2017-11-02

B divizionas: Takoskyra tarp lyderių ir vidutiniokų buvo didelė

Praėjusią savaitę finišavo dar vienas, jau penktasis Mini Futbolo Lygos sezonas. Jame šiemet varžėsi 20 komandų. Tai 4 mažiau nei pernai, tačiau kokybė pasirodė geriau už kiekybę. Ir nors B divizione pasitaikydavo dviženklių rezultatų, bet kovos, noro bei užsivedimo čia netrūko.

Kitąmet prie stipriausių diviziono turi prisijungti čia karaliavę VDA ir VFM, tad 2018-ieji Vilniaus mažajam futbolui gali būti dar įdomesni. O kol kas metas prisiminti, kas įdomaus B divizione buvo 2017-ųjų sezone.

Pačiose MFL B diviziono viršūnėlėse ypatingai didelės įnirtingos kovos nebuvo, o meistriškumu čia sužibėjo Vilniaus Dailės Akademijos (54 tšk.) komanda. Menininkams-dailininkams kurį laiką konkurenciją dar sudarė VFM, tačiau ilgainiui VDA įrodė, kad yra kitos klasės komanda. Anksti užsitikrinę titulą, jie galėjo ramiai ruoštis būsimam debiutui Futsal A lygoje. Vis tik VDA nesustojo ir pasiekė tobulą rezultatą - iškovojo visas 18 pergalių! Įvarčių santykis (125:39) irgi kalba už save. VDA taip pat abu kartus nukovė pagrindinius konkurentus VFM. Pirmame rate tai padarė net 5:1, paskutinėse sezono rungtynėse juos įveikė 5:4.

Daugelis mano, kad VDA kitais metais A divizione sukels nemažai šurmulio, tačiau bent jau šios komandos vadovas Paulius Kutniauskas potencialų persikėlimą į aukščiausią divizioną vertino atsargiai. Pasak jo, norint kovoti dėl aukštų vietų ten, tektų stiprintis. O tokiu atveju gali kentėti pačio klubo identitetas bei bendruomeniškumo principai.

Antra vertus, abejotina, ar aukštesnėje grupėje komanda būtų tarp autsaiderių, jei B divizione per 18 turų neprarado nė taško, pasiekė ir OlyBet taurės pusfinalį. "Sezonas prabėgo greitai, bet pergalių serija ilga. Iš tiesų, mes jos net neskaičiavome ir nekreipėme dėmesio. Tik artėjant čempionato pabaigai ėmėme suprasti, kokia ji ilga. O žūtbūtinio tikslo pabaigti sezoną vien pergalėmis nebuvo", - prisipažino Paulius.

VDA nariai visuomet kartojo, kad pergalių siekė komandiniu žaidimu ir darna. To ir nepaneigsi. Bet nepaneigsi ir to, kad grėsmingiausia jėga VDA komandoje buvo Gediminas Skrockas. Sezono apdovanojimų ceremonijoje jis susižėrė kalną prizų: geriausias ir tuo pačiu rezultatyviausias diviziono žaidėjas (39 įvarčiai), o taip pat - B diviziono sezono rinktinės narys.

Antroji vieta ir antrasis kelialapis į aukštesnį divizioną atiteko VFM komandai (42 tšk.). Tai buvo įdomiausi šių metų MFL turnyro debiutantai, sukūrę labai intriguojantį projektą. Jį sudarė anksčiau futbolą aukštesniu ir ne nebūtinai lygiu žaidę vaikinai, visi lankę treniruotes. Dauguma jų futbolo paslapčių sėmėsi Vilniaus Futbolo Mokykloje. Tad ir pavadinimas neturėtų stebinti. Vis tik vienas klubo steigėjų Arvydas Veikutis ekipos pavadinimą šifravo kaip "Vilniaus Futbolo Meistrai". Sutapimas ar ne, A.Veikučiui persikėlus į Vilniaus "Panerį", jo draugai žodį "Meistrai" likvidavo ir save pristatė kaip komandą, pavadinimu "Vilnius-Futbolas-Maracana".

"Maracanos" žvyro aikštėje augę ir grūdinęsi jaunuoliai neatlaikė VDA tempo ir turėjo tenkintis antra vieta B divizione. Vis tik toks rezultatas buvo įvertintas pozityviai, atsižvelgiant į starto jaudulį, pažinties su minifutbolu stoką, kas ypač išryškėjo dažnai klystant gynyboje.

Komandos trenerio funkcijas atlikęs Artūras Macijauskas debiuto sezoną įvertino pozityviai: "Mes debiutantai, dar lipdomės tiek mikroklimato, tiek žaidimo prasme. Malonu, kad daugelis iš šono antrąją vietą mato kaip pralaimėjimą. Tai reiškia, kad savo žaidimu įtikinome, jog galime kovoti dėl pirmosios. Visgi sporte nieko nenutinka be nuoseklumo, viskam turi ateiti savo laikas ir antra vieta mums yra pasiekimas, o ne pralaimėjimas."

VFM kapitonu buvęs Artūras Jeršovas, paklaustas, ar pasirodymas B divizione galėjo būti sėkmingesnis, atsakė: "Noriu atkreipti dėmesį į tai, kad komandą subūrėme prieš 9 mėnesius. Dauguma žaidėjų neturėjo tokio futbolo formato patirties, tad dėl šios priežasties debiutas buvo vykęs. Įvertinčiau jį tvirtu 7-netu. Sezono metu buvo traumų, žaidėjų kaitos, buvo suprastėjęs rinkimasis į rungtynes, bet susidorojome su tuo ir išlaikėme branduolį. Tokiomis aplinkybėmis mesti iššūkio VDA negalėjome. O jie parodė, kas yra komandinis, kombinacinis, gražus futbolas."

Apibendrinant reikėtų pasakyti, kad sezonas VFM buvo įdomus ir linksmas, o A.Jeršovas perdavė linkėjimus: "Kitais metais pasimatysime A divizione!"

Trečiaja vieta džiaugėsi gausią mėgėjų futbolo bendruomenę vienijantis "FK Barbakano" klubas, surinkęs 38 taškus. O jų treneris Nerijus Vasiliauskas pripažintas geriausiu sezono treneriu.

Savo tikslo "Barbakanas" kantriai siekė visą sezoną, per kurį buvo ir sėkmingų mačų su vienais iš lyderių, ir padovanotų taškų autsaideriams. Visgi svarbų žingsnį link "bronzos" ši komanda žengė 16 ture lygiosiomis 4:4 sužaisdama su "Western Union Foundation", kai du sykius valingai panaikino dviejų įvarčių deficitą. Paskutiniuose turuose "Barbakanas" bronzinės galimybės nepaleido ir 7:1 sumušė "Signalizaciją.lt" bei 9:1 - "Perkūną".

"Neplanuoti mūsų taškų praradimai sezono metu buvo tik laiko klausimas, nes tai yra mėgėjai, kurie žaidžia labai banguotai. Todėl konkurencija dėl 3 vietos mums suteikė daug džiaugsmo ir pozityvių emocijų. Labai svarbu, kad vaikinai už gerą žaidimą apdovanoti taure ir medaliais, - akcentavo N.Vasiliauskas. - Gerą mūsų sezono finišą nulėmė didžiulis noras laimėti 3 vietą ir komandinis žaidimas. Pas mus atsirado aiškiai išreikšti lyderiai, kurie, kaip ir dera, sunkiais epizodais tempdavo komandą."

Visgi N.Vasiliauskas pareiškė, jog B divizione norėtų didesnės konkurencijos: "Jei komanda nepraranda nei vieno taško per 18 rungtynių, tai reiškia, kad ji žaidžia ne ten, kur turėtų. Taip pat ir su VFM ekipa. Ilgoje distancijoje su šiomis dviem komandomis kovoti sunku. Neprarasti taškų yra neįdomu. Tuomet nelieka nei sportinio azarto, nei konkurencijos."

37 taškų nepakako "Western Union Foundation" komandai, kuri liko už prizininkų trejeto ribos. Finansininkai iki paskutinės sezono dvikovos grūmėsi su "Barbakanu" dėl trečiosios prizinės pozicijos, bet to 1 taško atsilikimo taip ir nepanaikino. Ir čia reikėtų paminėti, kad "Western Union" yra patys kalti. Minėtoje tarpusavio dvikovoje 16 ture jie turėjo puikią progą viską pakeisti sau naudinga linkme. Netgi pirmavo 3:1 ir 4:2, tačiau persvaros neišsaugojo ir rungtynes baigė lygiosiomis 4:4. O vėliau "Barbakanas" sėkmingai išlaikė trapią persvarą. Antra vertus, šis sezonas "Western Union Foundation" vis tiek buvo neblogas. Pernai C divizione likę antri, jie gerai užsirekomendavo B pakopoje. Ir kitąmet pagerinę sudėties susirinkimą, drąsiai kovotų dėl medalių.

Penktąją vietą B divizione užėmė įvairaus tipo signalizacijų bei apsaugos sistemų specialistai "Signalizacija.lt" ekipa (28 tšk.). Sezonas jiems buvo nuobodokas. Ypač antroji jo dalis. Nes jau nuo rugsėjo jie įsitikino, kad kovoje dėl medalių nedalyvaus. Kaip ir nejautė rimtesnės grėsmės iš apatinės lentelės dalies komandų. Todėl žaidė daugiausiai savo malonumui, bet į kiekvieną turą susirinkdavo spinduliuodami gera nuotaika. Užtat "Signalizacijos" snaiperiui Lukui Čeikauskui atiteko geriausio B diviziono spalio žaidėjo prizas. Spalį per 4 turus jis supylė net 11 įvarčių.

"Jei apibendrinti visą sezoną, tai tiesiog esame ten, kur ir nusipelnėme būti", - trumpai pareiškė šios komandos vadovas Simas Sakaitis. Dažnai jie žaidė net be keitimų. Ir su gausesnėmis pajėgomis potencialiai galėjo kilti aukštyn, bet tokias problemas sprendžia dauguma mėgėjiško stiliaus komandų. "Tai jau iš serijos kas būtų, jeigu būtų", - nesuko sau galvos S.Sakaitis.

Paskutiniame ture "Signalizacijai" rezultatu 3:4 pralaimėję BSC ("Baltic Shipping Centre") su 19 taškų liko šešti. BSC buvo vieni iš lygos naujokų. Kaip ir VFM, jie savo gretose turėjo keletą ryškių žaidėjų, gerai žinomų bent jau Vilniaus futbolo bendruomenei. Tačiau skirtingai nei VFM, sudėties branduolio nesulipdė, potencialūs komandos lyderiai su kitais žaidėjais savitarpio supratimo neatrado, ekipos gretose neprigijo, o paskutiniuose turuose apskritai neateidavo į rungtynes. Tuomet BSC grįžo prie to, nuo ko ir pradėjo viską - prie absoliučiai mėgėjiško komandos veido.

Toks sezonas paliko dvejopų minčių BSC komandos vadovui Aurelijui Petrėnui. Jam su kolegomis teks spręsti, kokiu keliu eiti toliau ir ar apskritai eiti. "Kol kas dar nieko konkretaus nenusprendėme, nors norinčiųjų žaisti komandoje yra, - teigė jis. - Neskubėsime, nes laiko dar turime daug. Gal ir naujų žaidėjų ieškosime."

Toliau sutinkame dvi komandas, pelniusias po 14 taškų - "FK Volcano" ir "WorldOne United". Septinti dėl palankesnio įvarčių santykio finišavo "FK Volcano" nariai, o tą santykį jie susikrovė būtent paskutinio turo tarpusavio rungtynėse, per kurias varžovus nokautavo net 9:1. "Pradžiugino paskutinis sėkmingas turas, po kurio pakilome net dviem laipteliais aukštyn", - prisipažino "Volcano" vadovas Tomašas Derkač. Nors antrame sezono rate "Volcano" surinko net 10 taškų iš visų pelnytų 14, Tomašas pareiškė, kad rudens sesija jį nuvylė, kadangi žaidimas pagerėjo ir buvo galima taškų kraitį padidinti dar labiau. "FK Volcano" kitąmet žada rimtai sugrįžti į MFL ir pademonstruoti brandesnius rezultatus. Taip pat komanda jau ruošia naują aprangų dizainą.

"WorldOne United" ekipai 2017-ųjų MFL sezonas buvo kupinas pakilimų ir nuosmukių. Šis internacionalus kolektyvas tikriausiai sužaidė daugiausiai rungtynių visoje lygoje be keitimų, ar netgi mažumoje. Keitimų stygius, taip pat dažnai prarandama koncentracija ir kiti nesusipratimai lėmė, kad "WorldOne" vaikinai finišavo aštunti, nors šios komandos "lubos" B divizione tikrai buvo aukščiau. "Vyliausi, jog šis sezonas bus sėkmingesnis. Bet vėlgi - antrame rate daug mačų žaidėme tik septyniais žaidėjais. Turėjome gerų rungtynių, pavyzdžiui prieš stiprius varžovus VDA ir VFM, bet mačai su "Volcano" ir "Funk Soul Brothers" buvo siaubingi. Realybė tokia, kad likome aštunti", - pasakojo "WorldOne United" vadovas Victoras Cachay. Taigi, akivaizdu, kad prieš kitus metus šioje komandoje bus tam tikrų permainų, nes reikia labiau motyvuotų žaidėjų. "Sezonas prastas pagal rezultatus, bet pozityvus, jei vertinsime asmeninį darbą ir susižaidimą. Juk net septyniese kartais pasiekėme gerų rezultatų, tad šis kolektyvas turi potencialo", - įsitikinęs Victoras.

Devintąją vietą užėmusio "Perkūno" komandos (13 tšk.)vadovai viešais komentarais dalinasi nenoriai. Sakoma, kad mažai kalbantys daugiau daro, bet šiuo atveju ir darbai nėra kvapą gniaužiantys. Dėl kelių ekipos narių veteraninio amžiaus perkūniečiai save draugiškai vadina senukais. Bet ir rungtyniavo tarsi veteranai. Kartais jiems pavykdavo laimėti, visgi dažniausiai varžovai juos palikdavo be taškų. "Perkūnui" atiteko ir nemalonus pasiekimas - jie vieninteliai lygoje praleido virš 100 įvarčių (101).

Šią ribą turbūt pirmiau būtų šturmavęs "FK Perkūnas" (0 tšk.), tačiau po devynių pralaimėjimų serijos šios komandos nariams atsibodo beviltiškų autsaiderių etiketė ir jie nusprendė skirstytis. "FK Perkūną" pakeitė Vasaros MFL turnyre debiutavęs naujas kolektyvas pavadinimu "FC Funk Soul Brothers". Visada puikia nuotaika ir optimizmu tryškę "Broliai" per rudens ratą spėjo surinkti 6 taškus. O svarbiausia, kad naujokų žaidimas kiekvienose rungtynėse vis gerėjo - galop buvo atkakliai kovojama ir su lyderiais. "Funk Soul Brothers" gyvenimui diriguojantis Igoris Saksonovas tvirtino, kad nereikėtų jų nurašyti ir džiaugėsi sparčiu saviškių progresu.

"Palyginus su tuo, kaip atrodėme vasaros turnyre ir kaip žaidėme MFL sezono pabaigoje - progresas yra didelis. Pradėjome gerai jausti vienas kitą aikštėje, gaisrų gynyboje jau mažiau. Greičiau pereiname iš gynybos į atakas, jaučiame vis didesnį pasitikėjimą savimi. Atmosfera komandoje draugiška ir pozityvi, dėl to nenusimename po pralaimėjimų", - optimizmo priežastis vardijo I.Saksonovas. Jo tvirtinimu, dabar padėtas solidus pagrindas prieš pasirengimą kitų metų pirmenybėms, o jose "Brothers'ai" žada staigmenų. "Dabar sužinojome, kas toks yra ir kaip žaidžiamas mažasis futbolas, susipažinome su varžovais ir dėliojamės ateities viziją. 2018 metais "FC Funk Soul Brothers" bus visai kitokia ekipa nei visi matė šiemet. Tai buvo tik generalinė repeticija", - intrigavo I.Saksonovas.

Po kiekvieno MFL turo buvo renkamas simbolinis žaidėjų septyntukas, sublizgėjęs tą varžybų ketvirtadienį. Į viso sezono B diviziono metų rinktinę pateko šie vyrai: Audrius Dilys, Laurynas Šatas ("FK Barbakanas"), Evaldas Lukaševičius, Artūras Žarnovskis, Artūras Jeršovas (VFM), Pavelas Šarynskis ir Gediminas Skrockas (VDA).

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: