2017-04-18

B divizionas: Lyderiams kompaniją palaikyti bando "Perkūno" senukai

MFL B divizione sėkmingas VFM ir VDA komandų žaidimas neturėtų nieko stebinti. Šios ekipos laikomos aiškiomis B diviziono favoritėmis ir pretendentėmis į A divizioną. Labiau stebina tai, kad kartu su VFM ir VDA koja kojon žengia "Perkūno" komanda, laimėjusi abejas žaistas rungtynes.

REZULTATAI. "Perkūnas" - "FK Volcano" 7:4 (4:1); VDA- "Western Union Foundation" 4:1 (0:0); "Signalizacija.lt" - VFM 2:8 (0:3); "WorldOne United" - BSC 4:2 (3:1); "FK Barbakanas" - "FK Perkūnas" 3:1 (3:1).

SENUKAI. "Nepamenu, - paklaustas, kada "Perkūno" komanda per rungtynes mušė 7 įvarčius, šyptelėjo šios komandos vadovas Audrius Kuzas. - Kažkada būna tas kartas. Ir šį kartą mūsų komandos senukai parodė, kad gali."

Anksčiau ne kartą tiek įvarčių praleidusi pati, "Perkūno" komanda rungtynes prieš "FK Volcano" pradėjo idealiai. Pirmosios atakos buvo labai efektyvios ir neprabėgus nė 10 minučių, rezultatas jau buvo 3:0 jų naudai. Tiesa, vėliau "Perkūnas" vos neprisidarė problemų, kai po pertraukos "Volcano" priartėjo iki 4:3. Bet greita reakcija puolime leido atitrūkti ir laimėti rungtynes solidžiu skirtumu 7:4.

"Senukai pavarė, bet tobulėti yra kur ir gynybai, ir vartininkui", - prisipažino A.Kuzas. Pirmame ture jo komanda 3:1 įveikė "WorldOne United" narius, todėl dabar su 6 taškais mėgaujasi trivaldyste B divizione. Nereikia tikėtis, kad "Perkūnas" šiose pozicijose išliks iki sezono pabaigos, tačiau toks sezono startas leidžia manyti, kad šiemet neteks kapstytis lentelės apačioje. Audriaus teigimu, jo komanda verta vietos pirmame lentelės penkete.


JUODOSIOS JĖGOS. Praėjusiais metais tuometiniame C divizione tarp VDA ir "Western Union Foundation" komandų vykdavo atkaklios kovos, o finansininkams kartą net pavyko pranokti dailininkus. Kovingos buvo ir pirmosios šių komandų rungtynės B divizione. Pirmame kėlinyje vyko lygi kova. VDA turėjo daugiau palankių progų pasižymėti, bet jomis nepasinaudojo, tad po pirmųjų 25 minučių rezultatas buvo lygus, 0:0. Antroji mačo dalis VDA prasidėjo puikiai, jie vieną po kito pelnė du įvarčius. WU nenuleido rankų ir Laurynas Mickevičius likus žaisti 10 min. atgaivino savo komandos viltis - 2:1. Vis tik pergale džiaugėsi dailininkai - dvi jų tikslios greitos atakos baigėsi logiškais Pavelo Šarynskio bei Gedimino Skrocko įvarčiais, o rezultatas tapo 4:1.

"Western Union Foundation" vadovas Aurimas Andrulis paaiškino, kaip jo komanda paleido šansą pasiekti bent lygiąsias: "Kova vyko iki antro kėlinio vidurio. Rezultatui esant 1:2, nusprendėme paspausti varžovus. Bet kuomet susitelkėme vien į puolimą, atsirado daug spragų gynyboje ir VDA tuo sėkmingai pasinaudojo."

VDA neslėpė - rezultatas užtikrintas, tačiau pergalė buvo labai sunki. Ir komandos atstovas Dominykas Jonaitis prisiminė magiją, bei tai, kad teko žaisti 13-osios dienos vakarą. "Pajautėme, ką reiškia 13 diena, kai gali atsitikti nenumatyti dalykai. Jau prieš varžybas sužinojome, kad neturėsime 6 pagrindinių žaidėjų, kurie iškrito dėl traumų, ligų ar kitų aplinkybių. Todėl ir tokį susirinkimą pavadinčiau ne prastu, bet dėsningu. Reikėtu pagirti ir varžovus, kurie davė rimtą kovą mums", - po sudėtingų rungtynių sakė Dominykas.

VILTIS. MFL debiutantai Vilniaus Futbolo Meistrai (VFM) abejas savo rungtynes laimėjo daugiau nei užtikrintai. 2 ture jie 8:2 patiesė "Signalizacija.lt" komandą. Šiame mače vyko savotiškas katės ir pelės žaidimas. Puikiai pradėję VFM mušė vieną įvartį po kito, bet atitrūkę 4:0 tikriausiai pamanė, kad darbas jau atliktas ir sustojo. Tuomet į žaidimą įsijungė "Signalizacija.lt", pora rezultatyvių atakų antrame kėlinyje - ir jie priartėjo iki 2:4. Atrodė mezgasi intriga, pralaimintieji toliau drąsiai atakavo, bet labai greitai Meistrai sustatė viską į senas vėžes. Keturi įvarčiai per 6 minučių intervalą bei jie triumfavo 8:2.

"Apie 40 minučių žaidėme tikrai neblogą futbolą, turėjome nemažai progų ir pirmame kėlinyje, bet jų neišnaudojome. Įmušę patikėjome savo jėgomis, priartėjome iki 2:4, bet po klaidos puolime prasileidome rezultatyvią varžovų kontrataką ir pasidavėme", - lemtingą mačo epizodą prisiminė "Signalizacijos" vadovas Simas Sakaitis.

Nors ir pralaimėjo triuškinamu rezultatu, jo komandos nuotaikos nebuvo prastos. Žaidimas teikė vilčių. Kitaip nei pirmo turo kova prieš BSC, kai buvo iššvaistyta trijų įvarčių persvara. "Lyginant su pirmu turu, žaidimas ženkliai geresnis. Judame tinkama linkme ir rezultatai dar ateis", - vylėsi S.Sakaitis.

PAŽADAS. "Rezultatas neatspindi mačo eigos. Iš pradžių galėjome prasileisti du įvarčius ir viskas galėjo pasisukti kita linkme. Ir antrame kėlinyje buvo "gaisriukas", bet viskas baigėsi gerai", - sakė vienas VFM lyderių Artūras Žarnovskis. Jis taip pat nesileido į kalbas ir diskusijas apie VFM pajėgumą bei meistriškumą. Pasak jo, A divizionas palauks, o ir B grupėje Meistrai turi ką įrodinėti. Viskas spręsis tik rudenį.

VFM ir VDA tarpusavio akistatos šiemet bus ypatingos ir neįprastos tuo, kad A.Žarnovskis vilkės ne geltonai juodą VDA aprangą, o mėlynai geltoną VFM uniformą. Kaip tai nutiko? "Visagine per vieną turnyrą neatsargiai daviau pažadą VFM komandai", - atskleidė A.Žarnovskis. O pažadus tesėti reikia. "Aišku, tai bus ypatingos rungtynės, nes VDA esu 15 metų, visi draugai. Taigi, bus pajuokavimų ta tema", - neabejojo Artūras.


PROGRESAS. Solidžiu pasirodymu 2 ture džiaugėsi "WorldOne United" vadovas Victoras Cachay, nes jo komanda 4:2 įveikė BSC ir iškovojo pirmuosius tris taškus. "Mėlynieji" visas rungtynes kontroliavo situaciją aikštėje ir išlaikė varžovus saugiu atstumu. "Esame patenkinti šiomis rungtynėmis. Buvome labiau organizuoti ir labiau kontroliavome žaidimą, nei pirmo turo pralaimėtame mače prieš "Perkūno" komandą", - progresą akcentavo V.Cachay.

Prie "WorldOne United" pergalės nemažai prisidėjo vartininkas Donatas Tarakanovas, "sugėręs" ne vieną pavojingą varžovų smūgį. "Donce sužaidė labai patikimai ir solidžiai, atliko kelis svarbius "seivus", - pažymėjo V.Cachay.

Nepaisant rezultato ir nepalankios dvikovos eigos, BSC stovykloje greta aikštės tvyrojo geros nuotaikos, sklandė juokeliai. "Juk ne dėl karvės žaidžiame", - paaiškino naujokai, akcentuodami mėgėjiško futbolo dvasią. Šį kartą susirinko jie gausiai ir turėjo keitimų per akis. Tačiau čia susidūrė su kita problema - kai žaidėjų daug, dažni keitimai išderina ir taip netobulą komandos žaidimą, o "WorldOne United" tuo puikiai naudojosi.

BROKAS. Įspūdinga sparta prasidėjo "FK Barbakano" ir "FK Perkūno" rungtynės, jų pradžioje įvarčiai krito neįtikėtinu tempu. Vienas Mindaugo Kanclerio bei du Igno Preikštenio tikslūs smūgiai suteikė galimybę "Barbakanui" 11 min. pirmauti net 3:0. "FK Perkūno" atstovai tokią siaubingą pradžią aiškino nepasiteisinusiais eksperimentais gynybos grandyje.

"Pažįstame "FK Perkūną" iš ankstesnių sezonų ir nors žinojome jų pajėgumą, niekada nenuvertiname varžovų iš anksto. Rungtynes pradėjome susikaupę. Ko norėjome - tai būtent greitų įvarčių ir tai pavyko pasiekti", - akcentavo "FK Barbakano" atstovas Romualdas Laurinavičius.

Po ankstyvos persvaros "FK Barbakanas" praleido šiek tiek kuriozinį įvartį. Keista, kad "FK Perkūno" tikslus smūgis 13 min. tą vakarą tapo paskutiniu įvarčiu - per likusias 37 min. neįmušė niekas. Nors nugalėtojai ne kartą galėjo padidinti savo persvarą.

Būtent dėl to Romualdas, vertindamas rungtynes ir pergalę, neliko patenkintas saviškių žaidimu ir akcentavo dažnai pasitaikiusį žaidybinį broką: "Pačios rungtynės nebuvo sunkios, žaidimu iš dalies esame patenkinti, tačiau rezultatas netenkina. Nemažai broko buvo aikštės viduryje. Atlikome daug smūgių į vartus ir turėjome daug progų. Stringa jų realizacija ir suprantame, jog stipresni varžovai to neatleis. Belieka tikėtis, jog didžiąją dalį tuščių šovinių iššaudėme būtent šiame mače."

RINKTINĖ. Simbolinėje MFL B diviziono antrojo turo rinktinėje dominuoja užtikrintai žaidusios VFM nariai. Septyntuke jų atstovų - trys. Tiesa, VFM paskyra į tokį pripažinimą reagavo santūriai ir be didesnio susižavėjimo: "Gera naujiena: antrą turą iš eilės mūsų komandos nariai dominuoja simbolinėje rinktinėje. Bloga naujiena: jau šį ketvirtadienį tai taps tik istorija ir aikštėje privalumų nesuteiks."


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FC Žalia Raudona210168-23
7FK Dinamika210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: