2017-09-11

B divizionas: Skirtingo pobūdžio lyderių pergalės

Ganėtinai nedaug trūko, kad po 11 turo MFL B divizione skirtumas tarp lyderių VDA ir VFM ūgtelėtų iki didesnio nei vienos pergalės atstumo. Tačiau taip nenutiko, kadangi Meistrai yra meistrai ir ta pati trapi takoskyra tarp pirmos bei antros komandų išlieka toliau. Savo ruožtu trečiąją poziciją pagaliau susigrąžino "FK Barbakanas"

REZULTATAI. VFM- "Western Union Foundation" 4:3 (3:2); "FK Volcano" - VDA 1:10 (0:2); "FC Funk Soul Brothers" - "FK Barbakanas" 1:4 (1:2), "Perkūnas" - "Signalizacija.lt" 2:5 (1:3); BSC - "WorldOne United" 5:2 (3:0).

KOVA. 11-ame B diviziono ture kolektyvas "Vilnius-Futbolas-Maracana" susidūrė su "Western Union Foundation" komanda, ir kaip patys tikėjosi, sulaukė aktyvaus pasipriešinimo. Turbūt ant vienos rankos pirštų galima suskaičiuoti atvejus, kada šiemet geltonai mėlyni MFL varžybose buvo besivejančiųjų vaidmenyje. Nepatingėjau ir suskaičiavau - pakako užlenkti du pirštus. Pirmuoju atveju žaidžiant su "Perkūnu" pastariesiems toks įžūlumas baigėsi nekaip - 12:7. Antruoju atveju jau VDA diktavo meistrams savo madas (5:1). Trečias kartas buvo praėjusį ketvirtadienį, kai VFM turėjo vytis "Western Union" 1:2. Tiesa, iš karto po to Artūras Jeršovas rezultatą išlygino, o Darius Tamašauskas ir persvėrė. Prasidėjus antrai rungtynių daliai, A.Jeršovo įvartis leido favoritams atitrūkti 4:2. Tačiau tai jiems ramaus gyvenimo negarantavo. Vėliau, po rungtynių, duodamas karštą interviu A.Jeršovas pastebės, kad varžovai gana sėkmingai naudojo "aukštų kamuolių" taktiką ir pasižymėjo išskirtiniu kovingumu. Ir tai leido VFM nariams suprasti, kad jie ne tokie geri, kokiais kartais dedasi, leido pajusti taip retai patiriamą atkaklaus minifutbolo dvasią.

Rungtynių pabaiga favoritams buvo įtempta. Varžovai puolė tikrai pavojingai, o kartą vienos atakos metu juos net du sykius gelbėjo vartų karkasas. Dar ne kartą gelbėjo vartininkas Garžvydas Bučys. 47 min. Ignui Griškoniui galų gale pavyko įsprausti kamuolį į vartus. "Western Union" čiupo kamuolį ir akimirksniu nugabeno jį į aikštės vidurį. Šturmas tęsėsi toliau, tačiau VFM atsilaikė - 4:3.

"Šį kartą pabandėme žaisti labiau gynybinio stiliaus futbolą ir išlaikėme įtampą iki pat rungtynių pabaigos, - pasakojo "Western Union" komandos atstovas Aurimas Andrulis. - Mums pritrūko tikslumo užbaigiant atakas, neišnaudojome kelių progų. Manau, kad varžovams davėme atkaklią kovą."

O su A.Jeršovu dar pakalbėjome ir apie VFM sielos Arvydo Veikučio pasitraukimą.


KIAUŠAI. VFM jau tradiciškai šiemet leido pasimėgauti įvarčiais ir varžovams, antrą savaitę iš eilės praleisdami 3 įvarčius. A. Jeršovas prognozavo, kad komandos treneris Artūras Macijauskas šiuo klausimu vėl turės ką pasisakyti. Tačiau "Macola" šiuo klausimu šį kartą išliko stebėtinai diskretiškas. Klubo spaudos tarnybos paklaustas, kas nulėmė prastesnį, nei įprasta, žaidimą, treneris ėmė filosofuoti: „Velnias žino, kas čia nutiko. Ar čia mes patys vienu metu pametėme galvas ir vos neprisižaidėme, ar tiesiog žaidėme taip, kaip leidžia varžovas. Turbūt tiesa kažkur per vidurį. Tačiau pasakysiu atvirai – ketvirtadienį buvo vienos iš tų rungtynių, kai žaidimas gal kažkiek ir nesiklijuoja, gal kažkas nesigauna, bet tokiose rungtynėse, kaip sako Jasikevičius, reikia turėti kiaušus. Nesvarbu kaip, bet tiesiog pasiimti tris taškus ir judėti toliau. Tas ir pavyko. Tikrai neturiu jokių priekaištų nei vienam. Nei dėl gynybos, nei dėl puolimo, nei dėl charakterio. Prieš MFL Utenį reikėjo laimėti. Tą ir padarėm. Diskusija baigta.“

TRENIRUOTĖ. Sunku rasti tinkamesnį sinonimą VDA rungtynėms su "FK Volcano" apibūdinti. Vargo Dailininkai neturėjo pirmame rate (7:0), tikrai nepersistengė ir šiame mače (10:1). Tik mačo pradžioje vyravo daugmaž apylygė kova, o vėliau prasidėjo totalus vienos komandos dominavimas. Paklausti, ar tokie mačai jiems suteikia kokios nors naudos, akademikai tik gūžčiojo pečiais: "Na, bent kažkiek pajudame, prasimankštiname". Tokioje mankštoje labai gyvas buvo VDA suolelis - netrūko diskusijų visokiais klausimais, juokelių, kiti gi spėjo pasidomėti, kaip sekasi tuo pat metu Eurobaskete žaidusiems latviams.

Rezultatyviausias B diviziono žaidėjas Artūras Žarnovskis (VFM, 25 įvarčiai) taip pat stebėjo, kaip jį bando vytis "pokerį" pelnęs VDA atstovas Gediminas Skrockas (23 įvarčiai). Vis tik reikia pažymėti, kad ir "FK Volcano" turėjo kuo pasidžiaugti - Romualdo Andruškevičiaus įvartis jiems buvo vienintelis šiame mače, bet vienas gražiausių visame sezone - įmuštas beveik iš aikštės vidurio.

MOKOSI. "Treniruotėse tarsi pavyksta viskas, visi žaidimo elementai, atrodo labai faina, tačiau per rungtynes - viskas kitaip, niekas neišeina", - šiek tiek nusivylęs, bet su dideliu optimizmo užtaisu pasakojo MFL naujokų "Funk Soul Brothers" vadovas Igoris Saksonovas. Jo komanda vis dar mokosi. Tačiau ir klaidų vis dar yra be galo daug, o tai ir lemia pralaimėjimus.

11 ture "Broliai" 1:4 pralaimėjo "Barbakanui", su kurias labai atkakliai kovėsi Vasaros MFL varžybose ir tuomet abu sykius nusileido tik po įnirtingos kovos. Rungtynės naujokams prasidėjo puikiai, jau vienoje pirmųjų atakų juos į priekį išvedė Markas Bogdevičius. Tačiau labiau prityrusi "Barbakano" komanda netrukus ėmė sverti svarstykles į savo pusę. Tiesa, solidžią pergalę jie užsitikrino tik po dviejų įvarčių per paskutines tris mačo minutes.

"Turėjome momentų, bet aikštėje galiausiai pamatėme, kas stipresni. Kiekvieną savaitę atrodome vis geriau, bet net varžovai sako, kad ne viską iš karto pavyksta pasiekti. Tai mus motyvuoja įrodyti, kad nesame tokie nevykėliai", - teigė Igoris.


Reikia pastebėti, kad "FK Barbakanas" šias rungtynes laimėjo žaisdamas be savo komandos vadovų, o taip pat - be trenerio Nerijaus Vasiliausko. Tiesiog, vaikinai susirinko, drausmingai laikėsi iš anksto numatyto plano ir pasiekė savo. Bei reabilitavosi už apmaudų pralaimėjimą "WorldOne" komandai. "Dar antradienį per treniruotę pakalbėjome apie tą pralaimėjimą ir pasvarstėme, kaip blogą pasirodymą paversti geru. Panašu, kad komanda išgirdo mane", - pažymėjo N.Vasiliauskas.

IŠVADA. Be savo komandos vadovybės, "boardo", 11 turo rungtynes žaidė ir "Signalizacija.lt" nariai. Tačiau nei tai, nei vos vienas turėtas keitimas jiems nesutrukdė švęsti pergalės ir 5:2 nugalėti "Perkūno" komandos, kuri šiemet tik 2 iš 11 rungtynių praleido mažiau nei 3 įvarčius. Braškanti gynyba ir yra tas akmuo po kaklu "Perkūnui", neleidžiantis kilstelėti aukštyn. Praėjusį ketvirtadienį "Signalizacija.lt" kontroliavo padėtį aikštelėje visas rungtynes ir neleido suabejoti savo pranašumu. O komandos atakų lyderiu šiemet tapęs Lukas Čeikauskas prie pergalės prisidėjo atlikdamas "Hat-tricką". Beje, pirmo rato rungtynėse "Signalizacija.lt" įveikė "Perkūną" (3:1) apskritai žaisdama be keitimų. Šį kartą - turėdama vieną. Tad peršasi išvada, kad norint palaužti "Perkūno" senukus reikia ne tiek šviežių jėgų ir daug keitimų, kiek sumanumo ir geros realizacijos.


NOKAUTAS. BSC ir "WorldOne United" susitikimas turėjo virsti atkaklia kova dėl 6-osios vietos B divizione, tačiau virto aiškiu vienos komandos dominavimu. BSC dominavimu. Čia viskas išsisprendė praktiškai per pirmąjį rungtynių ketvirtadalį. 10, 11 ir 12 minutėmis vienas po kito Jevgenijaus Rymovo, Tomo Gruodžio ir Ernesto Bublevič įvarčiai, o rezultatas kaip mat tapo 3:0. Po tokio nokauto "WorldOne United" neatsigavo, ir nors vėliau sugebėjo pasižymėti, galutinis rezultatas intriga nekvepėjo - 5:2.

11 ture pas pas "Mėlynuosius" sugrįžo keletas šios komandos senbuvių, tačiau sugrįžimas po atostogų buvo nelinksmas. Ir vienas tų sugrįžėlių - pats komandos vadovas Victoras Cachay buvo labai atviras ir savikritiškas: "Esame po ilgų atostogų ir mūsų sportinė forma dabar yra baisi. Todėl komandai labiau pakenkėme, nei davėme kažkokios naudos. Bent jau kalbant apie mane." Jis pripažino, kad BSC nėra ta komanda, su kuria nebūtų įmanoma kovoti. Vis tik pora naujokų BSC žaidimui pridėjo daugiau ramybės ir meistriškumo. "Tačiau ir mums nesisekė. Turėdavome progų - pataikydavome į virpstą, arba vartininkas traukdavo", - pridūrė Victoras.

Dar įdomiau tai, kad likus keliolikai minučių iki mačo pradžios BSC net nežinojo, ar rungtynes pradės pilna sudėtimi. Komandos vadovas Aurelijus Petrėnas darydamas apšilimą nervingai trypčiojo, skaičiuodamas vangiai besirenkančius ekipos draugus. Bet susirinko ir turėjo net du keitimus. "Su tiek turėjome laiko ir atsipūsti, pailsėti. Varžovai tikrai neblogi. Bet mūsų naujokai dominavo ir sunkiai juos bandė sustabdyti. Rezultatas geras, bet toliau laukia vis stipresni varžovai", - komentavo A.Petrėnas.

RINKTINĖ. Be etatinių jos narių, simbolinėje turo rinktinėje vietos nusipelnė BSC žaidimo varikliuku tapęs E.Bublevič, "Signalizacijos" snaiperis L.Čeikauskas bei dviem tiksliais smūgiais prie "Barbakano" pergalės prisidėjęs Gailius Lansbergas.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: