2016-09-19

C divizionas: "FK Eksperimentas" kyla į kovą dėl medalių

MFL C divizione ir toliau lyderio pozicijose tvirtai jaučiasi VDA komanda, 11 taškų lenkianti artimiausius persekiotojus. Tuo metu kova dėl kitų medalių komplektų tampa dar labiau aršesnė. Į likusius medalių komplektus vis dar prtenduoja penkios komandos.

REZULTATAI. "FK Eksperimentas" - "FK Volcano" 3:0 (2:0); "FK Perkūnas" - "Western Union Foundation" 2:3 (1:2); VDA- "FK Stickers" 5:1 (4:0); "FC Rabobank" - "WorldOne United" 4:1 (1:0).

3 IŠ 3. "Eksperimento" komanda spurtuoja ir pradeda savo žygį link prizininkų trejeto. 13 ture "Eksperimentas" susitiko su "Volcano". Abi komandos turėjo po 16 taškų, tad pergalė vienai iš jų galėjo suteikti galimybę vytis lyderius.

Pasisekė "Eksperimentui" jie triumfavo rezultatu 3:0. Artiomo Makarovo ir Lauryno Sirgėdo įvarčiai leido žaliai baltiems jau 9 min. pirmauti rezultatu 2:0.

"Įgiję pranašumą, stengėmės žaisti ramiau, nes yra buvę, kad gerai pradedame, o prastai baigiame. Todėl šį sykį neskubėjome ir žaidėme atsargiau. Pirmaudami 2:0 įgijome psichologinį pranašumą, atsitraukėme ir varžovai mums nieko negalėjo padaryti.", - pasakojo "Eksperimento" žaidėjas Valdemaras Dorniakas.

Dar drąsesni "Eksperimento" žaidėjai tapo likus žaisti 8 minutes, kai sėkmingą kontrataką tiksliu smūgiu baigė Marius Volodka - 3:0.

Trečią pergalę iš eilės rudens rate iškovojęs "Eksperimentas" pretenduoja į C diviziono prizininkus. Dabar šią komandą nuo trečioje vietoje esančio "Rabobank" skiria jau tik 3 taškai.

"Su Fortūnos pagalba viskas įmanoma, bet tai priklauso ir nuo kitų komandų rezultatų. Mums kol kas sekasi gerai, todėl psichologiškai esame pakylėti", - tvirtino Valdemaras.

Paklaustas, kas padėjo "persilaužti", jis sakė: "Užteko tų pralaimėjimų pirmame rate, nusprendėme pradėti žaisti. Anksčiau spirdavome kamuolį į priekį, o dabar stengiamės žaisti komandinį žaidimą."

GYNYBA. Šis žaidimo komponentas tapo esminiu "Eksperimento" raktu į pergalę. "Eksperimentas" per rungtynes vidutiniškai praleidžia 3,1 įvarčio, tačiau šį sykį gynėsi patikimai ir nepraleido nė sykio.

"Eksperimento" komanda gynėsi gerai, o mums per visas rungtynes taip ir nepavyko atrasti savojo žaidimo. Progų įmušti turėjome, tačiau žaidimas nesiklijavo", - sakė "Volcano" ekipos vadovas Tomašas Derkač.

Dabar "Volcano" laukia dvi akistatos su "FK Perkūno" komanda, ir, pasak Tomašo, per jas būtina surinkti visus 6 taškus norint tęsti kovą dėl medalių.

PROBLEMA. O tuo metu "Perkūno" komanda ketvirtadienį patampė nervus "Western Union Foundation" septyntukui, pralaimėjusi jam tik po atkaklios kovos 2:3.

Benas Žukas 7 min. išvedė į priekį perkūniečius. Bet kaip dažnai būna, "Perkūnas" persvaros neišsaugojo. "Western Union" šiame mače pasirodė pranašesni, nors lemiamą įvartį Giedrius Kinčius jiems pelnė tik 42 min.

"Standartinė problema - nesame fiziškai pasirengę bėgioti visas 50 minučių rungtynėse. Turime komandinį charakterį, žinome, kad negalime leisti varžovams laisviems priimti kamuolio, reikia stengtis juos "atkirsti". Tačiau taip žaidžiame tik 12 minučių, - pasakojo "FK Perkūno" emocinis lyderis Juozas Liesis. - Vėliau jėgos baigiasi ir prarandame žaidimo ritmą. Suteikiame varžovams erdvės ir jie iš karto pagauna žaidimo ritmą, atranda skylių mūsų gynyboje. Kol kas mums neužtenka jėgų kovoti visas 50 minučių."

Štai čia Juozas Liesis iš "FK Perkūno" pasakoja, ko trūksta jo komandai, kad būtų daugiau pergalių, apie jo susidomėjimą futbolu ir šiek tiek apie pačią komandą.


Aurimas Andrulis iš "Western Union Foundation" komandos po sunkios pergalės sakė: "Rungtynės nebuvo lengvos, nes išbandėme naują gynybos liniją. Turėjome nemažai progų, bet jomis nepasinaudojome, tai ir lėmė tokį rezultatą."

LYDERIAI. MFL C diviziono lyderiai VDA futbolininkai iškovojo stebėtinai lengvą pergalę, 5:1 nukovę "FK Stickers" komandą. "Dailininkai" visus reikalus išsprendė dar pirmame kėlinyje, kai po Gedimino Skrocko dublio bei Aleksandro Krasausko ir Artūro Žarnovskio įvarčių pirmavo 4:0. Po pertraukos aikštėje vyravo gana ramus žaidimas, o besibaigiant mačui A.Krasauskas rezultatą pavertė nepadoriu - 5:0. "Stickers" puolimo lyderis Denisas Govorkovas dar spėjo pasigerinti asmeninę statistiką, tačiau galutinis rezultatas jo komandai buvo negailestingas - 5:1.

"Varžovai atkarpomis kontroliavo rungtynes, bet mums pavyko viską atlikti greičiau bei tiksliau. Verta pažymėti, kad beveik visos rezultatyvios atakos prasidėjo pasinaudojant vartininko paslaugomis pradedant puolimą", - pažymėjo VDA atstovai.

"Stickers" komandos vadovas Ruslanas Daškevičius nurodė, kad jo ekipos nesėkmę nulėmė skubotumas: "Labai greitai prasileidome du įvarčius ir reikėjo skubėti, o kai skubi, tai mažai kas gaunasi. Antrame kėlinyje mums kažkas pradėjo gautis, bet trūko sėkmės. VDA buvo ir greitesni, ir tikslesni, ir įdomesni už mus. Mano manymu, rezultas yra gana logiškas ir teisingas."

RABOBANK. Dar vieni pretendentai į C diviziono medalius "Rabobank" žaidėjai 13 ture gana lengvai - 4:1 įveikė autsaiderius "WorldOne United" komandą. Jau pirmoje atakoje "rabobankus" tiksliu smūgiu į priekį išvedė Emanuele Pedroletti. Kito įvarčių pliūpsnio teko laukti iki antro kėlinio antrosios pusės. Tuomet Du Ricardo Mozoso bei vienas Felipe Alonso įvarčiai padėjo tašką rungtynėse, o Edgaro Vrublevskio atsakomasis smūgis neturėjo įtakos rungtynių baigčiai - 4:1.

Šia pergale "Rabobank" grįžo į žaidimą po dviejų nelaimėtų rungtynių serijos.

"Smagu grįžti į pergalių kelią. Rungtynės mums prasidėjo labai gerai, jau 1 min. išsiveržėme į priekį. Vėliau turėjome daugiau galimybių, tačiau jomis nepasinaudojome ir "WorldOne United" galėjo išlyginti rezultatą. Tik pabaigoje pelnėme tris įvarčius, bet turėjome žaisti kaip komanda, vieningai, kad pasiektume rezultatą. Varžovai kovojo pagirtinai", - pažymėjo "Rabobank" vadovas Fabio Sagliocco.

14 TURAS. Ateinantį ketvirtadienį "Eksperimento" komandos (19 tšk.) galimybes patikrins "FK Stickers" (20 tšk.). Šios dvikovos nugalėtojai sieks neleisti pasprukti "Rabobank" (22 tšk.) komandai, kuri susitiks su "Western Union Foundation" (25 tšk.). Lyderis VDA (36 tšk.) sieks eilinės pergalės prieš autsaiderį "WorldOne United" (4 tšk.), o "Volcano" (16 tšk.) žais prieš "FK Perkūną" (10 tšk.). Visų susitikimų pradžia - 20.30 val.

 

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4FM Vilniaus Vytis00000000
5El Dorado00000000
6FK Eagle Team - Setaltas00000000
7FK Alytis00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Rolandas Leliukas Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Rokas Masenzovas Komanda:FK Grija
1 Varžybų:1
Viliam Novicki Komanda:VRFM
1 Varžybų:1
Viačeslav Šeršniov Komanda:VRFM
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: