2016-09-13

B divizionas: Pirmosios "Ryto" lygiosios, Buliai siautė be keitimų

Atstumas tarp B diviziono lyderio ir persekiotojo nuo 5 taškų padidėjo iki 6. O galėjo susitraukti iki 3, jei "IndEx" nebūtų paleidę rungtynių su Žvėryno Buliais. Pastarieji dabar jau rimtai pasiraitojo rankoves ir įsitraukė į kovą dėl medalių, o pirmasis ketvertukas nuo antrojo yra atitrūkęs 11 taškų.

REZULTATAI. "FK Barbakanas" - "VSG United" 5:4 (2:1); "Signalizacija.lt" - "FK Rytas" 1:1 (1:0); "Perkūnas" - "FK Spartakas" 2:3 (1:1); "Žvėryno bulls" - "FC IndEx" 3:0 (1:0).

TIK TAŠKAS. Pirmame rate "Signalizacija.lt" komandą nukalęs net 6:1, šį kartą "Rytas" susidūrė su daug rimtesniu pasipriešinimu - 1:1. "Signalizacija.lt" tas rungtynes sužaidė beveik idealiai, o daug įtakos mačo eigai turėjo jau 3 min. pelnytas Giedriaus Lekandros įvartis.

Tuomet jau "Rytas" buvo priverstas eiti į priekį ir lyginti rezultatą, o tą padaryti, kai varžovai atsitraukia ir susispiečia gynyboje, yra labai sudėtinga. B diviziono lyderiai turėjo nemažai progų, tačiau momentais pristigdavo šaltakraujiškumo ir ramybės, o taip pat puikiai pasirodė "Signalizacija.lt" vartininkas Mindaugas Matukonis.

Tašką "Rytui" pavyko išplėšti - 44 min. rezultatą išlygino Tadas Jakubynas.

Ketvirtadenį "Rytui" pasisekė ir tuo, kad "IndEx" pralaimėjo ir prarado šansą priartėti koviniu atstumu. Artimiausios dvi savaitės B diviziono lyderiams bus labai svarbios - laukia akistatos su "IndEx" ir Žvėryno buliais.

"Viskas prieš akis, o dabar dvejos rungtynės labai sunkios, komandai reikės susirinkti ir žaisti visu 100 proc. pajėgumu", - teigė "Ryto" vadovas Olegas.

GYNYBA. Kad mače su "Rytu" buvo daug dėmesio skiriama gynybai, patvirtino ir "Signalizacija.lt" vadovas Simas Sakaitis. Anot jo, komanda žaidė atsitraukusi, o varžovų lyderių priežiūrai naudojo asmeninės gynybos taktiką. Tai ir pasiteisino. Be to, rimta paspirtimi tapo į ekipos žaidimą sėkmingai įsilieję naujokai.

"Rungtynių pabaigoje neapsiėjome ir be sėkmės, o jos labai trūkdavo ankstesniuose mačuose", - pažymėjo Simas.

Patikima gynyba buvo tas faktorius, kuriuo "Signalizacija.lt" 12 ture nustebino labiausiai. Juk per 5 ankstesnes dvikovas jie į savo vartus vidutiniškai praleisdavo 5,2 įvarčio.

"Rungtynėmis su "Rytu" esame labai patenkinti. O greitu laiku pasistengsime jau ir pergalę iškovoti", - pridūrė S.Sakaitis. Ši komanda paskutinį kartą laimėjo gegužės 12 dieną.

CHARAKTERIS. Vieną netikėčiausių pergalių 12 ture iškovojo "Žvėryno bulls" komanda, 3:0 patiesusi "IndEx" ekipą. Netikėčiausių todėl, kad Buliai susirinko vos aštuoniese, o traumą patyrus komandos vadovui Rimgaudui Vaitkui, liko apskritai be keitimų.

Pirmi įmušę įvartį, Žvėryno futbolininkai persikraustė į savo aikštės pusę ir kantriai atsimušinėjo. Vis labiau artėjant dvikovos pabaigai, "Index" spaudimas stiprėjo, o jų varžovams atsiverdavo keliai kontratakoms. Būtent dvi rezultatyvios atakos besibaigiant mačui virto Aleksandro Jegorovo bei Edvardo Sadovskio tiksliais smūgiais ir galutinai pribaigė "IndEx" komandą - 3:0.

Po pergalės nugalėtojai juokavo, kad galbūt reiktų visada žaisti septyniese ir pamiršti komandos narius, tuo metu dalyvaujančius veteranų ir kituose turnyruose.

"Esant tokiai situacijai, būčiau patenkintas ir lygiosiomis. Nors nesusirinkome, sekėsi stebuklingai. Trys progos - trys įvarčiai. Pademonstravome charakterį", - po pergalės patenkintas buvo Bulių vadovas R.Vaitkus, savo gimtadienio išvakarėse gavęs puikią dovaną.

Charakterį Žvėrynas demonstravo jau MFL taurės ketvirtfinalyje, kai atsilikdami 0:3 nuo "Mėgėjų sporto centro", šventė pergalę 4:3.

Nepamiršta padėkoti ir "Žvėryno bulls" vartininkui Vladimirui Tolkačiovui, neutralizavusiam daug pavojingų varžovų atakų.

"Jis - be konkurencijos geriausias mačo žaidėjas. Užtikrintas vartininko žaidimas suteikė pasitikėjimo visai komandai", - pažymėjo R.Vaitkus.

GINČAI. Kad futbolas yra žaidimas, kuriame ne visuomet nugali pranašiau žaidžianti komanda, galėjo įsitikinti "IndEx" nariai. Keitimų jie turėjo nežinia kiek, visą laiką spaudė Bulius, rotavosi, bet liko su nuliu taškų. Žvelgiant iš šono susidarė įspūdis, kad "IndEx" prasilenkia su komandine drausme. Po nepavykusio epizodo daug kalbama, pasipila priekaištai vienas kitam ir t.t. Tokiu būdu švaistoma energija tikrai nepadeda komandai ir norint pakovoti dėl 1-osios vietos, būtina sutramdyti savo nervus.

PO ATOSTOGŲ. Nors ir yra B diviziono dugne, "Perkūnas" antrąjį ratą pradėjo rodydamas šiokį tokį progresą. Palyginimui - pirmame rate "Rytas" ir "Spartakas" į jų vartus mušė po 8 įvarčius. Rugsėjį "Perkūnas" "Rytui" pralaimjo 3:5, "Spartakui" - tik 2:3.

Likus žaisti 5 minutes "Perkūno" žaidėjas Olegas Ivanovas sušvelnino skirtumą iki 1 įvarčio ir varžovams suteikė kelias nervingas minutes.

"Spartakas" išsaugojo pranašumą, o komandos lyderis Dmitrijus Raksa neišraiškingą žaidimą teisino neoptimaliomis ekipos narių fizinėmis kondicijomis.

"Tikėjomės sunkių rungtynių, nes patys dar sunkokai judam. Po ilgų atostogų mūsų žaidimas dar neatsigauna, kai kurie žaidėjai apskritai nematė kamuolio du mėnesius, - pasakojo jis. - Šiuo metu svarbiausia imti taškus iš komandų, kurios rikiuojasi apačioje. Kaip matome, stringa visų pirmaujančių komandų žaidimas."

KANTRYBĖ. Pergalė pagaliau užsuko ir į "FK Barbakano" komandos kiemą. Pirmame čempionato ture jie įveikė "Signalizaciją", bet po to patyrė devynis pralaimėjimus iš eilės. Rudens ratas "Barbakanui" prasidėjo viltingai - iš pradžių lygiosios su ta pačia "Signalizacija", o praėjusį ketvirtadienį 5:4 dramatiškai nugalėta "VSG United" komanda.

"Komandos treniruočių ritmas vasaros metu nebuvo sustojęs. Pasikeitė keli žaidėjai, naujokai pakeitė traumuotus ir karjerą baigusius žaidėjus. Žaidimo braižas išlikęs ir nuolat tobulinamas, todėl tai anksčiau ar vėliau turėjo duoti vaisių", - tvirtino "Barbakano" komandos narys Deimantas Vainilka.

Kantrybė davė savų vaisių. Jei prieš savaitę "Barbakanas" buvo priverstas tenkintis tašku, tai šį kartą gavo visus tris. Lemiamą įvartį paskutinėmis mačo akimirkomis sugebėjo įmušti Audrius Dilys. Taip, vartininkas A.Dilys.

"Gynyboje dar neišvengiame klaidų ir leidžiame varžovams lengvai įmušti. Bet svarbu, kad patys mušame po 5 kartus. Turime rinkti taškus ir lentelėje kilti aukštyn", - aiškino Deimantas.

Jei taip seksis ir toliau, greitai bus aplenkta ir Visagino komanda, antrame rate per du mačus praleidusi 12 įvarčių.

"Labai juntamas pagrindinių žaidėjų trūkumas. Daugelis dar nebaigė atostogų, kiti yra traumuoti. Tai ir yra pagrindinė pralaimėjimų priežastis", - paaiškino "VSG United" vadovas.

13 TURAS. Ateinantį ketvirtadienį B diviziono komandoms teks garbė pirmosioms nuo 18.30 val. pradėti 13-ąjį turą. Antrame ketvirtyje "šešių taškų vertės" rungtynėse susikaus "Rytas" (31 tšk.) ir "IndEx" (25 tšk.). Matematika paprasta - lyderio pranašumas po šio turo gali būti 3, gali būti ir 9 taškai. Aistras kurstys ir baudinių serija pasibaigusi paskutinė komandų akistata MFL taurėje. Tiesa, abiejų varžovų emocinis fonas gali būti nekoks - "Rytas" skaudžiai pralaimėjo taurės finale, "IndEx" čempionate apmaudžiai krito nuo "Bulių". Tad bus įdomu pamatyti, kurie su įtampa susitvarkys greičiau.

Progos sugrįžimui į trejetuką belaukianti "Žvėryno bulls" komanda (24 tšk.) šį sykį egzaminuos "Barbakaną" (7 tšk.). Nors egzaminavimo sąvoka čia galbūt nelabai tinka - "Barbakanas" rudens ratui pasirengė gerai.

Atostogų nuotaikomis vis dar gyvenančių komandų kovoje "Spartakas" (25 tšk.) pasimatuos su "VSG United" (10 tšk.), o tuo pat metu "Perkūnas" (4 tšk.) patikrins, ar tikrai pagerėjo "Signalizacija.lt" komandos (13 tšk.) gynyba.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: