2016-10-11

B divizionas: Išryškėjo būsimų prizininkų trejetas

MFL B divizione dar nuo pavasario kunkuliuoja įdomiausia intriga iš visų divizionų. Likus penkiems turams iki sezono finišo čia dėl titulo toliau kaunasi 3 komandos, jos varžosi ir dėl dviejų kelialapių į aukščiausią divizioną. O situacija gali keistis po kiekvieno likusio turo.

REZULTATAI. "VSG United" - "FK Rytas" 1:6 (0:4); "Žvėryno bulls" - "FC IndEx" 2:5 (1:3); "FK Spartakas" - "Perkūnas" 3:2 (2:1); "FK Barbakanas" - "Signalizacija.lt" 2:3 (0:2).

PAŠALINIMAI. Diviziono lyderis "FK Rytas" 16 ture pagaliau džiaugėsi lengvesne pergale - 6:1 nugalėjo "VSG United" komandą. Taip lengvai "Rytas" nebuvo laimėjęs nuo 7 turo, kuomet tokiu pačiu rezultatu įveikė "Signalizaciją". Vėliau "Rytas" skindavo pergales 1-2 įvarčių skirtumais, o kartais ir patys prarasdavo taškus.

Šį kartą lyderiai sužaidė solidžiai, kontroliavo situaciją aikštėje. Įdomiausia, kad rungtynes jie pradėjo tik šešiese, bet labai greitai sulaukė ir septintojo žmogaus, o netrukus ir išsiveržė į priekį. "United" po kelių minučių įsimušė į savo vartus ir rezultatas tapo 0:2. "Rytas" laiką turėjo ir iniciatyvą, ir persvarą.

Darbo šį kartą ėmėsi broliai Šaveiko. Valdemaras įmušė tris kartus, Albertas - du. Rezultatyviausių žaidėjų kategorijoje Valdemaras Šaveiko su 29 tiksliais smūgiais išsaugojo 4 įvarčių pranašumą prieš "IndEx" snaiperį Ernestą Česonį (25).

"Ryto" ir "United" rungtynės baigėsi "neskaniai". Atsilikdami "United" futbolininkai ėmė nervintis, karščiuotis, grubiai ir bereikalingai prasiženginėti. Teisėjas buvo principingas - lipimus ant kojų vertino kaip tyčinį nesportišką elgesį, todėl per paskutinį rungtynių penktadalį raudonos kortelės buvo parodytos "VSG United" žaidėjams Vladimirui Veselovui bei Vitalijui Narbutui.

"Manau, kad teisėjas nesuvaldė situacijos. Nepastebėjo daug grubių pražangų ir atrodė, kad kartais švilpia į vieną pusę. O vėliau pradėjo viską gesinti raudonomis kortelėmis, bet irgi tik į vieną pusę. Mes nesame grubiai žaidžianti komanda. Jei su mumis taip elgiasi, atsakome tuo pačiu", - tvirtino "VSG United" atstovas Aleksandras Romaniuta.

PASITRAUKĖ. Po 16 turo varžybų iš kovos dėl bilieto į A divizioną, o tikriausiai ir iš medalių lenktynių, pasitraukė "Žvėryno bulls" komanda. Šiemet Buliai abu kartus buvo įveikę "IndEx" ekipą, tačiau praėjusį ketvirtadienį prieš juos neatsilaikė 2:5. Dabar Žvėryno komanda jau 8 taškais atsilieka nuo prizininkų trejeto.

"Apie prizinę vietą galvoti jau neturėtume, nes pirmaujančių komandų atotrūkis labai padidėjo, - pripažino "Žvėryno bulls" vadovas Rimgaudas Vaitkus. - Stengsimės garbingai pabaigti čempionatą ir lengvai niekam tikrai nedalinsime taškų."

Buliai, regis, žino sėkmingo žaidimo prieš "IndEx" receptą. Ir šį kartą jie rungtyniavo neprastai. Į ankstyvą Eduardo Grudinskio tikslų smūgį atsakė išlyginamuoju Aleksandro Jegorovo įvarčiu. Vis tik išryškėjo svarbus susižaidimo trūkumo faktorius - Žvėryno komanda nesitreniruoja kartu, tik žaidžia ketvirtadieniais. Todėl susižaidimo kartais stinga. "Bulls" turėjo uždirbę tris baudinius 6-8 m zonoje, bet jais nepasinaudojo, o po vieno jų gavo įvarčiu pasibaigusią kontrataką. Atkarpoje tarp 17 ir 32 minutės "IndEx" įmušė net penkis įvarčius (tris - E.Česonis) ir padėjo tašką rungtynėse. Vėliau Danielius Vaitkus "Žvėryno bulls" dar pelnė paguodos įvartį - 2:5.

"Aišku, "IndEx" žvaigždės šį kartą žibėjo labiau negu mūsų. Varžovai buvo vertesni pergalės", - pažymėjo "Žvėryno bulls" vadovas.

SUNKIAI. Legendines klišes "Svarbiausia trys taškai", "Žaidimas pasimiršta - rezultatas išlieka" po 16 turo teko prisiminti "FK Spartako" nariams. Kitoms komandoms jie užtikrintai duoda į kaulus, bet kai susitinka su autsaideriu "Perkūnu", "Spartako" žaidime kažkas užstringa. Taip buvo prieš mėnesį (3:2), lygiai taip pat nutiko ir praėjusį ketvirtadienį - 3:2. Spartakiečiai iškovojo 10-ąją pergalę per pastaruosius 11 turų, bet privalėjo įdėti daug pastangų, nors tai turėjo būti nesunkios rungtynės.

"Nežinau, ar nusiteikimas, ar dar kažkas, bet po pirmo kėlinio mes turėjome pirmauti minimum 4 įvarčiais ir ramiai pabaigti rungtynes. Tačiau iš 10 progų realizavome tik 2", - stebėjosi "Spartako" kapitonas Dmitrijus Raksa.

Įpusėjus dvikovai jo komanda pirmavo tik 2:1. Per pertrauką "Spartako" stovykloje buvo akcentuojama būtinybė neatsipalaiduoti, bet prasidėjus antram kėliniui jie paleido iniciatyvą iš savo rankų. O likus žaisti 13 minučių "Perkūno" žaidėjas Džiugas Palijanskas išlygino rezultatą - 2:2. Degdamas "Spartakas" visomis pajėgomis metėsi į puolimą. Užgultis buvo intensyvi, progų sukurta ne viena, bet vienintelę realizavo D.Raksa. Tai nutiko iki finalinio švilpuko likus žaisti 6 minutes. Sunki "Spartako" pergalė 3:2.

"Sunku tikėtis geresnio rezultato, kai nepataikai į tuščius vartus iš poros metrų. Kam skirti šie žodžiai, tas tikrai supras", - slapukavo D.Raksa.

GAME-WINNER'is. "FK Barbakano" ir "Signalizacija.lt" komandų dvikova buvo, kaip tokiais atvejais sakoma, verta šešių taškų. Prieš turą pirmieji turėjo 13 taškų, antrieji - 16. "Barbakano" pergalės atveju komandos būtų susilyginusios, tačiau "Signalizacija.lt" nugalėjo 3:2 ir padidino savo atotrūkį iki 6 taškų bei bent porai savaičių garantavo sau ramų gyvenimą kovoje dėl išlikimo B divizione.

Ne itin gerai susirinkę Signalizacijų meistrai puikiai pradėjo rungtynes, įmušė du įvarčius ir pirmą kėlinį laimėjo 2:0. Per daug viskas ėjosi paprastai, kad "Signalizacija.lt" nebūtų sau susikomplikavusi situacijos. "Barbakanas" įnirtingai pradėjo antrąją mačo dalį, nuolat atakavo ir sugebėjo sugrįžti į rungtynes - 2:2.

"Turime tokią silpnybę, kad praleidę įvartį imame panikuoti, žaisti ne taip drausmingai, todėl prie mūsų vartų vėliau kilo dar ne vienas pavojus", - prisipažino "Signalizacija.lt" žaidėjas Vitalijus Burinas.

"Barbakano" spaudimas didėjo sulig kiekviena minute ir atrodė, kad tuoj tuoj jie sugebės perlaužti mačo eigą savo naudai. Neperlaužė. Paskutinę minutę "Signalizacijai" pasisekė surengti rezultatyvią ataką ir Simas Baltrūnas išplėšė dramatišką saviškių pergalę 3:2.

"Mums "Barbakanas" yra principinis varžovas. Ne kartą esame jiems pralaimėję, todėl žaidėme labai kovingai, buvome nusiteikę kovai. Sugebėjome nepasimesti net jiems išlyginus rezultatą ir pabaigoje išplėšėme tris taškus", - pasidžiaugė Vitalijus.

SASYSKOS. Vertinant objektyviai, tai "Barbakano" komanda šiame susitikime bent lygiųjų nusipelnė. Tik labai nesėkmingai sužaidė pirmą kėlinį ir leido varžovams atitrūkti. Per pertrauką treneris Nerijus Vasiliauskas davė nemažai pastabų žaidėjams. Liepė būti agresyvesniems ir kovingesniems, labiau aštrinti standartines padėtis. Antroje mačo pusėje "Barbakanas" atrodė visiškai kitoks, tačiau sugebėjo apmaudžiai prasileisti lemiamą įvartį paskutinę minutę. "Sasyskos", - po finalinio švilpuko drebtelėjo treneris. Tačiau kiek aprimęs, pripažino: "Šį kartą nebuvo prasta diena. Žaidėte neblogai, tik iki galo neišlaikėte."

Kaip ten bebūtų, po vasaros pertraukos "Barbakanas" atrodo daug solidžiau, nei iki jos. Naujokais pasipildžiusi komanda rudens rate pelnė 10 taškų ir paspruko iš paskutinės vietos bei tęsia kovą dėl išlikimo.

 

17 TURAS. Šią kovą ketvirtadienį "Barbakanas" (13 tšk.) pratęs maču su tiesioginiais savo konkurentais "VSG United" (13 tšk.). Laimėjęs išlips į 6-ąją poziciją. Šį sezoną abi komandos pasidalino po pergalę - iš pradžių 6:4 laimėjo VSG, vėliau 5:4 - "Barbakanas". Divizione pirmaujantis "Rytas" (37 tšk.) susitinka su "Žvėryno bulls" (27 tšk.). Įdomu, kad šiemet rytiečiai laimėjo visas trejas tarpusavio rungtynes lygoje ir taurėje. "FK Spartakas" (35 tšk.) mėgins nekartoti praėjusio turo klaidų ir iš karto čiupti už ragų "Signalizaciją" (19 tšk.), o "IndEx" (35 tšk.) tikėsis nesunkių trijų taškų rungtynėse prieš "Perkūną" (7 tšk.).


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: