2016-10-17

C divizionas: Įvyko tai, kas ir turėjo įvykti

Sezonas MFL C divizione toli gražu nesibaigė, bet jau turime stipriausią komandą. Ja 17 ture oficialiai tapo Vilniaus Dailės Akademijos odinio kamuolio meistrai ir meistrė. Niekas nedrįs ginčytis, kad VDA šiemet C divizione buvo stipriausia ir nugalėjo pelnytai. Dabar paskutiniuose turuose aiškinsimės, kas gaus antrąjį kelialapį į B divizioną: "Western Union Foundation", ar "Rabobank". O gal "Stickers"?

REZULTATAI. "FK Perkūnas" - VDA 1:3 (1:2); "Western Union Foundation" - "FK Stickers" 1:6 (0:2); "WorldOne United" - "FC Rabobank" 2:6 (0:5); "FK Eksperimentas" - "FK Volcano" 5:0 (3:0).

RAMIAI. Buvo tik laiko klausimas, kada VDA užsitikrins nugalėtojų titulą. Kadangi praėjusį ketvirtadienį klupo artimiausi persekiotojai, tą menininkai būtų padarę net nelaimėję prieš "FK Perkūną". Bet nusprendė laimėti. Ankstesnėse tarpusavio dvikovose jie perkūniečius šlavė 7:1 ir 9:1, o šį kartą pergalė buvo kuklesnė - 3:1. Anksti pelnę įvartį, VDA žaidėjai tuoj pat praleido ir išlyginamąjį. Prieš pat pertrauką Ilja Makarovas persvėrė rezultatą. "FK Perkūnas" antrame kėlinyje priešinosi ir demonstravo kovingą futbolą. Tačiau buvo matyti, kad VDA komandos meistriškumas šiek tiek aukštesnis. Likus žaisti 7 minutes Simonas Jonaitis įtvirtino savo komandos persvarą (3:1) ir abejonių dėl pirmosios vietos likimo nebeliko. Auksines rungtynes VDA žaidė nepersiplėšdami ir lyg tausodami jėgas, jie tarsi žinojo, kad vis tiek laimės.

Net po pergalės čempioniškas VDA džiaugsmas buvo santūrus. Komanda pašūkavo, atkimšo šampano butelį, pakilnojo trenerį ir išsiskirstė planuoti savaitgalio šventės.


DVEJONĖS. Tai buvo debiutinis VDA sezonas MFL lygoje, tad jiems tinka legendinė Julijaus Cezario frazė "Veni, vidi, vici". "Prieš paskutines rungtynes jaudulio nejautėme. Tiesiog ėjome žaisti lyg į eilines rungtynes negalvodami, kas mūsų laukia. Už sezoną komandai parašyčiau 9 balus, nes visuomet yra kur tobulėti. Džiugina geras mikroklimatas, gerai rinkomės į rungtynes, visi atsidavę", - teigė VDA kapitonas Paulius Kutniauskas.

Pasak kapitono, komandai sunkiausi buvo pirmieji 4-5 turai, kai teko persiorientuoti nuo salės futbolo prie mažojo futbolo, prie kitokios aikštės specifikos ir erdvių. Tame pažinties periode ir buvo kol kas vienintelis pralaimėjimas - gegužės pradžioje 3:4 nusileista "Western Union" komandai. Baigusi pažintį su minifutbolu, VDA įsismarkavo ir iškovojo jau 13 pergalių iš eilės. Sustoti neketina.

"Komandos viduje svarstėme, kaip baigsime sezoną. Nutarėme į likusias rungtynes nežiūrėti atmestinai ir nedalinti taškų kitoms komandoms, kovojančioms dėl pozicijų. Kovosime", - žadėjo Paulius.

Po triumfo C divizione VDA komandą apėmė dvejonės. Dvejonės dėl perspektyvos B divizione. Norint jame kovoti dėl aukštesnių vietų, reikėtų stiprintis. O naujokų atsiradimas pakenktų išskirtiniam šios komandos identitetui.

"Manau, kad galėtume žaisti B divizione. Tačiau norint išlaikyti komandos branduolį, reikėtų rungtyniauti C lygoje. Bet jei komandos vadovybė nuspręs kilti aukštyn, aš palaikysiu šią idėją", - teigė VDA kapitonas.

DOMINAVO. Pavasarį VDA tempą palaikyti bandžiusi "Western Union Foundation" komanda vėliau neatlaikė. Atėjus rudeniui jie suprato, kad kovos tik dėl antrosios vietos. Joje kol kas išlieka, tačiau padėtis šiek tiek komplikuojasi po skaudaus pralaimėjimo ketvirtadienį 1:6 "FK Stickers" komandai. Stickersai šioms rungtynėms surinko idealią sudėtį, turėjo visus 15 stipriausių žaidėjų. Pamačiusi, kokias pajėgas turi, komanda suprato, kad bet koks rezultatas, išskyrus pergalę, būtų nesuprantamas. Todėl nusiteikimas buvo geras ir nuo pirmųjų minučių imta dominuoti prieš oponentus. Po pirmo kėlinio rezultatas buvo 2:0, o antro pradžioje Vytauto Jurkaus įvartis (2:1) atgaivino "Western Union" viltis. Tada ši komanda kelias minutes ėmė spausti varžovus. Šį sunkų periodą "Stickers" atstovėjo, o po to smogė varžovams mirtiną smūgį. Per 5 minučių atkarpą "Stickers" pelnė net 4 įvarčius, rezultatas tapo 6:1 ir rungtynėse neliko jokių klausimų.

TENDENCIJA. Po 17 turų "Western Union" yra surinkę 5 taškais daugiau už "Stickers", tačiau įdomiausia, kad šiemet pralaimėjo visas trejas tarpusavio dvikovas - pavasarį prieš varžovus neatsilaikė 3:4 ir 1:4. "Į MFL žaisti atėjome ne dėl rezultato. Bet kai susitinkame su aukštesnę poziciją užimančia komanda, nusiteikimas visuomet būna geresnis. Tad tai ir buvo lemiamas faktorius mūsų tarpusavio rungtynėms, nes žaidėjų meistriškumas panašaus lygio", - sakė "Stickers" vadovas Ruslanas Daškevičius.

"Western Union Foundation" vadovas Aurimas Andrulis įžvelgė kitą tokių tarpusavio rungtynių su "Stickers" tendenciją. Tai - susitikimų laikas. "Neįkandama mums "Stickers" gynyba. Visus tris kartus prieš "Stickers" teko žaisti pusę devintos vakaro, kuomet jie sugeba surinkti pajėgiausią savo sudėtį, - aiškino Aurimas. - Susikomplikavome padėtį, lieka bandyti ją pagerinti."

PENKI. Nuo "Western Union" komandos iki taško atsilikimą sumažino "Rabobank" komanda, 6:2 nugalėjusi autsaiderius "WorldOne United". Tačiau ne rezultatas šiame mače įdomiausias. Neįtikėtiną pasirodymą surengė "Rabobank" žaidėjas Emanuele Pedroletti. Jis pelnė net 5 (!) komandos įvarčius, visus - pirmame kėlinyje ir vos per 17 minučių žaidimo atkarpą. "Išskirtinis pasirodymas, mums taip pat sunku tuo patikėti, - nuostabus neslėpė "Rabobank" vadovas Fabio Sagliocco. - Tačiau vertinant rimtai, Emanuele yra puikus žaidėjas ir kai jis būna "on fire" būsenos, tokie dalykai gali nutikti."

Pergalės pamatus "Rabobank" paklojo per pirmąsias 10 minučių, kai E.Pedroletti pasižymėjo keturis kartus ir išvedė savo komandą į priekį 4:0. Po pirmo kėlinio "rabobankai" buvo priekyje 5:0, todėl natūraliai atsipalaidavo. Ir antroje mačo dalyje "WorldOne" pasižymėjo du kartus, pamėgindami sugrįžti į rungtynes. Vis tik puikiai pasirodė "Rabobank" vartininkas Adrianas Claramuntas, atrėmęs ne vieną grėsmingą varžovų smūgį. O kai šeštąjį įvartį pelnė F.Sagliocco, dvikovos baigtis tapo aiški. "E.Pedroletti sužaidė nuostabiai, tačiau ir A.Claramuntas apsaugojo mus nuo didesnių problemų. Sveikinimai šiems žaidėjams su puikiu pasirodymu", - sakė F.Sagliocco.

DUGNAS. Jame su 4 taškais kurį laiką tūno "WorldOne United" komanda. Jos vadovas Victoras Cachay tvirtino, kad pralaimėjimą lėmė anksti praleisti įvarčiai, klaidos ir drąsos trūkumas. Tokie pralaimėjimai tampa autsaiderių kasdienybe - pastaruosius turus "WorldOne United" baigė rezultatais 2:6, 2:5, 2:6, 2:6. "Tipinis mūsų pralaimėjimas. Kažkas mūsų žaidime neveikia visą sezoną, tačiau viliamės, kad su naujokų pagalba pavyks sezoną baigti sėkmingiau. Lieka 4 turai ir 12 potencialių taškų. Turime pasistengti surinkti kaip įmanoma daugiau jų ir pasiekti teigiamų rezultatų", - optimizmo neprarado V.Cachay.

SERIJA. Rudens rate puikią sportinę formą demonstruoja "FK Eksperimento" komanda. Jie nepralaimi jau 7 rungtynių iš eilės, o 17 ture stebėtinai lengvai - 5:0 susitvarkė su "FK Volcano" komanda. Šiame mače "Eksperimentas" dominavo visą laiką ir stabiliai mušė įvarčius, nesulaukė rimtesnio "Volcano" komandos pasipriešinimo. "Tiesiai sakyti, kad lengvai susitvarkėme su varžovais negalima sakyti. Nes įmušti penkis įvarčius ir nepraleisti nė vieno reikia šiek tiek pastangų. Tiesiog žaidėme savo stiliumi", - atkreipė dėmesį "FK Eksperimento" vadovas Stasys Kvietkauskas. Po šiose nepralaimėtų rungtynių serijos "Eksperimentas" įsitvirtino penktoje pozicijoje ir dar neprarado vilčių siekti ne tik 4-osios, bet ir 3-iosios vietų. 

18 TURAS. Kaip seksis VDA komandai (48 tšk.) motyvuotis ir kovoti likusiose rungtynėse jau užsitikrinus titulą, parodys kito turo akistata su "Rabobank" komanda (31 tšk.). Ankstesnius du tarpusavio mačus VDA laimėjo tik 3:2 ir tai įrodo, kad "Rabobank" yra kietas riešutas. Antroje vietoje esantys "Western Union Foundation" (32 tšk.) susitinka su autsaideriu "WorldOne United" (4 tšk.). Beje, pastaroji komandų akistata rugsėjį baigėsi lygiosiomis 3:3, ir tai buvo vienas iš retų "WorldOne United" pelnytų taškų. Vilčių pakovoti dėl medalių neprarandantys "FK Stickers" (27 tšk.) žais su "FK Volcano" (20 tšk.), o "FK Perkūnas" (11 tšk.) pamėgins nutraukti "FK Eksperimento" (24 tšk.) nepralaimėtų rungtynių seriją. Visų susitikimų pradžia ketvirtadienį - 18.30 val.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: