2017-09-05

A divizionas: Iniciatyva jau priklauso "El Dorado" komandai

Rudens rato startas MFL A divizione davė tris atkaklias dvikovas iki paskutinių akimirkų ir du aiškius sutriuškinimus. Po 10 turo labiausiai džiaugėsi "El Dorado" futbolininkai. Jie tapo vienvaldžiais turnyro lyderiais, atsiplėšę nuo principinių varžovų "Erelių" dviem taškais.

REZULTATAI. "FK Rytas" - "El Dorado" 0:6 (0:3); "FC IndEx" - "Eagle Team-Žibintas" 3:3 (1:0); "FK Spartakas" - "MSC-Hilltown" 4:3 (0:2); "FK Fortitudo" - "SKK Oniksas" 3:3 (1:3); "FK Eksperimentas" - "FK Riešė-Lindab" 0:7 (0:4).

SAUSAI. Antrosios sezono dalies "El Dorado" komanda laukė su tam tikru nerimu, nes nežinojo, kaip atrodys po pertrauko vėl susirinkę žaidėjai, kaip seksis vėl ridenti kamuolį. Iš atminties dar nebuvo išblukusi ir sunki pergalė prieš "Rytą" 6:4 pirmosiose tarpusavio rungtynėse balandį. Vis tik nerimauta be reikalo. "El Dorado" sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių, nugalėdami "Rytą" sausai, 6:0.

Kietame mače netrūko fizinės kovos, pražangų, o lyderiams didelę paspirtį suteikė ankstyvas Nikitos Juščenkos įvartis, leidęs nusiraminti. Vėliau po tikslų smūgį pridėjo kiti komandos lyderiai Martynas Rašinskas bei Darius Pupliauskas ir įpusėjus dvikovai rezultatas jau buvo 3:0. "Rytas" energingai pradėjo antrą susitikimo dalį, bet jų entuziazmą nuslopino per trumpą laiko tarpą du įspėjimus gavęs Eduardas Tučinskis. Likę mažumoje, rytiečiai praleido dar tris įvarčius.

"Tikėjomės kovos, kova ir buvo. Mums būtinai reikėjo laimėti, to reikalavo turnyrinė padėtis. Viskas baigėsi gerai. Po pertraukos dar turime bėdų su kamuolio stabdymu ir perdavimų kokybe, bet greitai viskas bus gerai", - pasakojo M.Rašinskas. Po šito "El Dorado" apsilankė Lietuvos čempionato etape Druskininkuose, kur surinko 6 taškus iš 9, ir pradėjo pasiruošimą debiutui EMF Čempionų lygoje.


DRAMA. Tą ketvirtadienį "El Dorado" branduolys skirstytis iš stadiono neskubėjo. Jiems rūpėjo pasižiūrėti, kuo gi baigsis "FC IndEx" ir "Eagle Team-Žibinto" akistata. O baigėsi "El Dorado" komandai palankiomis lygiosiomis 3:3. "IndEx" vadovas Georgijus Maksimovas prisipažino, kad po komplikuoto pirmo rato, antrą pradėti tokiu rezultatu su tokio lygio varžovu yra geras dalykas. Jį maloniai nuteikė žaidėjų demonstruojama forma po ilgo atostogų periodo.

Ne taip pakiliai 10 ture rinkosi "Eagle Team-Žibintas". Dėl diskvalifikacijos mačą privalėjo praleisti Pavelas Pelakauskas, dar keturis žaidėjus išguldė traumos ir ligos, o galiausiai ir abu vartininkai išvyko. Atostogų. Tačiau tokiomis ekstremaliomis sąlygomis išnyra ir teigiami dalykai - štai "Ereliai" savo gretose atrado naują vartininko talentą Jurijaus Mendaus vaidmenyje, apie kurį anksčiau net nenutuokė. "Eagle Team" iš pradžių planavo palaipsniui įlieti naujokus į sudėtį, o išėjo taip, kad teko leisti kone visus buvusius, nes ant suolo buvo tik du keitimai. Tad dėl to jų žaidimas bangavo, trūko savitarpio supratimo, ramybės - "indeksai" sumani komanda, tad sugebėjo tuo pasinaudoti.

Daug visokių nuotykių buvo šiame mače, bet pati įdomiausia - dvikovos pabaiga. Likus žaisti 5 minutes, rezultatas dar buvo 1:1. O tada įvarčiai ėmė piltis kas minutę. "Eagle Team" išsiverždavo į priekį, "IndEx" - lygindavo. Prieš prasidedant paskutinei minutei, "Eagle Team" pirmavo 3:2, bet chaotiški veiksmai prie savų vartų neleido sureaguoti į situaciją ir išsirinkti ginamųjų, tad tuo pasinaudojęs Eduardas Grudinskis išplėšė savo komandai tašką - 3:3.

"Nenorėčiau pasakyti, kad pritrūkome jėgų. Bet pritrūkome savitarpio supratimo ir šalto proto. Pirmaujant reikėjo "fiksuoti" rezultatą - tiesiog pristabdyti žaidimo tempą, taip atvėsinant varžovus. O juk pirmavome du kartus", - trūkumus vardijo "Eagle Team-Žibinto" vadovas Aleksandras Dergačiovas. Pasak jo, žaidžiant prieš aukštesnę vietą užimančią komandą viskas galėjo baigtis liūdniau. Antra vertus, dėl taip barstomų taškų teks atidirbinėti ateityje.

TAKTIKA. Ping-pong. Taip vadinamas žaidimo stilius, kai bandoma siųsti aukštus kamuolius į varžovų baudos aikštelę, ten tikintis sėkmės. Tokią taktiką tą vakarą naudojo "IndEx", tačiau ji nelabai pasiteisino, kadangi įvarčiai į oponentų vartus sukrito po baudos smūgių ar pozicinių atakų. Varžovai pastebėjo, kad "IndEx" galėtų efektyviai naudotis kitokia taktika, jei tik turėtų tam potencialo. "Rezultatas mums liūdnas, bet tenka pripažinti, kad dėsningas. "IndEx" komandai labai trūksta techniško ir gerai aikštę matančio žmogaus, kuris kurtų žaidimą ir dalintų aštrius perdavimus. O žmonių, kurie tuos perdavimus verstų įvarčiais, jie turi su kaupu, - pastebėjo A.Dergačiovas. - Vis tik linkiu jiems kabintis į pirmą penketą."

RAKSOS FAKTORIUS. "Ir vėl Raksa", - atsiduso "Mėgėjų sporto centro" žaidėjai po savo rungtynių su "FK Spartaku". Reikalas toks, kad žaliai juodi tiesiausiu keliu artėjo prie antrosios pergalės čempionate, bet praktiškai vienam Raksai pralaimėjo 3:4. Kapitonas įmušė tris iš keturių "Spartako" įvarčių. Netgi prasidėjus paskutiniam mačo penktadaliui, Mėgėjai buvo priekyje 3:1. Tačiau tuomet spartakiečiai D.Raską komandiravo iš gynybos į puolimą bei dosniai jį pamaitino kamuoliais. Rezultatas - du įvarčiai per tris minutes. Lemtingą įvartį pelnė Ruslanas Bykovas - 4:3. "Sunku apsiginti nuo tokio stulpo baudos aikštelėje. Žmogus trisdešimt metų žaidžia salės futbolą, nusimano šioje srityje, todėl moka elgtis tokiose situacijose", - konstatavo MSC nariai.

"Atsilikome po apmaudžių klaidų 1:3, todėl reikėjo kažką keisti. Pasirodo, tai buvo esminis sprendimas, kuris ir pakeitė visą žaidimą. Iki tol kontroliavome rungtynes, tik realizacija labai jau šlubavo", - komentavo pats D.Raksa. "FK Spartakas" sunkiai pradėjo antrą ratą, nes dar tikriausiai negalėjo pamiršti triumfo Vasaros MFL turnyre akimirkų.

TAIKIAI. Antrosios lygiosios visame 10 ture užfiksuotos principiniais varžovais tapusių "FK Fortitudo" ir "SKK Onikso" mače - 3:3. Neataušus emocijoms po pergalingo sezono VFL varžybose, "SKK Onikso" vyrai turėjo nerti į MFL kovų gelmes. Čia sutiko "Fortitudo". Sporto ir kultūros klubas mušė du gražius įvarčius po baudos smūgių, pirmavo 2:0 ir 3:1, dar patikrino vartų konstrukcijas. Tačiau persvaros neišsaugojo - varžovai sugebėjo išlyginti rezultatą ir baigti rungtynes 3:3.

Tokia atomazga turėtų kelti nusivylimą, bet "SKK Onikso" vadovas Edvaras Ruskan išliko diplomatiškas: "Aišku, pirmaujant 3:1, gaila nelaimėti. Bet kiekvienas taškas čia yra svarbus, tad neteigsiu, kad šiame mače praradome du. Taškų praras dar daug A diviziono komandų."


Nors "Fortitudo" sugebėjo išsigelbėti nuo nesėkmės, didelio džiaugsmo taip pat nerodė. Komandos vadovas Gabrielius Butkevičius po rungtynių buvo kategoriškas: "Lygiosios "Foritudo" netenkina niekada. Eilinį kartą praleidome kvailus įvarčius net ne iš žaidimo. Standartinės situacijos ir įvarčiai beveik nuo vidurio - tokių dalykų negali būti. Jau buvome perlaužę rungtynių eigą į savo pusę, bet mums pritrūko laiko." Gabrielius pasidžiaugė "Fortitudo" kapitono Igno Kirsnio forma - į MFL jis sugrįžo pelnydamas dublį. Bet pašnekovas pripažino, jog "SKK Oniksui" šį sykį labai stigo varikliuko - Almanto Tamulionio.

TRIUŠKINO. Efektyviausią pergalę praėjusiame ture pasiekė "FK Riešė-Lindab". Dideliais rezultatyvumais paprastai nepasižyminti komanda suleido septynis įvarčius be atsako į "FK Eksperimento" vartų tinklą. Įvarčiai pasipylė nuo rungtynių pradžios, tad "Eksperimento" komanda greitai sutriko.

Tokį "Riešės" proveržį galima aiškinti su prieš tai skaudžiai pasibaigusiu Vasaros MFL turnyru. Paskutiniame ture apmaudžiai praleistas įvartis lėmė, kad rankose beveik laikyta nugalėtojų taurė iškeliavo į "Spartako" trofėjų muziejų. Tad praėjusį ketvirtadienį riešiškiai spirgėjo noru išlieti susikaupusį sportinį pyktį.

"Belieka koncentruotis antram ratui. Prie komandos prisijungė du naujokai iš "Top Kickers", tapę rimta paspirtimi. Tose rungtynėse išnaudojome beveik visas turėtas progas. Komanda sužaidė praktiškai be klaidų ir tai lėmė tokį rezultatą", - reziumavo "Riešės" kapitonas Tomas Guiskis.

RINKTINĖ. Simboliniame 10 turo septynete dominuoja lyderių atstovai. Ekspertai čia pasiuntė tris "El Dorado" žaidėjus. Taip pat yra du "Riešės" nariai bei tašką "IndEx" išplėšęs E.Grudinskis, su "Spartako" rungtynes padariusiu D.Raksa.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: