2017-07-24

Vasaros MFL: Lemiamą žodį tarė vartininkai

40 proc. viso turnyro, arba 8 rungtynės iš 20 jau sužaista Vasaros MFL pirmenybėse. Po 4 turo kovų lyderio vaidmenį lygoje perėmė "FK Spartako" komanda, principiniame mače pranokusi "Riešės" futbolininkus.

Pirmąją pergalę iškovojo "Barbakanas", be taškų palikęs "Funk Soul Brothers" kolektyvą.


"FK Riešė-Lindab" - "FK Spartakas" 0:1 (0:0)

G.Christoforovas (47).

Mes dažnai minime garsiąją frazę-teiginį, kad geriems treniruotis nereikia, o blogiems - jau niekas nepadės.

Nerašyta futbolo išmintis dar kartą pasitvirtino praėjusį ketvirtadienį.

Neskubėdami "Spartako" nariai susirinko į Fanų stadioną ir apžaidė "Riešės-Lindab" futbolininkus, kurie dar gerokai iki dvikovos pradžios aktyviai judėjo, savo apšilimui skirdami bemaž 40 minučių. Bet norimo rezultato tai neatnešė.

"Gal jie per tą intensyvų apšilimą pavargo? Gal po to neužteko jėgų rungtynių metu?", - svarstė "Spartako" vadovas Dmitrijus Raksa.

Favoritų akistatoje vyravo santūrus ir gynybinis futbolas. Riešės komanda žaidė atsargiai, tykodama varžovų klaidos. Bet "Spartakas" klaidų nedarė, o ir patys rungtyniavo paprastai, dažniausiai siuntė kamuolį į priekį ir ten bandė už jo kabintis.

Už kantrybę "Spartakui" buvo atlyginta. 47 min. suregzta ataka baigėsi tiksliu Glebo Christoforovo smūgiu. Per likusias tris minutes raudonieji apsigynė ir šventė pergalę.

Ir šiemet jau antrąją prieš "Riešę" tokiu retu mažajame futbole rezultatu - 1:0 šie oponentai buvo nugalėti ir gegužės mėnesį.

Paklaustas, kodėl taip yra, D.Raksa sakė: "Labai malonu rungtynes baigti paliekant vartus sausus. Vartininkas patenkintas, tad viskas tvarkoje. Neturėjome poros pagrindinių žaidėjų, bet kai kas grįžo iš atostogų. Ir net vasarą surinkome 11 žmonių. Mums tai yra daug."


"FC Funk Soul Brothers" - "FK Barbakanas" 5:6 (3:2)

P.Bevzas (6, 12, 13), A.Stručinskis (28), I.Saksonovas (41); A.Vaicekauskas (2), M.Giedraitis (24, 43), G.Gatavyna (42), R.Laurinavičius (49), A.Dilys (50).

Per kitas šio turo rungtynes dėjosi gerokai įdomesni įvykiai. "Barbakano" vartininkas Audrius Dilys tąkart gal ir nesužaidė geriausių karjeros rungtynių, tačiau vėliau nusimetė pirštines, pats žengė į aikštelę ir išsprendė visus reikalus.

Bet apie viską - nuo pradžių.

Jau vienoje pirmųjų "Barbakano" atakų Andrius Vaicekauskas išvedė saviškius į priekį. Bet tuomet "Funk Soul Brothers" sužaidė kol kas geriausią atkarpą turnyre, o jų narys Piotras Bevzas sugebėjo per 8 minučių intervalą atlikti "hat-tricką" - 3:1.

"Barbakanui" prireikė laiko atsitokėti ir sušvelninti atsilikimą, tačiau antro kėlinio pradžia vėl priklausė jų varžovams.

O kai 41 min. įmušė "Funk Soul Brothers" vadovas Igoris Saksonovas, rezultatas tapo 5:2 ir atrodė, kad naujokai mėgausis pirma pergale. Deja, po mačo Igoris ištars šiuos žodžius: "Neturime teisės ką nors kaltinti, tik patys save. Šis pralaimėjimas komandai labai skaudus."

Viena iš pagrindinių "Barbakano" persilaužimo priežasčių buvo gudrus trenerio Nerijaus Vasiliausko taktinis ėjimas. Jis vartininką A.Dilį pastūmėjo į aikštės vidurį, o juk visiems žinoma, kad Audrius puikiai žaidžia kojomis. Tai padėjo perimti iniciatyvą.

"Sprendimas pasiteisino. Kadangi mūsų trečios sudėties žaidėjai su naujokais dar neranda bendros kalbos, A.Dilio pasirodymas suteikė galimybę palaikyti kamuolį", - pasakojo Romualdas Laurinavičius iš "Barbakano".

Pats užėmęs vietą vartuose, Romualdas priešpaskutinę minutę įšovė išlyginamąjį įvartį nuo savo aikštės pusės. O netrukus pergalingą smūgį atliko ir pats A.Dilys - 5:6.

"Žodžių trūksta. Po penktojo įvarčio komanda jau ėmė švęsti pergalę ir atsipalaidavo. Privalėjome laimėti, nes buvome geresni. Bet viską nubraukė kelios klaidos", - apgailestavo I.Saksonovas.

"Nuopelnai visai komandai, kuri tikėjo iki galo ir nepalūžo atsilikdama 2:5. Treneris taip pat gerai sustrategavo žaidimą", - pažymėjo R.Laurinavičius.

Ir pridūrė žymiąją N.Vasiliausko aksiomą - 6 pelnyti įvarčiai mažajame futbole paprastai garantuoja pergalę.

***

Atkreipkite dėmesį, kad Vasaros MFL 5-asis turas vyks ne ketvirtadienį, o trečiadienį. Mat ketvirtadienį UEFA Europos lygos rungtynes Vilniuje žais "Trakai" ir makedonų "Škendija".

Na, o trečiadienį savaitę pailsėję ir kupini jėgų "Top Kickers" jaunuoliai patikrins, ko verti "FK Spartako" vyrukai ir jų gynyba. Per kitas vakaro rungtynes eksperimentuojantis "FK Barbakanas" mėgins konkuruoti su "Rieše-Lindab".

 

Turnyrinė lentelė

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Spartakas86114319+2419
2FK Riešė8611325+2719
3FC Top Kickers85033425+915
4FK Barbakanas82062350-276
5FSB Zenitas80081851-330

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
Turas 10

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
FotoInformacija
Dmitrij Raksa Komanda:FK Spartakas
15 Varžybų:8
Vytautas Stankūnas Komanda:FC Top Kickers
8 Varžybų:7
Deividas Mačiulis Komanda:FC Top Kickers
8 Varžybų:7
Jurij Diatlovič Komanda:FK Spartakas
7 Varžybų:7
Rolandas Jurkevičius Komanda:FK Spartakas
6 Varžybų:7
Artur Pileckij Komanda:FK Riešė
6 Varžybų:7
Deividas Petravičius Komanda:FK Riešė
6 Varžybų:7
Vaidas Garšvinskas* Komanda:FC Top Kickers
6 Varžybų:5
Marius Giedraitis Komanda:FK Barbakanas
5 Varžybų:3
Šarūnas Krasauskas Komanda:FC Top Kickers
5 Varžybų:7

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
FotoInformacija
Ruslan Bykov Komanda:FK Spartakas
0 2
Deividas Mačiulis Komanda:FC Top Kickers
0 2
Deividas Petravičius Komanda:FK Riešė
0 2
Darius Silevičius Komanda:FK Barbakanas
0 2
Julius Lučinskas Komanda:FK Barbakanas
1 0
Dmitrij Gavrilov Komanda:FK Riešė
0 1
Igor Saksonov Komanda:FSB Zenitas
0 1
Aleksej Ušakov Komanda:FK Spartakas
0 1
Eugenijus Larkinas Komanda:FK Spartakas
0 1
Deividas Blaževičius Komanda:FK Riešė
0 1
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: