda reguliariai rinksis į treniruotes ir tobulins savo žaidimą.

"IndEx" susiduria ir su maloniomis problemomis, kokias patiria ir VDA iš C diviziono - kaskart gausiai susirenkant komandos nariams, nėra lengva tolygiai paskirstyti žaidimo minutes visiems.

Meistriškumu šioje komandoje kol kas išsiskiria Vladimiras Zadneprovskis ir Ernestas Česonis. Pirmasis yra pelnęs 10 įvarčių, antrasis - 12. Kiekvienas E.Česonio tikslus smūgis pasitinkamas užgniaužus kvapą. Jei apžvalgininko metraščiai nemeluoja, MFL varžybose E.Česonis yra pelnęs jau 97 įvarčius. Taigi, jubiliejus jau čia pat.

Nustebinę save

Trečiojoje B diviziono vietoje žengia "Žvėryno bulls" (21 tšk.) komanda. "Tikslas - pasižaisti ir smagiai praleisti laiką", - sezono pradžioje sakė bulių vadovas Rimgaudas Vaitkus.

Pasižaisti ir gerai praleisti laiką sekėsi taip gerai, kad Žvėryno ekipa įpusėjus pirmenybėms yra trečia ir pretenduoja į A divizioną, o tokiais rezultatais stebina patys save. Vadovas prisipažino netikėjęs, kad seksis taip puikiai.

Bulių rezultatai kol kas buvo kontrastingi. Su žemiau esančiomis "VSG United" ir "Signalizacija.lt" buvo pasidalinta po pergalę, nors buliai abu kartus laikyti mačų favoritais. Kartą Žvėryno komanda vos neatėmė taškų iš "Ryto", bet lygiai taip pat vos neprarado taškų žaisdami su "Perkūnu".

Tokius svyravimus neabejotinai lėmė nestabilus žaidėjų rinkimasis į rungtynes. Kai komanda susirinkdavo pajėgiausios sudėties (su tokiais žaidėjais, kaip 13 įvarčių pelnęs Aleksandras Jegorovas), visuomet kovodavo dėl pergalės su bet kuriais varžovais. Kai lyderiai neateidavo ir autis bucus tekdavo komandos "senukams", kildavo problemų.

Suprasdamas šią situaciją, R.Vaitkus rudens ratui žadėjo ieškoti pastiprinimo, mat taip nestabiliai žaidžiant galima greitai iškristi iš trejetuko.

Pirmi arba nieko

Žvėrynui į nugarą alsuoja "Spartako" komanda, surinkusi 19 taškų. Kažkuris iš futbolininkų, kalbėdamas motyvacijos tema, kažkada yra tiksliai pasakęs: "Kai tu užimi pirmą vietą - tu esi čempionas. Kai tu lieki antras, penktas arba aštuntas - tai tu ir lieki antras, penktas arba aštuntas."

Lygiai tokios pačios politikos laikosi ir "Spartako" lyderis Dmitrijus Raksa, kuriam priklauso įdomiausia pavasario rato frazė: "Šitai komandai 3 ar 4 vieta neegzistuoja. Mes žaidžiame arba dėl pirmos, arba dėl paskutinės vietos."

Sezono pradžioje atrodė, kad bus tas antrasis, pesimistinis variantas. Po 5 turų "Spartakas" turėjo 4 taškus ir tūnojo lentelės dugne. Tačiau po to užsikūrė ir iššovė 5 pergalių serija. Pirmoji sezono dalis baigta nuotaikingu laimėjimu prieš "Rytą".

"Įsivažiavome labai sunkiai, nesirinkome į rungtynes. Bet iškovojus porą pergalių, pagaliau vėl pradėjome žaisti savo žaidimą, atsirado noras ir prasidėjo", - sakė 14 įvarčių autorius D.Raksa.

Jei "Spartakas" išlaikys tą pagreitį ir rugsėjo mėnesiui, turėsime labai rimtą B diviziono pirmenybių atomazgą, kai 4 komandos pretenduos į nugalėtojų titulą.

Dingęs apetitas

Tų pretendentų į titulą galėjo būti ir visi penki, tačiau "Signalizacija.lt"atėjus vasarai kažkur pametė savo sėkmingo žaidimo receptą. Be jo nebeliko ir pergalių alkio.

Juodasis periodas prasidėjo nuo 6 turo, kai lygiosiomis 3:3 buvo sužaista su "IndEx" komanda. Atrodė, kad tos lygiosios turėjo įpūsti optimizmo ir pasitikėjimo savimi, bet po to pasipylė 4 pralaimėjimai iš eilės.

"Pirmoji sezono dalis išėjo banguota. Daug įtakos turėjo žaidėjų susirinkimas. Kai žaidžia visi pagrindiniai, galime galvoti apie pergales ir kovoti. Bet paskutiniuose turuose trūko kelių žaidėjų ir rezultatai iš karto suprastėjo", - paaiškino ekipos vadovas Simas Sakaitis.

Per tą 4 pralaimėjimų seriją "Signalizacija.lt" praleido net 21 įvartį, kai iki tol per 6 turus kamuolį iš savų vartų traukė 18 sykių.

"Dėl prizinių vietų jau matyt nekovosime - per daug išbarstėme taškų. Būtų labai sunku tai padaryti. Dabar belieka mėginti išsaugoti bent 5 poziciją", - kukliais tikslais ir suprastėjusiu komandos apetitu pasidalino S.Sakaitis.

"United of Visaginas"

"VSG United" komandos (10 tšk.) startas šį sezoną primena "Spartako" sunkius pirmuosius žingsnius. Tik Visagino komandai iš pradžių sekėsi dar prasčiau. Sunkiai rinkusi sudėtį, VSG ekipa prapylė keturis mačus iš eilės, o rezultatyvumas buvo, švelniai tariant, liūdnokas - per 4 turus pelnyti tik 4 įvarčiai.

Kai 5 ture "United" lygiosiomis 3:3 sužaidė su "Perkūnu" ir iškovojo pirmąjį tašką, niekas tuo nesidžiaugė. Priešingai - žaidėjai atvirai reiškė nepasitenkinimą, kad nepavyko nugalėti autsaiderių.

Per kančias - į žvaigždes. "VSG United" suspurdėjo kitame ture, tik paskutinėmis minutėmis 6:7 pralaimėję "Rytui", o po to atėjo ir pirmosios pergalės. 10 taškų per pirmąją sezono dalį netenkina šios komandos, nes lyderiai pabėgo per toli į priekį. Bet rudenį ši komanda nekovos dėl išlikimo ir su "Signalizacija.lt" dar "pasimuš" dėl 5-osios pozicijos.

Savo vietoje

"Perkūnas" (4 tšk.) pačioje sezono pradžioje buvo "krikštijamas" "Ryto" (2:8) ir "IndEx" (0:9) komandų. Bet po to jau nebuvo taip negailestingai talžomas: minimaliu skirtumu pralaimėta "Signalizacija.lt", "Žvėryno bulls" ir "IndEx" komandoms. Visgi iki sėkmingesnių rezultatų vis pritrūkdavo šio bei to. Komandos vadovas sako, kad koją dažnai kišo pagrindinių žaidėjų traumos. Tačiau panašu ir tai, kad šios komandos galimybės tiesiog yra tokios. Ribotos. Ir rudens rate "Perkūnui" bus sunku "susirankioti" porą netikėtų pergalių, kurios leistų kautis dėl išlikimo B divizione.

Dugne

Dar viena komanda, pasmerkta iškritimui į C divizioną - "Barbakanas"(3 tšk.). O viskas prasidėjo jiems šauniai - 1 ture 4:2 nugalėta "Signalizacija.lt" ekipa. Tačiau vėliau "Barbakanas" smigo į klampų nesėkmių liūną, kurį vainikavo skausmingas pralaimėjimas 0:14 "indeksams" praėjusį ketvirtadienį. Šansų, kad "Barbakanas" išsikapstys, praktiškai nėra. Galima nebent su "Perkūnu" pakovoti dėl garbės. Bet ir tam reikia ne tik gerinti gynybą, bet ir puolimą, nes vidutiniškai mušamo 1,6 įvarčio per rungtynes minifutbole yra per maža.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4FM Vilniaus Vytis00000000
5El Dorado00000000
6FK Eagle Team - Setaltas00000000
7FK Alytis00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Deividas Maculevičius Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Daniel Šaputko Komanda:VU MIF
1 Varžybų:1
Benas Lučiūnas Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Svajūnas Čyžas Komanda:FK Grija
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: