2016-09-21

A divizionas: "El Dorado" atotrūkis gali būti lemtingas

MFL B divizione pirmaujančias keturias komandas skiria tik 4 taškai, o A divizione tokios intrigos mums labai trūksta. Svarbiausias antrojo rato rungtynes laimėjusi "El Dorado" komanda nuo persekiotojų atsiplėšė jau 7 taškais. Kitoms aukščiausio diviziono komandoms belieka kautis dėl trečiosios pozicijos arba dėl išlikimo lygoje

REZULTATAI. "Eagle Team-Frega" - "El Dorado" 1:3 (1:1); "SKK Oniksas" - "FK Juventus.lt" 4:3 (3:1); "FK Riešė-Lindab" - "Mėgėjų sporto centras" 9:1 (5:1); "FK Užupis" - "FK Fortitudo" 6:2 (2:1).

LYDERIŲ MŪŠIS. Centriniame 13 turo mače, be abejo, susitiko MFL korifėjai "Eagle Team-Frega" ir "El Dorado". Šių komandų dvikovos žiūrovų niekada neverčia nuobodžiauti, taip buvo ir praėjusį ketvirtadienį. "Gaila, kad tokio aukšto lygio rungtynės pasitaiko retokai", - pažymėjo kažkas iš tą vakarą rungtynes stebėjusių žiūrovų.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo "Eagle Team". Jie po Žygimanto Kirsio įvarčio 7 min. buvo priekyje 1:0. Jų varžovai nesutriko ir toliau žaidė savo futbolą. "El Dorado" palaikė didesnį tempą, atakavo atkakliau ir 14 min. Laurynas Šimkus pasinaudojo dovanėle - į vartus nukreipė jam atšokusį kamuolį (1:1).

Pirmas kėlinys taip ir baigėsi, o antrame ėmė rastis ir fizinės kovos elementai. Komandos keitėsi abipusėmis atakomis, bet dėmesio skyrė ir tarpusavio kietesnėms dvikovoms bei apsistumdymams. Atrodė, kad šiame taktiniame-psichologiniame žaidime daugiau kantrybės turi "El Dorado". Ta kantrybė jiems leido persverti žaidimo svarstykles savo naudai. 31 min. po perdavimo iš krašto Laurynas Šimkus sėkmingai koja užkabino kamuolį ir šis įsisuko į vartus. Epizodas, nutikęs likus žaisti 2-3 minutes, buvo lemtingas. "Eagle Team" apmaudžiai suklydo, "lygioje" vietoje prarasdami kamuolį. "El Dorado" žaibiškai spurtavo į priekį, Darius Pupliauskas nepagailėjo perdavimo Deividui Reimariui ir šis padėjo tašką rungtynėse - 1:3.

IŠVADOS. Po rungtynių paklaustas, kas lėmė komandos pergalę, "El Dorado" kapitonas Martynas Rašinskas pasakojo: "Manau, kad pirmiausiai - mažiau padarytų klaidų. Taip pat - fizinis pasirengimas. Antrame kėlinyje už varžovus atrodėme geriau, juos nuolat spaudėme."

Kitas svarbus dalykas - emocijos ir nervai. "Negaliu pasakyti, kad visiškai suvaldėme emocijas, bet elgėmės ramiau nei varžovai. Norint įveikti "Eagle Team", reikia ramybės, gero nusiteikimo ir kovingumo. Buvo pora epizodų, kurie galėjo mus išmušti iš vėžių, bet kortelės apramino emocijas. Žinojome, ko verta pergalė", - pažymėjo jis.

Visas M. Rašinsko komentaras


KLAIDOS. Apie jas po pralaimėjimo liko kalbėti "Eagle Team-Frega" kapitonui Aleksandrui Dergačiovui. Pasak jo, pralaimėjimą lėmė ne jėgų stygius, o psichologinis faktorius ir pasidavimas po trečiojo įvarčio: "Per daug skubėjome ir klydome. Atsiliekant 1:2 reikėjo toliau žaisti savo kietą futbolą. Turime rimtų problemų su koncentracija. Nesusikaupimas ir lėmė tokį rezultatą. Prieš trečiąjį įvartį grubiai suklydome išsimesdami užribį. Atidavėme kamuolį varžovams į kojas ir leidome surengti kontrataką. O tas įvartis galutinai mus palaužė. Darant tokias klaidas net surinkę geriausią sudėtį pralaimėsime. Tačiau "El Dorado" tą dieną buvo geresni."

Lieka nuoširdžiai tikėtis, kad "Eagle Team-Frega" visus žaidimo trūkumus spės panaikinti iki penktadienį startuosiančio EMF Čempionų lygos turnyro.

APIE KIAULES. Labai svarbią principinę kovą laimėję "El Dorado" vaikinai tapo visiškais padėties šeimininkais A divizione. Iki sezono pabaigus likus 8 turams, jie prieš "Eagle Team" turi solidų 7 taškų pranašumą. Net jei pralaimėtų tarpusavio kovą trečiame rate, tas pranašumas būtų 4 taškai. O atsižvelgiant į tai, kad mačuose su kitomis komandomis "El Dorado" šiemet prarado tik 2 taškus iš 31, nesunku nuspėti, kad intrigos čia lieka nedaug. Tačiau M.Rašinskas vardino visas A diviziono komandas, su kuriomis dar liko susitikti ir pridūrė, kad visko gali nutikti. "Reikalų bus dar. Darbo mums - kaip kiaulę pasipjovus", - palygino kapitonas.

ŽAIDIMAI. "SKK Onikso" ir "FK Juventus.lt" rungtynės pirmajai komandai priminė žaidimą su ugnimi. Praėjusio sezono nugalėtojai žinojo, kad "Juve" rudens sezoną pasitiko neatpažįstamai pasikeitę. Todėl rungtynes pradėjo ypač susikaupę ir jau 13 min. buvo priekyje 3:0. "Juodai balti" pirmame kėlinyje apsiribodavo pozicinėmis atakomis, o "SKK Oniksas" tokius sumanymus sėkmingai griaudavo ir regzdavo pavojingus kontrišpuolius. Tačiau Ivano Simonovo įvartis sulig finaline pirmo kėlinio sirena suteikė "Juventus" komandai vilties - 3:1.

Antrame kėlinyje "Juventus" spaudimas dar labiau didėjo, "SKK Oniksas" atsakydavo pavojingomis kontratakomis, tačiau viskas pasisuko taip, kad likus žaisti 6 minutes rezultatas tapo 3:3. Kraujo skonį pajutę "Juventus" dar drąsiau puolė atakuoti, bet "Oniksui" pavyko išplėšti tris taškus - lemtingu tapo Aivaro Brindzos smūgis 48 min. Paskutinės dvi minutės jiems buvo labai karštos, tačiau Sporto ir kultūros klubas atsilaikė ir triumfavo 4:3. Bei lengviau atsiduso.

VILTYS. Po tokio pralaimėjimo "Juventus.lt" nariai skirstėsi dvejopų nuotaikų. Tarsi ir džiugino "comebackas", tačiau nuvylė iš rankų paleistos lygiosios. "Tokius žaidimo svyravimus lėmė susižaidimo ir tarpusavio supratimo stoka. Darėme labai daug klaidų perdavinėdami kamuolius, neatsidengdavome laiku ir vietoje, - tvirtino "Juventus.lt" komandos vadovas Andžejus Polinskis. - "Oniksas" pademonstravo, kad ne veltui yra tarp prizininkų. Jie žaidė protingai ir nusipelnė trijų taškų. Bet mes aikštę palikome labai nusiminę."

"Juventus.lt" po šios nesėkmės su 10 taškų liko 7 vietoje, o nuo "Fortitudo" juos skiria 5 taškai. Padėtį pataisyti bus galima jau 14 ture. "Mūsų tikslai nesikeičia. Kaip ir planavome, eisime žingsnis po žingsnio. Dabar tikslas bus kuo geriau sužaisti prieš "Fortitudo" komandą", - sakė Andžejus.

BLOGAI. Taip savo pasirodymą rungtynėse su "Rieše-Lindab" apibūdino "Mėgėjų sporto centro" atstovai, jei nekalbėtume apie nenorminę leksiką. Mėgėjai pralaimėjo net 1:9 ir kažkokio pozityvo įžvelgti būtų sunku. Po pirmų 20 minučių jie atsiliko 0:4 ir neturėjo jokių šansų kovoti dėl taškų. Antrame kėlinyje triuškinimas tęsėsi toliau, o nervinės įtampos neatlaikęs vienas "Mėgėjų" žaidėjas susirinko daiktus ir paliko komandą žaisti mažumoje. Viskas kaip pavasario rate.

Nebuvo patenkinti savo pasirodymu ir "Riešės-Lindab" atstovai. Jie susirinko aštuoniese, tik su vienu keitimu, ir bet kuriose kitose rungtynėse tai būtų reiškę rimtas problemas. Bet šį sykį likimas pamėtėjo lengvesnį išbandymą - varžovus, kurie apskritai buvo be keitimų. Todėl Riešės ekipa lengvai susitvarkė su užduotimi, dar lengviau laimėjo ir su 17 taškų tęsia kovą dėl prizinių vietų.

SENSACIJA. Ji užfiksuota "FK Užupio" ir "FK Fortitudo" mače. Užupiečiai triumfavo 6:2 ir pateikė didžiausią 13 turo netikėtumą. Žinote, kiek Užupio bendruomenė laukė šios pergalės? Ogi 153 dienas - nuo tos akimirkos, kai jie pirmame šio sezono ture 3:1 įveikė "Onikso" komandą.

"Pagaliau susirinko visa sudėtis - ta, kuri buvo planuota nuo pat pradžių, - apie ilgai lauktą pergalę kalbėjo "Užupio" klubo vadovas Povilas Ramašauskas. - Rungtynės nebuvo labai lengvos, netgi kietos".

Šiame kietame mače po pusės valandos kovos rezultatas dar buvo lygus 2:2. Ir tik paskutinėmis minutėmis užupiečiams pavyko primušti lemtingų įvarčių. Povilas viliasi, kad komandai taip renkantis į rungtynes nuolat, pergalių bus ir daugiau.

BE DRAUSMĖS. Reikia pasakyti, kad "FK Fortitudo" šiame mače vertėsi be diskvalifikuoto savo vartininko Gabrieliaus Butkevičiaus. Tačiau pats Gabrielius pažymėjo, kad ne tai, o drausmės stoka jo komandai praėjusį ketvirtadienį pakišo koją: "Visų pirma, reikia išnaudoti savo progas. Buvo kokios 4 šimtaprocentinės progos, po kurių būtume priekyje. Tada, tikėtina, būtų viskas kitaip, nes kontratakuoti mes sugebame. Antros rungtynės iš eilės nesilaikome pasirinkto žaidimo plano. Per daug skubame. Sakyčiau labai trūksta drausmės. Puolėjams reikėtų prisiminti, kad čia mažasis futbolas ir paleistas žmogus gali labai stipriai kainuoti visai komandai."

Gabrielius pažymėjo ir "Užupio" komandos pastiprinimą. Esą su tokiu papildymu nuo sezono pradžios jie būtų galėję kautis dėl prizinės vietos. O "Fortitudo" atsidūrė duobėje (4 pralaimėjimai iš eilės), bet iš jos žada pradėti lipti labai greitai. Lauksime.

14 TURAS. Antrojo rato pabaigtuvės MFL A divizione prasidės ketvirtadienį 18.30 val. Jau seniau buvo žinoma, kad vienas mačas neįvyks - dėl pasirodymo EMF Čempionų lygoje "Eagle Team" (30 tšk.) mačas su "SKK Oniksu" (20 tšk.) nukeltas vėlesniam laikui. Turnyro lyderis "El Dorado" (37) pasistengs įsirašyti dar tris taškus ir pasigerinti įvarčių santykį kovoje su buksuojančiu "Mėgėjų sporto centru" (16). "Riešė-Lindab" (17) įvertins "Užupio" (7) galimybes kilti iš dugno. O "Fortitudo" (15) pasistengs grįžti į pamirštą pergalių kelią kovoje prieš "Juventus.lt" (10).


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: