2017-05-29

A divizionas: "FK Spartakas" ir "FK Fortitudo" patyrė skaudžius smūgius

MFL A diviziono aštuntame ture skaudžius pralaimėjimus patyrė "FK Spartakas" ir "FK Fortitudo" - komandos, ilgai buvusios turnyro lentelės viršuje. Į kovą dėl pirmosios vietos su trenksmu sugrįžo "Eagle Team-Žibintas", o "Riešės-Lindab" komandai sunkiai, bet pavyko nutraukti pralaimėjimų seriją.

REZULTATAI. "Eagle Team-Žibintas" - "FK Fortitudo" 7:0 (5:0); "El Dorado" - "SKK Oniksas" 1:2 (1:1); "FK Riešė-Lindab" - "FK Eksperimentas" 2:1 (1:1); "MSC-Hilltown" - "FC IndEx" 1:7 (0:5); "FK Spartakas" - "FK Rytas" 1:4 (0:1).

VIENI VARTAI. Rezultatyviausia A diviziono komanda "FK Fortitudo" 8 ture liko be įvarčių ir patyrė triuškinamą pralaimėjimą žaisdama prieš "Eagle Team-Žibintą" - 0:7. "Fortitudo" rungtynės prasidėjo labai nesėkmingai bei liūdnai. Komandos vartus saugojęs Gabrielius Butkevičius pirmosiomis minutėmis nesugraibė kamuolio ir net apmaudžiai įsimetė jį į savo vartus. Jau kitos atakos metu tikslą pasiekė tolimas, bet nestiprus ir žemas Pavelo Pelakausko smūgis ir tada prasidėjo "Fortitudo" triuškinimas. "Eagle Team" totaliai dominavo aikštėje, mušė įvarčius ir gražiais lietimais, ir darbinius, po nesėkmingų varžovų veiksmų gynyboje. Dar iki pertraukos sukrito trys įvarčiai, o antrame "Ereliai" visiškai pribaigė varžovus - 7:0.

"Nepasisekė? Čia dar švelniai pasakyta. Siaubas, o ne rungtynės", - po pralaimėjimo atsiduso G.Butkevičius. Anot jo, tokį krizinį žaidimą lėmė kelių pagrindinių gynėjų netektys. Todėl "Eagle Team" varžovų aikštės pusėje darė, ką norėjo. Aišku, "Fortitudo" verti pagyrimų, kad nenuleido rankų ir kovojo iki pabaigos, atkakliai siekė garbės įvarčio. Ir "Eagle Team" vartininkui Jaroslavui Jotko išlaikyti savo vartus sausus tikrai nebuvo lengva.

PRIEKAIŠTAI. "Eagle Team-Žibinto" vadovas Aleksandras Dergačiovas pasidžiaugė, kad jo komanda šį kartą sugebėjo apsaugoti savo vartus ir išlaikyti juos "sausus" žaisdami su varžovu, kuris iki tol A divizione pelnydavo daugiausiai įvarčių. Ir dar sumušė jam septynis. "Pagaliau sužaidėme taip, kaip ir turime sužaisti - atsipalaidavę, demonstruodami sau būdingą futbolą su kamuolio kontrole. Progų "užbaigimas" pagerėjo, bet vis tiek dar norisi jo geresnio, nes kartais komanda paprasčiausiai bando įridenti kamuolį į tuščius vartus."

Rungtynės "Eagle Team" komandai gavosi geros ir sėkmingos, tačiau Aleksandrą nuvylė kibus ir grubus varžovų žaidimo stilius. Jiems jis turėjo priekaištų: "Aš visada už kietą vyrišką kovą. Bet kai matai, kad nespėji anksčiau už varžovą prie kamuolio ir žinai, kad gali jį traumuoti, bet vis tiek "eini" ir grubiai prasižengi - tai jau nebe futbolas. Kitas dalykas buvo iš bokso pasaulio. Tiek rankom mosikuojančių futbolininkų dar nesu matęs. Dėl to šiek tiek apėmė pyktis."

SPRENDIMAS. Trys pralaimėjimai tarpusavio rungtynėse praėjusiame sezone žaidžiant su "El Dorado" komanda nepalaužė "SKK Onikso" tikėjimo savo jėgomis. Nepalaužė ir 8 turo mače anksti praleistas įvartis - Darius Pupliauskas 9 min. išvedė "El Dorado" į priekį. "SKK Oniksas" į tai atsakė Jono Šimonio bei Armino Lapinsko įvarčiais ir sugebėjo persverti rezultatą. Šią sunkią pergalę "SKK Oniksas" pasiekė dėka sunkaus pasiaukojamo komandinio darbo. Atskirų pagyrimų vertas ir puikiai pasirodęs vartininkas Igoris Jakovlevas. Apskritai šiame mače "SKK Oniksas" nusprendė atiduoti varžovams iniciatyvą, o patys kantriai gynėsi ir kontratakavo. Visgi komandos atstovai paaiškino, kad toks taktinis sprendimas buvo praktiškai neišvengiamas: "Didelio pasirinkimo ir neturėjome. Lėkti į priekį varžybose prieš "El Dorado" prilygtų savižudybei."

Be pasiteisinusios taktikos "SKK Onikso" vadovas Edvardas Ruskan akcentavo ir "El Dorado" komandos nuovargį bei tinkamą saviškių nusiteikimą. Tai ir lėmė "darbinę", sunkią pergalę. Ji "SKK Oniksą" paliko 7 vietoje, tačiau dabar praėjusio sezono bronzos medalininkus nuo Top 3 kompanijos jau skiria tik trys taškai.


KALBOS. Tuo metu "El Dorado" komanda rungtynėse su "SKK Oniksu" visiškai nebuvo panaši į save. Čempionai daugiau rėkavo ir kalbėjo, nei žaidė futbolą. "Mes tiesiog neįmušėme savo progų ir pradėjome nervintis, kalbėti ir pyktis tarpusavyje. Po šio turo nusprendėme: kas kitą kartą daug kalbės ir apšauks komandos draugą, vėliau į rungtynes privalės atnešti specialų rinkinuką, - pareiškė "El Dorado" kapitonas Martynas Rašinskas. - Kai žaisdavome ramiau ir nesipykdavome, tai ir rezultatų pasiekdavome." Praėjusį ketvirtadienį "El Dorado" gretose rėkavo kas tik netingėjo ir ant ko tik netingėjo. Kliuvo ir teisėjui, o čempionai priminė ne vieningą ir darnią komandą, o tikrą bandą. Žinoma, savo progas taip pat reikia išnaudoti. Nepavyko, todėl toks ir rezultatas. "Pats irgi neįmušiau iš labai dėkingų situacijų, dėl to jaučiuosi kaltas. Netgi po to buvo sunku užmigti", - prisipažino M.Rašinskas. Vis tik "El Dorado" vyrai po šio pralaimėjimo ilgai nesigriaužė. Susėdę ir aptarė pralaimėjimo priežastis, jie nusprendė, kad reikia nusiraminti ir pradėti žaisti šalta galva, bandyti realizuoti savo progas.

VARGAI. Po trijų pralaimėjimų serijos į pergalių kelią sugrįžo "FK Riešė-Lindab" komanda. Sugrįžo sunkiai, per vargus 2:1 įveikdama ambicingą "FK Eksperimento" ekipą. A diviziono naujokai pirmieji pelnė įvartį po Viktoro Mazurkevičiaus tikslaus smūgio. Riešei sunkiai, bet pavyko perlaužti rungtynių eigą sau naudinga linkme. O to "kaltininku" tapo komandos kapitonas Tomas Guiskis. Jo du įvarčiai pirmo kėlinio pabaigoje ir antro pradžioje padėjo komandai persverti rezultatą. Paskutinės rungtynių minutės "Riešės" komandai buvo įtemptos, tačiau atsilaikyti pavyko - 2:1.

Rungtynių herojumi tapęs T.Guiskis pripažino, kad pergalė buvo išvargta. Pasak jo, komanda nežaidė aikštėje, o kentė, nesugebėjo atlikti kelių tikslių perdavimų ir kombinacijų. Ir šitaip nutinka jau ne pirmą kartą vasaros pradžioje, kai komandos narių mintyse atsiranda atostogų laukimo nuotaikos. Kapitonui antrino ir komandos treneris Stanislovas Danisevičius. "Vargas, o ne futbolas", - atsiduso jis. Anot trenerio, "Riešei" labiausiai trūko trijų pagrindinės sudėties žaidėjų, tarp jų - Deivido Petkevičiaus, kuris rinktinės rungtynėse Rygoje patyrė traumą.

"Eksperimento" vadovas Stasys Kvietkaus sutiko, kad varžovai neatrodė stebuklingai, tačiau taip pat pripažino, kad ir jo komanda nebuvo kažkuo geresnė. "Palyginti su rungtynėmis prieš "Spartaką", ši dvikova buvo kiek lengvesnė, tačiau ir vėl rezultatas toks pats - 1:2. Bet nėra taip blogai, nesame triuškinami geresnių komandų, turinčių didesnę patirtį. Todėl mums belieka nenukabinti nosių ir kantriai laukti. Viskas dar prieš akis", - optimizmo nestokojo Stasys.

PERSTATYMAI. Gerą pagreitį po košmariškos sezono pradžios įgauna "IndEx" komanda. Jie laimėjo antras rungtynes iš eilės, pelnydami 7 įvarčius. Šį kartą "Indeksai" aiškiai pranoko "MSC-Hilltown" komandą, nugalėdami ją 7:1. Patys Mėgėjai varžovams palengvino dalią, jau mačo pradžioje įsimušdami įvartį į savo vartus. Vėliau "IndEx" nariai mušė įvartį po įvarčio ir dar iki pertraukos rezultatas tapo 5:0. Tad antrame kėlinyje "MSC-Hilltown" komandai beliko kovoti tik dėl garbės. Ir laukti geresnių laikų.

Laimėjus du kartus iš eilės "IndEx" trenerio Artūro Steško nuotaika buvo kur kas pakilesnė, nei po ankstesnių turų. Jis netgi pažymėjo, kad pergalė nebuvo sunki ir prieš varžovus jis jautė aiškų savo komandos dominavimą. Kalbėdamas apie atsiradusias ilgai lauktas pergales A.Steško sakė: "Taktiškai perrikiavome gretas, perstatėme žaidėjus ir ėmėme žaisti paprasčiau. Dabar mažiau kontroliuojame kamuolį, bet žaidžiame labiau nuo gynybos "ilgą pasą" į priekį. Paskutinius turus labai gerai dirba puolėjai. Reikia pasidžiaugti tuo. Kaip jau sakiau anksčiau, šiame divizione nesame silpniausi ir pergalės tikrai ateis."

NENUSIMENA. Optimizmas yra ta sritis, kurioje "MSC-Hilltown" nariai neturėtų sau lygių. Aikštėje jiems sekasi prastai, pralaimėjimai eina vienas po kito. Tačiau jie rankų nenuleidžia ir žada kova iki pabaigos. Negi dabar verksi - sako jie. Komandos vadovas Adomas Kripas pripažino varžovų pranašumą, tačiau nebuvo patenkintas jų žaidimo stiliumi. Kietu stiliumi. "Po rungtynių svarstėme, ko mes apskritai norime iš futbolo. Ar būti kaip "IndEx", kurie kiekvienoje atakoje kerta varžovus iš nugaros... Ketvirtadienį nuolat gaudavome per kojas ir buvome stumiami į nugaras, - pasakojo Adomas. - Aišku, pralaimėjome ne dėl to, o dėl to, kad niekaip negalime įmušti, tinkamai nenusiteikiame rungtynėms." Išsamesnis MSC komandos pasakojimas apie praėjusio turo rungtynes.


ŠIMTAS. Praėjusiame ture specialus prizas buvo įteiktas "IndEx" puoėljui Eduardui Grudinskiui. Jis anksčiau pasiekė 100 įvarčių MFL varžybose ribą ir prisijungė prie garbingo klubo, į kurį anksčiau įstojo Simas Sakaitis ("Signalizacija.lt"), Ernestas Česonis ("IndEx") ir Martynas Rašinskas ("El Dorado"). "Manau, kad tai nėra atsitiktinumas tiek E.Grudinskio tiek E.Česonio įvarčiai. Šiame lygyje jie tikrai neprasti puolėjai ir žaidžia neblogai. Sveikinu ir tikiuosi, kad daugiau mūsų komandos narių pasieks šią ribą", - kalbėjo "IndEx" treneris Artūras Steško.

 

ŠOKAS. "Nieko nesuprantu. Jie keturis kartus perėjo aikštę ir įmušė keturis kartus. Kažkas nerealaus", - stebėjosi ir šokiruotas buvo "FK Spartako" vadovas Dmitrijus Raksa po skaudaus pralaimėjimo rezultatu 1:4 Valdemaro Šaveiko, tai yra "FK Ryto" komandai. Šis žaidėjas pelnė visus savo komandos įvarčius ir atliko asmeninį pokerį. "Ryto" komandai dėl kortelių negalėjo padėti Eduardas Tučinskis, o tai taip pat trukdė "Spartako" žaidėjams susikaupti ir motyvuotis.

Po tokių rungtynių "FK Ryto" vadovas Olegas Miasniankinas buvo kaip reta patenkintas savo komandos žaidimu. Pasak jo, trūko kelių lyderių, tad žaista "užpernykšte" sudėtimi. Visas rungtynes atlakstė netgi pats Olegas, tačiau ši nukraujavusi "Užpernykštė" komanda pasiekė puikią pergalę, o ja didžia dalimi nulėmė individualus V.Šaveiko meistriškumas. Pačioje pirmo kėlinio pabaigoje "Spartakas" "atsikirto", o varžovai surengė greitą ataką ir po Mareko Novosielskio perdavimo kulnu pirmą įvartį pelnė V.Šaveiko. Šis įvartis labai padėjo "Ryto" komandai ir nuėmė psichologinę įtampą. Antrame kėlinyje "Rytas" vėl daugiausiai tik gynėsi, tačiau priekyje viską spręsdavo Valdemaras. Jis vienas pasiimdavo kamuolį, prasimesdavo jį pro vieną ar du žaidėjus ir mušdavo įvarčius, keldamas savo komandą į euforiją.

"Nuo pirmų minučių kūrėme progą po progos, kiekvienas žaidėjas jų turėjo bent po 2-3. Bet nesisekė", - toliau nerimo vienintelio "Spartako" įvarčio autorius D.Raksa. Jis akcentavo puikų "Ryto" vartininko Manto Šumskio pasirodymą: "Nepadėtų jiems net keturi Šaveiko įvarčiais, jei ne puikus vartininko žaidimas. Buvo jo diena. Tokios žaidybinės persvaros šį sezoną dar neturėjome, bet rezultatas 1:4. Negaliu iki šiol patikėti, bet kartais tai nutinka. Sveikinu varžovus."

RINKTINĖ. Simbolinėje turo rinktinėje šį kartą atsidūrė penkių skirtingų komandų žaidėjai. Daugiausiai diskusijų kilo dėl vartininko pozicijos. Labai jau puikiai ture pasirodė Igoris Jakovlevas ("SKK Oniksas") ir Mantas Šumskis ("FK Rytas"). Vis tik lyga nusprendė pasirinkti "Onikso" vartų sargą.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: