2017-05-16

A divizionas: "Eagle Team" gavo per ausis

Aštri situacija bei intriga MFL A diviziono pirmenybėse niekur nedingsta. Ir šeštasis turas buvo stulbinamai įdomus. Po jo šešios komandos toliau žengia 3 taškų intervalu, todėl kiekviename ture čia viskas gali verstis aukštyn kojomis. O lyderių pozicijomis dalinasi po 13 taškų surinkusios "Fortitudo" ir "Spartako" komandos.

REZULTATAI. "El Dorado" - "FK Riešė-Lindab" 2:1 (0:0); "FK Fortitudo" - "MSC-Hilltown" 4:3 (1:1); "SKK Oniksas" - "FK Spartakas" 1:3 (0:2); "Eagle Team-Žibintas" - "FK Rytas" 3:4 (2:1); "FC IndEx" - "FK Eksperimentas" 3:8 (0:4).

IŠPLĖŠĖ. Apie praėjusio sezono "El Dorado" ir "Riešės-Lindab" kautynes buvo rašyta turo anonse. Nedaug trūko, kad "El Dorado" ir vėl prarastų taškus, o trečioji iš eilės tarpusavio dvikova pasibaigtų lygiosiomis. Vis tik Edvino Mučinio dėka čempionams pavyko suorganizuoti pergalingą įvartį ir išplėšti, išrauti tris taškus. Bet apie viską nuo pradžių.

Nežinau, pyksta "Riešės" žaidėjai ar ne, kad juos vadina "pingponginiais", tačiau šios taktikos jie laikosi atkakliai. Ir praėjusį ketvirtadienį riešiškiai neužsibūdavo savo aikštės pusėje su kamuoliu, o griežtu trenerio nurodymu dažniausiai siųsdavo perdavimus į priekį, kur vyravo fizinė kova. "El Dorado" tikrai žinojo, kaip žaidžia jų varžovai, tačiau tokiam žaidimui nėra lengva kažką priešpastatyti. Antra vertus, pirmame kėlinyje jie turėjo kelias puikias progas, tačiau stipriai šlubavo realizacija. Įmušus taptų žaisti lengviau, bet netapo. Ir teko kovoti.

Antro kėlinio pradžioje čempionams šyptelėjo fortūna, kai kamuolį į savo vartus nukreipė Aleksandras Razanovičius. Labai greitai, po 4 minučių, "Riešė-Lindab" išlygino rezultatą. Vėl sekė tolimas išmetimas iš užribio, prie vartų kilo sumaištis, o Paulius Miežonis sėkmingai kyštelėjo koją. 1:1 ir vėl viskas iš naujo. Bet daug pastangų dėję "El Dorado" sugebėjo pasiekti savo tikslą. Likus žaisti minutei, tinkamoje vietoje atsidūrė E.Mučinis - 2:1. Per likusias sekundes "Riešė" atsakė dviem galingais smūgiais iš toli ir "El Dorado" vartų sargui Tomui Molnikui teko gerai padirbėti.

"Labai svarbi pergalė, džiaugiamės ja, nes rungtynės atėmė daug jėgų. Sunku žaisti prieš "Riešės" komandą. Jie neleidžia įžaisti kamuolio, patys muša į priekį. Vyravo kieta kova. Ir patys kartais įsiveldavome į jų primestą žaidimą", - reziumavo "El Dorado" kapitonas Martynas Rašinskas.

VARGAI. Faktine MFL lydere tapo "Fortitudo" komanda. Jos nariai lygiai taip pat sunkiai, vieno įvarčio persvara 4:3 nugalėjo "MSC-Hilltown". Kita vertus, "Fortitudo" šiame mače patys pasirūpino intriga, o galėjo viską baigti anksčiau ir užtikrinčiau. Tačiau pasirinko vargo kelią. Pirmas kėlinys priklausė būtent jiems. Bet nepaisant aiškaus pranašumo ir daugybės progų, pavyko išspausti vienintelį Igno Kirsnio įvartį. O į jį Mėgėjai atsakė rezultatyvia ataka ir išlyginamuoju Pauliaus Baradinsko įvarčiu. "MSC-Hilltown" žaidė atsitraukę atgal ir komandos vadovas Adomas Kripas paaiškino, kodėl: "Akcentavome drausmę ir gynybą. Žinojome, kad "Fortitudo" yra techniška komanda, kuriai vadovauja aikštės vidurio žaidėjai, todėl susispaudėme į gynybą ir bandėme kontratakuoti."

Galingai antrą kėlinį pradėję "Fortitudo" vos per porą minučių pelnė du įvarčius ir atitrūko 3:1. Tačiau tuoj pat susimovė ir apsunkino savo padėtį. 32 min. A.Kripas sušvelnino santykį. "Jei jau Adomas gali įmušti, vadinasi visi galim!", - nuaidėjo replika nuo MSC suolelio. Ir po minutės P.Baradinskas lygina rezultatą - 3:3.

O tuomet aikštelėje prasidėjo kažkokia pasiutpolkė, lyg varžantis, kurie dažniau pereis į varžovų aikštės pusę. Apie lygiąsias niekas negalvojo - abi komandos ėjo "va bank". Tikslą pasiekė "Fortitudo" - pergalę jiems atnešė Ignas Vilkelis. Tiesa, netgi "MSC-Hilltown" pripažino, kad varžovai sukūrė kur kas daugiau progų. Todėl ir pergalės nusipelnė.

Tuo metu "Fortitudo" vadovas Gabrielius Butkevičius, nors ir pasidžiaugė trimis taškais, bet nerimavo dėl žaidimo, kuris toli gražu klostėsi ne taip, kaip norėta. Pasak jo, sukurtas progas būtina realizuoti, tuomet žaisti būtų lengviau. Vietoje to, pirmaudama komanda pasimetė ir prisidarė sau problemų.

NUSTEBĘ. Nemenkas netikėtumas yra tai, kad ir po 6 turo lyderių gretose išlieka jaunatviška ir patirties stokojanti "FK Spartako" komanda, 3:1 įveikusi "SKK Oniksą". Būna, pasitaiko, kad rungtynių nugalėtojai patys nustemba dėl tokios dvikovos baigties. Štai jums spartakiečių reakcija:

Penktų rungtynių nepralaiminčio "Spartako" vadovas Dmitrijus Raksa irgi neslėpė nuostabos: "Mes ir patys nesuprantame, kaip tai padarome."

"Onikso" atstovai pažymi, kad jų oponentai ketvirtadienį žaidė paprastai - perdavimas, sienelė ir smūgis. Bet tokiam elementariam žaidimui priešnuodžių jie nerado. Taip paprastai žaisdami, spartakiečiai pirmame kėlinyje pelnė du įvarčius. 11 min. pasižymėjo Sergejus Padubnas, o paskutinę kėlinio minutę varžovus pribloškė D.Raksos įvartis "į rūbinę".

"Per pertrauką kalbėjome, kad negalima atsipalaiduoti, nes "Oniksas" šiemet dar nebuvo pralaimėjęs didesniu nei 1 įvarčio skirtumu. Todėl laukėme kovos", - akcentavo D.Raksa.

Ramesnį gyvenimą "Spartakas" užsitikrino 31 min. po Glebo Christoforovo įvarčio. Tačiau rungtynių pabaigoje Raudonieji pametė galvas ir pamiršę apie savų vartų saugumą, bėgo mušti ketvirto įvarčio. Tuo metu Almantas Tamulionis sušvelnino rezultatą. Vėliau "SKK Oniksas" pataikė į virpstą. "Spartako" laimei, paskutinės rungtynių minutės ištiksėjo greitai ir jie laimėjo 3:1.

KITOKIE FAVORITAI. Įvertinus tai, kad "SKK Oniksas" pernai MFL užėmė trečiąją vietą, o "Spartakas" atėjo iš B diviziono, tikrai buvo galima prognozuoti priešingą rungtynių baigtį. Tačiau pralaimėjusieji taip nemanė. "Galimybės prieš rungtynes buvo lygios. Nebuvome žaidę prieš "Spartaką", tačiau buvome nemažai girdėję apie juos, dalis komandos susidūrę su jais kituose turnyruose. Šiemet nematėme jų rungtynių MFL, bet pažinojome jų žaidimą iš salės futbolo, Sportimos 7x7 batalijų, pergalių prieš "Riešę" ir lygiųjų su "El Dorado". Todėl tikrai nebuvo varžovų nuvertinimo, - tvirtino "SKK Onikso" vadovas Edvardas Ruskan. - O jei pridursime tai, kad "Spartakas" žaidžia ta pačia sudėtimi jau 50 metų... Tai rungtynių favoritais drąsiai buvo galima laikyti juos."

"Spartakas" stebuklų nerodė, tačiau sužaidė sau įprastu stiliumi. Išnaudojo varžovų klaidas, sumušė tris paprastus įvarčius ir išlaikė palankų rezultatą. Scenarijus, kurį MFL varžybose anksčiau esame matę daugybę kartų.

Analizuodamas rungtynes, Edvardas svarstė: "Matyt, reikėjo sužaisti kiek protingiau prieš tokią patyrusią komandą. Bet žinoti, ką reikia daryti ir tai išpildyti yra mažas skirtumas. Tik antrą kėlinį sužaidėme geriau, o pirmas buvo padrikas. "Spartakas" bus kietas riešutas visiems, nors rungtynės su "Fortitudo" parodė, kad ir jie turi problemų. Tiesiog reikia mokėti juos pergudrauti. Mums nepavyko."

NETIKĖTUMAS. Didžiausia turo staigmena užfiksuota "Eagle Team-Žibinto" ir "FK Ryto" mače. Jį rezultatu 4:3 laimėjo "Ryto" komanda. "Pagaliau ir mes gavome per ausis. Tai netgi teigiamas dalykas, nes nutiko tada, kai dar nėra per vėlu", - ironizavo "Eagle Team" vadovas Aleksandras Dergačiovas.

"Ereliai" du kartus pirmavo šiame mače, bet persvaros neišsaugojo. O "Ryto" pergalę nulėmė šios komandos snaiperis Valdemaras Šaveiko. Jis įmušė visus 4 įvarčius (vieną - iš 9 m baudinio).

"Ne vienas V.Šaveiko "Ryte" žaidžia. Jų visa komanda nebloga, solidžiai pasistiprinusi po praėjusio sezono ir tai labai jaučiasi aikštėje. Mes rungtynes pradėjome neblogai. Bet nuo pirmo kėlinio vidurio arba patys sulaužėme raktą nuo jų gynybos spynos, arba jie sėkmingai adaptavosi prie mūsų stiliaus", - svarstė A.Dergačiovas.

"Rytas" šiame mače atakavo efektyviai ir sumaniai naudojosi vicečempionų klaidomis gynyboje. O jų tikrai netrūko ir buvo "per akis". Aišku, ir patys "Eagle Team" galėjo pelnyti daugiau įvarčių. Kitas dalykas - kalbos ir ginčai. Jų "Eagle Team" žaidime kol kas per daug ir tai trukdo susikaupti.

KOVINGUMAS. O "Ryto" vadovas Olegas Miasniankinas savo pasakojimą apie neeilinę pergalę pradėjo ištrauka iš grupės "G&G Sindikatas" dainos: "Tie kurių bijo visi - Bijo tų, kurie nieko nebijo“.

"Jie labiau patyrusi ir techniškesnė komanda, bet kamuolys juk apvalus. Smagu laimėti prieš tokias komandas, nes po to tik didėja pasitikėjimas savo jėgomis", - tvirtino Olegas. Jis atskleidė, kad prieš rungtynes puikiai pavyko nuteikti komandą kovai: "Pasakiau, kad neturime bijoti žaisti savo žaidimo ir "kabintis". Eiti, kovoti nenusileisti."

Taip ir įvyko. Kaskart praleidusi įvartį "Ryto" komanda nepasimesdavo ir greitai atsakydavo išlyginamuoju smūgiu. Po pertraukos rytiečiai ėmė žaisti kibiau, arčiau varžovų ir puikiai išnaudojo savo progas. Pirmaudami "Eagle Team" tikriausiai kiek atsipalaidavo, o čia nuostabi V.Šaveiko žaidimo atkarpa ir trys įvarčiai per 5 minutes suteikė "Rytui" pranašumą 4:2. "Eagle Team" greitai sušvelnino santykį, bet "Rytas" tą vakarą žaidė užtikrintai ir patikimai stabdė varžovų atakas. Nugalėtojų vadovas taip pat išskyrė gynėjus Mareką ir Albertą Masliukus. Ir žinoma, dar vienas puikias rungtynes sužaidusį vartininką liūtą Mantą Šumskį.

"Tą dieną mes buvome geresni. Nežinau, kaip bus toliau, nes A divizione kiekvienos rungtynės tarsi finalas. Jei kovoji - sužaidi gerai. Atsipalaiduoji šiek tiek - ir gauni. Su "Eagle Team" mums pasisekė. Jie mūsų neįvertino, o dabar į kitus žiūrės atsakingiau", - vertino O.Miasniankinas.

NOKAUTAS. Pagaliau, po keturių pralaimėjimų serijos pergalę šventė "Eksperimentas". A diviziono debiutantai šio pagyvėjimo laukė mėnesį, o nugalėjo jie pakrikusią "IndEx" komandą ir tą padarė daugiau nei užtikrintai - 8:3.

Jau pirmame kėlinyje jie varžovus pasiuntė į gilų nokdauną. Mušdami įvarčius kas 6-7 minutes, jie pirmą rungtynių dalį laimėjo net 4:0. "Net pirmaudami tokia persvara nebuvome ramūs dėl pergalės, kadangi mažajame futbole 4 įvarčių skirtumas dar nėra nuosprendis", - tvirtino "Eksperimento" komandos vadovas Stasys Kvietkauskas.

Tačiau antro kėlinio pradžioje nokdaunas virto nokautu. Martinas Sevrukas pasistengė, kad rezultatas taptų 5:0. Po tokio kirčio "IndEx" jau neatsigavo. Per paskutines 15 minučių komandos keitėsi įvarčiais, bet įvarčių skirtumas išliko toks pats - 8:3. Verta išskirti keturis įvarčius pelniusį "Eksperimento" žaidėją Audrių Sakauskį.

"Nors rungtynes kontroliavome, retkarčiais jausdavome varžovų proveržius. "IndEx" suregzdavo tikrai neblogų atakų, tačiau varžovų žaidime stigo komandinio žaidimo. O tai jiems tikriausiai ir pakišo koją", - kalbėjo Stasys. 

RINKTINĖ. A diviziono 6 turo septynete vietos nusipelnė ryškiai suspindėjęs "Eksperimento" "pokerio" autorius A.Sakauskis. Simbolinėje komandoje yra ir staigmeną pateikusios "Ryto" komandos broliai šaunuoliai.


Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: