2017-05-17

MFL VII turas: Sugrįžtantys "El Dorado" - prieš savo "dublerius"

Septintoji varžybų diena MFL pirmenybėse vilios ne tik įdomiomis kovomis, bet ir palankia oro temperatūra. Septintame ture bus kol kas šilčiausios oro sąlygos šiemet. Ketvirtadienio vakarą Vilniuje numatoma 14-15 laipsnių šilumos ir nedidelis, vos juntamas vėjelis. Idealios sąlygos žaisti futbolą.

***

Dėmesio, "El Dorado" sugrįžta. Trys pergalės per tris dienas MFL ir LMFA pirmenybių rungtynėse, vos vienas praleistas įvartis rodo apie rimtus šios komandos atgimimo ženklus. Dabar "El Dorado" (10 tšk.) kovos su "Fortitudo" (13 tšk.), kuriuos kandžiai, bet nepiktai vadina savo dubleriais. Istorija tokia, kad prieš porą metų prieš vieną mėgėjų turnyrą "El Dorado" pasiskolino porą "Fortitudo" žaidėjų. Tuomet jiems ir prilipdė "dublerių" etiketę. Kad bus įdomu, patikino ir "Fortitudo" vadovas Gabrielius Butkevičius: "Šiemet nebūna neįdomių rungtynių, bet kova su "El Dorado" visada turi tam tikrą prieskonį. Manau, kad mūsų vyrų akyse spinduliuos liepsnos. Garantuojame oponentams gerą kovą!"

Kovą oponentams visuomet žada ir "MSC-Hilltown" (3 tšk.). Ši jų nuostata nesikeičia ir prieš artėjantį mūšį su "Eagle Team-Žibintu" (10 tšk.). Pernai Mėgėjai gana sėkmingai ir atkakliai kaudavosi prieš "Eagle Team", o kartą netgi buvo juos įveikę 3:1. Vis dėl to, dabar MSC prieš "Erelius" eina ne pačiu palankiausiu metu - pastarieji gavo karčią "Ryto" pamoką, todėl du turus iš eilės taškų "merkti" nebus pasirengę.

Taškų badą jaučiantis "SKK Oniksas" (6 tšk.) trečiosios pergalės dairysis kovoje su "Rieše-Lindab" (10 tšk.). Pastarieji septintąjį turą pasitinka nelabai geros nuotaikos - du paskutinius ketvirtadienius rungtynės pralaimėtos pačioje jų pabaigoje.

"Rytas" (12 tšk.) ir "IndEx" (1 tšk.) turės progą prisiminti pernykščius tarpusavio pasilinksminimus B divizione. Iki šiol atmintyje įstrigusi paskutinė praėjusio sezono akistata ir "Ryto" pergalė nerealiu rezultatu 9:8. Beje, šiemet taurės I etape po baudinių serijos triumfavo "IndEx". Nepaisant šios komandos užimamos pozicijos, "Ryto" vadovas Olegas Miasniankinas neabejoja, kad bus sunkios rungtynės. "Puikiai pažįstame vieni kitus, kova bus principinė, savotiškas derbis", - sakė jis.

Dar vienos VII turo rungtynės tarp "Spartako" (13 tšk.) ir "Eksperimento” (6 tšk.) įvyks pirmadienį. Kažkokių reikalų ketvirtadienį turėsiantys spartakiečiai širdingai dėkojo varžovams, sutikusiems nukelti rungtynes.

A diviziono VII turo rungtynės

20:30 val. "FK Rytas" - "FC IndEx", "Eagle Team-Žibintas" - "MSC-Hilltown", "SKK Oniksas" - "FK Riešė-Lindab", "El Dorado" - "FK Fortitudo"

***

Šios savaitės B diviziono intriga - ar sugebės atsigauti po ledinio dušo "Signalizacija.lt" (10 tšk.)? Tik varžovas tam atsigavimui labai nepatogus - VDA (18 tšk.). Vargu ar "Signalizacija" sugebės laimėti, bet po apmaudaus praėjusios savaitės pralaimėjimo būtina atsitiesti ir kautis iki galo. Šiame mače VDA tikisi sunkios kovos, o komandos vadovas Paulius Kutniauskas žada gera reginį: "Nei mes jų, nei jie mūsų nepažįsta ir tai yra gerai. Todėl abi komandos turėtų žaisti savo futbolą, neužsidaryti gynyboje, kaip kiti, o tai patiks ir komandoms, ir žiūrovams."

Į LMFA pirmenybių etapą neišvykę "Western Union Foundation" (9 tšk.) gali įsiterpti į ketvertuką, jei sugebės sėkmingai sužaisti prieš "Perkūną" (9 tšk.). Pastarieji kol kas žingsniuoja pagal planą, nors aukštų tikslų sau nekelia. O tokios komandos ir yra pavojingos.

Kitas lyderis VFM (18 tšk.) susitiks su "WorldOne United" (4 tšk.). Anksčiau burnoję dėl nepatikimos gynybos, dabar VFM strategai reiškia nepasitenkinimą komandos sugebėjimu netikėtai įkristi į duobę ir momentiniais panikos ženklais žaidime. Laimei, varžovai šiomis trumpomis silpnumo akimirkomis nespėja pasinaudoti. O "WorldOne United" atstovas Victoras Cachay šį kartą žada kovą: "Žaisti prieš VFM mums yra iššūkis, kuriuo džiaugiamės. Todėl tikiuosi, kad tą dieną pavyks surinkti pajėgiausią savo sudėtį."

Praėjusį ketvirtadienį devynis VFM įvarčius praleidę, bet keturiais tiksliais smūgiais atsakę BSC (4 tšk.) liko patenkinti savo pasirodymu. Tokie jų mėgėjiški šiemetiniai tikslai. Šįsyk jie sieks antrosios pergalės žaisdami su "FK Perkūnu" (0 tšk.). O ir pastariesiems atėjo metas atsidaryti taškų sąskaitą, nes pirmasis ratas jau link pabaigos.

"Volcano" (1 tšk.) B divizione tik priešpaskutiniai ir dar be pergalių. Jie sako, kad tuoj tuoj turėtų pagauti savo žaidimą, bet jo kaip nėra, taip nėra. VII ture Vulkanai susitiks su "Barbakanu" (15 tšk.) ir turėtų būti ypač atsargūs mačo pradžioje, nes "Barbakanas" beveik visose rungtynėse muša pirmosiomis minutėmis.

B diviziono VII turo rungtynės

19:30 val. "FK Perkūnas" - BSC, "FK Barbakanas" - "FK Volcano", "WorldOne United" - VFM

21:30 val. "Perkūnas" - "Western Union Foundation", "Signalizacija.lt" - VDA

Jau tradicine tampanti MFL spėjyklė ir jos šios savaitės meniu:

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: