2017-10-11

16 ture - MFL derbių derbis ir būsimas VDA triumfas

Iki 2017-ųjų MFL sezono pabaigos belieka trys ketvirtadieniai. O šis, ateinantis, gali būti įsimintinas tuo, kad lems abiejų divizionų pirmosios vietos likimą. Bent jau B pakopoje - neabejotinai. Dar 16 ture mūsų laukia klasikinis minifutbolo derbis.

*****

Nereikia net aiškinti, kuris mačas A diviziono 16 ture bus kertinis. Visų žvilgsniai smigs į Fanų stadiono trečią ketvirtį, kuriame ginklais žvangins "Eagle Team-Žibintas" (35 tšk.) ir "El Dorado" (32 tšk.). Seni geri varžovai, kurių susirėmimai jau spėti pakrikštyti lietuviškuoju minifutbolo "El Clasico". Draugai už stadiono ribų, bet nesutaikomi priešai aikštėje.

Komandos tarpusavyje kasmet susitinka nuo 2014-ųjų, bet didesnė priešprieša tarp jų atsirado pernai. Tada "El Dorado" be pralaimėjimų pražygiavo MFL čempionate ir tapo nugalėtojais. "Eagle Team" pasiekė moralinį revanšą OlyBet taurės turnyre. O taip pat šį pavasarį nugalėjo pagrindinius savo varžovus ir OlyBet Supertaurėje. Pirmoji MFL sezono akistata baigėsi "El Dorado" pergale 2:1. Tad dar kartą laimėję derbį jie ne tik pavytų "Erelius", bet ir aplenktų juos pagal tarpusavio mačų santykį. Tuo metu "Ereliams" pakanka lygiųjų, kad išsaugotų turimas pozicijas.

"Mūsų tikslas bus žūtbūt laimėti ir tą padaryti bent dviejų įvarčių skirtumu. Lygiosios netenkins", - revanšo troško "Eagle Team" vadovas Aleksandras Dergačiovas. Tiek jis, tiek jo kolega Martynas Rašinskas sutiko, kad ketvirtadienio kova bus itin atkakli ir tikriausiai emocinga. Panašu, kad darbo teisėjams nestigs.

O ko galima tikėtis iš komandų?

"Manau, kad bus atsargus derbis. Abi komandos mėgins parkuoti autobusą ir įvarčių nebus daug", - svarstė A.Dergačiovas.

"Faktiškai tai bus auksinės rungtynės. Kovosime iš paskutiniųjų ir tikriausiai galima tikėtis bet kokio scenarijaus. Daug priklausys ir nuo to, kokias sudėtis surinksime. Mūsų padėtis dėl traumų ne pati dėkingiausia. Tačiau visi puikiai suprantame šio mačo svarbą", - sakė M.Rašinskas.

Šių rungtynių fone kažkiek nublanksta kiti 16 turo susitikimai. Bet ir juose netrūks intrigos. Pavyzdžiui "FK Rytas" (27 tšk.) kovos su "FK Rieše-Lindab" (25 tšk.) ir pergalės atveju nudėtų du zuikius - eliminuotų varžovus iš kovos dėl medalių bei patys sutvirtintų savo pozicijas kovoje dėl prizinės vietos.

Emocinių ir fizinių jėgų resursus išnaudojęs "SKK Oniksas" (25 tšk.) turėjo nepilną savaitę, kad pasikrautų energijos. Ar pavyko - atsakys rungtynės su "MSC-Hilltown" (3 tšk.). Tikėtina, kad "SKK Oniksas" nespės taip greitai atsigauti, tad "Mėgėjams" atsiveria nedidelis šansas po ilgos pertraukos pelnyti taškus.

Pergalės prieš "SKK Oniksą" pakylėtas "FK Eksperimentas" (9 tšk.) pažadėjo pridaryti nemalonumų "FK Spartakui" (23 tšk.), nors pastarieji to labai nenorėtų ir netgi klausė - gal nereikia? Kad "FK Eksperimentas" gali, įrodė pirmosios tarpusavio rungtynes, kurias žaliai balti pralaimėjo tik 1:2.

Na, o rudenį stulbinamai atrodantis "FC IndEx" (23 tšk.) jau ėmė skaičiuoti variantus, ar dar teoriškai įmanoma įsivelti į kovą dėl prizinių vietų. Įmanoma, tik tam reikia nemažos sėkmės. O pirmiausiai - įveikti "FK Fortitudo" (17 tšk.) komandą.

A diviziono 16 turo rungtynės:

20.30 "FC IndEx" - "FK Fortitudo"; "Eagle Team-Žibintas" - "El Dorado"; "FK Eksperimentas" - "FK Spartakas"; "MSC-Hilltown" - "SKK Oniksas"

21.30 "FK Rytas" - "FK Riešė-Lindab"

*****

Kai po praėjusiame ture pasiektos pergalės prieš "Western Union" komandą Dailininkai prisėdo atsikvėpti, jų veiduose pro nuovargio išraišką prasiskverbė šypsenėlės. Jie puikiai suvokė, kad tokioje situacijoje susimauti ir nelaimėti titulo nesugebėtų net 2002-ųjų Lėverkuzeno "Bayer". Per tris likusius turus VDA (45 tšk.) tereikia pelnyti vieną vienintelį tašką. Neabejotinai auksinis akcentas bus padėtas šio ketvirtadienio kovoje prieš "FC Funk Soul Brothers" (6 tšk.). Kad ir kokie entuziastingi bei kovingi būtų "Broliai", šiai dienai jie nepajėgūs mesti iššūkio VDA. Teko girdėti, kad Dailininkai jau tariasi, kokį šampaną ketvirtadieniui pirkti.

Šiemet B divizione VDA konkurentams nepaliko vilčių ir jiems lieka kovoti dėl žemesnės prabos apdovanojimų. VFM(36 tšk.) artėja prie antrosios vietos ir ją beveik užsitikrins įveikę "WorldOne United" (13 tšk.). "Tą antrąją vietą mums dar reikia užsitikrinti laimėjus bent kartą", - po pralaimėjimo "Signalizacijai" komandos forma susirūpino VFM kapitonas Artūras Jeršovas. Tik kažin, ar tas rūpestis turi pagrindo, juolab "WorldOne United" pastaruoju metu sprendžią klausimus ne kaip pelnyti taškus, o kaip surinkti septynetą rungtynėms.

Artėjančiame ture taip pat susitiks tiesioginiai konkurentai kovoje dėl "bronzinės" pozicijos - "Western Union Foundation" (30 tšk.) ir "FK Barbakanas" (31 tšk.). Pirmąją tarpusavio dvikovą balandžio mėnesį 4:2 laimėjo "Barbakanas". Dar viena panaši sėkmė juos labai priartintų prie medalių. "Mes pajėgūs užimti trečiąją vietą, bet tą reikia įrodyti aikštėje, o ne "ant popieriaus", - pažymėjo "Barbakano" treneris Nerijus Vasiliauskas. - Mėgėjų varžybose sunku analizuoti varžovus, nes viskas čia nenuspėjama, neprognozuojama. Tiesiog reikia gausiai susirinkti į rungtynes ir bandyti primesti savo žaidimą."

Likę du B diviziono mačai šį kartą bus labiau dėl garbės, nei kažką lemiantys. Nežinia, kada optimalų savo žaidimą atrasiantys BSC (16 tšk.) susitiks su "Perkūnu" (12 tšk.), o "Signalizacija.lt" (22 tšk.) egzaminuos "FK Volcano" (11 tšk.) komandą.

B diviziono 16 turo rungtynės:

19.30 "FK Volcano" - "Signalizacija.lt"; "FC Funk Soul Brothers" - VDA; VFM - "WorldOne United"; "Western Union Foundation" - "FK Barbakanas"

21.30 BSC - "Perkūnas"


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Fortitudo2101109+13
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: