2017-01-02

Žiemos MFL. "Riešės" ir "Teros" rezultatyvumo lenktynės

Mini futbolo lygos žiemos turnyro kovos įsibėgėja. Tarpušvenčiu buvo sužaisti antrojo turo mačai, po kurių ėmė ryškėti lyderių ir autsaiderių grupės.

Galima sakyti, kad pirmuose turuose komandos tik apšilo, o sausį, atslenkant žiemiškiems šalčiams, pradės demonstruoti tikrąjį savo potencialą ir meistriškumą.

Kol kas turnyre pirmauja po dvi pergales iškovojusios ir po 6 taškus surinkusios "Riešės-Lindab" bei "FK Tera" komandos. Jos taip pat tarsi lenktyniauja, kuri daugiau įvarčių pelnys.


"FK Riešė-Lindab" - AFK 6:2 (4:1).

Pirmame ture praėjusio sezono prizininkus "Titanus" nugalėjęs "Alternatyvus futbolo klubas" šiame ture pats patyrė skaudžią nesėkmę. Juos keturių įvarčių persvara nukovė Riešės futbolininkai.

Jei mušti, tai mušti po 6 - nutarė pastarieji ir tiek pat sykių pasižymėjo antrą trečiadienį iš eilės.

Ir vėl Riešės komandai buvo būdinga greitošauda. Prieš Kalėdas antrame kėlinyje per 5 minučių atkarpą trimis įvarčiais suvarpę MSC gynybą, dabar beveik tą patį pakartojo mačo su AFK pirmame kėlinyje.

Nuo 12 iki 19 minutės krito keturi greiti įvarčiai (tris sykius įmušė Rytis Jakavonis), rezultatas tapo 4:0 ir šios persvaros Riešė jau nepaleido. Taip greitai spurtuoti padėjo tinkamai pasirinkta taktika - aktyvus spaudimas varžovų aikštelės pusėje nuo pat rungtynių pradžios davė naudos.

"Lengvo pasivaikščiojimo nesitikėjome, prieš rungtynes visi manėme, kad kova bus sunki. Bet R.Jakavonio trys greiti įvarčiai padėjo šiek tiek atsipalaiduoti", - pasakojo nugalėtojų vadovas Tomas Guiskis.

Toks puikus pirmas kėlinys išsprendė visus klausimus rungtynėse - "Riešė-Lindab" antrame kėlinyje toliau dominavo aikštėje.

"Visa komanda sužaidė labai gerai. Drausmė, išlaikytas savo žaidimo stilius lėmė antrąją mūsų pergalę", - tęsė Tomas.

Toji pergalė leido "Riešei" įsitaisyti pirmoje lentelės vietoje - dėl geresnio įvarčių santykio šiuo metu lenkiama tiek pat taškų turinti "Tera". Toks startas leidžia manyti, kad Riešės komanda po dviejų penktųjų vietų šiemet pasirodys tikrai geriau.

"Favoritais savęs tikrai nelaikome. Dar susitiksime su visomis komandomis antrą kartą. Tuomet matysime, kas tikrieji favoritai", - įsitikinęs T.Guiskis.


"Mėgėjų sporto centras" - "FK Tera" 1:9 (0:5).

Jeigu "Riešės" pergalę prieš AFK galėtume pavadinti lengva, tai kaip apibūdinti šias rungtynes?

"O apie jas nelabai yra ką kalbėti", - atsiduso "Mėgėjų sporto centro" vadovas Adomas Kripas, šią frazę ne sykį vartojęs ir praėjusiame MFL vasaros sezone.

"Reikia pasakyti, kad "Tera" yra tikrai geri, drąsiai galėtų žaisti MFL A divizione", - pridūrė jis.

"Mūsų varžovai tikrai nebuvo nei stiprūs, nei kovingi. Be to, turėjo tik vieną keitimą. Rezultatas galėjo būti ir žiauresnis, bet mes patys švaistėme progas", - pripažino "Teros" atstovas Vytautas Velička.

MSC situacija yra gerai žinoma - šiam turnyrui jie registravo daug naujokų, kuriems reikia laiko ir pastangų susižaisti. Žinodami tai, komandos vadovai dar prieš turnyrą "perspėjo", kad stebuklų žiemos pradžioje iš jų laukti nereikėtų.

"Kitos rungtynės jau turi duoti rezultatų, - tvirtino A.Kripas. - Jau išbandėme praktiškai visus žaidėjus ir visi pažaidė beveik visose pozicijose. Dabar jau turime pradėti žaisti."

Tik praėjusiame mače to žaidimo nebuvo. "Tera" stabiliai, nuo rungtynių pradžios didino savo persvarą, kol po pirmo kėlinio tablo rodė 5:0 jų naudai.

Antrame kėlinyje "Tera" toliau mušė įvarčius, bet viena klaida gynyboje leido varžovams pelnyti bent garbės įvartį.

"Po tipinio mano atsikirtimo, - pasigyrė V.Velička. - Bet nepaisant šio epizodo, mes buvome verti šios pergalės."

MFL Žiemos turnyre kol kas dvivaldystė. "Riešės-Lindab" vadovas santūriai kalba apie saviškių galimybes griebtis favoritų statuso. Atsargios diplomatijos laikosi ir pašnekovas iš "Teros" komandos: "Įsitvirtinimu dar nekvepia. Apie tai bus galima spręsti po pirmo rato, nes tokias išvadas daryti anksti. Yra rimtų komandų."


"FK Titanai" - "SKK Oniksas" 4:5 (3:3).

Priartėjome prie paskutinių 2 turo rungtynių, tačiau pačių įdomiausių ir atkakliausių.

Ir čia mes vėl galime kalbėti apie išskirtinį "SKK Onikso" komandos charakterį, tikrai ne pirmą kartą atnešusį jiems dramatiškų taškų paskutinėmis minutėmis.

Mačas prasidėjo dviem "SKK Onikso" įvarčiais. Vėliau čempionai pirmavo 3:1, tačiau paskutinėmis kėlinio minutėmis pranašumą iššvaistė (3:3).

Po pertraukos trečiasis Arnoldo Kunigėlio įvartis leido "Titanams" išsiveržti į priekį 4:3. Šešios minutės skyrė "Titanus" nuo pergalės, ar bent jau pirmųjų taškų. Bet Almantas Tamulionis dviem įvarčiais 44 ir 45 minutėmis išplėšė "SKK Oniksui" pergalę 5:4.

"Taip, kovingumas ir kova iki paskutinio švilpuko padėjo nugalėti", - pritarė "SKK Onikso" vadovas Edvardas Ruskan.

Jaunai "Titanų" komandai tai turėtų tapti gera pamoka prieš ateities kovas.

O prisimindamas šių permainingų rungtynių eigą, Edvardas pasakojo: "Manau, kad šį kartą visus klausimus turėjome išspręsti anksčiau, nes pirmavome 3:1 ir atrodė, kad "Titanai" nelabai žino, kaip priartėti prie mūsų vartų. Bet du tolimi tikslūs šūviai būtent mus išmušė kiek iš vėžių. Džiugu, kad vėl nenuleidome rankų ir iškovojome 3 taškus, na ir žinoma, norėjosi metus užbaigti pergale."

Dar galima prisiminti, kad pirmame ture "SKK Oniksas" panašiu stiliumi pralaimėjo "Terai", tad fortūna šį kartą jiems atlygino žalą.


3 turas (sausio 4 d.)

Trečiadienį trečiojo turo puošmena taps dabartinių lyderių - "Riešės-Lindab" ir "FK Teros" (po 6 tšk.) susitikimas 20 val. Abi niekada anksčiau nėra susitikusios, tad užsiimti prognozėmis prieš lyderių kovą būtų nedėkingas dalykas.

Lyderių lygiosios labiausiai tenkintų AFK ir "SKK Oniksą" (po 3 tšk.), kurie tarpusavio mače pasiaiškins dėl trečiosios vietos. Taškų dar neturinčių komandų dvikovoje žais "FK Titanai" ir "Mėgėjų sporto centras". Pamatysime, ko verti MSC pažadai "pradėti rodyti rezultatus".


Turnyrinė lentelė

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Riešė108023915+2424
2SKK Oniksas106134928+2119
3FK Alytis105143527+816
4FK Tera104152439-1513
5FK Granitas 3103163544-910
6FK Granitas 3 (dubleriai)101272756-295

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
Turas 10

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
FotoInformacija
Arminas Lapinskas Komanda:SKK Oniksas
22 Varžybų:10
Mykolas Kaveckas Komanda:FK Riešė
12 Varžybų:4
Mantas Miklaševičius Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
10 Varžybų:10
Ovidijus Požela Komanda:FK Tera
9 Varžybų:7
Silvester Kimbar Komanda:FK Granitas 3
9 Varžybų:10
Aivaras Brindza Komanda:SKK Oniksas
8 Varžybų:7
Deividas Mačiulis Komanda:FK Riešė
7 Varžybų:7
Domas Ivanauskas Komanda:FK Alytis
7 Varžybų:8
Robert Lipnevič Komanda:SKK Oniksas
6 Varžybų:4
Laimonas Beinoras Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
6 Varžybų:8

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
FotoInformacija
Liudas Velička Komanda:FK Tera
1 1
Deividas Mačiulis Komanda:FK Riešė
1 0
Teisis Leskauskas Komanda:FK Alytis
0 1
Linas Krasauskas Komanda:FK Granitas 3
0 1
Laimonas Beinoras Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
0 1
Artūras Lebedevas Komanda:FK Tera
0 1
Dominykas Vasiliauskas Komanda:FK Alytis
0 1
Arnas Šeštakauskas Komanda:FK Alytis
0 1
Silvester Kimbar Komanda:FK Granitas 3
0 1
Darek Zaviša Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
0 1
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: