2017-05-21

B divizionas: "Signalizacija.lt" stumiama tolyn nuo lyderių trio

Vilniaus Futbolo Meistrai ir Vilniaus Dailės Akademija - šios komandos B diviziono septintame ture įsirašė septintąsias pergales ir po truputį artėja link tarpusavio akistatos, kuri ne už kalnų ir įvyks birželio 1-ąją. 7 ture vėl laimėjo ir "Barbakanas", komfortabiliai besijaučiantis pirmame trejete. O "Signalizacijos" komandos, panašu, laukia sudėtingas rudens ratas.

REZULTATAI. "WorldOne United" - VFM 2:5 (1:3); "FK Barbakanas" - "FK Volcano" 3:2 (1:2); "Signalizacija.lt" - VDA3:5 (2:2); "Perkūnas" - "Western Union Foundation" 1:6 (1:2); "FK Perkūnas" - BSC 3:5 (1:4).

NUOVARGIS. 7 turo išvakarėse "WorldOne United" komandos kapitonas Victoras Cachay atvirai ir be ironijos deklaravo, kad jiems garbė susitikti su tokia komanda, kaip VFM. Todėl "Mėlynieji" vylėsi surinkti pajėgią sudėtį ir duoti varžovams rimtą kovą. Kaip tarė, taip ir padarė. Į ankstyvą Artūro Jeršovo įvartį "WorldOne" atsakė tiksliu Dariaus Leonavičius smūgiu. Toliau pirmame kėlinyje vyko lygi ir įnirtinga kova, į priekį išsiveržti galėjo abi komandos. Bet meistriškumas ir didesnė patirtis vėl buvo VFM pusėje. Artūras Žarnovskis su Arvydu Veikučiu vieną po kito sumušė du įvarčius ir Meistrai pirmą kėlinį laimėjo 3:1.

Po pertraukos "WorldOne United" kovėsi iš paskutiniųjų. Fabio Sagliocco dar atkūrė intrigą (2:3), bet VFM per paskutines minutes solidžiai nusvėrė mačo svarstykles savo naudai, nugalėdami 5:2.

"Pirmamė kėlinyje rungtynės buvo labai atkaklios ir buvome arti varžovų, bet antrame išryškėjo jų pranašumas dėl mūsų nuovargio. Rungtynės buvo greitos ir labai intensyvios, o mes turėjome tik vieną keitimą", - paaiškino V.Cachay. Jis neliko patenkintas varžovų žaidimu teigdamas, kad jie kartais rungtyniavo grubiai, į darbą paleisdami rankas ir kovodami aukštai pakelta koja.

Tačiau Victoras vis tiek atidavė pagarbą B diviziono lyderiams: "Geros, įdomios rungtynės. Smagu rungtyniauti prieš žmones, kurie reprezentuoja Lietuvą. Vieną VFM žaidėją savaitgalį mačiau per televiziją."

Be jokios abejonės, V.Cachay omenyje turėjo Baltijos taurės varžybas ir jose Lietuvos mažojo futbolo rinktinei atstovavusį VFM lyderį A.Žarnovskį. Žmogų, be kurio neįsivaizduojama kiekvienos savaitės turo rinktinė.

BE PRIEKAIŠTŲ. Nors VFM šiemet laimi viską iš eilės, dažniausiai jie nebūna patenkinti savo gynyba. Ar 2 praleisti įvarčiai mače su "WorldOne United" jau yra normalus rezultatas? Atsako Meistrų treneris Artūras Macijauskas: "Gynybos grandis veikė sklandžiai. Neturiu jokių priekaištų ir pagaliau nereikia apie tai kalbėti. Norėčiau išskirti vartininką Karolį Astrauską, kuris patikimai stygavo gynėjų veiksmus, keletą kartų gelbėjo komandą ir užtikrintai žaisdamas kojomis suteikė visiems ramybės ir solidumo." Artūro teigimu, šį sykį VFM komandos pranašumas prieš varžovus nekėlė abejonių.

Beje, tai buvo ypatingos rungtynės VFM komandai dar ir dėl to, kad jie šį kartą žaidė be skirtukų, tikromis ir natūraliomis savo geltonai mėlynomis aprangomis.

SNAUDULYS. Šį sezoną jau įpratome prie to, kad "Barbakanas" labai solidžiai pradeda rungtynes, pirmosiomis minutėmis pelno įvartį ar du, o po to kontroliuoja iniciatyvą. Aktyvi mačų pradžia leido jiems iškovoti penkias pergales iš eilės. Tačiau siekiant šeštosios, viskas klostėsi pagal priešingą scenarijų. Nežinia, ar "Barbakanas" tinkamai neįvertino "FK Volcano" komandos, tačiau vos po 9 minučių žaidimo nuo jų atsiliko 0:2!

"Ši dvikova pareikalavo ne tiek fizinių, kiek emocinių jėgų. Rungtynes pradėjome nesusikaupę ir gavome du greitus įvarčius. Pirmąjį pramiegojo gynėjai, mušant antrąjį - prisnūdo vartininkas. Du varžovų smūgiai į vartų plotą ir du įvarčiai", - nelinksmą mačo pradžią prisiminė "Barbakano" atstovas Romualdas Laurinavičius.

Galėjo būti dar liūdniau, bet trečias pavojingas "Volcano" smūgis atsimušė į skersinį. "Barbakanas" snaudė ilgai. Visą pirmą kėlinį jiems niekaip nesiklijavo žaidimas ir tikra dovana buvo galima laikyti "Volcano" įvartį į savuosius vartus pirmo kėlinio pabaigoje.

"Visą pirmą kėlinį ir per pertrauką treneris ragino atsibusti. O pabudome tik artėjant antro kėlinio viduriui", - teigė Romualdas. Tas pabudimas buvo sunkus ir vangus, tačiau vis tik įvyko. Po pertraukos "Barbakano" futbolininkai kontroliavo žaidimą ir kūrė progas, tik realizacija buvo kritinė. Vis tik Kęstučiui Kukielkai pavyko išlyginti rezultatą. O gausias atakas galų gale likus žaisti 4 minutes vainikavo Manto Giedraičio pergalingas įvartis - 3:2.

"Sunki pergalė, bet tą vakarą svarbiausia buvo tai, kad pavyko įsirašyti tris taškus. Ieškosime priežasčių, kodėl žaidimas nesiklijavo, nes laukia sunki pirmo rato pabaiga", - sakė R.Laurinavičius.

ATSITIESĖ. Prieš rungtynes su "Signalizacija.lt" VDA atstovai sakė, kad labai gerai, jog abi komandos nepažįsta viena kitos. Tai esą žada gerą reginį, o oponentai neturėtų užsidaryti gynyboje ir nestatyti autobuso, kurį į Fanų stadiono aikštelę dažnai atsivaro lyderių varžovai.

VDA atstovų lūkesčiai pasiteisino su kaupu. Rungtynės prasidėjo smagiai, kaip jie ir tikėjosi - "Signalizacija.lt" komanda rezultatyviai surezgė pirmąją ataką, po to pridėjo dar vieną įvartį ir jau 6 min. pirmavo 2:0. Tokia pradžia privertė Dailininkus rimtai įvertinti situaciją bei visomis pajėgomis mestis į priekį. Ir po tokio nokdauno jie sugebėjo atsitiesti. Apšaudžius varžovų vartų konstrukcijas, antrame kėlinyje po gausių atakų ir smūgių serijos jiems pavyko išplėšti pergalę 5:3. Bet negalvokite, kad buvo lengva, nes Gediminas Skrockas penktą įvartį pelnė ir komandos pranašumą įtvirtino tik likus žaisti tris minutes.

"Mums puikiai pavyko rungtynių pradžia. Vėliau gynėmės, bet neatsilaikėme, praleidome vieną nelogišką įvartį ir prasidėjo. Viskas gerai - VDA stipri komanda. Stipresnė už mus, todėl nugalėjo logiškai ir pelnytai", - sakė "Signalizacijos" vadovas Simas Sakaitis. Jis suskaičiavo, kad tai jau trečias kartas šį sezoną, kuomet jo komanda pirmoji pelno įvarčius, tačiau rungtynių nelaimi.

NUOVARGIS. VFM demonstruoja gražų ir patrauklų akiai žaidimą, kaip kai kurie komentatoriai mėgsta išsireikšti - žaidžia "kreatyvų" futbolą. Nuo jų nedaug atsilieka ir VDA, o taip pat nuobodu niekad nebūna "Perkūno" mačuose. Visų pirma, šios komandos rungtynėse vidutiniškai krenta po 11 įvarčių. Visų antra, jie gali bet kam iškrėsti pokštų. Štai ir 7 ture jie žaisdami su "Western Union Foundation" pirmieji išsiveržė į priekį ir ilgai pirmavo dėka Džiugo Palijansko įvarčio. Todėl vėliau Ignui Griškoniui ir kompanijai teko labai sunkiai padirbėti, kad perimtų iniciatyvą ir persvertų rezultatą savo naudai.

Sunku pasakyti, kiek ilgai "Perkūnas" būtų atsilaikęs, jei persvarą būtų išsaugojęs iki pertraukos. Tačiau nepavyko - dar pirmame kėlinyje "Western Union" persvėrė, o antrame rezultatą pavertė triuškinamu - 6:1 - ir ramia širdimi išvyko į Baltijos taurės varžybas Rygoje.

"Nepasakyčiau, kad pirmas kėlinys buvo mūsų. Varžovai sukūrė daugiau progų, bet man neblogai sekėsi ginti vartus", - pasakojo "Perkūno" vartininkas Audrius Kuzas. Visgi išlyginamasis įvartis krito po nesėkmingo jam epizodo, antrasis paskutinėmis kėlinio sekundėmis - po gynėjų klaidos.

Po pertraukos ramiau ir tiksliau sužaidę "Western Union" visiškai dominavo aikštėje ir pridėjo dar keturis įvarčius. "Perkūno" vadovui A.Kuzui beliko konstatuoti, kad jo komandą pribaigė nuovargis: "Antras kėlinys parodė, kad mūsų gynyba nespėja paskui varžovus, o atakuoti nesiseka. Keitimams turėjo du sirguliuojančius žaidėjus ir vieną traumuotą. Rezultatas tai puikiai atspindi."

O kad šias rungtynes laimės, neabejojo ir "Western Union" ekipos narys Tomas Lencesas: "Pirmieji praleidome, bet buvo tik laiko klausimas, kada įveiksime varžovus. Laikui bėgant jie vis labiau pavargo. Antrame kėlinyje iššvaistėme daug progų įmušti daugiau įvarčių, tad rezultatas galėjo būti dar didesnis."

ATSIPALAIDAVIMAS. Apskritas nulis toliau šviečia B diviziono autsaiderio "FK Perkūno" taškų grafoje. Apmaudu šiai komandai, nes žaidėjai rankų nenuleidžia ir kiekvieną ketvirtadienį renkasi į MFL kovas. 7 ture "FK Perkūnas" 3:5 pralaimėjo BSC, bet šios rungtynės buvo nulemtos jau per pirmą kėlinį. Puiki BSC mačo pradžia, keturi įvarčiai per 15 minučių MFL naujokams paklojo antrosios pergalės pamatus.

"Pirmas kėlinys buvo tikrai geras, bet antrame žaidimas išsiderino, visi ėmėme žaisti kas sau, todėl buvo sunku. Varžovas ne iš stipriųjų, bet teko rimtai paprakaituoti", - sakė BSC komandos vadovas Aurelijus Petrėnas.

O buvo, kad pajutę varžovų atsipalaidavimą ir neturėdami ko prarasti, "FK Perkūno" žaidėjai ėmė artėti. Iš pradžių Ričardas Bagdonas įmušė du kartus, po to įvartį pridėjo Julius Rudėnas ir rezultatas tapo 3:4. 44 min. J.Rudėnas įmušė dar kartą. Tiesa, į savo komandos vartus, taip nubraukdamas viltis siekti pirmųjų taškų (3:5). "FK Perkūno" atstovo Regimanto Lėtuko vertinimu, šį kartą jo komandai pritrūko elementarios sėkmės, nes "BSC tikrai nebuvo ta komanda, prieš kurią nebūtų galima žaisti."

Tačiau BSC žaidėjams pavyko išvengti nemalonios mačo baigties ir turą baigti su antra pergale sezone.

RINKTINĖ. Simbolinėje B diviziono 7 turo rinktinėje mes ir vėl matome nemažai pažįstamų veidų. Joje švyti etatiniai jos nariai A.Žarnovskis ir G.Skrockas, septintuke vėl yra prie "Western Union Foundation" pergalės svariai prisidėjęs I.Griškonis. Vietos čia nusipelnė ir dramatišką "Barbakano" pergalę išplėšęs M.Giedraitis.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: