2016-10-18

B divizionas: Lyderis išsaugojo trapų pranašumą

MFL B divizione po 17 turo kovų turnyro lyderis "FK Rytas" išlaikė dviejų taškų pranašumą prieš artimiausius persekiotojus, kurių vienas tris taškus įsirašė be jokio žaidimo. Taip pat tampa aišku, kad "Žvėryno bulls" šiemet greičiausiai tenkinsis ketvirtąja vieta.

REZULTATAI. "VSG United" - "FK Barbakanas" 3:2 (2:1); "Žvėryno bulls" - "FK Rytas" 4:6 (0:3); "FK Spartakas" - "Signalizacija.lt" 1:0 (0:0); "Perkūnas" - "FC IndEx" 0:3 be kovos.

ATSIPALAIDAVO. B divizione pirmaujantis "FK Rytas" laimėjo antrą kartą iš eilės - 6:4 įveikė "Žvėryno bulls". Tačiau ta pergalė nugalėtojams sukėlė dvejopų jausmų. Buliai rungtynes pradėjo ne pilnos sudėties ir "Rytas" tuo naudojosi. Valdemaro Šaveiko dublis pirmosiomis minutėmis iš karto jiems suteikė dviejų įvarčių pranašumą. Drausmingai žaisdamas "Rytas" ir toliau dominavo aikštėje bei didino savo persvarą prieš aikštėje besiblaškiusius "Bulius". Likus žaisti daugiau nei 10 minučių rytiečiai buvo priekyje 6:1 ir tiesiausiu keliu artėjo link pergalės. Tačiau ankstyvas atsipalaidavimas favoritams sukūrė nelauktų problemų. Žvėryno komanda vos per 6 minutes sugebėjo pasižymėti tris kartus ir atgaivino intrigą - 4:6. Vis tik "Rytas" sugebėjo susikaupti ir išsaugoti pergalingą rezultatą.

"Rungtynes pradėjome labai drausmingai, aiškiai žinodami, ką ir kaip darysime aikštėje, kokia schema žaisime. O kai rezultatas tapo 6:1, atsipalaidavome, pradėjome maivytis, žaisti nedrausmingai, negrįžti į gynybą, - piktinosi "FK Ryto" vadovas Olegas Miasniankinas. - Žinome, kad "Žvėryno bulls" visuomet žaidžia iki galo, bet pamiršome tai."

Po šios pergalės "Rytas" žengė dar vieną žingsnį link nugalėtojų titulo, bet Olegas apie tai negalvoja: "Dar žaisti ir žaisti. Reikia laimėti visas likusias rungtynes. Pralošime kartą - ir viskas gali nuplaukti."


NEPASIRUOŠĘ. Ankstesnėse B diviziono tarpusavio dvikovose "Žvėryno bulls" pralaimėjo "Rytui" 1 įvarčio skirtumu, o šį kartą įnirtingiau pasipriešinti sutrudė labai prastas pasiruošimas rungtynėms. Kaip jau minėjome, "Buliai" rungtynes pradėjo ne stipriausia sudėtimi, trūko kelių lyderių, kiti gerokai vėlavo. Tai ir lėmė, kad Žvėryno ekipa pradėjo nepilnos sudėties, o pavėlavę žaidėjai prisijungė neapšilę, tad darė apmaudžias klaidas.

Pirmą kėlinį eismas vyko viena kryptimi, bet pertraukos metu komandos pasitarime "Buliai" nusprendė nusiraminti ir toliau žaisti savo malonumui. Nors klaidų nestigo ir po pertraukos, vaizdas jau buvo įdomesnis, nebuvo aiškaus "Ryto" dominavimo. Ir dar nežinia kaip viskas būtų pasibaigę, jei rezultatui esant 4:6, "Žvėryno bulls" smūgiuotas kamuolys būtų lėkęs ne į skersinį, o keliais centimetrais žemiau.

"Šiaip atrodė, kad žiūriu MFL Taurės pusfinalio įrašą - panaši eiga, toks pat rezultatas, - prisiminė Žvėryno komandos vadovas Rimgaudas Vaitkus. - Šiemet pralaimėjome visas 4 rungtynes "Rytui". Kai susirinkdavome, žaisdavome apylygiai, o praėjusį ketvirtadienį ir pusfinalyje buvome tikrai silpnesni."

PROGOS. Antrąją jaunystę išgyvenantys "FK Spartako" vyrukai toliau skina sunkias pergales ir iriasi link diviziono laurų, o gal ir bilieto į A divizioną. 12 rungtynių iš eilės nepralaimintys spartakiečiai 17 ture sunkiai išvargo pergalę 1:0 prieš "Signalizacija.lt" komandą. Pastarieji šias rungtynes pasirinko žaisti antruoju numeriu nuo gynybos. Patys atsakydavo retomis, bet pavojingomis kontratakomis. "Spartakui" ilgai nesisekė pralaužti oponentu gynybos. Iki lemtingos 45 minutės. Tuomet "Signalizacijos" žaidėjai atsikirto aikštės viduryje, "Spartakas" nuskubėjo į puolimą ir vieną iš daugelio savo progų įvarčiu pavertė komandos kapitonas Dmitrijus Raksa - 1:0.

"Pasakyti, kad mes turėjome daug progų, reiškia nepasakyti nieko. Vien Arturas Semaško turėjo 15 progų, bet tikriausiai buvo ne jo diena. Pridėjus mano 10 smūgių, gaunasi pakankamai momentų, kad rungtynių baigtį galėtume nulemti žymiai anksčiau. Vėl pavedė progų realizacija", - pasakojo D.Raksa.

Šis žmogus šioje čempionato stadijoje yra puikios formos ir svariai prisideda prie sėkmingų komandos rezultatų - per paskutinius 6 turus įmušė 8 įvarčius. Tačiau pats D.Raksa šį kartą linkęs išskirti kitus žaidėjus: "Varžovų gretose išskirčiau Giedrių Lekandą, kuris tikrai norėjo mums sugadinti šventę. Gerai, kad nepasisekė. Savo komandoje noriu išskirti Rolandą Jurkevičių, kuris labai stengiasi dėl ekipos ir neatvažiuoja į rungtynes. Turi svarbią priežastį - prieš mėnesį vedė."

NESUSIRINKO. Kitas pretendentas į diviziono laurus "FC IndEx" kolektyvas praėjusį ketvirtadienį tris taškus į savo sąskaitą įsirašė be kovos. "Indeksai" aktyviai ruošėsi rungtynėms, apšilinėjo, tačiau savo varžovų - "Perkūno" komandos - taip ir nesulaukė. Techninė pergalė "IndEx" gretose nesukėlė jokio džiaugsmo. Varžovų poelgis ypač nuvylė Ernestą Česonį, kuris turi užsibrėžęs tikslą tapti rezultatyviausiu B diviziono žaidėju. Ernestas nežaidė, todėl ir liko su tais pačiais 25 įvarčiais. Tuo metu pagrindinis jo varžovas Valdemaras Šaveiko savo tikslių smūgių sąskaitą šiame ture padidino iki 32. Skirtumas, kurį E.Česoniui paskutiniuose 4 turuose panaikinti bus labai sunku.

NUOMONĖ. Turnyro lentelės apatinės dalies komandų dvikovoje tarp "VSG United" ir "FK Barbakano" svarbią pergalę iškovojo pirmieji - 3:2. Šis laimėjimas leido "United" komandai atsikovoti šeštąją poziciją, nuo "Barbakano" atitrūkstant trimis taškais. Pastaruoju metu tampa tradicija, kad "Barbakanas" prastai pradeda rungtynes - savomis progomis nepasinaudoja, pats praleidžia įvarčius ir leidžia varžovams atitrūkti bei nespėja grįžti į rungtynes. Taip buvo ir šį kartą. "VSG United", net žaisdami ne pajėgiausia sudėtimi, jau 11 min. buvo priekyje 2:0. Po tokios puikios pradžios visaginiečiai stengėsi nepaleisti rungtynių iš savo rankų. Tas jiems pavyko - varžovai švelnino rezultatą du kartus, bet viskas "VSG United" komandai baigėsi sėkmingai - 3:2.

Po sunkios pergalės "VSG United" atstovas Aleksandras Romaniuta pagyrė varžovų komandą. "Pamatėme visiškai kitokius, atsinaujinusius varžovus, su naujais žaidėjais. Tai yra komanda, prieš kurią malonu žaisti, ko negalime pasakyti apie "FK Rytą". Dėkojame "Barbakanui" už gražų žaidimą, tai tikrai gera komanda", - savo nuomone dalinosi Aleksandras.

Nelaimėjęs rungtynių su savo tiesioginiu konkurentu, "Barbakanas" prarastus taškus stengsis atsikovoti mačuose su pirmosios lentelės dalies komandomis.

18 TURAS. Ateinantį ketvirtadienį "Barbakanas" (13 tšk.) mes iššūkį "FK Rytui" (40 tšk.). Įdomu, kad balandį tarpusavio mačą jie pralaimėjo net 0:9, tačiau tuomet tai buvo visiškai kitoks "Barbakanas", nei yra dabar. Intriguojančiame mače kausis Česonis prieš Raksą. Arba "IndEx" (38 tšk.) prieš "FK Spartaką" (38 tšk.). Nereikia nė sakyti, kad lygiosios šiame mače netenkins nė vienos komandos, nes taip sužaidus "Rytas" gali atitrūkti 4 taškais. Ketvirtadienį "Žvėryno bulls" (27 tšk.) susitinka su "Signalizacija.lt" (19 tšk.). Kol kas šiemet tarpusavio akistatose laimėdavo komanda, įmušusi 6 įvarčius. Reikia tikėtis, kad "VSG United" (16 tšk.) šį sykį sulauks savo varžovų - "Perkūno" komandos (7 tšk.). Visų mačų pradžia - 20.30 val.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: