2016-10-04

B divizionas: Tvirtas "Spartako" pareiškimas

MFL pirmenybių B divizione kova su kiekvienu turu vis aštrėja. Dėl dviejų bilietų į A divizioną vis dar varžosi keturios komandos, o "Ryto" pranašumas prieš persekiotojus aptirpo iki dviejų taškų.

REZULTATAI. "VSG United" - "FC IndEx" 3:6 (1:1); "Signalizacija.lt" - "Perkūnas" 7:0 (2:0); "FK Rytas" - "FK Spartakas" 0:2 (0:1); "FK Barbakanas" - "Žvėryno bulls" 6:3 (2:1).

AMŽINAI JAUNI. "Spartako" komandos amžiaus vidurkis pakankamai solidus - 35,7 metų. Ir turbūt buvo dėsninga, kai ši komanda sezono pradžioje per 5 turus surinko 4 taškus. Tačiau vėliau spartakiečiai atgimė - jau skaičiuoja 10 nepralaimėtų rungtynių seriją.

Praėjusiame ture "Spartakas" 2:0 įveikė ne bet ką, o patį B diviziono lyderį "FK Rytą" rezultatu 2:0. Tai jau antroji jų pergalė prieš lyderius šį sezoną.

"Spartako" "jaunimas" šį kartą atlaikė visu pajėgumu žaisdamas be keitimų. Sužibėjo komandos kapitonas Dmitrijus Raksa. Jis ne tik patikimai cementavo komandos gynybą, bet ir pats abiejuose kėliniuose pelnė po įvartį bei garantavo komandos pergalę 2:0.

"Esame tokie jauni, kad be keitimų galime atlakstyti visas rungtynes, - po pergalės juokavo D.Raksa. - Akcentavome varžovų snaiperių V.Šaveiko ir E.Tučinskio priežiūrą. Pasisekė ir gynyboje sužaidėme "ant nulio".

"Viskas mūsų rankose", - pridūrė jis kalbėdamas apie galimybes patekti į A divizioną. Iš tiesų, dar laukia paskutiniai šeši turai ir per juos gali visko nutikti. "Spartakas" tęsia savo kelionę link A diviziono.

Visas D.Raksos komentaras ir tradiciniai linkėjimai varžovams:


IŠ PASKOS. Kaip ir "Spartakas", 35 taškus yra surinkęs "IndEx" kolektyvas, taip pat 2 taškais atsiliekantis nuo "FK Ryto".

15 ture "IndEx" iškovojo nelengvą pergalę, 6:3 nugalėdami "VSG United" komandą. Po Eduardo Grudinskio tikslaus smūgio "IndEx" jau 9 min. pirmavo, bet po trijų minučių Vitalijus Narbutas rezultatą išlygino. Pirmasis kėlinys taip ir baigėsi kovingomis lygiosiomis, o antrame sužibėjo E.Grudinskis, pelnęs dar tris įvarčius. Po jo "Pokerio" "IndEx" šventė sunkią pergalę rezultatu 6:3.

Šiose rungtynėse visaginiečiai nejautė žaidėjų trūkumo, kaip ne kartą buvo anksčiau, tačiau buvo priversti kapituliuoti ne tik dėl neišnaudotų klaidų puolime, bet ir dėl apmaudžių klaidų gynyboje.

Antrą kartą per pastaruosius tris turus suklupusios "VSG United" komandos priešakyje laukia kova dėl išlikimo - jie su "FK Barbakanu" yra surinkę po 13 taškų ir dalinasi 6-7 vietomis.

PAMOKA. O "Barbakanas" toliau kantriai kyla iš B diviziono dugno. 3 pergalės per pastaruosius 4 turus ir jie jau rimti pretendentai išlikti B divizione. Du Domanto Kavaliausko įvarčiai per pirmąsias 20 minučių leido "Barbakanui" pirmauti rezultatu 2:0. Žvėryniečiai vėliau sugrįžo į rungtynes ir antro kėlinio viduryje dėka individualių pastangų išlygino rezultatą 3:3. Tačiau rungtynių pabaiga priklausė "Barbakanui". Du Slavos Čebruko ir vienas Igno Preikštenio įvarčiai leido "Barbakanui" triumfuoti 6:3.

Nugalėtojų komandos vadovas Deimantas Vainilka tikino, kad šią pergalę lėmė pamokos, išmoktos po pralaimėjimo rugsėjį vykusiame tarpusavio mače rezultatu 1:4.

"Šį kartą jau žinojome, kad Bullsai žais antru numeriu ir lauks mūsų klaidų. Mes pradėjome atsitraukę ir leidome jiems pažaisti mūsų aikštės pusėje, susitelkėme į gynybą. Tai davė vaisių, nes keturi Bulių smūgiai per trumpą laiką ne iš patogių padėčių nepasiekė tikslo", pasakojo Deimantas.

Vėliau vyravo klampus žaidimas ir klaidų neišvengė nė viena komanda, bet galiausiai nugalėjo rečiau klydęs "Barbakanas".

"Džiaugiamės pergale ir taip pat norime pasidžiaugti, kad iki sezono pabaigos pakeisime šiuo metu nusistovėjusį vaizdą turnyro lentelėje", - pabrėžė Deimantas.

KITOKIE. Kad "Barbakanas" buvo visiškai kitoms nei rugsėjo mače, patikino ir "Žvėryno bulls" vadovas Rimgaudas Vaitkus.

"Jų gretose žaidė mums nematyti žaidėjai. Nežinau, ar jie naujai registruoti, ar anksčiau šie žaidėjai neateidavo, bet tą dieną "Barbakanas" žaidė daug geriau negu anksčiau juos matėme, ir tikrai geriau negu mes žaidėme", - pasakojo jis.

PO DEŠIMTIES TURŲ. 0:14 - tokiu bendru santykiu baigėsi diviziono autsaiderės "Perkūno" komandos dvejos rungtynės pastaruosius du turus. 14 ture "Perkūnas" 0:7 pralaimėjo "Barbakanui", o 15 ture tokiu pačiu rezultatu neatsilaikė prieš "Signalizacija.lt" komandą.

"Signalizacijai" šios pergalės reikėjo kaip oro - pastarąjį kartą jie pergale mėgavosi dar gegužės mėnesį įveikę Žvėryno bulius, taigi, lygiai prieš 10 turų.

Šį kartą "Signalizacija.lt" visiškai nusipelnė pergalės - dominavo nuo pirmųjų rungtynių minučių ir į varžovų vartus reguliariai siuntė įvarčius.

"Pergalė nebuvo sunki, šį kartą lengva. Šį kartą susirinkome į rungtynes visu pajėgumu, sugrįžo traumuoti ir išvykę žaidėjai, pagaliau turėjome ir pagrindinį vartininką. Taip gerai susirinkę buvome tik pavasarį", - tvirtino vieną įvartį pelnęs nugalėtojų komandos žaidėjas Marius Latvėnas.

Be visų septynių įvarčių "Signalizacija.lt" dar kelis kartus patikrino "Perkūno" vartų konstrukciją, o varžovai ypatingų progų prie jų vartų nesukūrė.

Toks lengvas atsigavimas leidžia prognozuoti, kad "Signalizacija.lt" sugebės išsaugoti vietą B divizione, nors dar laukia rudeniškos lenktynės su "VSG United" bei "Barbakanu".

"Visiems aišku, kad kovoje dėl prizinių vietų viskas jau palaidota. Dabar stengsimės neiškristi iš B diviziono. Svarbiausia - taip rinktis į rungtynes visada", - teigė M.Latvėnas.

16 TURAS. Du kartus per pastaruosius tris turus pralaimėjęs "Rytas" (34 tšk.) šį ketvirtadienį susitinka su ambicinga "VSG United" komanda (13 tšk.). Pirmose tarpusavio dvikovose šiemet "Rytas" triumfavo 7:6 ir 4:2. Tačiau verta pažymėti, kad per pastaruosius 4 turus rytiečiai mušė tik 7 įvarčius. Tad norint išsaugoti pirmąją poziciją, įvarčių reikia mušti daugiau.

Įspūdingu ritmu paskutiniu metu žaidžiantis "Spartakas" (32 tšk.) šiame ture rungtyniaus prieš autsaiderį "Perkūną" (7 tšk.) ir sieks dar vienos pergalės. Šį kartą dar vieno 0:7 "Perkūnui" būti neturėtų, mat prieš mėnesį jie parodė charakterį, "Spartakui" pralaimėję tik 2:3.

Lygiai prieš mėnesį "Žvėryno bulls" (27 tšk.) netikėtai lengvai 3:0 nukovė "IndEx" (32 tšk.), bet dar kartą pakartoti panašų žygdarbį bus ypač sunku. Juolab patys "Bulių" atstovai deklaruoja, kad potenciali vieta A divizione jiems didelio įspūdžio nekelia. Per kitas rungtynes susikaus "Barbakanas " (13 tšk.) ir "Signalizacija.lt" (16 tšk.). Tai - tiesioginė kova dėl išlikimo B divizione.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4FM Vilniaus Vytis00000000
5El Dorado00000000
6FK Eagle Team - Setaltas00000000
7FK Alytis00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Daniel Šaputko Komanda:VU MIF
1 Varžybų:1
Benas Lučiūnas Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Svajūnas Čyžas Komanda:FK Grija
1 Varžybų:1
Rolandas Leliukas Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: