2017-10-02

B divizionas: "Barbakano" sezonas - lyg linksmieji kalneliai

Ilgą laiką MFL B divizione stiprokai trūko intrigos. Nuo pat sezono pradžios turėjome du aiškius lyderius - VDA ir VFM komandas, kurios meistriškumu aiškiai išsiskyrė iš kitų. O kai VDA atitrūko šešiais taškais, atrodė, kad dingsta paskutinė intriga. Tačiau kaip tik tuo metu užsimezgė įdomi "Western Union Foundation" bei "FK Barbakano" kova dėl trečiosios prizinės vietos. Ir po 14 turo per likusias keturias varžybų savaites ji žada būti dar įdomesne.

REZULTATAI. VDA - "FK Barbakanas" 5:2 (0:2); "WorldOne United" - "Western Union Foundation" 1:6 (0:0); VFM - "Perkūnas" 10:1 (5:1); BSC - "FK Volcano" 5:1 (2:0); "FC Funk Soul Brothers" - "Signalizacija.lt" 1:5 (1:4).

NUOSTOLIAI. Kaip ir pavasario rate, "Barbakanas" tarpusavio kovą lyderiams VDA pralaimėjo identišku rezultatu 2:5. Tačiau pastarasis pralaimėjimas 14 ture buvo neįtikėtinai apmaudus. Puikiai startavę per dvikovą su Dailininkais, jie pirmame kėlinyje po Kęstučio Kukelkos ir Mindaugo Kanclerio įvarčių įgijo apčiuopiamą persvarą. Toks rezultatas ilgai laikėsi ir po pertraukos, o 35 min. VDA vilties įpūtė Gedimino Skrocko įvartis (1:2). Tačiau ir tai nebuvo jokia bėda "Barbakanui" - likus žaisti 5 minutes, jie vis dar buvo priekyje, pretendavo tapti pirmaisiais, sustabdžiusiais VDA, ir sulaukti VFM padėkų. Bet per likusias minutes įsigudrino praleisti keturis įvarčius ir pralaimėti 2:5.

"Negalėjau sudalyvauti tame mače, bet galima nuspėti jo baigties priežastis. Jei nori nugalėti stipresnį už save varžovą, reikia žaisti visas 50 minučių. Laimėtas pirmas kėlinys nieko nereiškia, kartais tai būna dar blogiau, nes komanda atsipalaiduoja ir pradeda saugoti turimą rezultatą nustodama žaisti, - atkreipė dėmesį "Barbakano" treneris Nerijus Vasiliauskas. - Sveikinu VDA komandą su pergale."

Apie atsipalaidavimo problemas Nerijus kalbėjo ir po 13 turo mačo su "Volcano", kai paskutinėmis minutėmis buvo paleista dviejų įvarčių persvara. O dabar galima paspekuliuoti, kas būtų jei būtų. "Barbakanas" antrame rate atrodo lyg dardėtų amerikietiškais kalneliais. Jie sugeba pralaimėti "WorldOne United", po to įveikti VFM, bet po savaitės išleisti pergalę iš rankų per dvikovą su "Volcano". Jei pridėtume tuos "nuostolius", dabar "Barbakanas" būtų ne ketvirtas, o žvalgytųsi į antrąją vietą. Bet - reikia žaisti visas 50 minučių.

LŪŽIS. Kaip ir buvo galima numanyti, galimu "Barbakano" kluptelėjimu pasinaudojo bei į trečiąją poziciją išsiveržė pagrindiniai jų konkurentai "Western Union Foundation". Finansininkai 6:1 sumindė "WorldOne United" komandą, žaidusią be keitimų. Tiesa, pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių, na o vakarėlis startavo iš karto po pertraukos, nieko nelaukiant.

Vis tik reikia pažymėti, kad "Western Union Foundation" ketvirtadienį turėjo nesklandumų - neatvyko vartininkas, o keitimų buvo tik vienas. Todėl jie, nors ir galvojo tik apie pergalę, susitikimą pradėjo atsargiai, stengėsi turėti iniciatyvą bei neleisti prisiartinti varžovams. Progų buvo, bet tikslumo - ne. Lūžis rungtynėse įvyko iš karto po pertraukos. 27, 32 bei 34 minutėmis staigiai sukrito trys įvarčiai ir "Western Union Foundation" susikrovė lemtingą persvarą.

"WorldOne United" solidžiai pradėjo rudenį (6 taškai iš 9), bet tie momentai, kai žaidėjai nesusirenka į rungtynes, "sulaužo" komandą. Kaip sako "Mėlynųjų" vadovas Victoras - šiemetis sezonas jiems yra beprotiškas.

CHARAKTERIS. Vis tik prisiminkime šio diviziono lyderius. VDA pergalė prieš "Barbakaną" buvo jau keturioliktoji iš eilės. Beje, Dailininkai ne pirmą kartą leidžia varžovams išsiveržti į priekį poros įvarčių skirtumu, bet dėl to nepanikuoja ir visuomet parodę tvirtą charakterį, geba sugrįžti į kovą. Praėjusio turo laimėjimą Akademikų atstovai traktavo kaip rimto egzamino išlaikymą su kantrybės išbandymu ir kovotojų charakterio pademonstravimu. "Svarbiausia, kad atsilikdama komanda nepraranda noro žaisti", - vertino lyderiai.

ŠIMTAS. Tiek įvarčių vos per 14 turų sugebėjo suraityti VFM kamuolio burtininkai. Netgi VDA šią didmeistrišką ribą greičiausiai pasieks ne anksčiau, nei po dviejų savaičių (91). O tuo įsimintinose rungtynėse VFM mušė dešimt sykių į "Perkūno" vartus - 10:1. Artūras Jeršovas bei Artūras Žarnovskis pasižymėjo "hat-trickais", pirmą įvartį pelnė šios komandos debiutantas Pavelas Smolkovas.

VFM treneris Artūras Macijauskas pažymėjo, jog ketvirtadienį jo komandos pasiekta 100 pelnytų įvarčių riba yra puikus ir, jo manymu, sunkiai pasiekiamas rezultatas.

Daugiau trenerio įžvalgų apie komandos žaidėjus ir nekonkurencingus varžovus galima rasti čia:


(NE)GERESNI. Vasarą solidžiais naujokais pasistiprinę BSC pamažu įgauna gerą sportinę formą ir žaidimo ritmą. Prieš savaitę stipriai patampę nervus VFM (4:5), 14 ture jie pasiekė solidžią pergalę prieš "FK Volcano" - 5:1. Vertinant rungtynių eigą, BSC dominavo visą laiką būdami priekyje, o jų varžovai vieninteliu įvarčiu pasižymėjo, kai rezultatas jau buvo 4:0. Visgi BSC tą vakarą nesusirinko kovine sudėtimi, tačiau kelis svarbius lyderius turėjo, su kuriais galėjo laikytis savojo tempo. "Žaidėme neskubėdami, tiesiog primetėme savo stilių ir nugalėjome. Mes tikrai buvome geresni", - tikino BSC komandos vadovas Aurelijus Petrėnas.

Antra vertus, "FK Volcano" vadovas Tomašas Derkač buvo linkęs pataisyti savo kolegą iš priešingos barikadų pusės: "Galima sakyti, kad šiame mače ne tiek BSC buvo geresni, kiek mes prastesni. Pernelyg skubėjome ir darėme klaidas, sukūrėme mažai progų puolime, todėl toks ir rezultatas."

PAGALIAU. Visos pergalės vienodai smagios, bet tos, kurios iškovojamos po tam tikro nesėkmių ruožo, tampa dar malonesnėmis. Antrame rate "Signalizacija.lt" žaidėjai šiaip ne taip palaužė tik "Perkūną", o pastarosiomis savaitėmis gavo "WorldOne United" ir "Western Union Foundation" pamokas. Jos galutinai sužlugdė geltonai mėlynų šansus siekti medalių, o komandos vadovas Simas Sakaitis tuomet nelinksmai juokavo: "Užtikrintai einame žemyn".

14 ture "Signalizacija.lt" grįžo į sėkmės kelią, nesunkiai, 5:1 įveikdama charizmatiškuosius "Funk Soul Brothers". "Pagaliau laimėjome. Šį kartą pavyko kontroliuoti žaidimą nuo pradžios iki pabaigos. Pakoregavome žaidėjų pozicijas ir tai pasiteisino, kur kas geriau perėjome iš gynybos į puolimą", - teigė Simas.

PSICHOLOGIJA. Paklaustas, kokios pagrindinės pralaimėjimo priežastys, "Funk Soul Brothers" vadovas Igoris Saksonovoas atsakė, kad tos pačios, kaip ir pirmosiomis jų debiuto MFL savaitėmis. Komanda anksti prasileidžia krūvą įvarčių ir po to neatsigauna. Taip buvo ir šį kartą - "Signalizacija.lt" naudodamasi oponentų klaidomis per pirmąsias dešimt minučių įmušė du sykius, o 18 min. jau pirmavo 4:0.

"Čia yra ir psichologinis faktorius, kuris dažnai "sužaidžia" prieš mus. Ne visi mūsiškiai anksčiau turėjo patirties futbole, ne visi sugeba nusiteikti kovai praleidę įvarčius. Bet mūsų komandoje tai tikrai ateis, žingsnis po žingsnio mes judame į priekį", - neabejojo I.Saksonovas.

Šį kartą jis galėjo guostis nebent dar vienu asmeniniu įvarčiu B divizione, bet buvo linkęs išskirti nuo dar stambesnio pralaimėjimo gelbėjusį vartininką Vytautą Stanelį, taip pat - gynėją Sergejų Afimovą. "Kova tęsiasi", - pridūrė "Brolių" vadovas.

MĖNESIO RINKTINĖ. Kol kova tęsiasi, kas savaitę renkami ir simboliniai abiejų divizionų septynetai. Ir kol VDA su VFM tęs savo laimėjimus, jame turės savo narių. Šį kartą paskelbtoje rugsėjo mėnesio rinktinėje jiems atstovauja po du narius, tiek pat turi ir "Western Union Foundation". Vis tik pastarųjų atstovas Francisco Ayala skelbiamas geriausiu B diviziono mėnesio žaidėju, jam atiteks kompanijos Sportcup.lt prizas.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: