2017-02-06

Žiemos MFL: "Tera" nustojo juokauti

Mažiau nei trys savaitės ir trys turai lieka iki MFL Žiemos pirmenybių pabaigos.

Kol kas formaliai į titulą pretenduoja keturios turnyro komandos, tačiau panašu, kad aršiausia kova iki paskutinių turų vyks tarp "Riešės-Lindab" ir "Teros" ekipų.

Antro rato pradžioje lyderės vaidmenį parėmusi "Riešė" išsaugo šią poziciją, bet ir "Tera" praėjusiame ture sužaidė labai galingas rungtynes.

REZULTATAI. "SKK Oniksas" - "Mėgėjų sporto centras" 6:3 (2:0); AFK - "FK Tera" 2:10 (1:4); "FK Riešė-Lindab" - "FK Titanai" 3:1 (2:0).

LYDERIŲ SKAIČIAI. "Riešė" šiame mače "pasiėmė" "Titanų" jaunimą. Pirmame rate jie viską išsprendė pirmame kėlinyje pelnydami keturis įvarčius. Šį sykį viskas klojosi sunkiau. Tiesa, pirmo kėlinio pabaigoje riešiškiai vieną po kito pelnė du įvarčius ir atitrūko 2:0. Po pertraukos "Titanai" grįžo į rungtynes sušvelnindami skirtumą. Ramybę "Riešė" sau užsitikrino tik likus žaisti 3 minutes po Viktoro Sluchovo įvarčio.

Reikia pasakyti, kad geriausią savo sezoną Žiemos taurėje žaidžianti "Riešė" nepasižymi pribloškiančiu puolimu. Pernai Žiemos taurėje jie vidutiniškai mušdavo 4,9 įvarčio, šiemet rezultatyvumo rodiklis pastebimai žemesnis - 3,85 įvarčio (27 per 7 turus). Tačiau viską kompensuoja puiki gynyba. Jei prieš metus Riešės futbolininkai kaskart prasileisdavo 4,4 įvarčio, tai šiame turnyre jie per 7 turus yra praleidę 9 įvarčius, arba vidutiniškai po 1,28 kas savaitę. Net vienintelėse pralaimėtose rungtynėse jie praleido 1 įvartį. Būtent patikima gynyba kol kas yra pagrindinė lyderių sėkmės priežastis.

REALIZACIJA. Didžiausias šio Žiemos turnyro rezultatas buvo užfiksuotas 7 ture. "Tera" tapo pirmąja komanda, kuriai pavyko pelnyti dviženklį įvarčių kiekį - 10:2 sutriuškintas Alternatyvus futbolo klubas. Dviejų pralaimėjimų seriją nutraukusi "Tera" žaidė puikiai ir dominavo visų rungtynių metu. Labai solidus pasirodymas turint omenyje tai, kad anksčiau ši komanda du turus iš eilės mušė po 1 įvartį. "Teros" atstovas Vytautas Velička paaiškino, kad dėl visko "kalta" pagerėjusi realizacija: "Pagaliau sužaidėme taip, kaip galime ir mokame bei buvome susikaupę visų rungtynių metu. Tai buvo tos rungtynės, kuriose sugebėdavome įmušti iš poros metrų atstumo. Anksčiau buvo daug mačų, kai sukurdavome daugybę progų, bet jų neišnaudodavome. Net tokių, kai reikėdavo tik pakišti koją prie vartų. Šį kartą pavyko. Todėl viskas - dėl pagerėjusios realizacijos."

FIASKO? Vienintelis pozityvus dalykas šiame mače AFK buvo išlyginamasis Arūno Šmigelskio įvartis 4 min. Tačiau jau kitoje atakoje "Tera" persvėrė rezultatą ir pradėjo totalų savo dominavimą. Danas Daunys ir Vytautas Danius šiame pergalingame mače atsižymėjo "hat-trickais".

"Ammm... fiasko" - girdėjau Kesminą sakant, - komentavimo legendą citavo AFK vadovas Paulius Baradinskas. - O šiaip tai atrodo, kad žaidėme net ne savo malonumui, o tiesiog atėjome pabėgioti. Susitarėme vieną, aikštėje darėme kitą, tai toks ir rezultatas gavosi.

Vis tik tragedijos dėl tokio rezultato jis nedarė - kova dėl apdovanojimų dar nebaigta. "Gal atsibusime ir likusius turus sužaisime kaip galime ir kaip turime žaisti", - vylėsi Paulius.

ATSAKAS. Rungtynių eigai, rezultatui įtakos galėjo turėti ir keršto bei revanšo poreikis, kadangi pirmą tarpusavio akistatą kiek netikėtai 2:1 buvo laimėję AFK. V.Velička išskyrė ir kitą faktorių: "Na, nesame kokie kraugeriai, kad ištroškę keršto bėgtume į priekį kautis. Labiau motyvavo kitas dalykas. Varžovai yra pasakę, kad žino, kaip reikia žaisti su "Tera" norint pasiekti teigiamą rezultatą. Taigi, norėjome pateikti atsaką. Tegul žino..."

Panašu, kad "Riešės" ir "Teros" lenktynės dėl pirmosios vietos tęsis ilgai ir Žiemos taurės laimėtojas paaiškės tik po šių komandų tarpusavio akistatos 10 ture. "Dalyvaujame ir daugiau turnyrų, bet visur stengiamės kovoti dėl aukščiausių vietų. Taip ir čia. Prieš praėjusį turą sau pasakėme, kad jei norime 1 vietos, turime išskirtinai gerai sužaisti likusias 4 rungtynes. Vienose tai pavyko, liko dar trejus", - tvirtino V.Velička iš "Teros" komandos.

LENGVAI. Po AFK pralaimėjimo trečiąją vietą turnyre susigrąžino "SKK Onikso" komanda. Jie 7 ture 6:3 nugalėjo "Mėgėjų sporto centrą". Ir nepaisant rezultato, tai nebuvo sunkiausios "SKK Onikso" rungtynės. Jie visą laiką tvirtai laikė iniciatyvą savo rankose. Antro kėlinio viduryje pirmavo 5:1 ir tik tuomet šiek tiek atleido vadžias ir leido varžovams pajusti įvarčių skonį.

"Taip, rungtynės nebuvo sunkiausios nepaisant to, kad praleidome tris įvarčius, - pripažino "Onikso" vadovas Edvardas Ruskan. - Pirmo rato rungtynės (7:3) buvo sunkesnės, nes varžovai tuomet turėjo keitimų ir žaidė gana agresyviai. Šį kartą jie keitimų neturėjo ir jei ne slidi aikštelė, skirtumas galėjo būti didesnis. Svarbu tai, kad ne tik laimėjome, bet ir išvengėme traumų."

ATKAKLUMAS. Kas jau kas, bet "Mėgėjų sporto centro" komanda šiame turnyre labiausiai priprato prie nesėkmingų rezultatų. 7 turai - 6 pralaimėjimai. "Mes dar neišmokome pradėti rungtynių su tinkamu nusiteikimu. Taip kiekvienose rungtynėse patys sau komplikuojamės situaciją", - pagrindinę ekipos bėdą nurodė MSC vadovas Adomas Kripas.

Paradoksalu, tačiau jis pabrėžė, kad rungtynės su "SKK Oniksu" jo komandai buvo geriausios Žiemos taurėje. "Progų turėjome pakankamai, kad rezultatas mums būtų teigiamas. Visgi jau kelerias rungtynes žaidžiame be tikro vartininko", - tvirtino Adomas.

Lieka vos trys turai ir mačai prieš "Riešę", "Terą" bei "Titanus", kad MSC pamėgintų iškovoti pirmą pergalę. "Ir vis tiek laikysimės savo, žaisime ir kovosime iki galo", - ryžtingai tvirtino atkakliosios MSC komandos vadovas.

8 TURAS (02.09). Pirmosios pergalės "Mėgėjams" (1 tšk.) kitame ture tikėtis bus sunku, nes teks kautis prieš lyderius "Riešės-Lindab" (16 tšk.) komandą. Jiems pirmame rate pralaimėta be variantų - 0:6 - tad dabar reikia bent įvartį vieną kitą įmušti. "Tera" (15 tšk.) susitinka su "SKK Oniksu" (13 tšk.) kurį pirmame rate palaužė 4:3 tik po įvarčio priešpaskutinę minutę. Net jei nelaimėtų, "Terai" nieko baisaus neįvyktų, tačiau pralaimėjimas virstų tragedija. Kitame mače po sutriuškinimo mėginsiantis atsitiesti AFK (12 tšk.) kovos prieš "Titanus" (4 tšk.). Gruodį buvo pergalė 7:2, dabar svarbiausia būtų pergalė bet kokiu santykiu ir trys taškai.

 

Turnyrinė lentelė

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Riešė108023915+2424
2SKK Oniksas106134928+2119
3FK Alytis105143527+816
4FK Tera104152439-1513
5FK Granitas 3103163544-910
6FK Granitas 3 (dubleriai)101272756-295

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
Turas 10

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
FotoInformacija
Arminas Lapinskas Komanda:SKK Oniksas
22 Varžybų:10
Mykolas Kaveckas Komanda:FK Riešė
12 Varžybų:4
Mantas Miklaševičius Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
10 Varžybų:10
Ovidijus Požela Komanda:FK Tera
9 Varžybų:7
Silvester Kimbar Komanda:FK Granitas 3
9 Varžybų:10
Aivaras Brindza Komanda:SKK Oniksas
8 Varžybų:7
Deividas Mačiulis Komanda:FK Riešė
7 Varžybų:7
Domas Ivanauskas Komanda:FK Alytis
7 Varžybų:8
Robert Lipnevič Komanda:SKK Oniksas
6 Varžybų:4
Laimonas Beinoras Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
6 Varžybų:8

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
FotoInformacija
Liudas Velička Komanda:FK Tera
1 1
Deividas Mačiulis Komanda:FK Riešė
1 0
Denis Vlasov Komanda:FK Riešė
0 1
Oleg Ivanovskij Komanda:SKK Oniksas
0 1
Mykolas Adamavičius Komanda:FK Alytis
0 1
Teisis Leskauskas Komanda:FK Alytis
0 1
Linas Krasauskas Komanda:FK Granitas 3
0 1
Laimonas Beinoras Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
0 1
Artūras Lebedevas Komanda:FK Tera
0 1
Dominykas Vasiliauskas Komanda:FK Alytis
0 1
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: