2016-09-26

C divizionas: Kovoje dėl medalių - ilga pretendentų eilė

MFL C divizione po dviejų ratų lyderių pozicijoje tvirtai jaučiasi VDA komanda, 11 taškų lenkianti "Western Union Foundation". Pastarieji, jei nebarstys taškų, turėtų išsaugoti antrąją poziciją. O kovoje dėl bronzinių apdovanojimų užsimezgė įdomi intriga: 3-6 vietas užimančias komandas skiria vos 3 taškai.

REZULTATAI. "FK Stickers" - "FK Eksperimentas" 1:1 (0:0); "FC Rabobank" - "Western Union Foundation" 0:1 (0:0); "WorldOne United" - VDA 2:6 (1:1); "FK Volcano" - "FK Perkūnas" 4:2 (1:2).

APMAUDAS. 14 turo dvikovose intriga dvelkė "Stickers" ir "Eksperimento" susitikimas. Todėl, kad abi komandos realiai pretenduoja į prizines vietas ir abi skyrė tik 1 taškas. Toks pats skirtumas išliko ir po šio turo, kadangi šios ekipos antrą kartą šiame sezone sužaidė lygiosiomis.

Ketvirtadienio mače vyravo atsargus ir drausmingas futbolas, abi komandos vengė rizikuoti ir pirmiausiai rūpinosi savų vartų saugumu. Kaip sakė "Eksperimento" vadovas Stasys Kvietkauskas, tokį futbolą lėmė supratimas, kad viena klaida ir įvartis gali nulemti visų rungtynių baigtį.

"Iš pradžių dar bandėme žaisti savo žaidimo stiliumi, bet Stickeriai neleido to padaryti, todėl teko priimti jų pasiūlytą tempą. O žaidimas vyko be aikštės vidurio, nes kamuolys vienu lietimu iš karto atsidurdavo prie vienų ar kitų vartų", - pažymėjo Stasys.

Antrame kėlinyje dažnesni buvo "Eksperimento" išpuoliai, bet pirmieji į priekį išsiveržė "Stickers". 37 min. Eduardas Ratiukas kovodamas dėl kamuolio akimirksniu aplenkė vartininką ir pelnė pirmąjį įvartį. Po pelnyto įvarčio Stickersai varžovus apipylė smūgiais, bet įtvirtinti pranašumo nepavyko. Priešingai - po kurioziško epizodo jie buvo priversti tenkintis tik tašku. Likus žaisti minutę, vartininkas nesusikalbėjo su gynėju ir tuo pasinaudojęs Marius Volodka galva pelnė išlyginamąjį įvartį - 1:1.

"Tokia pabaiga - apmaudi. Sunku pasakyti, kas nutiko. Nesusikalbėjome gynyboje ir varžovų pavojingiausias žaidėjas įmušė įvartį. Bet yra kaip yra", - po rungtynių kalbėjo "Stickers" vadovas Ruslanas Daškevičius.

Visas jo komentaras apie rungtynes ir apie galimybes kovoti dėl medalių:

"Eksperimento" vadovas pasakojo, kad praleidus įvartį, pasiteisino sprendimas rizikuoti: "Praleidus neliko nieko kito, kaip tik šturmuoti jų vartus ir M.Volodka po aukšto perdavimo įmušė. Žinoma, ne be fortūnos pagalbos. Norime padėkoti ir varžovams už įdomias rungtynes."

ATOTRŪKIS. Dar vienas atkaklus mačas vyko tarp 3 ir 2 vietose esančių "Rabobank" ir "Western Union Foundation" komandų. Iki 14 turo jas skyrė 3 taškai, bet dabar nugalėję "Western Union" savo atotrūkį padidino iki 6 taškų. O pergalę jiems lėmė vienintelis Dominyko Brekio įvartis 46 min. Ir tai buvo saldus "Western Union" revanšas prieš "Rabobank" už pirmo rato rungtynes balandį - tuomet pastarieji paskutinę minutę pelnė pergalingą įvartį ir nugalėjo 4:3.

"Likau patenkintas savo komandos žaidimu. Stengėmės palaikyti kamuolį, turėti iniciatyvą ir neleisti varžovams žaisti", - pažymėjo "Western Union Foundation" vadovas Aurimas Andrulis.

"Rabobank" atstovas Fabio Sagliocco, suprantama, nebuvo toks patenkintas: "Labai kietos ir sunkios rungtynės. Ir kaip visada - dvi kortelės mums ir nė vienos jiems, nors varžovai du kartus pražangomis nutraukė pavojingas mūsų kontratakas. O rungtynės buvo neblogo lygio, abi komandos norėjo laimėti. 0:0 būtų teisingesnis rezultatas, tačiau "Western Union" pavyko įmušti pačioje pabaigoje."

Taigi, komandas jau skiria 6 taškai. Ar gali "Rabobank" dar pakovoti dėl antrosios pozicijos? F.Sagliocco įsitikinęs, kad gali: "Paskutinės "Western Union" rungtynės nebuvo labai solidžios, jos atskleidė, kad ši komanda turi silpnųjų pusių. Todėl viskas įmanoma. Tačiau patys turime žaisti geriau. Taip pat nepamiršti, kad ir 3 vietą išlaikyti nebus paprasta."

LYDERIAI. C diviziono lyderiai Vilniaus dailės akademijos futbolininkai 14 ture džiaugėsi 10-ąja pergale iš eilės. Šį kartą jie susitiko su turnyro autsaideriu "WorldOne United" ir pasiekė nelengvą pergalę rezultatu 6:2. Nelengvą todėl, kad po pirmo kėlinio rezultatas buvo lygus 1:1, o likus žaisti 8 minutes, menininkai pirmavo tik 3:2. Ir tik vėliau pabiro įvarčiai, įtvirtinę VDA komandos pranašumą.

"WorldOne United" ilgai ir atkakliai kovėsi, tačiau galiausiai pristigo jėgų. Komandos atstovas Victoras Cachay sutiko su teiginiu, kad nugalėtoją rungtynėse lėmė kokybiškesnis vienos komandos žaidimas bei meistriškumas: "Galima taip sakyti. Tiek individualiai, tiek komandiniu žaidimu jie buvo pranašesni už mus. VDA turi kelis žaidėjus, kurie puikiai orientuojasi aikštėje, žino, kaip judėti, moka užsiimti geras pozicijas ir užbaigti atakas."

Victoras taip pat turėjo pastabų varžovams dėl ne visuomet švariai atliekamų veiksmų, kurie lietuviškai vadinami "kamuolio išmušimas slystant/čiuožiant" (potkatas).

Savo ruožtu VDA atstovai gyrė varžovus už kovingumą ir stebėjosi, kodėl jie yra surinkę tiek mažai taškų.

"Verta išskirti varžovų vartininką, kuris ne kartą gelbėjo savo komandą. Jei mums būtų pavykę įmušti kelis įvarčius pirmame kėlinyje, kuomet vartininkas mums vis neleisdavo to padaryti, tai ir rungtynės būtų buvusios lengvesnės", - pažymėjo jie.

VDA tradiciškai naudojo dažną žaidėjų rotaciją, atliko daug keitimų, todėl kartais prarasdavo žaidimo ritmą ir darė klaidų. Tačiau būtent dažnas žaidėjų rotavimas ir padėjo išsaugoti daugiau jėgų lemiamoms rungtynių minutėms.

"Apskritai, šis divizionas tuo ir smagus, kad nesvarbu kokioje turnyrinės lentelės vietoje esi, kiekvieną ketvirtadienį gali nutikti visko", - pažymėjo VDA nariai.

DRAMA. Kovingumu garsėjanti "FK Perkūno" komanda 14 ture patampė dar vienų pretendentų į medalius nervus. Šį kartą - "FK Volcano" komandos. Pirmi praleidę įvartį, "FK Perkūno" futbolininkai nepasimetė ir po Beno Žuko dublio ilsėtis išėjo pirmaudami rezultatu 2:1. Po pertraukos "Volcano" pavyko persverti rezultatą ir išplėšti pergalę. Nors viskas galėjo pasisukti kitaip. Paskutinę minutę rezultatui esant 3:2, "FK Perkūnas" uždirbo baudos smūgį toliau nuo vartų. Į ataką nedrąsiai prisijungė ir vartininkas. Tačiau baudos smūgio išpildymas išėjo nelabai vykęs. Kamuolys nestipriai pasiųstas prie vartų į žaidėjų mėsmalę, ten "Volcano" nesunkiai apsigynė, surengė greitą išpuolį ir Pavelas Andruškevičius padėjo tašką šiame mače - 4:2.

"Šiame mače turėjome nemažai galimybių. Bet kaip sakoma, kamuolys yra apvalus, - seną tiesą prisiminė "FK Perkūno" vadovas Regimantas Letukas. - Rungtynių pabaigoje gavome šansą, tačiau prastai atlikome namų darbus. To pasekoje praleidome dar vieną įvartį."

"FK Volcano" vadovas Tomašas Derkač tokias sunkias rungtynes aiškino nuolatiniu bangavimu: "Viso sezono metu mūsų žaidimas banguoja, todėl visuomet tikimės visų varžovų pasipriešinimo. Šiose rungtynėse teko vytis varžovus, bet dėl to komanda nepanikavo, nes turėjome nemažai progų. Galėjome įmušti ir daugiau, tačiau daugiau galėjome praleisti ir patys."

15 TURAS. Trečiasis ratas C divizione ketvirtadienį startuos nuo 18.30 val. 11-osios pergalės iš eilės sieksianti VDA komanda (39 tšk.) dar kartą susitinka su "WorldOne United" (4 tšk.) ir vėl nesitikės lengvo pasivaikščiojimo. Pastarosios ekipos vadovas vylėsi, kad šį ketvirtadienį prie komandos prisijungs visi traumuoti ir pasveikę po ligos, tad lyderiams žada mesti rimtą iššūkį.

"Western Union Foundation" (28 tšk.) priima "FK Eksperimento" (20 tšk.) iššūkį bei sieks sustiprinti savo pozicijas kovoje dėl antrosios vietos. Pirmųjų tarpusavio rungtynių rezultatai - 7:1 ir 5:1 - neleidžia suabejoti, kas bus poros favoritas.

"Stickers" (21 tšk.) ir "Rabobank" (22 tšk.) akistata bus tiesioginė kova dėl trečiosios vietos. Net lygiosios netenkina nei vienų nei kitų, nes kiti konkurentai taip pat alsuoja į nugarą. Iki šiol komandos pasidalino po pergalę vienodais rezultatais 3:2, todėl šis faktas byloja apie būsimą atkaklią kovą. Per kitas rungtynes "FK Perkūnas" (10 tšk.) susitiks su "FK Volcano" (19 tšk.) ir sieks nekartoti praėjusio ketvirtadienio klaidų.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: