2017-01-29

Žiemos MFL: Lyderio vaidmenį perėmė komanda iš Riešės

Antrasis varžybų ratas Žiemos MFL varžybose prasidėjo labai įdomiai. "FK Tera" klupo dar kartą, o šįsyk jie neatsilaikė prieš komandą, kuri iki 6 turo nebuvo laimėjusi nė karto.

Tuo kaip mat pasinaudojo "Riešės-Lindab" ekipa, iš karto šovusi į lyderio poziciją ir kovoje dėl žiemiško titulo perėmusi visas "foras".

Kovoje dėl "bronzos" iniciatyvą į savo rankas čiumpa AFK.

Šeštasis turas buvo tikrai žiemiškas ir atspindėjo turnyro pavadinimą. Fanų aikštės danga buvo pašalusi, tad žaidėjams teko žaisti futbolą, bet ir patobulinti koordinacijos, pusiausvyros gabumus.

 

"FK Tera" - "FK Titanai" 1:2 (1:1).

Antrą savaitę iš eilės buvę lyderiai "Tera" pralaimėjo vienodu rezultatu. Tik praėjusią savaitę jie nusileido AFK, o šią pralaimėjo "Titanams", kurie iki tol nebuvo laimėję nė karto.

Todėl šį rezultatą drąsiai galima laikyti staigmena, ir turbūt kol kas didžiausia.

Pastaruosiuose turuose "Terai" koją kišo didelė žaidėjų rotacija ir prastokas nusiteikimas. O dabar išlindo kitokios problemos. Ligos ir kitokios bėdos jiems neleido surinkti optimalios sudėties.

"Titanai" vėlavo į rungtynes, joms prasidėjus, anksti praleido įvartį. Tačiau vėliau sugebėjo perlaužti rungtynių eigą savo naudai, o pergalingą įvartį Arnoldas Kunigėlis įmušė likus žaisti 7 minutes.

"Rezultatas toks, nes nesugebėjome išnaudoti savo progų. Kai neįmuši iš poros metrų, tai nelabai ir gali kaltinti ką nors kitą, tik save. Varžovai vėlavo, tai šiek tiek išmušė iš vėžių. Bet mes kontroliavome žaidimą, tik va progų realizacija vaikiška", - teigė "Teros" atstovas Vytautas Velička.

Vis dėlto, po šio pralaimėjimo jis tragedijos nedaro: "Viskas dar mūsų pačių rankose, tiesiog reikia laimėti visas likusias varžybas ir būsime pirmi."

"Titanus" pirmoji pergalė, ir dar pasiekta prieš lyderius, suprantama, pradžiugino. O pasiekti ją padėjo gera analizė ir pamokos po pirmo tarpusavio mačo, kurį jie pralaimėjo 2:4 tik paskutinėmis minutėmis praleidę du įvarčius.

"Padėjo tai, kad su "Tera" buvome visai neseniai žaidę. Po tų rungtynių patys sau pasakėme, kad prieš juos tikrai galima žaisti ir jie tikrai nėra pranašesni visa galva, kaip galėjo pasirodyti pažvelgus į turnyro lentelę. Tad nutarėme, kad kitą kartą žaisime tik dėl pergalės", - tvirtino Gvidas Širvys iš "Titanų" komandos.

Jų ryžtui padėjo ir tai, kad pagaliau pavyko surinkti gausesnę sudėtį, turėti porą keitimų ir palaikyti gerą žaidimo ritmą aikštėje. Prie komandos pagaliau prisijungė jos kapitonas ir vienas pagrindinių gynėjų Simas Staigys.

"Visi žaidėjai puikiai atliko savo darbą aikštelėje. Dabar tikėsimės, kad ir toliau pavyks organizuotai susirinkti į varžybas ir skinti pergales", - reziumavo Gvidas.

 

"FK Riešė-Lindab" - "SKK Oniksas" 2:2 (0:1).

Kartais lygiosios prilygsta pergalei. Taip nutiko "Riešės" komandai, kuri ir pelniusi vieną tašką mače su "SKK Oniksu" išsiveržė į priekį šiame turnyre.

Rungtynės buvo permainingos. Pirmame kėlinyje "Oniksas" išsiveržė į priekį bei įpusėjus mačui pirmavo 1:0.

Bet "Riešės" trenerio pasakyta kalba pertraukos metu užvedė riešiečius kovai ir antro kėlinio viduryje Deividas Petravičius ne tik išlygino rezultatą, bet ir po kelių minučių persvėrė saviškių naudai. Tačiau "Oniksas" likus žaisti 9 minutes sugebėjo išlyginti rezultatą - 2:2.

"Mes buvome kovingi, varžovai buvo kovingi. Aikštė ir oro sąlygos buvo sunkios abiem komandoms. Taigi, lygus rezultatas ir manau, kad jis tenkino abi komandas", - sakė "Riešės" atstovas Tomas Guiskis.

Beje, pirmame rate "Riešė" nušlavė varžovus 5:1, o šį sykį pasitenkino lygiosiomis.

"Ši komanda nėra mums paranki. Taip, esame prieš juos pasiekę 7 nepralaimėtų rungtynių seriją, bet visos jos būdavo labai atkaklios, laimėtos 1-2 įvarčių persvara.

O kalbant apie praėjusį trečiadienį pirma mintis buvo kaip tokioje užšalusioje aikštėje nepatirti traumos. Manau, kad tokios sąlygos buvo parankesnės varžovams dėl jų propaguojamo žaidimo stiliaus", - svarstė "SKK Onikso" vadovas Edvardas Ruskan.

Tiesa sakant, šių rungtynių scenarijus galėjo būti kiek kitoks. Pirmosiomis minutėmis kamuolys nuo "Riešės" žaidėjo įriedėjo į šios komandos vartus, tačiau teisėjas įžvelgė taisyklių pažeidimą.

"Tai labai įtakojo visas rungtynes. Galiu reziumuoti taip: klydo visi - ir mes, ir "Riešė", ir teisėjas. Deja, labiau nukentėjome mes, nes lygiosios buvo parankesnės varžovams", - sakė Edvardas.

 

AFK - "Mėgėjų sporto centras" 8:3 (3:1).

Po šeštojo turo "Mėgėjai" vieninteliai lieka be pergalių, o šiam eiliniam jų pralaimėjimui pateisinti galima surasti objektyvių priežasčių.

"Turėjome bėdų su žaidėjais. Nebuvo vartininko ir dar keturių žmonių, kurie potencialiai galėtų stoti į vartus. Tad kaip komandos vadovui pačiam teko stoti į vartus. Pirmą kartą gyvenime!", - smagią patirtį prisiminė Adomas Kripas iš "Mėgėjų sporto centro".

Įsibėgėjęs "Alternatyvus futbolo klubas" šventė trečią pergalę iš eilės, bet ši neapsiėjo be nuotykių.

"Ne tik MSC, bet ir mes neturėjome pagrindinių vartininkų. Po kėlinį stovėjome dviese - aš ir Sergi Dominguzeas, - pažymėjo Paulius Baradinskas iš AFK. - Be to, nepasirinkome tinkamos avalynės ir esant tokioms sąlygoms teko pačiuožinėti. Tai nebuvo panašu į futbolą, bet rezultatas džiugina."

Mačo pradžioje komandos apsikeitė įvarčiais, vėliau AFK pirmavo 3:1, bet MSC sugebėjo išlyginti ir rodėsi, kad gali šį tą pasiekti. Tačiau vėliau pasipylė jų klaidos, kurias AFK vertė įvarčiais ir krovėsi pranašumą. Galutinis rezultatas - 8:3.

"Mėgėjai" lieka turnyro lentelės dugne, nes buvę jų "kompanjonai" "Titanai" pakilo į 5-ąją poziciją.

"Kitą savaitę kovosime vėl, nes reikia pavyti "Titanus", - žadėjo Adomas.

Savo ruožtu AFK ne tik įsitvirtino trečioje pozicijoje, bet po palankių kitų rungtynių rezultatų jau realiai pretenduoja ir į nugalėtojų titulą.

 

7 turas (vasario 1 d.)

Žiemos turnyre prasideda lemiamos kovos, kiekvienas taškas ir pergalė įgauna didesnę vertę.

Ateinantį trečiadienį "Riešė-Lindab" (13 tšk.) mėgins išlaikyti turimas pozicijas susitikime su "Titanais" (4 tšk.). Juos pirmame rate nugalėjo 5:2, o pergalės pamatus paklojo pirmame kėlinyje, kai per 12 minučių sumušė 4 įvarčius.

Varžovų apskabyta "Teros" komanda (12 tšk.) privalo sugrįžti į pergalių kelią. Skersai jo dabar jiems stovi tris kartus iš eilės laimėjęs AFK (12 tšk.), prieš porą savaičių privertęs "Terą" pajusti pralaimėjimo skonį. Rungtynių kaina didelė - pralaimėjusi komanda tikriausiai atsisveikintų su viltimis kovoti dėl titulo.

Kova dėl medalių dar labiau paaštrėtų, jei "SKK Oniksas" (10 tšk.) susitvarkys su nenuspėjamuoju "Mėgėjų sporto centru" (1 tšk.). Pirmame rate tvarkytis sekėsi gerai - Sporto ir kultūros klubas laimėjo 7:3.

 

Turnyrinė lentelė

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Riešė108023915+2424
2SKK Oniksas106134928+2119
3FK Alytis105143527+816
4FK Tera104152439-1513
5FK Granitas 3103163544-910
6FK Granitas 3 (dubleriai)101272756-295

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
Turas 10

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
FotoInformacija
Arminas Lapinskas Komanda:SKK Oniksas
22 Varžybų:10
Mykolas Kaveckas Komanda:FK Riešė
12 Varžybų:4
Mantas Miklaševičius Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
10 Varžybų:10
Ovidijus Požela Komanda:FK Tera
9 Varžybų:7
Silvester Kimbar Komanda:FK Granitas 3
9 Varžybų:10
Aivaras Brindza Komanda:SKK Oniksas
8 Varžybų:7
Deividas Mačiulis Komanda:FK Riešė
7 Varžybų:7
Domas Ivanauskas Komanda:FK Alytis
7 Varžybų:8
Robert Lipnevič Komanda:SKK Oniksas
6 Varžybų:4
Laimonas Beinoras Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
6 Varžybų:8

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
FotoInformacija
Liudas Velička Komanda:FK Tera
1 1
Deividas Mačiulis Komanda:FK Riešė
1 0
Vitalij Ivanovskij Komanda:SKK Oniksas
0 1
Ugnius Olišauskas Komanda:FK Alytis
0 1
Vytenis Ruzgas Komanda:FK Alytis
0 1
Aleksandr Voiško Komanda:FK Granitas 3
0 1
Erik Sinica Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
0 1
Denis Vlasov Komanda:FK Riešė
0 1
Oleg Ivanovskij Komanda:SKK Oniksas
0 1
Mykolas Adamavičius Komanda:FK Alytis
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: