2017-04-18

A divizionas: "Riešės" laukia įdomus sezonas

Antrasis turas MFL A divizione pasiūlė keturias dvikovas, nes du lygos banginiai - "El Dorado" ir "Eagle Team-Žibintas" tuo metu savo santykius aiškinosi OlyBet supertaurės rungtynėse. Numatyta, kad šios komandos savo tarpusavio rungtynes lygoje sužais gegužės 2-ąją, tarp 4 ir 5 turo varžybų.

Kol nežaidė turnyro favoritai, A diviziono vienvalde lydere tapo "FK Riešės-Lindab" komanda. Nors Riešės futbolininkai abu kartus įveikė varžovus, kuriuos tarsi privalėjo įveikti, solidus šios komandos žaidimas ir patikima gynyba leidžia manyti, kad šiemet MFL sezonas nebus tik dviejų komandų dominavimo reikalu.

REZULTATAI. "SKK Oniksas" - "FK Eksperimentas" 5:1 (2:1); "FK Fortitudo" - "FC IndEx" 5:5 (3:2); "FK Riešė-Lindab" - "FK Rytas" 4:2 (1:2); "MSC-Hilltown" - "FK Spartakas" 2:5 (2:3).

UŽTIKRINTAI. Sezono atidarymo ture didelę sensaciją pateikęs ir čempionus "El Dorado" nugalėjęs "FK Eksperimentas" praėjusią savaitę, galima sakyti, buvo nuleistas ant žemės. Žaliai juodi susitiko su MFL senbuviais "SKK Oniksu" ir pralaimėjo jiems be variantų - 1:5.

"Po pergalės prieš "El Dorado" užsikėlėme kartelę labai aukštai. Tačiau nereikia pamiršti, kad esame jauna komanda, drauge žaidžianti tik trečią sezoną. Todėl naivu būtų tikėtis, kad "skalpuosime" visus lyderius iš eilės", - paaiškino "FK Eksperimento" vadovas Stasys Kvietkauskas.

Abi šios komandos neblogai pažįsta viena kitą, yra žaidusios draugiškas rungtynes, todėl žino oponentų stiprybes ir silpnybes. Geriau šiuo žinojimu naudojosi "SKK Oniksas". Be to, "Eksperimentui" trūko kelių žaidėjų, o tai labai atsiliepė gynybos linijai.

"Esminis lūžis įvyko, kai prasileidome porą įvarčių ir atrodė, kad jau pralaimėjome rungtynes. Nesugebėjome susitvarkyti psichologiškai ir antras kėlinys tebuvo formalumas. Nei smūgių, nei pavojingų atakų nepavyko sukurti, todėl pakovoti dėl taškų nebuvo šansų", - oponentų pranašumą pripažino S.Kvietkauskas.

NUSITEIKIMAS. Pirmą pergalę šventę nugalėtojai pripažino, kad jiems labai padėjo tinkamas nusiteikimas kovai prieš "Eksperimentą". "Rungtynės nebuvo labai sunkios ir rezultatas atspindi jų eigą. Tik pirmas kėlinys buvo šiek tiek įtemptas, nes mūsų galvose vis dar sukosi "Eksperimento" ir "El Dorado" rungtynių rezultatas. Tai tikrai padėjo susikaupti nes supratome, kad šiemet nebus viena koja laimimų rungtynių", - sakė "SKK Onikso" vadovas Edvardas Ruskan.

Pernai finišavę treti ir tik sezono pabaigoje išplėšę "bronzą", šiemet "SKK Onikso" atstovai aukštų tikslų nedeklaruoja. Tiksliau - apie juos garsiai nekalba. "Prieš metus sakiau, kad svarbu neiškristi iš diviziono. Jis sustiprėjo, todėl tokią užduotį paliksime ir šiems metams. Eisime nuo rungtynių iki rungtynių", - tikino Edvardas.


PENKI. Rezultatyviausias turo mačas vyko tarp "FK Fortitudo" ir "FC IndEx", kuriame užfiksuotos lygiosios neįprastu rezultatu 5:5. "Fortitudo" nepasiekė revanšo prieš varžovus už pernykštį pralaimėjimą OlyBet taurės varžybose ir dėl to jiems turėtų būti penkis kartus apmaudu. Penkis kartus "Fortitudo" šiame mače turėjo persvarą ir penkis kartus "IndEx" kantriai lygindavo rezultatą. Didesniems "fokusams" šiame mače pristigo laiko - 5:5.

"Penkis kartus puolėme vieni kitiems į glėbį, tačiau taip pat penkis kartus buvome priversti nuleisti galvas. Esant lygiam rezultatui paimdavome iniciatyvą į savo rankas, o išsiveržus į priekį prarasdavome koncentraciją ir leisdavome varžovams pajausti savo žaidimą. Pačioje pabaigoje "IndEx" turėjo progų ir galėjo viskas baigtis liūdniau, todėl tos lygiosios dabar neatrodo taip blogai", - įspūdžiais dalinosi "Fortitudo" administratorius. Jis taip pat kategoriškai paneigė prielaidas apie galimą varžovų nuvertinimą: "Iš karto norisi paprieštarauti tiems, kurie galvoja, kad po pirmų užtikrintų varžybų mes pasikėlėme ar nuvertinome varžovus. Anaiptol. Paskutinį kartą "IndEx" komandai pralaimėjome 2-6, todėl laukėme atkaklios kovos."

Kova iš tiesų buvo kieta ir atkakli, netrūko kibesnio žaidimo elementų ir atletiškų grumtynių. Rungtynės anksčiau laiko baigėsi "IndEx" nariui Igoriui Kuznecovui, 45 min. gavusiam antrąjį įspėjimą. Be to, už teisėjo įžeidimą jam skirta 2 rungtynių diskvalifikacija.

PATIRTIS. "FK Riešės-Lindab" komanda sau įvedė malonią tradiciją, kai įvartį pelno vienos iš pirmųjų savo atakos metu. Taip buvo 2 iš 3 rungtynių šį sezoną, taip nutiko ir žaidžiant su "FK Rytu", kai 2 min. Deividas Blazevičius po komandos draugo smūgio kyštelėjo koją ir tarsi ledo ritulyje pelnė įvartį. Po to Riešės komanda susidūrė su sunkumais ir "Rytas" persvėrė rezultatą po Alberto Masliuko "dublio". Vis tik savo persvarą "Rytas" išbarstė vos prasidėjus antram kėliniui - du staigūs "Riešės" įvarčiai padėjo jiems susigrąžinti iniciatyvą, o mačui baigiantis "hat-tricką" užfiksavo D.Blazevičius - 4:2.

"Perskubėjome, - paklaustas, kas lėmė lūžį antrame kėlinyje, atsakė "FK Ryto" vadovas Olegas. - Pirmaudami 2:1 neišlaikėme persvaros, gal nemokame žaisti esant tokiai nedidelei persvarai prieš tokio lygio varžovus. Įsivėlėme į jų savotišką žaidimą "spirk ir bėk". Be to, "Riešės" žaidėjai labai kibūs ir agresyvūs." Taigi, galima konstatuoti, kad šiose rungtynėse nugalėtoją nulėmė patirtis.

STARTAS. "Geresnio sezono starto būti negalėjo", - pripažino "Riešės" kapitonas Tomas Guiskis, taip pat akcentavęs oponentų kovingumą bei pastangas. Sėkmingą sezono startą Tomas aiškino tuo, kad "Riešė-Lindab" visus metus be didesnių pertrauku kartu treniruojasi ir žaidžia, o šiam sezonui neblogai pasiruošė pergalingame praėjusiame MFL Žiemos turnyre. Svarbų vaidmenį suvaidina ir komandos nusiteikimas bei susitelkimas. T.Guiskis taip pat pasidalino kategoriška nuomone apie Riešės komandos trenerį Stanislovą Danisevičių, taip pat dalijantį patarimus ir "Eagle Team-Žibinto" nariams.


BAUSMĖ. "Lavonai prieš lavonus", - taip atvirai ir be užuolankų "FK Spartako" atstovai apibūdino savo dvikovą prieš "MSC-Hilltown" komandą. Bet laimėti pavyko jiems, spartakiečiams. Po abipusių taiklių šūvių mačo pradžioje (2:2), vėliau įvarčius mušė tik "Spartakas", nugalėjęs 5:2. Tris kartus pasižymėjo Ruslanas Bykovas.

Labai seniai nelaimintys "MSC-Hilltown" galėjo pasiguosti nebent tuo, kad šį kartą pavyko įmušti. Vis dėlto tai menka paguoda. Vertindamas dvikovos eigą, komandos vadovas Adomas Kripas konstatavo, kad toks rezultatas yra bausmė už per didelį avantiūrizmą. "Įmušti pavyko, tačiau praleidome 5. O pralaimėjome, nes labai norėdami laimėti ėmėme neprotingai "lipti". Išlyginę rezultatą 2:2 pradėjome galvoti, kaip įmušus dar porą ir perimti iniciatyvą. O išėjo priešingai", - sakė Adomas.

Po tragiško pasirodymo rungtynėse su "Fortitudo" (1:6) šį kartą "FK Spartakas" pasitempė ir priešingai nei prieš savaitę, sužaidė drausmingai. "Komandos sudėtis ir vėl nebuvo optimali. Tačiau geresnės disciplinos dėka nepalikome varžovams jokių šansų, - teigė vieną įvartį pelnęs Dmitrijus Raksa. - Galėjome įmušti daugiau, tačiau kai vartininkas žaidžia puolėju, tikėtis geros realizacijos sudėtinga."

RINKTINĖ. A diviziono 2-ojo turo rinktinėje dominuoja tvirčiausią pergalę pasiekusio "SKK Onikso" atstovai. Vartuose - tik vieną įvartį praleidęs Igoris Jakovlevas, o aikštėje - gynybą puikiai sustygavę bei kamuolius komandos draugams sėkmingai skirstę Aurimas Baubkus ir Olegas Ivanovskis. Du atstovus septyntuke ture "Riešė", po vieną - "Spartakas" ir "IndEx".


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: