2017-02-20

Žiemos MFL. Pirmasis "Riešės-Lindab" trofėjus

Intriga Žiemos MFL varžybose išblėso dar iki paskutinio turo kovų, bet nuo to "Riešės-Lindab" komandai nei šilta, nei šalta.

Po dviejų penktųjų vietų žiemos turnyruose Riešės futbolininkai šiemet šovė iš karto ant aukščiausiojo pakylos laiptelio. Titulą užsitikrino priešpaskutiniame ture, taip apsidrausdami nuo galimų netikėtumų.

Devintame ture MFL komandoms vėl teko patirti lietuviškos žiemos niuansus. Po speigo vasario pradžioje praėjusiame ture žaidėjus pasitiko žymus atlydys ir pliusinė temperatūra.

REZULTATAI. "FK Tera" - "Mėgėjų sporto centras" 2:1 (1:0); "SKK Oniksas" - "FK Titanai" 6:0 (3:0); AFK - "FK Riešė-Lindab" 1:2 (1:1).

ČEMPIONAI. Prieš 9 turą "Riešė-Lindab" viską kontroliavo savo rankose: jiems reikėjo įveikti Alternatyvų futbolo klubą ir - viskas, titulas. Nesunki pergalė pirmose tarpusavio rungtynėse (6:2) tarsi sufleravo būsimą riešiškių dominavimą, tačiau šį kartą auksinei pergalei pasiekti prireikė įdėta kelis kartus daugiau pastangų. Net patys nugalėtojai sakė, kad tai buvo bene sunkiausios viso turnyro rungtynės, nes AFK pasiūlė rimtą kovą nuo 1 iki 50 minutės. Pasiūlymo argumentai tik sustiprėjo 4 min., kai Domas Tamašauskas gražiu smūgiu išvedė AFK į priekį ir "Riešė" atsidūrė besivejančiųjų vaidmenyje. Bet favoritai susitvarkė gynyboje, o po to ėmė didinti spaudimą ir puolime. Reikia pasakyti, kad ir motyvacija jų šį kartą buvo stipresnė nei įprastai. Dar pirmo kėlinio pabaigoje jie rezultatą išlygino, o antro viduryje Denisas Vlasovas pasižymėjo kaip auksinio turnyro įvarčio autorius. "Galbūt rungtynės nebuvo pačios gražiausios, tačiau rezultatas tenkina, o tai yra svarbiausia. Svarbu ir tai, jog pirmi prasileidę įvartį sugebėjome rezultatą persverti į savo pusę", - reziumavo čempionai. Jie gyrė ir savo gynybą, kurią puikiai cementavo Deividas Petravičius.

ŠVENTIMAS. 22 taškus surinkusią "Riešę" teoriškai dar gali pavyti "SKK Oniksas", tačiau tarpusavio rungtynių balansas - 5:1 ir 2:2 - palankesnis pirmąją vietą užimančios komandos naudai. "Taip, paskutinės rungtynės buvo sunkios ir labai atkaklios, todėl labai džiaugiamės pergale", - sakė "Riešės-Lindab" kapitonas Tomas Guiskis. Smalsu paklausti, kaip čempionai paminėjo ar atšventė šią pergalę? Neatšventė, nes dar anksti. Pirma reikia solidžiai ir čempioniškai pabaigti turnyrą, o tuomet galima kalbėti apie pergalės apeigas. "Dar nešventėme. Šventimas numatytas po paskutinių rungtynių", - pareiškė T.Guiskis.

VERDIKTAS. AFK šį kartą nusipelnė pagarbos už lygią ir atkaklią kovą iki paskutinės minutės su stipriausia turnyro komanda. "Kova vyko lygi, bet kaip jau ne kartą yra nutikę, sėkmė nebuvo mūsų pusėje", - pasakojo AFK vadovas Paulius Baradinskas. Šis pralaimėjimas sunaikino visus jo komandos šansus kovoti dėl medalių. Dabar galima konstatuoti ir skelbti verdiktą, kad AFK Žiemos turnyre užims 4-ąją vietą. Nei aukščiau, nei žemiau. "Ar dėl to apmaudu? Nemanau, kadangi turnyre nebuvo nė dviejų rungtynių, kuriose žaistume ta pačia sudėtimi", - atskleidė Paulius. Saviškių pasirodymą jis pavadino neįsimenančiu ir pridūrė, kad gal kada nors AFK sugrįš čia parodyti tikrojo savo veido.

POŽIŪRIS. "Riešę" bandęs vytis "SKK Oniksas" 9 ture atliko viską, kas priklausė nuo jų pačių - įveikė "Titanus" ir padarė tai daugiau nei įtikinama persvara 6:0. Čia viskas buvo gana paprasta - "Titanai" vos susirinko į rungtynes, neturėdami nė vieno keitimo. Nepaisant to, "SKK Onikso" komanda į šį reikalą pažvelgė rimtai, nes prisiminė, kaip vargdavo ankstesniuose tarpusavio mačuose plėšdami pergales 1 įvarčio skirtumu. Rimtas nusiteikimas lėmė, kad jaunieji "Titanai" trečiadienį šansų neturėjo.

4 IŠ 4. Nepaisant solidaus pasirodymo "SKK Oniksas" neteko vilčių pakovoti dėl "aukso", tačiau pozityviu mąstymu pasižyminčioje komandoje šiuo atveju pasirinktas "puspilnės stiklinės" požiūris. Titulą jie prarado, bet pasidžiaugė, kad Žiemos MFL turnyruose visus keturis sezonus pavyko pelnyti apdovanojimus, tad - 4 iš 4. Kol kas neaišku, koks bus šis - sidabrinis ar bronzinis. Po sunkaus ir įtempto 2016-ųjų sezono "SKK Oniksas" apskritai svarstė apie poilsį, o dalis komandos narių žiemos metu nusprendė užsiimti tik treniruotėmis. Likę tuo metu su draugais iš TEC surinko eksperimentinę sudėtį ir nutarė startuoti. Pavyko neblogai.

"Natūralu, kad negalėjome nuo pat pradžios būti susižaidę, todėl tik su kiekvienomis rungtynėmis žaidimas gerėjo ir gaila, kad nebus dar vieno turo. Galbūt tada būtų ir pirma vieta. Bet viskas gerai - svarbiausia, kad gerai pažaidėme futbolą, o medalio spalva šį kartą ne tokia svarbi", - apibendrino "SKK Onikso" ekipos vadovas Edvardas Ruskan.

KOVA. "Mėgėjų sporto centras" yra ta komanda, kuri kas savaitę devynis trečiadienius visiems žada kovą iki paskutinės minutės. Kartais tie pažadai kelia šypseną, kartais jie pavyksta. Šį kartą pavyko - MSC mače prieš "FK Terą" kabinosi už taškų visomis išgalėmis, tačiau viską nusprendė Danas Daunys. "Teros" lyderio įvartis priešpaskutinę minutę jo komandai nulėmė pergalę prieš autsaiderius 2:1. "Tikrai buvome verti taško. Bet fortūna atsuko nugarą, o varžovai pranoko mus meistriškumu. Bet tai buvo dar vienos rungtynės, kai kovojome iki galo", - pabrėžė Adomas iš MSC komandos. "Teros" atstovas Vytautas Velička pripažino, kad jo komanda nedominavo prieš varžovus. "Lygiųjų atveju netgi būčiau sakęs, kad rezultatas dėsningas", - pridūrė jis. 9 turas taip pat žymėjo "Teros" auksinių ambicijų pabaigą, nors vienu metu viskas šiai komandai atrodė labai perspektyviai. Vytautas sako, kad jo kompanija iki galo taip ir neperprato visų minifutbolo subtilybių.

ATOMAZGA. Ateinantį trečiadienį (02.22) MFL Žiemos turnyro uždanga nusileis. Paskutinio turo puošmena taps "Riešės-Lindab" (22 tšk.) ir "FK Teros" (18 tšk.) akistata. Tai galėjo būti lemtinga kova dėl aukso, tačiau išėjo kiek kitaip. Abi komandos prieš 10 turą nusiteikusios labai ryžtingai. "Riešė", nors ir užsitikrinusi 1 vietą, trokšta revanšo už pralaimėjimą I rate rezultatu 0:1. "Bandysime laimėti bet kokia kaina. Sezoną norisi pabaigti pergale", - sakė šios komandos kapitonas T.Guiskis. Ambicijų turi ir "Tera" - palankiai susiklosčius aplinkybėms, galima tikėtis antrosios vietos.

Šis mačas intriguoja ir dėl snaiperių įskaitos baigties. Abiejų komandų lyderiai - Rytis Jakavonis ("Riešė") bei Danas Daunys ("Tera") kol kas pasižymėjo po 10 kartų. Dabar metas išsiaiškinti, kurio koja šią žiemą buvo taiklesnė.

Gerą formą pagavęs "SKK Oniksas" (19 tšk.) antrą vietą mėgins išlaikyti mače su mažai motyvuotu AFK (13 tšk.). "Mėgėjų sporto centrui" (1 tšk.) beliko paskutinis šansas turnyre nelikti be pergalių. Ir varžovas šį kartą bus įkandamas - "FK Titanai" (5 tšk.).


Turnyrinė lentelė

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Riešė108023915+2424
2SKK Oniksas106134928+2119
3FK Alytis105143527+816
4FK Tera104152439-1513
5FK Granitas 3103163544-910
6FK Granitas 3 (dubleriai)101272756-295

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
Turas 10

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
FotoInformacija
Arminas Lapinskas Komanda:SKK Oniksas
22 Varžybų:10
Mykolas Kaveckas Komanda:FK Riešė
12 Varžybų:4
Mantas Miklaševičius Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
10 Varžybų:10
Ovidijus Požela Komanda:FK Tera
9 Varžybų:7
Silvester Kimbar Komanda:FK Granitas 3
9 Varžybų:10
Aivaras Brindza Komanda:SKK Oniksas
8 Varžybų:7
Deividas Mačiulis Komanda:FK Riešė
7 Varžybų:7
Domas Ivanauskas Komanda:FK Alytis
7 Varžybų:8
Laimonas Beinoras Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
6 Varžybų:8
Robert Lipnevič Komanda:SKK Oniksas
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
FotoInformacija
Liudas Velička Komanda:FK Tera
1 1
Deividas Mačiulis Komanda:FK Riešė
1 0
Artūras Lebedevas Komanda:FK Tera
0 1
Dominykas Vasiliauskas Komanda:FK Alytis
0 1
Arnas Šeštakauskas Komanda:FK Alytis
0 1
Silvester Kimbar Komanda:FK Granitas 3
0 1
Darek Zaviša Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
0 1
Vitalij Ivanovskij Komanda:SKK Oniksas
0 1
Ugnius Olišauskas Komanda:FK Alytis
0 1
Vytenis Ruzgas Komanda:FK Alytis
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: