2018-01-15

Žiemos MFL pusiaukelėje – arši kova tarp penkių komandų

Lietuvoje įpusėjus žiemai, įpusėjo ir Žiemos MFL čempionatas. Sužaisti pirmieji penki turai ir užbaigtas pirmasis ratas. Žiemos šalčių nepabūgusios šešios komandos rimtai kibo viena kitai į atlapus ir aršiai kovoja dėl žiemos čempionų vardo.


Kol kas arčiausiai jo yra „SKK Oniksas“ ekipa, kuri surinko 10 taškų ir turnyrinėje lentelėje yra pirmoje vietoje. Visgi lengvai „Onikso“ vyrukai atsikvėpti negali, nes jiems į nugarą alsuoja „FK Tera“ ir „FK Riešė“ komandos, turinčios po 9 taškus.


Nurašyti tikrai negalime ir „FK Granitas 3“ bei alytiškių „FK Alytis“, kurie nuo lyderių atsilieka vos trimis taškais arba, kitaip sakant, viena pergale.


Kiek prasčiau sekasi „FK Granitas 3“ dublerių septyniukei, tačiau ir ji nėra pasirengusi sudėti savo ginklų, o antrajame rate ketina gerokai pakelti savo žaidimo lygį, bet apie viską plačiau…


„SKK Oniksas“ (3 perg., 1 lyg., 1 pra., 10 tašk.)


„SKK Oniksui“ Žiemos MFL sezonas prasidėjo ne taip sėkmingai, kaip jie tikriausiai tikėjosi. Per pirmus du turus iškovotas vos vienas taškas, o komandos vadovas Edvardas Ruskan rado tokios ne itin sėkmingos pradžios priežastį:


„Tai lėmė faktas, kad rudenį komandą paliko, tikiuosi, kad tik laikinai, mūsų vienas geriausių puolėjų Jonas Šimonis. Taip pat žiemai prisijungė naujas žaidėjas Justas Orantas, todėl reikėjo kiek laiko įsivažiuoti“, – teigė E.Ruskan.


Kaip važiavo, taip ir įsivažiavo – per kitus tris mačus iškovotos trys pergalės ir „SKK Onikso“ komanda sugebėjo užsiropšti ant pirmojo laiptelio. Prie to svariausiai prisidėjo komandos puolėjas Arminas Lapinskas, kuris gali pasigirti išskirtiniu rezultatyvumu, nes per 5 rungtynes pelnė net 10 įvarčių (vid. 2 per rungtynes).


„Arminas bene kiekvienais metais gerina savo ir mūsų klubo įvarčių rodiklius, ir toliau linkime jam nesustoti. Jo rezultatyvumo paslapties neišduosime, kitaip patys palengvinsime užduotį varžovams“, – šypsodamasis komandos draugą gyrė Edvardas.


Visgi „SKK Onikso“ vadovas per daug į turnyrinę lentelę nežiūri ir puikiai supranta, kad čempionas dar tikrai nėra aiškus: „Pirmoje vietoje būti gera visada, o kad esame pirmi po pirmo rato, tai dar nieko nereiškia. Ne pirmus metus žaidžiame, todėl kaip visada viskas spręsis arba per paskutinį turą arba savaitę iki jo. Žiemą ypatingų tikslų nekėlėme – mums svarbiau palaikyti formą ir pasiruošti pavasariui ir vasarai. Antras dalykas, šiemet čia debiutavo praktiškai 3 komandos, todėl sunku buvo kažką prognozuoti prieš sezono pradžią“.


„Visos 5 komandos susirinko labai lygios, o 3 taškų skirtumas tarp pirmos ir penktos vietos tai tik patvirtina. „FK Granitas 3“ dubleriai irgi kas kartą žaidžia su entuziazmu, todėl manau dar atims iš kažko taškų“, – varžovus pagyrė ir komandų lygiavertiškumą pabrėžė „SKK Onikso“ vadovas Edvardas.


„FK Tera“ (3 perg., 0 lyg., 2 pra., 9 tašk.)


Antroje vietoje esantys „FK Tera“ futbolininkai prieš čempionato pradžią sau aukštų tikslų nekėlė ir svarbiausia jiems buvo neužmigti žiemos miegu ir prajudinti savo kaulus. Atrodo, kad judėti jiems kol kas pavyksta puikiai ir tai rodo komandos rezultatai bei vos vieno taško deficitas nuo lyderių.


Ir nors apie vietą ant podiumo „FK Tera“ komanda nėra linkusi galvoti, bet ekipos puolėjas Liudvikas Velička pabrėžė: „Jei bus proga pakovoti dėl prizinių vietų, tą ir darysime“


„MFL silpnų komandų nėra. Visos kovoja dėl vieno tikslo: laimėti rungtynes ir turnyrą, todėl kiekvieną artimiausią varžovą vertiname kaip labai stiprų“, – „FK Tera“ atstovas taip pat užsiminė apie itin lygų čempionatą.


Liudvikas išskyrė ir sunkiausią pirmojo rato mačą – tai 3:5 pralaimėtos rungtynės „SKK Onikso“ ekipai.


„Pralaimėjimas „Oniksui“ buvo turbūt sunkiausios pirmojo rato rungtynės. Viską darėme gerai, puolimas dirbo, tik progos buvo eikvojamos viena po kitos, o atlaikyti aštrių „Onisko“ kontratakų nepavyko“, – teigė L.Velička.


Progą atsirevanšuoti „FK Tera“ ekipa dar tikrai turės, kadangi jau šį trečiadienį (sausio 17 d.) prasidės antrasis Žiemos MFL čempionato ratas, o kaip aukštai finišuoti jiems pavyks, sužinosime po penkių savaičių.


„FK Riešė“ (3 perg., 0 lyg., 2 pra., 9 tašk.)


Praėjusio sezono žiemos čempionai ir šiais metais išlaiko aukštą žaidimo lygį, ir turi visus šansus apginti čempionų vardą. Visgi titulą apginti visada būna sunkiau nei jį laimėti, bet „FK Riešė“ jau galanda savo ginklus antrajam ratui.


Abu pralaimėjimus „FK Riešė“ patyrė prieš už ją aukščiau esančias ekipas („SKK Oniksą“ ir „FK Terą“), o komandos vadovas Tomas Guiskis pripažino, kad tie pralaimėjimai buvo labai skaudūs.


„Abu pralaimėjimai buvo tikrai labai skaudūs, nes visiškai nežaidėme savo žaidimo. Visgi visos rungtynės buvo sunkios“, – teigė T.Guiskis, kuris jau nekantrauja stoti į revanšą prieš juos įveikusius klubus.


„Antrajame rate labiausiai laukiame rungtynių su „Oniksu“ ir „Tera“, – turbūt net nereikia komentuoti kodėl taip pasakė Tomas.


Tiesa, vien apie antrą čempionų titulą „FK Riešė“ negalvoja (arba garsiai to nesako). T.Guiskio teigimu, komanda šiame sezone tikisi būti prizinių vietų trejetuke.


„FK Granitas 3“ (2 perg., 1 lyg., 2 pra., 7 tašk.)


Po penkių turų iškovoti 7 taškai ir užimama ketvirta vieta naujai susibūrusiai komandai būtų tikrai neblogas pasiekimas, bet ambicingiems „FK Granitas 3“ žaidėjams to yra mažai, todėl galime būti tikri, kad antrajame rate jie tikrai bandys kovoti dėl medalių.


„7 taškai mums nėra geras rezultatas, bet dėl to per daugiausiai nenusimename. „Granito“ atšakoje susikūrėme vos prieš 10 mėnesių ir esame jauna komanda, todėl pagrindinis mūsų tikslas – įgauti kuo daugiau patirties“, – aiškino komandos vadovas Robertas Urbanavičius.


„Toliau rungtyniausime taip, kaip tai darėme iki šiol. Kaip bus toliau, priklauso nuo komandos noro ir užsivedimo, bet mes bandysime kovoti dėl pirmosios vietos“, – ryžtingai teigė Robertas.


Kiek didesnį nei 23 metų amžiaus vidurkį turinti „FK Granitas 3“ ekipa, atrodo, turėtų lakstyti aikštėje kaip vėjas, bet Robertas atskleidė kiek netikėtą savo komandos spragą – fizinė ištvermė.


„Beveik visose rungtynėse pralaimime antrąjį kėlinį ir tai yra fizinės ištvermės trūkumas. Aišku yra ir kitų spragų, kaip tarpusavio susikalbėjimas aikštėje, o taip pat kartais į rungtynes negalėdavo atvykti keli komandos lyderiai. Mūsų stipriąja puse laikyčiau techniką ir greitį, bet be žaidybinės patirties šie du elementai nublanksta. Per pirmus penkis turus pamatėme savo klaidas ir jas išanalizavome, todėl antrajame rate žaisime geriau“, – savo komandos pasirodymą konstatavo, bet tuo pačiu ir ūpą pakėlė R.Urbanavičius.


„FK Alytis“ (2 perg., 1 lyg., 2 pra., 7 tašk.)


Dar viena itin jauna (amžiaus vidurkis 22,11 metų) ir nauja komanda „FK Alytis“ taip pat parodė, kad lygos senbuviams jos nurašyti tikrai negalima ir ją privalu gerbti. 7 taškus surinkę alytiškiai ties tuo sustoti neketina, o jų tikslas yra tik vienas – čempionų medaliai.


„Gal nuskambės kiek iššaukiančiai, bet mūsų tikslas visada tik vienas – laimėti visas likusias rungtynes ir tapti čempionais“, – šypsodamasis, bet drąsiai pasakė komandos vartus saugantis jos vadovas Mykolas Adamavičius.


Jau pirmajame ture „FK Alytis“ sugebėjo atimti taškų iš šiuo metu lyderiaujančio „SKK Onikso“ ir tikrai galime sakyti, kad naujokams pirmasis blynas neprisvilo.


„Mums tai apskritai buvo pirmosios rungtynės žaidžiant kartu. Dėl to koncentravomės į savo žaidimo ieškojimą. Manau jog lygiosios buvo teisingas rezultatas – tikrai negaliu pasakyti kad atrodėme prasčiau ar nusipelnėme nugalėti“, – pirmąsias rungtynes prisiminė Mykolas.


„FK Alytis“ komandoje kaskart du žaidėjai į rungtynes Vilniuje atvyksta iš Alytaus, bet tai tikrai nėra kliūtis ar galimo nuovargio šaltinis. Naujokai jau išbandė jėgas su visais penkiais varžovais ir komandos vadovas Mykolas teigia: „Žaisti galima su visais!“.


Visgi du varžovai Alytaus ekipai pasirodė kiek stipresni: „Mano galva, „Tera“ ir „Riešė“ atrodo stipriausiai.


Sunkiausios rungtynės ir buvo su šiomis dvejomis komandomis. Prieš „Riešę“ viską apsunkino mūsų žaidėjo patirta trauma, o rungtynės su „Tera“ buvo sudėtingos ir kupinos emocijų“, – pirmojo rato įspūdžiais pasidalino M.Adamavičius.


„FK Granitas 3“ (dubleriai) (0 perg., 1 lyg., 4 pra., 1 tašk.)

 

Dublerinei „FK Granito 3“ komandai šis sezonas kol kas klostosi labai sunkiai, o ir taškų kraitis tai puikiai atspindi – vos vienas taškelis, kuris buvo iškovotas penktajame ture prieš pagrindinę „FK Granitas 3“ ekipą. Galbūt šis taškas įpūs naujos energijos jauniausiai Žiemos MFL čempionato komandai ir ji antrajame rate sugebės nustebinti, bet pirmąjį ratą ji ir pati įvertino neigiamai.


„Prastai vertiname pirmąjį ratą, galėjome atrodyti tikrai geriau. Trūko susižaidimo, galbūt noro, dauguma mūsų žaidėjų nėra pratę prie tokio futbolo“, – situaciją aiškino komandos vadovas Linas Krasauskas.


„Bandysime keisti žaidėjų pozicijas, daugiau rotuosime sudėtį ir atliksime daugiau keitimų. Mus gali nuvertinti, bet mes tikrai nepasiduosime ir visada kovosime“, – kalbėjo sėmės recepto paieškose esantis Linas.


Galbūt tą stebuklingą formulę komandai pavyks atrasti ir antrajame rate jų žaidimo kreivė eksponentiškai pakils į viršų, bet vilčių kovoti dėl trofėjų „Granito 3“ dubleriai nepuoselėja.


„Nekovojame dėl vietos. Čia atėjome, kad visi pažaistų ir gerai praleistų laiką“, – paaiškino L.Krasauskas.


Turnyrinė lentelė po penkių turų:


V Komanda R Per Lyg Pra + - +/- T
1 SKK Oniksas 5 3 1 1 17 12 +5 10
2 FK Tera 5 3 0 2 12 12 0 9
3 FK Riešė 5 3 0 2 13 9 +4 9
4 FK Granitas 3 5 2 1 2 16 15 +1 7
5 FK Alytis 5 2 1 2 17 13 +4 7
6 FK Granitas 3 (dubleriai) 5 0 1 4 14 28 -14 1


#JūsŽaidžiate

#ŽiemosMFL

Turnyrinė lentelė

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Riešė108023915+2424
2SKK Oniksas106134928+2119
3FK Alytis105143527+816
4FK Tera104152439-1513
5FK Granitas 3103163544-910
6FK Granitas 3 (dubleriai)101272756-295

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
Turas 10

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
FotoInformacija
Arminas Lapinskas Komanda:SKK Oniksas
22 Varžybų:10
Mykolas Kaveckas Komanda:FK Riešė
12 Varžybų:4
Mantas Miklaševičius Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
10 Varžybų:10
Ovidijus Požela Komanda:FK Tera
9 Varžybų:7
Silvester Kimbar Komanda:FK Granitas 3
9 Varžybų:10
Aivaras Brindza Komanda:SKK Oniksas
8 Varžybų:7
Deividas Mačiulis Komanda:FK Riešė
7 Varžybų:7
Domas Ivanauskas Komanda:FK Alytis
7 Varžybų:8
Robert Lipnevič Komanda:SKK Oniksas
6 Varžybų:4
Laimonas Beinoras Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
6 Varžybų:8

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
FotoInformacija
Liudas Velička Komanda:FK Tera
1 1
Deividas Mačiulis Komanda:FK Riešė
1 0
Denis Vlasov Komanda:FK Riešė
0 1
Oleg Ivanovskij Komanda:SKK Oniksas
0 1
Mykolas Adamavičius Komanda:FK Alytis
0 1
Teisis Leskauskas Komanda:FK Alytis
0 1
Linas Krasauskas Komanda:FK Granitas 3
0 1
Laimonas Beinoras Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
0 1
Artūras Lebedevas Komanda:FK Tera
0 1
Dominykas Vasiliauskas Komanda:FK Alytis
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: