2017-04-10

B divizionas: Solidus favoritų startas

2017-ųjų sezonas MFL B divizione prasidėjo užtikrintomis favoritėmis laikomų komandų pergalėmis. Pirmame ture savo varžovus triuškino VDA ir VFM - ekipos, kurias anksčiau ar vėliau turėtume sutikti A divizione.

REZULTATAI. "Signalizacija.lt" - BSC 3:3 (3:2); "FK Barbakanas" - VFM 1:6 (0:4); VDA - "FK Perkūnas" 8:0 (4:0); "Western Union Foundation" - "FK Volcano" 6:3 (3:3); "Perkūnas" - "WorldOne United" 3:1 (1:1).

EMOCIJOS. "Mums svarbu geros emocijos, tačiau taip pat gerai yra ir prizinės vietos", - šyptelėjo "Barbakano" komandos vadovas Deimantas Vainilka. Vis dėlto, užimti prizinę vietą B divizione "Barbakanui" bus sudėtinga. Ir tą parodė pirmosios rungtynės prieš VFM (1:6), kuriuos D.Vainilka įvardijo kaip pagrindinius pretendentus į A divizioną.


MEISTRAI. Į varžovų repliką, kad metas rengtis A diviziono kovoms, VFM atstovas Arvydas Veikutis atsakė diplomatiškai: "Sunku dar kalbėti, nes tai tik pirmos rungtynės. Nebuvo taip lengva, kaip gali pasirodyti sprendžiant iš rezultato. O ar esame verti A diviziono - parodys ruduo."

Kas yra VFM, paklausite? Tai yra Vilniaus futbolo mokyklos buvę auklėtiniai, kai kurie žaidę Vilniaus "Žalgiryje". Apie tai su A.Veikučiu kalbėjomės prieš sezono startą.


LENGVAI. Dar lengviau B diviziono pirmenybes pradėjo VDA komanda, net 8:0 nugalėjusi "FK Perkūno" atstovus. Susigrąžinę vieną savo senbuvių Donatą Gražulį, VDA nariai nepaliko vilčių "FK Perkūnui", ir šiemet iškėlė sau neformalų tikslą laimėti B diviziono pirmenybes.


Savo ruožtu, "FK Perkūno" komandos vadovas Regimantas Lėtukas pažymėjo tai, kad VDA, kaip pernykščio diviziono laimėtojai, galėjo pamėginti laimę aukštesniame lygyje, užuot įrodinėję savo pranašumą B divizione.

NETIKĖTUMAS. MFL lygos naujokai BSC dar taurės varžybose pademonstravo, kad nėra tokie prasti, kaip galbūt kai kam galėjo pasirodyti iš šalies. Tąkart išleidę iniciatyvą iš rankų kovoje prieš "Western Uion", jau pirmose čempionato rungtynėse "logistai" atėmė taškų iš "Signalizacija.lt" komandos - 3:3.

Keisčiausia šiame mače buvo tai, kad "Signalizacija.lt" 14 min. buvo priekyje net 3:0. Ir persvaros neišsaugojo. "Rungtynių pradžioje po įmuštų 3 įvarčių per anksti patikėjome, kad laimėsime ir visiškai nustojome žaisti. Varžovai labiau norėjo laimėti, visur buvo greitesni, laimėdavo dvikovas. Visumoje netgi pasisekė, kad iškovojome tašką", - tvirtino "Signalizacijos" komandos vadovas Simas Sakaitis.

BSC ekipos vadovas Aurelijus Petrėnas saviškių pagyvėjimą aiškino atsiradusiais keliais keitimais, suteikusiais būtino šviežumo žaidime. "Nesame tokie jauni ir šviežūs, kad atlaikytume visas rungtynes. Šį sykį susirinko daugiau žmonių, išsaugojome daugiau jėgų, dažniau keitėmės, tai ir padėjo išplėšti tašką", - akcentavo Aurelijus.

TENDENCIJA. MFL OlyBet taurės rungtynėse "Western Union Foundation" komanda iškovojo pergalę atsilikdama nuo savo varžovų iš BSC. Toks pats scenarijus pasikartojo ir "Western Union" pirmose B diviziono rungtynėse su "Volcano". Čia "Western Union Foundation" atsiliko 1:2 ir 2:3, bet šventė pergalę 6:3.

"Ir vėl, tradiciškai sužaidėme pirmą kėlinį prasčiau, nei antrąjį. Pirmame kėlinyje žaidimas tiesiog nesirišo, bet visas problemas išsprendėme antrame", - teigė nugalėtojų komandos vadovas Aurimas Andrulis.

Tomaš Derkač iš "Volcano" komandos akcentavo varžovų susižaidimą: "Antras kėlinys parodė, kad jie yra organizuota komanda. Pagerino žaidimą gynyboje, pagerino progų realizaciją ir kontroliavo rungtynes. Todėl mes po pertraukos neturėjome daug progų.

SENBUVIAI. Kol MFL B diviziono viršūnę bando šturmuoti naujos jėgos, nedažną progą pasidžiaugti pergale turėjo senbuviai. Tokie, kaip "Perkūnas". Viena seniausių lygos komandų naujo sezono kampaniją pradėjo pergalingai, ir 3:1 įveikė "WorldOne United" komandą. Nepaisant pergalės, "Perkūno" vadovai akcentavo susižaidimo stoką. Tačiau tokia pati problema kankina ir šio B diviziono debiutantus "WorldOne United" komandą.

"Turime maždaug šešis naujokus šį sezoną. Žaidimas kol kas nėra organizuotas ir tai pasijautė pirmojo turo rungtynėse su "Perkūnu". Varžovai per dvi minutes pelnė du įvarčius ir įgijo lemiamą pranašumą. Taigi, turime problemų su gynyba. Reikia taisyti klaidas prieš kito turo rungtynes", - sakė "WorldOne" ekipos vadovas Victoras.

SVEČIAS. Pirmąjį turą MFL sulaukė ir garbingų svečių iš Vilniaus "Žalgirio" komandos.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FC Žalia Raudona210168-23
7FK Dinamika210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: