2017-10-10

A divizionas: "Darbinės" lyderių ir favoritų pergalės

Kulminacija MFL sezone artėja ir svarbiausios rungtynės bus žaidžiamos jau artimiausiame ture. O prieš jas A diviziono lyderiai sužaidė eilines rungtynes ir pasiekė pergales, apie kurias paprastai sakoma taip: "Svarbiausia yra trys taškai". Po 15 turo išliko toks pat skirtumas tarp "Eagle Team-Žibinto" (35 tšk.) ir "El Dorado" (32 tšk.), trečiąją vietą sugebėjo išsaugoti "FK Rytas" (27 tšk.).

REZULTATAI. "FK Rytas" - "Eagle Team-Žibintas" 3:4 (1:4); "FK Fortitudo" - "El Dorado" 3:4 (0:1); "FK Eksperimentas" - "SKK Oniksas" 4:0 (1:0); "FC IndEx" - "MSC-Hilltown" 4:0 (1:0); "FK Spartakas" - "FK Riešė-Lindab" 4:3 (0:3).

PASITAUPĖ. Suvokdami, kad svarbiausias sezono mūšis laukia 16 ture, "Eagle Team-Žibinto" futbolininkai praėjusį ketvirtadienį nesužaidė stebuklingų rungtynių ir tenkinosi kuklia pergale 4:3 prieš "FK Ryto" komandą. Nepaisant įnirtingo rytiečių pasipriešinimo pirmame kėlinyje, "Ereliai" dar iki pertraukos padarė solidų pranašumą - 4:1. Tad po pertraukos lyderiai leido sau įjungti taupymo režimą ir mėginti laikyti rezultatą. Jie varžovams atidavė teritorinę persvarą ir atsitraukė atgal. "Ryto" puolamoji grandis iniciatyvą perėmė ir atkūrė intrigą (3:4), bet daugiau tą vakarą nepasiekė. Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad rungtynių pabaigoje "Eagle Team" gynėsi be didesnių panikos ženklų.

Tiesa, "Ryto" vadovui Olegui Miasniankinui pasirodė kiek kitaip: "Jie tiesiog atsimušinėjo nuo savų vartų spirdami kamuolį bet kur, į užribį. Pirmą kartą matau, kad komanda su tokiais žaidėjais taip elgtųsi. O mes parodėme charakterį ir grįžome į rungtynes. Tik sėkmės pritrūko. Pirmame kėlinyje mūsų vartininkas Mantas stovėjo kaip liūtas, antrame jau jų vartų sargas prisiviliojo sėkmę."

Perimdama iniciatyvą "Ryto" komanda šiek tiek rizikavo prasileisti kontratakas, tačiau nuo jų apsiginti pavyko

Be to, "Ereliai" šį kartą ir vėl spėjo paeksperimentuoti. "Rungtynes pradėjome formatu 2-3-1, bet po to mėginome jį keisti į 3-2-1. Žaidžiant nuo gynybos, parankesnis pastarasis variantas, nes jei nespėja grįžti saugas, užnugaryje lieka gynėjas. Vos išvengėme lygiųjų, bet šiuo atveju svarbiausia rezultatas", - pažymėjo "Eagle Team" vadovas Aleksandras Dergačiovas, savo komandą rudens rate vaizdžiai pavadinęs "sužeistu žvėrimi".


IŠSIKAPSTĖ. Čempionų titulą ginantys "El Dorado" tą vakarą su "FK Fortitudo" žaidė vėliau, tad atvykę į stadioną jau žinojo, kaip sužaidė "Eagle Team". Žinojimas reiškė, kad nelaimėti jie tiesiog negalėjo. Tuo metu su viltimis laimėti medalius atsisveikinę "FK Fortitudo"  atsikratė ir visų psichologinių pančių. Tai leido žaisti ramiai, dėl nieko nesinervinant. Ir prieš kovą "Fortitudo" pažadėjo čempionams rimtai pakutenti nervus.

Kaip tarė taip ir padarė, o šios rungtynės buvo permainingos ir su nenuspėjamais posūkiais. "El Dorado" rungtynes pradėjo tradicišku stiliumi, ramiai ir ieškodami varžovų klaidų. Tačiau greitai jų planus ėmė jaukti nenumatyti reiškiniai. Darius Pupliauskas iškrito dėl traumos, o Robertas Dereviago susidūrė su varžovu galvomis ir taip pat prisėdo pailsėti. Tokiu būdu "žemaitukai" liko be keitimų, o vartininkas Tomas Molnikas užėmė aikštės žaidėjo vietą. Sekėsi jam puikiai - įvartis ir rezultatyvus perdavimas. Tokiomis "ekstra" sąlygomis visai "El Dorado" komandai ėjosi puikiai - tikslūs smūgiai pirmo kėlinio pabaigoje ir antro pradžioje sukrovė solidžią trijų įvarčių persvarą. 9 iš 10 atvejų "El Dorado" ramiai "užmušinėtų" rungtynes ir pasiimtų tris taškus. Bet šį kartą buvo tas išskirtinis atvejis. Kovingumą pademonstravusios "Fortitudo" vedlys Gabrielius Butkevičius pastebėjo, kad solidų pranašumą įgijusiai komandai pristinga koncentracijos, tuo metu atsiliekanti įgauna psichologinį pranašumą.

Vis tik čia reikia paminėti ir nuovargio faktorių. Be keitimų likę "El Dorado" pritrūko jėgų bei paprasčiausiai "sėdo". Vienas "Fortitudo" įvartis, antras ir favoritai ėmė degti - 2:3. O kai Dariaus Lukoševičiaus smūgis 43 min. kirto vartų liniją, tapo visai smagu - 3:3. Suprasdami situacijos rimtumą, "El Dorado" pabandė rizikuoti bei atakuoti. Ir ne be sėkmės pagalbos sugebėjo išsikapstyti. Ėjo paskutinė teisėjo pridėto laiko minutė, kai čempionai uždirbo baudos smūgį ir po jo Nikita Juščenka surado kamuoliui kelią į vartus. Paskutines sekundes "El Dorado", kaip patys sakė, atsilaikė virpėdami.

"Yra trys taškai ir tai svarbiausia, - kolegos iš "Eagle Team" žodžius pakartojo "El Dorado" kapitonas Martynas Rašinskas. - Keistos rungtynės, nes nesitikėjome, kad iškris keli žaidėjai ir bus toks scenarijus. Rungtynių eigoje neturėjome pasirinkimo, teko kovoti iki pabaigos ir pavyko."

Tuo metu G.Butkevičius, suprantama, neslėpė nusivylimo: "Net kai atsilikome 0:3, tas rezultatas visiškai neatspindėjo įvykių aikštėje. Apmaudu. Jau ne pirmos rungtynės, kai mums pristinga koncentracijos ir atsidavimo paskutinėmis minutėmis.

SENSACIJA. Už tai, kad pavyko išsaugoti trečiąją vietą, "FK Ryto" vadovai galėtų pastatyti vieną kitą alaus ambicingiems "FK Eksperimento" vaikinams. Jie jau nekovoja praktiškai dėl nieko, tačiau jie pateikė didžiausią turo sensaciją, 4:0 nušluodami "SKK Onikso" komandą. Sužinojęs šį rezultatą, ne vienos kitos komandos vadovas tą vakarą stadione pasitikslindavo: "Ar tikrai?".

Taip, tikrai. Geras susikaupimas, geras pasirengimas ir drausmingas žaidimas, anot vieną įvartį pelniusio "Eksperimento" žaidėjo Viktoro Mazurkevičiaus, padėjo pasiekti šį įspūdingą rezultatą. Tiesa, jis ir pats prisipažino, kad nesitikėjo tokios baigties, tačiau kovingumas vis tik gali daug.


Įdomu, kad eksperimentatoriai vėlavo į rungtynes ir netgi pradėjo mažumoje, tačiau taip buvo tik pirmosiomis minutėmis, o netrukus atskubėjo pastiprinimas. Nereikia manyti, kad "SKK Oniksas" atrodė beviltiškai - jie pirmame kėlinyje surengė kelis aštrius išpuolius ir "Eksperimento" gynėjai tik pasiaukojimo dėka "išsivalė", taip pat patikimai sužaidė vartininkas Andrejus Zapolskis. Nerašyta futbolo taisyklė pasitvirtino kėlinio pabaigoje, kai pasižymėjo Audrius Sakauskis. Pirmaudami "Eksperimento" žaidėjai neatsipalaidavo ir negalvojo apie rezultato laikymą. "SKK Oniksas" pabandė spustelėti, tačiau netikėtai praleido antrą įvartį, o po to jų žaidimas ėmė byrėti, stigti motyvacijos.

"Neslėpsiu - tokia pergalė mums patiems šiek tiek netikėta. Tačiau noriu pastebėti, kad MFL mes visada einame kovoti ir net pralaimėdami nepasiduodame be kovos", - sakė žymiausios 15 turo komandos vadovas Stasys Kvietkauskas.

PRIEŽASTYS. O dabar apie "SKK Oniksą". Tarsi kažką nujausdamas turo anonse užsiminiau apie vadinamąsias "pergalės pagirias". Iš tiesų, tik ką OlyBet taurę iškovojęs "SKK Oniksas" nesugebėjo atrasti jėgų A diviziono varžyboms. 'Nebuvo jokių emocijų ir net jėgų supykti ant varžovų ar teisėjo", - prisipažino pralaimėjusieji.

Antra vertus, "SKK Onikso" vadovas Edvaras Ruskan tikino, kad jokių "pošventinių reiškinių" ar varžovų nuvertinimo čia jokiu būdu nebuvo. Jis prisipažino, kad galimą duobę rudens rate buvo numatęs iš anksto...

"Kai dabar atsigręžiu atgal, matau, jog be pertraukų žaidžiame ir treniruojamės nuo praėjusių metų gruodžio. Žiemos MFL, nepertraukiamos treniruotės Sportimoje ir lauke, MFL sezonas, Vasaros lyga - viskas nenutrūkstamai. Daug emocijų ir jėgų pareikalavo pergalė Vasaros lygoje. Ji buvo netikėta, tad ant tų emocijų rudens ratą pradėjome nukaudami visus lentelės kaimynus. Pirmoji nuovargio kregždė pasirodė ankstesniame ture, kai 2:3 pralaimėjome "IndEx"' komandai. OlyBet taurės finalams komanda dar susikaupė. Ir nors nerodėme greičio, bet charakterio ir gero vartininko žaidimo dėka pavyko laimėti dar vieną taurę", - situaciją analizavo E.Ruskan.

Triumfas taurės turnyre turėjo savo kainą. Po jo iš rikiuotės dėl įvairių priežasčių iškrito penki "SKK Onikso" žaidėjai, o skaudžiausiai atsiliepė ekipos varikliukų Olego Ivanovskio ir Almanto Tamulionio netektys. Taigi, "SKK Onikso" degalų bakas ištuštėjo ir dabar skubiai reikia ieškoti galimybių jį pripildyti.

PERSVARA. Dar vienas rezultatas 4:0 užfiksuotas "FC IndEx" ir "MSC-Hilltown" mače. Tačiau čia "indeksai" savo tikslą pasiekė neįdėdami per daug pastangų ir neišeikvodami visų jėgų. Vladmirias Zadneprovskis 7 min. išvedė juos į priekį, nors kitų įvarčių teko palaukti ilgokai. "MSC-Hilltown" tradiciškai laikėsi 35-40 minučių, o po to vėl subyrėjo ir praleido tris įvarčius.

"Buvo, kad paleidome pergalę žaisdami su "Spartaku", 40 minučių įtemptai kovėmės su "El Dorado", "Rytu" ir "Eagle Team". Tačiau šį kartą buvome tiesiog silpnesni ir neturėjome jokių šansų", - atvirai pripažino "Mėgėjų" vadovas Adomas Kripas.

"Tikrai nebuvo sunku", - neslėpė "IndEx" treneris Artūras Steško. Jo komanda visą laiką kontroliavo rungtynių eigą ir galėjo nugalėti didesniu skirtumu. Puikiai rudenį atrodantys "FC IndEx" surinko 16 taškų iš 18 galimų ir A.Steško jau po truputį pradeda galvoti apie šansus užkabinti prizinę vietą. Jie nėra tokie jau nerealūs.

DESERTAS. Viso 15 turo puošmena, desertu, arba kaip tokiais atvejais sakoma "vyšnia ant torto" tapo "FK Spartako" ir "FK Riešės-Lindab" susirėmimas, kuriame spartakiečiai sugebėjo panaikinti trijų įvarčių deficitą ir triumfuoti populiariausiu to ketvirtadienio rezultatu 4:3.

Apie "Spartako" ir "Riešės-Lindab" akistatas rašėme jau anksčiau - tai tampa dar viena intriguojančia MFL priešprieša. Vien ko vertas Vasaros MFL finišas ir "auksinis" "Spartako" komandos įvartis paskutinę tarpusavio dvikovos minutę.

Prisimindami tai, Riešės futbolininkai turėjo rimtų ambicijų siekti revanšo ir pildyti šį planą iš pradžių jiems sekėsi puikiai. Rungtynes pradėjo dvi komandas, bet žaidė tik viena, vilkinti baltos ir mėlynos spalvų apranga. "Spartako" žaidėjai buvo kažkur kitur, todėl dėsninga, jog pranašiau žaidusios "Riešės" pranašumas po pirmo kėlinio buvo net 3:0.

Galbūt "Riešės-Lindab" žaidėjams tai padarė meškos paslaugą, o galbūt "Spartako" vadovai per pertrauką rėžė įkvepiančią kalbą, bet antras kėlinys prasidėjo visiškai kitaip. Riešės komandos gynėjai prie savų vartų pražiopsojo staiga atsiradusį Aleksą Lukaševičių, dar po minutės įvartį įspraudė Dmitrijus Raksa ir miegojęs "Spartakas" pabudo - 2:3. Šios emocinės bangos įkvėpti spartakiečiai kovėsi toliau bei sugebėjo persverti rezultatą savo naudai - 4:3.

"Aš pats nesitikėjau, kad sugebėsime taip atsilošti. Komanda parodė tvirtą charakterį. Iš kur jį ir kaip ištraukė - man pačiam nesuprantama. Aiškinsimės", - kraipė galva D.Raksa.


Tuo metu "Riešės-Lindab" stovykloje tvyrojo slogutis. Net jų treneris mačo pabaigoje nuleido rankas ir buvo neįprastai ramus. Kapitonas Deividas Petravičius taip pat negalėjo rasti atsakymo, kas atsitiko komandai. "Gal atsipalaidavome, gal kitos priežastys... Kažko trūko. Tikrai nesužaidėme taip, kaip galime ir mokame", - svarstė jis.

RINKTINĖ. Simbolinėje 15 turo A diviziono komandoje esti platus pasirinkimas. Šį kartą čia - net šešių skirtingų komandų žaidėjai. Ir pirmą kartą net du savo atstovus turi "FK Eksperimentas". Tačiau šito jie nusipelnė.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: