2017-10-16

B divizionas: Galingas auksinis VDA komandos žingsnis

MFL B divizione stebuklas neįvyko ir Vilniaus Dailės Akademijos (VDA) komanda anksčiau laiko užsitikrino nugalėtojų titulą. 16 pergalių iš eilės kalba pačios už save ir nepalieka abejonių, kad ši komanda nusipelnė pirmosios vietos. Antri finišuos VFM, o trečiosios vietos likimas spręsis paskutiniuose turuose.

REZULTATAI. "FC Funk Soul Brothers" - VDA 4:8 (1:4); VFM - "WorldOne United" 4:1 (1:1); 'Western Union Foundation" - "FK Barbakanas" 4:4 (4:2); BSC - "Perkūnas" 10:3 (3:0)); "FK Volcano" - "Signalizacija.lt" 1:5 (0:2).


FORMALUMAI. Kaip vis žinome, norint oficialiai užsitikrinti B diviziono nugalėtojų titulą, VDA komandai per paskutinius tris turus tereikėjo tik pirštą pajudinti. Tiksliau - pelnyti bent tašką. Į rungtynes su "Funk Soul Brothers" jie rinkosi nė kiek neabejodami, kad formalumai bus sutvarkyti nesunkiai. Taip ir įvyko. Po apylygės mačo pradžios ir abipusių įvarčių, vėliau VDA šovė į priekį ir nutolo 7:1. Tik tuomet jie atsipalaidavo ir leido varžovams taip pat pajusti įvarčių skonį. Galutinis rezultatas - 8:4.

"Iš tiesų, nebuvo juntama jokia įtampa. Patys sau pasakėme, kad šias rungtynes galime pralaimėti nebent dėl savo pačių klaidų ar nesusikaupimo. Viskas baigėsi taip, kaip ir planavome", - pažymėjo VDA komandos techninis direktorius Paulius Kutniauskas ir pridūrė: "Gal prieš savaitę netgi labiau džiaugėmės sužinoję apie VFM nesėkmę. Dabar gi neabejojome, kad tą tašką vis tiek pasiimsime."

Dailininkai šiemet laimėjo visas 16 žaistų rungtynių, tačiau žūtbūtinio tikslo pabaigti sezoną be nuostolių neiškelta. Paskutiniuose turuose bus leista pasireikšti rečiau žaidusiems nariams, be to, komandos administracijos galvose jau sukasi ir mintys apie ateinantį Futsal sezoną.

Tuo metu "Funk Soul Brothers" komanda šį pralaimėjimą priėmė kaip savaime suprantamą dalyką. Reikia pažymėti ir tai, kad "Broliai" 16 ture žaidė be pagrindinio savo vartininko. Į vartus teko stoti aikštės žaidėjui Vadimui Vasiljevui. Nors varžovai jį dažnai "krikštijo", Vadimas dar ne kartą gelbėjo savo komandą.

"VDA yra tikrai gera komandėlė ir iš jų mes turime daug ko pasimokyti. Gavome gerą pamoką, tačiau ir patys nepalikome aikštės be įvarčių, taip pat turėjome ir dar daugiau momentų, - pozityvą įžvelgė "Funk Soul Brothers" vadovas Igoris Saksonovas. - Komandai tai nebuvo labai skaudus pralaimėjimas ir mes nesame nusiminę."

DVEJONĖS. Praėjusiais metais be vargo triumfavę C divizione, VDA nariai pasinėrė į svarstymus, ar verta keltis į B pakopą. Besvarstant, viską savaime išsprendė MFL divizionų pertvarka, palikusi dvi pakopas po 10 komandų. Dabar nugalėjus B divizione, Akademijos komanda vėl susidurs su panašia dilema. Rodos, iškovojus kelialapį į elitinį divizioną sportiniu keliu, neturėtų būti apie ką svarstyti ir dvejoti. Tačiau P.Kutniauskas pateikė savus argumentus: "Paskutiniai A divizione tikriausiai nebūtume, bet kentėtų klubo bendruomeniškumo idėja. Žaisti A divizione gautų ne visi, o keliant aukštesnius tikslus, privalėtume stiprintis. Dabartine sudėtimi tikrai nebūtume pajėgūs kovoti dėl medalių, nes A divizione kiekviename ture reikia žaisti maksimaliomis jėgomis. Todėl apie ateitį spręs klubo vadovybė."


SIDABRAS. B divizione sutvarkytas dar vienas formalumas - antrąją vietą oficialiai užsitikrino komanda, kurios oficialus pavadinimas "Vilnius-Futbolas-Maracana". VFM žaidėjai tai padarė praėjusį ketvirtadienį 4:1 nugalėdami "WorldOne United" komandą. Tokios dvikovos baigties ir buvo galima tikėtis, kadangi "United" jau kelis turus atvyksta žaisti be keitimų. Ne išimtis buvo ir šis mačas, kai jie vėl susirinko tik septyniese. Nepaisant to, daugiau nei pusę valandos jie laikėsi pagirtinai ir išsaugojo lygų rezultatą (1:1). Vis tik jėgų stygius galiausiai tapo kertiniu faktoriumi, nulėmusiu užtikrintą Meistrų pergalę rezultatu 4:1.

"Jei būtume turėję bent du keitimus, viskas galėjo baigtis kur kas sėkmingiau. Bet vėl žaidėme tik septyniese. Darėme viską, ką galėjome, kad išsaugotume teigiamą rezultatą. Tačiau per paskutines 10 minučių galutinai pavargome ir varžovams suteikėme per daug erdvės. Jie naudojosi tuo ir mušė įvarčius", - rungtynių paveikslą nutapė "WorldOne United" vadovas Victoras Cachay.

Nors atrodytų, kad VFM komandai teko paprakaituoti, jų kapitonas Artūras Jeršovas buvo kitokios nuomonės: "Nepasakyčiau, kad ši kova buvo sunki. Kaip visad tradiciškai anksti praleidome įvartį. Varžovai atsitraukė ir atsimušinėjo, o žaisti prieš autobusą kartais labai sunku. Galima išskirti jų vartininką, kuris pirmame kėlinyje išgelbėjo komandą nuo kokių 4-5 įvarčių."

Artūras taip pat neigė gandus apie galimą jo komandos nesusikaupimą: "Žinojome šių rungtynių svarbą, kadangi pergalės atveju tai būtų antrosios vietos garantas. Tad po pertraukos žaidėme labai aktyviai ir užtikrintai laimėjome. Nors šiemet mūsų žaidimas bangavo, minimalų tikslą įvykdėme ir tuo labai džiaugiamės."

Antra vertus, žiūrovai ir žinovai iš VFM komandos tikėjosi daugiau. Nors tai jų debiuto MFL metai, vis tik manėme, kad kautynės su VDA dėl B diviziono karūnos vyks iki paskutinio švilpuko. Bet nutiko kiek kitaip. O VFM treneris Artūras Macijauskas tikino, kad nereikia perspausti: "Aš tai vertinu gerai. Tai buvo pirmi metai šioje lygoje ir tokio formato futbole. O iš ten atėjo ir visos pasekmės: ir gera nuotaika, ir azartas, ir banguotas žaidimas, ir pakilimai su nuosmukiais. Užėmėme prizinę vietą, o iš karto laimėti pirmąją būtų buvusi nesąmonė ir neteisinga. Niekam nelinkiu taip gintis, tačiau visi gali pavydėti tokio puolimo."

INTRIGA. Kovoje dėl B diviziono bronzos aiškumo daugiau neatsirado - "FK Barbakanas" išlaiko 1 taško persvarą prieš "Western Union Foundation". Abiejų komandų tarpusavio akistata 16 ture baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis 4:4. Anksčiau ne kartą "Barbakanui" kilo problemų išlaikant koncentraciją iki rungtynių pabaigos, nes paskutinėmis minutėmis jie prasileisdavo lemtingus įvarčius, kurie neleisdavo išlaikyti pergalingo rezultato, arba netgi lemdavo pralaimėjimus. Šį kartą nutiko priešingai - "Barbakanas" solidžiai sužaidė pabaigą, tačiau prisidarė kalną bėdų mačo pradžioje.

"Šį kartą antras kėlinys mums buvo sėkmingas. Po rungtynių mintys dvejopos. Lyg ir pabėgome nuo pralaimėjimo, tačiau praleidome galimybę nužudyti intrigą kovoje dėl trečiosios vietos", - pasakojo "Barbakano" treneris Nerijus Vasiliauskas. Anot jo, kai kurie komandos nariai paprasčiausiai perdegė, o tai lėmė apmaudžias klaidas gynyboje. "Western Union Foundation" tuo puikiai naudojosi ir laikė iniciatyvą savo rankose. Jau 10 min. finansininkai buvo priekyje 3:1, o pirmą kėlinį laimėjo 4:2. Vis tik "Barbakanui" po pertraukos pavyko sugrįžti į rungtynes, o tam tikslui ne pirmą kartą panaudotas slaptas ginklas - vartininkas Audrius Dilys mestas žaisti į aikštę. Tai padėjo perimti iniciatyvą ir išlyginti rezultatą.

"Barbakanas" šiame mače planavo pergalę, tačiau lygiąsias, atsižvelgiant į rungtynių eigą, galima vadinti minimaliais nuostoliais, mat jie išliko trečioje pozicijoje. "Gerai tai, kad vis dar esame savo likimo šeimininkais. Bet likusios dvejos rungtynės bus labai sunkios ir kupinos intrigos", - neabejojo N.Vasiliauskas.

LYGIS. 16 ture be intrigos vyko BSC ir "Perkūno" mačas. Per pastaruosius 4 turus BSC pergale mėgavosi tik 1 kartą. Tad praėjusį ketvirtadienį buvo puiki proga vėl pasidžiaugti trimis taškais. Į rungtynes BSC susirinko pusėtinai, tačiau jų varžovai turėjo dar rimtesnių kadrinių problemų. "Perkūno" gretose šį kartą nebuvo jo sielos - vadovo, vartininko ir pozityvios nuotaikos skleidėjo Audriaus Kuzo. Be šio žmogaus perkūniečiai nesugebėjo rimčiau pasipriešinti varžovams ir pralaimėjo rezultatu 3:10. Jevgenijus Rymovas ir Ernestas Bublevič pasižymėjo "hat-trickais", Simas Novogreckas ir Andrius Petrėnas pelnė po dublį.

"Pakankamai lengvos rungtynės, varžovai nebuvo patys stipriausi. Neturėjome kelių pagrindo žaidėjų, tačiau žaidėme komandinį futbolą ir pelnytai laimėjome", - reziumavo BSC vadovas Aurelijus Petrėnas.

Vasaros metu solidžiai papildę savo sudėtį, BSC "ant popieriaus" atrodo labai solidžiai. Bet to solidumo perkelti į aikštę jiems niekaip nepavyksta. Ir Aurelijus atvirai paaiškino, kodėl: "Susižaisti mums sudėtinga, nes tie nauji žmonės žaidžia savo futbolą, o mes įpratę kitokį. Jų lygis ir meistriškumas aukštesnis, o mums sudėtinga prie jų prisitaikyti." Eliminavus šias spragas, BSC kitą sezoną galėtų būti rimta komanda, kovojanti dėl apdovanojimų. Tačiau komandos vadovas apie ateitį kol kas kalbėti nelinkęs.

DOMINAVO. "Signalizacija.lt" šį sezoną dėl aukštų tikslų jau nekovoja, penktą vietą greičiausiai pavyks išsaugoti, bet padidinti taškų kraitį vis tik norisi. Tokia galimybė atsirado per rungtynes su vienais autsaiderių "FK Volcano" ir jie tuo pasinaudojo - 5:1. Tai buvo rungtynės, per kurias "Signalizacija.lt" kontroliavo situaciją, sumaniai dalinosi kamuoliu ir neskubėjo. Sukdami kamuolį po visą aikštės plotą ir net atgal, jie laukė oponentų klaidų ir jų sulaukė užtektinai, nes krito penki įvarčiai. Pažymima, kad "Signalizacija.lt" šiame mače galėjo sužaisti "ant nulio", bet visgi prasileido vieną įvartį.

"Jo galėjo ir nebūti. Tačiau mūsų vartų sargas, kaip pats prasitarė, rungtynių išvakarėse turėjo trijų Baltijos šalių karinių mokymų uždarymo ceremoniją su braliukais baltais, tad buvo šiek tiek pavargęs ir nepailsėjęs. Ir tas praleistas įvartis buvo akimirką prarastos koncentracijos pasekmė", - paaiškino "Signalizacijos" futbolininkas Arūnas Baikauskas.

Tuo metu "FK Volcano" komandos pastebėjimas apie rungtynes buvo trumpas, bet daug ką pasakantis: "Iš tikrųjų, nėra ką komentuoti. Vaizdelis aikštėje buvo lyg iš treniruotės. Šias rungtynes sužaidėme labai prastai."

TURO RINKTINĖ. B diviziono simbolinėje 16 turo rinktinėje po įspūdingos pergalės atsidūrė du BSC nariai, pasižymėję "Hat-trickais". Į vartus virtualiai stoja VFM (!) narys, o VDA šį kartą savo atstovų septynete neturi.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4FK Alytis00000000
5FM Vilniaus Vytis00000000
6El Dorado00000000
7FK Eagle Team - Setaltas00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
1 Varžybų:1
Deividas Maculevičius Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Daniel Šaputko Komanda:VU MIF
1 Varžybų:1
Benas Lučiūnas Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: