2016-11-07

C divizionas: Vienas iš trijų liks be medalių

Prieš paskutinį MFL C diviziono turą tvyranti pagrindinė intriga - kas pelnys antrąjį kelialapį į B divizioną. Šios privilegijos siekia "Western Union Foundation" (35 tšk.) ir "FC Rabobank" (34). Tuo metu medalių dalybose dar dalyvauja ir "FK Eksperimentas" (33 tšk.). Tačiau vienas iš šio trejeto apskritai liks be apdovanojimų.

REZULTATAI. "FK Stickers" - VDA 4:9 (1:5); "FK Volcano" - "Western Union Foundation" 0:3 (0:0); "FC Rabobank" - "FK Eksperimentas" 0:3 (0:1); "FK Perkūnas" - "WorldOne United" 1:2 (0:1).

SKROCKO 7EPTYNI. Diviziono nugalėtojų titulą anksčiausiai užsitikrinusi Vilniaus Dailės akademijos komanda ėmė žaisti kaip niekad atvirą atakuojantį futbolą, smagintis mušdama įvarčius ir nesukti galvos dėl gynybos. 19 ture dailininkai linksminosi su "Western Union" (7:4), o 20-ame triuškino "Stickers" (9:4). Visgi būtina pažymėti tai, kad pastarieji nesurinko stipriausios kapelos, o pirštines mautis ir į vartus stoti teko ekipos vadovui Ruslanui Daškevičiui. "Nelabai man sekėsi. Prasileidau porą tikrų kliurkų", - apie naują patirtį kalbėjo jis.

Labiausiai smaginosi VDA puolėjas Gediminas Skrockas, šiame mače įmušęs 7 įvarčius. Taip, būtent - septynis!

Keturi Gedimino įvarčiai krito pirmame kėlinyje, dar trys - antro pabaigoje. "Patys kalti. Jei leidi G.Skrockui pasitaisyti kamuolį kaip nori ir mušti savo dešine iš 6-7 metrų, nieko gero nesitikėk", - akcentavo Ruslanas.

Kaip VDA pasakojo, jų snaiperis įmušė ir kaire koja į "devynkę", ir nuo skersinio, ir nuo virpsto, ir techniškai, ir stipriai, ir po slalomo bei driblingo - galėjo būti patenkintas net išrankiausias futbolo gurmano skonis.

Po tokio įspūdingo vakaro G.Skrockas tapo pagrindiniu pretendentu į C diviziono snaiperius. Dabar jo sąskaitoje 25 tikslūs smūgiai, atlikti vos per 14 rungtynių.

"Nors ir kyla pagunda atsakyti, kad tai buvo specialus planas ir mes sugebame viską sukonstruoti taip, jog žmogus pelnytų 7 įvarčius, tačiau tai būtų netiesa. Skrocko įvarčiai yra jo paties pasiekimas, prie kurio jis labiausiai ir prisidėjo. Jam padėjo komanda, jam šypsojosi sėkmė, bet tą dieną jis buvo fenomenalus. Mano užduotis buvo jam netrukdyti ir jis buvo vienintelis žaidėjas neprisėdęs pailsėti", - atskleidė VDA komandos vadovas Artūras Žarnovskis.

Pasak jo, Gedas dar prieš rungtynes visiems pranešė, kad tą dieną sužais gerai. "Jaučiu, kad šiandien daug įmušiu", - sakė jis.

STICKERS. Šiandien istorijos rubrikoje siūlome iš arčiau susipažinti su "Stickers" komanda. Ji gyvuoja beveik dešimtmetį - mėgėjų sporte tai pakankamai solidus amžius. Ruslanas Daškevičius pasakoja, kaip vaikinai iš Pašilaičių sukūrė šią komandą, ir kodėl pavadino ją tokiu neįprastu vardu, kuris lietuviškai reiškia "lipdukus".


GALIMYBĖ. "Western Union Foundation" futbolininkai atsigavo tuomet, kai jiems to labiausiai reikėjo. Atsigavimas gali padėti komandai prasimušti į B divizioną. 20 turo mače "Western Union" 3:0 nukovė "FK Volcano", kurie šį sezoną jau tikrai pabaigs 6 vietoje. Lengva nebuvo. Pirmame kėlinyje geltonai-juodi turėjo nemažai progų pralaužti oponentų gynybą, bet jomis niekaip nepasinaudojo. Tik antrame kėlinyje pavyko atrasti raktus nuo varžovų vartų, o po to įtvirtinti savo persvarą. Tokiu būdu "Western Union" nutraukė trijų pralaimėjimų seriją, o apskritai per 5 pastaruosius turus iki tol jie buvo pelnę tik 4 taškus.

"Po paskutiniųjų rungtynių ši pergalė mums buvo lyg gryno oro gurkšnis, - tvirtino "Western Union Foundation" vadovas Aurimas Andrulis. - Iškovojome labai svarbią pergalę, kuri mums suteikia šansų pakovoti dėl antrosios vietos."

Visi šansai ir galimybės dabar - pačių finansininkų rankose. Paskutiniame ture jie susitiks su tiesioginiais konkurentais "Rabobank" ir tada pakaks tik nepralaimėti. Juos teoriškai dar gali pavyti "FK Eksperimentas", tačiau "Western Union" pusėje - geresnis tarpusavio mačų santykis (7 taškai prieš 1). "Bandysime pademonstruoti tokį patį žaidimą ir ateinantį ketvirtadienį", - žadėjo Aurimas.

KONTRATAKOS. Savo ruožtu "FC Rabobank" 20 ture patys sau ėmė kasti duobę, nors į ją dar ir neįkrito. Situaciją kovoje dėl antrosios vietos kontroliavę "Rabobankai" susimovė - jie net 0:3 pralaimėjo pastaruoju metu siaučiančiam "FK Eksperimentui". "Buvome mačo favoritai, tačiau antrame kėlinyje neatlaikėme spaudimo. Dabar ateinantį ketvirtadienį mūsų laukia finalas, kurį turime laimėti", - tvirtino "Rabobank" vadovas Fabio Sagliocco.

Atvirose ir lygiose rungtynėse pirmame kėlinyje įmušti pavyko tik "Eksperimentui", nors arčiau tikslo kartais buvo "Rabobank". Tas įvartis turėjo įtakos mačo eigai. Po pertraukos "Oranžiniai" ėjo į priekį, bet "Žalieji" pribaigė jos kontratakomis. "Antrame kėlinyje kažkaip pasimetėme ieškodami galimybių lyginti rezultatą ir grįžti į rungtynes. O "Eksperimentas" didino savo pranašumą realizuodamas kontratakose sukurtas progas", - reziumavo F.Sagliocco.

SERIJA. 201 minutė. Štai tiek ilgai tęsiasi įspūdinga "FK Eksperimento" sėkmingo žaidimo gynyboje serija. Įvarčio jie nepraleidžia jau 4 turus, o paskutinį kartą kamuolį iš savų vartų tinklo traukė spalio pradžioje per kovą su VDA (0:1). Kalbėdamas apie puikų komandos žaidimą sezono pabaigoje, "FK Eksperimento" vadovas Stasys Kvietkauskas nurodė kelias priežastis: "Kaip ir praėjusį sezoną, taip ir šį, pavėluotai įšokome į pergalių traukinį. Sezono pradžioje išbarstėme nemažai taškų, nes kiekviename ture neturėdavome tai puolėjo, tai vartininko. Pastaruoju metu renkamės pilna sudėtimi ir tai lemia tokius rezultatus. O sausus vartus padeda išlaikyti pagrindinio vartininko buvimas ir komandinė gynyba."

Pasak Stasio, dar vieną pergalę prieš "Rabobank" padėjo nukalti išskirtinė koncentracija ir suvokimas, kaip svarbu yra sezoną baigti pergalingai. Tiesa, patekti į B divizioną "FK Eksperimentui" jau nepavyks. O medaliai - misija įmanoma. Ketvirtadienį būtina įveikti "WorldOne United" komandą. Ir viskas!

AUTSAIDERIAI. C diviziono autsaiderių dvikovoje susikibo "FK Perkūnas" ir "WorldOne United". Dar prieš turą buvo aišku, kad pirmoji komanda sezoną baigs septintoje, antroji - aštuntoje pozicijoje. Tačiau autsaiderių mačai taip pat būna įnirtingi, nes jie turi ką įrodinėti. Laimėti rezultatu 2:1 pavyko "WorldOne United" komandai, kuri savo naudai persvėrė ir tarpusavio šio sezono mačų balansą (2-1).

Tai buvo dviejų skirtingų kėlinių rungtynės. Pirmame "FK Perkūnas" stebino aktyviu žaidimu ir visą laiką spaudė varžovus. Bet pirmieji praleido įvartį. Antrame kėlinyje "FK Perkūno" spaudimas palengva rimo, bet pranašumas atakuojant ir entuziazmas įmušti neslopo. Ir 45 min. Kasparas Januitis išlygino rezultatą. Vis tik jau po minutės "WorldOne United" vadovas Victoras Cachay savo komandai pelnė pergalingą įvartį.

"Sunku buvo žaisti su "FK Perkūnu", nes jie rungtyniavo aktyviai, visą laiką bandė spausti. Nors pirmame kėlinyje jautėmės pranašesni, antrame "FK Perkūną" papildė keli svarbūs žaidėjai ir jie ėmė žaisti dar geriau. Pastebėjau, kad "FK Perkūno" nariai geriau pasirengę fiziškai, nes rungtynių pabaigoje mūsiškiai judėjo sunkiai. Bet atsilaikė", - rungtynes apibendrino V.Cachay.

21 TURAS. Paskutinis turas visuose divizionuose bus išmėtytas skirtingu laiku atsižvelgiant į po varžybų vyksiančia apdovanojimų ceremoniją. Nugalėtoja VDA komanda (54 tšk.) savo pergalingą kelionę baigs maču prieš "FK Volcano" (23 tšk.). Kiek šį kartą įmuš Skrockas? Dvikovoje dėl tiesioginio bilieto į B divizioną kardus sukryžiuos "Western Union Foundation" (35 tšk.) ir "FC Rabobank" (34 tšk.). Šiemet komandos pasidalino po pergalę (1:0 ir 3:4). Nepraleisti įvarčio penktame ture iš eilės sieksiantis "FK Eksperimentas" (33 tšk.) egzaminuos "WorldOne United" (10 tšk.) ekipą. O jokios įtakos turnyro lentelei neturėsiančiame mače susitiks "FK Stickers" (30 tšk.) ir "FK Perkūnas" (14 tšk.).


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: