2016-11-15

B diviziono finišas - pagal geriausią dramaturgo scenarijų

Tokį paskutinį turą, koks nutiko B divizione, įsivaizduoti ar suplanuoti būtų buvę sunku. "Spartakas" jau beveik laikė rankas ant čempioniškos taurės, po to šitos galimybės vos nepaleido ir vis tiek pasiekė savo tikslą "FK Ryto" komandos su Eduardu Tučinskiu dėka. Tuo metu "FC IndEx" vietoje pirmosios vietos teko tenkintis tik trečiaja pozicijas.

REZULTATAI. "FK Spartakas" - "Žvėryno bulls" 2:3 (1:0); "FC IndEx" - "FK Rytas" 8:9 (3:5); "Signalizacija.lt" - "VSG United" 1:4 (1:2); "FK Barbakanas" - "Perkūnas" 6:2 (3:0).

NEVILTIS IR EUFORIJA. 21 ture "Spartakas" buvo pats savo padėties šeimininkas. Sužaidi bent lygiosiomis su "Žvėryno bulls" - ir tu B diviziono nugalėtojas. Spartakiečiams viskas ėjo pagal planą - po Ruslno Bykovo dublio jie pirmavo 2:0 ir jautė artėjančio triumfo skonį. Tačiau po to viskas apvirto aukštyn kojomis ir Buliai pasistengė sugriauti išankstines prognozes. Keli nesėkmingi epizodai gynyboje, rikošetai ir paskutinę rungtynių minutę rezultatas staiga tapo 2:3. Laiko pakeisti situaciją "Spartakui" jau nebuvo likę. "Pralaimėjimas neeilinis", - kraipydami galvas sakė jie.

Tokia atomazga labiausiai džiaugėsi greta aikštės savo emocijų netramdę "IndEx" futbolininkai. Juk jei jie būtų įveikę "Rytą" - paskutinę akimirką išplėštų B diviziono "auksą". Tik džiaugtis buvo per anksti.

Tuo metu "Spartakui" beliko laukti "Ryto" paslaugos tame mače. Dalis spartakiečių netikėjo laiminga pabaiga ir patraukė iš stadiono. Kiti keli liko stebėti vildamiesi, kad galbūt "Rytas" sugebės laimėti ar bus bent lygiosios.

O "IndEx" ir "Ryto" mačas buvo nerealus. Gal dėl slidokos aikštės, gal dėl riboto matomumo vartininkams sunkiai sekėsi demonstruoti savo meistriškumą ir kone kas antra ataka baigdavosi įvarčiais. Kai rezultatas tapo 7:4 "Ryto" naudai, vienas jų žymus žaidėjas "Spartako" žvalgams pasiūlė eiti pasirūpinti alumi. "Dar anksti" - neskubėjo džiaugtis jie. "IndEx" keitė vartininką aikštės žaidėju, spaudė varžovus, tačiau ir patys prasileisdavo. Galutinis rezultatas - 8:9 - nugalėtojų titulą lėmė "Spartakui", o antrąją vietą - "Rytui".

Kai baigėsi rungtynės, labiausiai džiaugėsi "Spartako" kapitonas Dmitrijus Raksa. Kur nesidžiaugsi, kai paskutinę akimirką išlendi pro adatos skylutę.

"Beveik nesitikėjome, kad viskas taip pasibaigs. "IndEx" turėjo puikią galimybę, bet ja nepasinaudojo. Nesinori tokių intrigų, nes viskas buvo mūsų rankose. Dabar džiaugsmas ne toks malonus, nei būtų patiems laimėjus", - pripažino D.Raksa.


"Spartakui" sezonas prasidėjo vos 1 tašku per 3 turus ir praleistų įvarčių fontanais. Tada, gegužę, neatrodė kad ši komanda gali eiti taip toli. Bet dar pirmą ratą spartakiečiai baigė penkių pergalių serija. Pagaliau surinkę visus išsibarsčiusius savo žaidėjus, skynė pergales ir rudens rate bei sezono pabaigoje išsiveržė į pirmąją vietą. Padedami varžovų, joje ir išliko.

"Kitąmet A divizione bus sunkiau, todėl reikia padaryti išvadas ir pasistengti, kad sezonas nebūtų toks, kaip šis", - reziumavo D.Raksa.

SIDABRINIS. Po svarbiausių sezono rungtynių "Ryto" vadovas Olegas Miasniankinas priminė varžovams, kad pergale reikia džiaugtis po savo laimėtų rungtynių, o ne po konkurentų nesėkmės. Vertindamas saviškių pergalę 17 įvarčių rungtynėse Olegas išskyrė didesnę koncentraciją, nusiteikimą ir tai, kad pavyko laikytis numatyto žaidimo plano. "Rytui" šį kartą pavyko nepasimesti, kai varžovai atsakydavo greitais įvarčiais. Ne paskutinėje vietoje buvo ir puiki "Ryto" puolėjų progų realizacija. "Tai buvo geriausias mūsų futbolas šį sezoną", - konstatavo Olegas.

Apibendrinant "Ryto" sezoną galima prisiminti patarlę, kad geriau žvirblis saujoje nei briedis girioje. "Ryto" futbolininkai vienu metu buvo tvirtais B diviziono lyderiais, tačiau ir tuomet nepamesdavo sveiko proto sakydami, kad prieš akis - visa kova. Ir buvo teisūs. Rudens rate išbarstyta tiek taškų, kad komanda vos neliko be bilieto į A divizioną. Bet galiausiai viskas baigėsi laimingai.

"Sezonas sidabrinis ir vertinu jį labai gerai. Komandai pavyko pasiekti MFL Taurės varžybų finalą, B divizione laimėti 2 vietą. Aš net svajonėse neturėjau tokių planų. Turėjome ir gražių pergalių ir skaudžių pralaimėjimų, pakilimų ir kritimų, dėl to futbolas yra nepakartojamas. Didelis ačiū komandai", - tvirtino Olegas.

BRONZINIS. Nesmagiausia yra ketvirtoji vieta, tačiau šį kartą "IndEx" komanda, net užėmusi bronzinę trečiąją poziciją, didelio džiaugsmo nerodė. Priežastis - "indeksai" siekė bilieto į A divizioną ir įrodė, kad buvo verti to, tačiau reglamentas skelbia, kad aukštyn kyla tik dvi komandos. Galima manyti, kad paskutinėse, svarbiausiose rungtynėse prieš "Rytą" jiems pritrūko psichologinio tvirtumo. Kuomet anksti keičiamas vartininkas, savotišką nepasitikėjimo jausmą tikriausiai pajunta visi žaidėjai.

Per improvizuotą apdovanojimų ceremoniją "IndEx" narių veidus puošė tik dirbtinės šypsenos. Nesidžiaugė ir vienas komandos vadovų Georgijus Maksimovas: "Į paskutines rungtynes dėjome daug vilčių, bet "Rytui" neįtikėtinai sekėsi. Vos ne kiekvienas jų smūgis iš bet kurios aikštės vietos baigdavosi įvarčiu. Vertėmės per galvą bandydami pasivyti varžovus ir kai atrodė, kad perimame iniciatyvą, vėl praleisdavome įvartį lygioje vietoje."

"IndEx" buvo rezultatyviausia (112 įvarčių) ir mažiausiai praleidusia (55) B diviziono komanda, tačiau tokie faktai jiems tapo menka paguoda.

"Turėjome puikią galimybę tapti diviziono čempionais. Šansu nepasinaudojome ir dėl galime kaltinti tik patys save. Sveikiname kitas komandas ir dėkojame lygai už puikų sezoną", - pridūrė Georgijus.

BE TIKSLO. Viena spalvingiausių B diviziono komandų šiemet buvo "Žvėryno bulls". Vienu metu Buliai taikė ir buvo tarp prizininkų, vėliau krito į duobę ir finišavo ketvirti. Komandos vadovas Rimgaudas Vaitkus visad kartojo, kad saviškiams nekelia jokių konkrečių uždavinių. Net tada, kai medaliai atrodė ranka pasiekiami.

"Taip buvome susitarę tarpusavyje. Sezono pabaigoje supratau, kad tai nebuvo geras sprendimas. Iš tikrųjų, komanda be ją vienijančio tikslo neturi perspektyvos. Tai ir atsispindėjo mūsų rezultatuose trečiame rate, - pripažino R.Vaitkus. - Pralaimėję taurės pusfinalį, nebeturėjome jokio dirgiklio iki paskutinių rungtynių. Kai jau buvome pralaimėję viską iš eilės beveik 2 mėnesius, dirgiklį suradome - "Spartakas" buvo beveik čempionas ir norėjosi jiems rimtai pasipriešinti, parodyti, kad nesame visiški nevykėliai. Pasikėlėme sau nuotaiką prieš žiemos atostogas."

Komanda iš Žvėryno buvo vyriausia divizione (vidurkis 39,2 metų), todėl jų rezultatai buvo sunkiausiai prognozuojami. Sunku buvo nuspėti, kaip žvėryniečiai sužais netgi tas rungtynes, kuriose laikyti favoritais.

"Nuo pat pradžių jautėme, kad diviziono komandų lygis toks, kad galime su visomis komandomis žaisti apylygiai. Taip ir buvo. Sugebėjome po 1-2 kartus įveikti beveik visas komandas, išskyrus "Rytą", ir pralaimėti visoms be išimčių bent po kartą", - pažymėjo Rimgaudas.

Kol kiti kolektyvai jau svarsto apie 2017-ųjų sezoną, "Žvėryno bulls" atstovai į kitus metus žvelgia su tam tikra nežinia. Pažymima, kad dabartiniai 40-60 metų komandos nariai tokio krūvio sau daugiau nesiims. Todėl norint išlaikyti komandos tęstinumą ir būti ambicingiems, didesnę iniciatyvą privalės parodyti jaunesnioji karta.

VIDUTINIŠKAI. Toks buvo "Signalizacija.lt" vadovo savikritiškas sezono vertinimas. Prieš paskutinį turą jie turėjo išsikėlę tikslą pakilti iki 4-osios vietos. Tačiau liko gana toli nuo jos. Pirmiausiai, artimiausi konkurentai "Žvėryno bulls" laimėjo savo rungtynes, o pati "Signalizacija.lt" suklupo žaisdama su "VSG United" - 1:4. Pastarieji anksti pelnė du įvarčius ir po to sėkmingai kontratakavo.

"Signalizacijos" sezoną galima skelti į tris trečdalius arba ratus. Pirmame jie žaidė pakiliai ir surinko 11 taškų. Antras buvo tragiškas - po traumų epidemijos pavyko surinkti vos 2 taškus. Trečiame į taupyklę įkrito jau 12 taškų, bet diviziono lyderiai jau buvo nutolę per toli. "Sezonas buvo banguotas, gerai sužaidėme tik 1 ir 3 ratus. Viso čempionato metu turėjome problemų dėl susirinkimo, todėl ir rezultatas toks. Sezonas pasisekė vidutiniškai, nes tikėjomės būti aukščiau", - apibendrino komandos vadovas Simas Sakaitis.

NEBLOGAI. B diviziono pirmenybes "VSG United" pabaigė pergale, bet ji įtakos komandos padėčiai lentelėje neturėjo - dar prieš turą buvo aišku, kad visaginiečiai čia liks šeštoje vietoje. "Debiutinis sezonas šioje lygoje buvo tikrai neblogas. Tikslai ir norai buvo didesni nei turime realų rezultatą, bet ši pozicija leido išlikti B divizione ir tai yra svarbiausia", - tvirtino "VSG United" atstovas Aleksandras Romaniuta.

Sezonas jiems ėjosi banguotai. Visagino ekipa kartais susirinkdavo labai prastai ir pralaimėdavo komandoms, lentelėje likusioms žemiau už juos pačius. Tačiau taip pat buvo ir pergalių prieš ekipas, kurios finišavo aukščiau.

"O tai byloja, kad komanda tikrai turi charakterį ir yra kovinga. Pasinaudodami šiomis savybėmis kitąmet tikimės užimti aukštesnę nei 6-oji vieta, - teigė Aleksandras. - Sezonas buvo įdomus. Dėkojame visiems už geras emocijas ir bendra darbą."

ŽEMYN. Dvi komandos po šio sezono palieka šį aštuntuką ir kitąmet savo vertę bandys įrodinėti C divizione. Tai - "Barbakanas" ir "Perkūnas". "Barbakano" sezoną galima dalinti į dvi dalis. Pirmąją jie pradėjo nugalėdami "Signalizaciją", bet po to sekė 9 pralaimėjimų serija ir komanda atsidūrė dugne. Tačiau vasaros metu ženkliai pasistiprinusi ir atjaunėjusi, "Barbakano" ekipa tapo rimta varžove visiems. Pritrūko poros sėkmingesnių rungtynių, kad jiems pavyktų išsaugoti vietą B divizione. "Sezonas baigėsi, taškas. Visi matėme vaizdą ir darome išvadas. Žiemą dirbsime ir ruošimės kitiems metams. Mūsų tikslai aiškūs: tai - geros emocijos futbole, - pasakojo "Barbakano" vadovas Deimantas Vainilka. - Linkime kitam sezonui gerai pasiruošti ir MFL, kad vidinė atmosfera lygoje pagerėtų ir dalyvavimas joje suteiktų daugiau pozityvumo."

Absoliučiai prasčiausia B diviziono komanda lemta tapti "Perkūnui". Jau nuo sezono pradžios jie nedemonstravo stebuklingų rezultatų ir buvo matyti, kad realesnis jos pajėgumas yra skirtas C divizionui. "Perkūnas" vienintelis B divizione praleido triženklį įvarčių kiekį (105).

ĮVARČIAI. Paskutiniame ture sulaukėme ir jubiliejinio tikslaus smūgio. Sunku patikėti, bet MFL varžybų istorijoje jau pelnyta 5000 įvarčio. 5000-ojo įvarčio autoriumi tapo "Signalizacija.lt" komandos narys Simas Baltrūnas.

B diviziono įvarčių karaliumi šiemet tapo "Ryto" snaiperis Valdemaras Šaveiko. 47 įvarčiai per 16 rungtynių - daugiau nei iškalbinga statistika. Nuo Valdemaro gerokai atsilikęs "IndEx" lyderis Ernestas Česonis (31 įvartis) gali pasigirti kitu statistikos komponentu. Jis drauge su Simu Sakaičiu išlieka rezultatyviausiais visų laikų MFL žaidėjais. Abu pasižymėję po 119 kartų.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: