2016-09-12

C divizionas: Lyderio pranašumas išaugo iki 11 taškų

Po 12 turų MFL C divizione geriausiai jaučiasi VDA pulkas. Iškovoję dar vieną svarbią ir sunkią pergalę, jie jau iki 11 taškų padidino pranašumą prieš "Western Union Foundation" futbolininkus. Po dar vienos nesėkmės žemyn krito "Rabobank", o į lyderių trejetą atkeliavo "Stickers".

REZULTATAI. "WorldOne United" - "Western Union Foundation" 3:3 (1:3); "Stickers" - "Rabobank" 3:2 (2:0); "FK Volcano" - VDA 3:4 (1:3); "FK Perkūnas" - "FK Eksperimentas" 3:5 (0:4).

RAMYBĖ. Diviziono lyderė VDA komanda praėjusį ketvirtadienį sulaukė įnirtingo "Volcano" pasipriešinimo, tačiau daugiau mažiau kontroliavo padėtį visų rungtynių metu ir laimėjo 4:3. Dailininkų pergalę didžia dalimi nukalė "hat-tricką" pasiekęs Gediminas Skrockas.

Jei pirmame rate tarpusavio mače Akademija triumfavo 7:3, tai šį kartą kova buvo nepalyginamai atkaklesnė. Tai iš esmės nulėmė ilgesnis "Volcano" atsarginių suolelis. VDA turėjo tik 10 žmonių ir ribotą pasirinkimą. Daugeliui kitų komandų 10 žaidėjų yra normalus arba net geras rodiklis, bet tik ne VDA.

Tai buvo 11-oji dailininkų pergalė, bet reikia pažymėti, kad lyderiai varžovus triuškina itin retai. Skaičiai rodo, kad 8 iš 11 pergalių iškovotos 1-2 įvarčių skirtumu. Tai tarsi patvirtina šios komandos ramybę bei psichologinį tvirtumą.

"Na taip, kad ir kaip vyktų rungtynės, mes aikštėje nepanikuojame, - pritarė VDA vadovas Paulius Kutniauskas. - Kitas svarbus dalykas tas, kad visada stengiamės leisti pažaisti kuo daugiau žmonių ir nesistengiame būtinai laimėti dideliais skirtumais."

 

NERVINGUMAS. Mažiau ramybės yra "Western Union Foundation" žaidime, kuriems paskutiniuose turuose sunkiai sekasi rinkti taškus. Šį kartą jie susitiko su absoliučiu lygos autsaideriu "WorldOne United". Puiki proga pergalei pasiekti, bet viskas baigėsi lygiosiomis 3:3.

Po ankstyvų dviejų įvarčių "Western Union" pirmavo 2:0 o pirmą kėlinį laimėjo 3:1. Tačiau persvaros neišlaikė po pertraukos.

"Po pirmo kėlinio atsipalaidavome, tinkamai nebeužsiėmėme pozicijų, todėl vieną po kito praleidome atsakomuosius įvarčius. Rezultatui tapus lygiam, žaidimas tapo labiau chaotiškas. Nors ir stengėmės persverti rezultatą, pritrūko laiko", - pasakojo "Western Union Foundation" žaidėjas Darius Ogintas.

WU ketvirtadienį atvyko su mintimi siekti pergalės, tačiau klaidos, o galbūt ir prastas nusiteikimas sujaukė visus planus. "Gavome gerą pamoką, žinome savo klaidas ir pasistengsime jas ištaisyti iki ateinančių varžybų", - pridūrė Darius.

DŽIUGESYS. Šventė, nors ir nedidelė, pagaliau atėjo ir į "WorldOne United" kiemą. Po alinančios 7 pralaimėjimų serijos ši komanda pagaliau džiaugėsi taškais. Todėl nuaidėjus finaliniam rungtynių su "Western Union" švilpukui, "WorldOne" chebra su džiaugsmu priėmė tokią dvikovos baigtį (3:3).

"Na, nėra taip, kad esame laimingi dėl tokio rezultato. Bet po ilgos pralaimėjimų serijos sužaisti lygiosiomis yra tikrai geras jausmas. Juolab, atsižvelgiant į varžovų rezultatus šį sezoną", - tikino "WorldOne United" vadovas Victoras Cachay.

Vis tik jie ir toliau lieka C diviziono dugne, nuo artimiausio konkurento "Perkūno" atsilikdami 6 taškais.

"Norime tikėti, kad tų taškų nuo šiol bus tik daugiau, jie ateis. Viskas, ką galime ir privalome padaryti - tai kilti aukščiau. Nes žemiau lentelėje, kaip matome, jau nebenukrisime", - teigė Victoras.

KOVA. Atkakliausiai 12 ture vyko "Stickers" ir "Rabobank" susirėmimas. Šių rungtynių vertė buvo - trečiosios vietos likimas bent savaitei laiko. "Stickersai" aiškiu dominavimu pradėjo rungtynes, jau vienoje pirmųjų atakų išsiveržė į priekį, o dar po septynių minučių pirmavo 2:0.

"Geras varžovų startas mums labai apsunkino rungtynes. Pirmame kėlinyje atodėme prastai. Tačiau net žaisdami prastokai turėjome kelis šansus, tik pritrūko sėkmės juos realizuoti", - pasakojo "Rabobank" vadovas Fabio Sagliocco.

Antras kėlinys jau buvo kitoks. Abi komandos darė broko, tačiau "Rabobankai" pamažu įsibėgėjo. Du jų įvarčiai 33 ir 36 minutėmis padėjo sugrįžti į rungtynes - 2:2. Bet lemiamą žodį tą vakarą tarė "Stickers" žaidėjas Leonidas Lisovskis. Likus žaisti 7 minutes jo smūgiuotas kamuolys po rikošeto įskriejo į vartus - 3:2. Po šios svarbios pergalės "Stickers" tašku aplenkė savo varžovus ir pakilo į trečiąją vietą. "Rabobank" tai buvo antrasis pralaimėjimas iš eilės minimaliu skirtumu.

"Aš manau, kad lygiosios būtų teisingesnis rezultatas, todėl esame nusivylę. Bet nereikia pamiršti, kad po vasaros atostogų į MFL susirinkome nesitreniravę ir nežaidę kartu. Reikia kuo greičiau atrasti susižaidimą", - kalbėjo Fabio.

Po svarbios pergalės "Stickers" atrodė patenkinti ir neslėpė palengvėjimo, kad viskas baigėsi. Jie turėjo priekaištų varžovams dėl šiurkštaus žaidimo.

"Antrame kėlinyje "Rabobank" žaidė grubiai ir net nesportiškai. Vienas mūsų lyderių patyrė traumą, - sakė "Stickers" vadovas Ruslanas. - Žaidėjai buvo patenkinti, kad rungtynės baigėsi, nes tokiame nervingame mače netrūko streso."

LŪKESČIAI. Linksmai vyko "FK Perkūno" ir "FK Eksperimento" komandų susitikimas, pasibaigęs pastarosios komandos pergale rezultatu 5:3. Energingai pradėjusi dvikovą, "Eksperimento" komanda per pirmąsias 20 minučių kamuolį į varžovų vartus siuntė net 4 kartus.

"Kaip supratome, varžovai neturėjo pagrindinio vartininko. Pirmas kėlinys ėjosi lengvai, užtikrintai valdėme kamuolį, pavyko įmušti greitus įvarčius", - pasidžiaugė Stasys Kvietkauskas iš "Eksperimento" komandos.

Bet rezultatui tapus 0:4, "FK Perkūnas" pradėjo žaisti.

"Buvo sunku atsitiesti po tokios pradžios. Bet per pertrauką nusiraminome ir pradėjome žaisti žaidimą, panašų į futbolą", - atskleidė "FK Perkūno" atstovas Regimantas Letukas.

Jo komanda pademonstravo kovingumą ir priartėjo iki 2:4 ir 3:5, bet sensacija tą vakarą neįvyko.

"Daug klaidų padarėme, o varžovai buvo negailestingi ir visas tas klaidas vertė įvarčiais", - atskleidė Regimantas.

Tuo metu "Eksperimento" komanda sezono viduryje buvo puolusi į duobę. Tačiau dabar iš jos išsikapstė ir per 4 turus surinko 9 taškus, o bendroje įskaitoje tik 4 taškais atsilieka nuo trečioje vietoje esančių "Stickers". Vadinasi, galima galvoti ir apie kovą dėl medalių?

"Ateities planai - optimistiški. Su Fortūnos pagalba tikimės pakovoti dėl 3 vietos. Nors tam reikės ir varžovų kluptelėjimų", - savo lūkesčiais dalinosi S.Kvietkauskas. Kiti jo lūkesčiai - kad komandos snaiperis Marius Volodka taptų rezultatyviausiu C diviziono žaidėju.

SNAIPERIAI. Vieną kamuolį į "FK Perkūno" vartus siuntęs M.Volodka, kaip ir "Stickers" atakų lyderis Denisas Govorkovas bei "Western Union" goleodoras Robertas Ionescu, yra pasižymėję po 15 kartų. Šis trejetukas persekioja "Volcano" snaiperį Romuladą Andruškevičių, kurio sąskaitoje - 17 tikslių smūgių. 12 ture Romualdas į VDA vartus įmušė net 3 įvarčius, bet "Volcano" nuo nesėkmės tai neišgelbėjo.

13 TURAS. Jo susitikimai rugsėjo 15-ąją prasidės nuo 19.30 val. Viena įdomiausių žada būti VDA (33 tšk.) kova su "Stickers" (20 tšk.). Jau I rato dvikovoje buvo į ką pažiūrėti, kai VDA iššvaistė trijų įvarčių pranašumą, bet vis tiek sugebėjo nugalėti 4:3. Gerą formą pastaruoju metu pagavę "Stickers" neturi ko prarasti, o labiausiai jie džiaugiasi dėl rungtynių laiko - praktika rodo, kad tokiu metu ši komanda susirenka produktyviausiai. Tačiau čia kyla ir paradoksas - jei "Stickersų" ateina virš 12-14 žaidėjų, jiems dėl rotacijos ypatumų būna sunku sustyguoti žaidimą. Tokios problemos nekankina VDA komandos.

"Stickers" kluptelėjimo lauks ir trečiąją vietą susigrąžinti sieks "Rabobank" (19 tšk.), patikrinsiantys, ar spekuliacijos apie "WorldOne United" (4 tšk.) atgimimą pagrįstos. Gegužę "oranžiniai" laimėjo tik 3:2, lengva po atostogų į ritmą bandantiems įteiti "Rabobankams" nebus ir šį ketvirtadienį.

Lygių varžovų akistata tarp "Eksperimento" ir "Volcano" (abi - po 16 tšk.) bus įnirtinga, nes apie lygiąsias čia niekas negalvos. Pergalė bet kuriai komandai leis tęsti kovą dėl medalių, pralaimėjimas apsunkins padėtį prieš artėjantį trečiąjį ratą. Ar išmoko autsaiderių suteiktas pamokas, parodys "Western Union" (22 tšk.) kolektyvas. Jų varžovas - sunkiai nuspėjamas "FK Perkūnas" (10 tšk.).


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: