2018-04-11

Trečiojo turo anonsas: ar be pralaimėjimų žengiančių klubų skaičius sumažės?

Tradiciškai ketvirtadienį MFL divizionų komandos vėl surems savo ginklus ir sužais trečiojo turo rungtynes. Kaip jau buvo galima įsitikinti per pirmus dvejus turus, intrigos netrūksta abiejuose divizionuose, todėl mažojo futbolo mėgėjų ir vėl lauks puikus reginys.


A divizionas

 

3-ojo turo rungtynės:




Centrinė dvikova. Šįkart centrinė A diviziono dvikova įvyks tarp FK „Riešės“ ekipos ir kol kas abu mačus laimėjusių diviziono naujokų VFM.


Iš B divizione pakilę VFM praėjusiame ture pademonstravo geležinį savo charakterį ir 4:3 palaužė SKK „Onikso“ komandą. Po pirmo kėlinio VFM atsilikinėjo 0:3, bet antrajame kėlinyje viską apvertė aukštyn kojomis, o per paskutines penkias minutes įmušti trys įvarčiai jiems atnešė pergalę.


Po tų rungtynių „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan išskyrė VFM ekipos puolėjų žaidimą nugara į vartus, todėl natūralu, kad šio ginklo VFM griebsis ir prieš „Riešę“.


Tuo metu pati „Riešės“ ekipa antrajame ture iškovojo savo pirmąją pergalę, kai 7:2 sudorojo FK „Fortitudo“ bei pelnė savo pirmuosius įvarčius, tiesa, net septynis. Pajutę šį įvarčių skonį „Riešė“ neketina sustoti, bet puikiai supranta, kad VFM bus labai sunkus varžovas.


Pirmadienį „Riešės“ ekipa jau treniravosi šiai dvikovai ir rengė savo planus, o komandos puolėjas Tomas Guiskis apie būsimas rungtynes kalbėjo trumpai ir aiškiai: „Žinome, kad laukia rimtos ir sunkios rungtynės“.


Proga atsitiesti. Antrajame ture pergalę iš savo rankų paleidę MFL čempionai „Eagle Team - Žibintas“ atsitiesti bandys prieš kol kas buksuojančią FK „Fortitudo“ komandą. Tiesa, ir pati „Fortitudo“ supranta, kad ilgai likti be taškų jiems tikrai nėra naudinga, o pergalė prieš „Eagle Team“ jiems ne tik atidarytų taškų sąskaitą, bet ir ženkliai pakeltų komandos ūpą, todėl galime teigti, kad šios rungtynės bus proga atsitiesti tiek vienai, tiek kitai ekipai.


„Eagle Team“ vadovas Aleksandras Dergačiovas prieš trečiąjį turą kalbėjo: „Mums reikia pasidaryti išvadas ir žaisti dėl pergalės šalta galva. Jei vėl pirmautume 3 įvarčių skirtumu, kaip buvo antrajame ture, reikėtų tiesiog korektiškai gintis bei laukti varžovų klaidų. Kitaip tariant, paprasčiausiai „laikyti“ rezultatą, kuris garantuos pergalę“.


Taigi, jei „Eagle Team“ rytojaus mače išsiverš į priekį nemažu skirtumu, galime laukti pragmatiškesnio žaidimo su mažiau rizikos.


Kam pavyks pasiekti tris iš eilės? Šį klausimą galime užduotį prieš SKK „Onikso“ ir „El Dorado“ dvikovą. Tiesa, vienai komandai tie trys iš eilės būtų ne itin džiugus dalykas, o kitai – priešingai. Ne itin džiugu po ketvirtadienio dvikovos gali būti „Onikso“ komandai, kuri, pralaimėjimo atveju, būtų be pergalės ir be taškų jau trečiose rungtynėse iš eilės.


Visgi tokios įvykių sekos „Oniksas“ bandys išvengti, nors ir puikiai supranta, kad jų tikriausiai lauks dar sunkesnės rungtynės nei su VFM, kur pergalė buvo paleista paskutinėmis minutėmis.


„Tik vieną kartą esame sunkiai nugalėję „El Dorado“. Žinome, kad ketvirtadienį lauks dar sunkesnės rungtynės. Būsimi varžovai žaidžia dar greičiau nei VFM, todėl darbo bus tikrai daug“, – apie būsimą mačą kalbėjo „Onikso“ vartininkas Edvardas Ruskan.


Tuo metu „El Dorado“ sieks kur kas gražesnio „hat-tricko“. Ši ekipa bandys trečią kartą iš eilės išlaikyti „sausus“ vartus. Jiems tai pavyko padaryti jau prieš „Riešę“ (0:0) ir FK „Spartaką“ (7:0), o ketvirtadienį komanda taikysis į trečias „sausas“ rungtynes.


„El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas būtent tai ir pažymėjo: „Oniksas“ yra tikrai pajėgi komanda ir jos startas šiame sezone stebina. Taip, žinoma, jie norės pirmosios pergalės, o mes norėsime išsaugoti sausus vartus ir trečiose rungtynėse iš eilės. Kovosime ir sieksime tik pergalės“.


Ar baterijos jau išseko? Jau daug metų kartu žaidžiantys FK „Spartako“ vyrai šį sezoną kol kas nesugeba žaisti taip greitai, kaip jų varžovai. Pirmose rungtynėse „Spartakas“ net 1:9 pralaimėjo FC „IndEx“ ekipai, o praėjusią savaitę buvo sutriuškinti 0:7 „El Dorado“ ekipos. Abejose rungtynėse matėsi, kad „Spartako“ senbuviai pirmi pavargdavo ir nespėdavo pagal varžovus gynyboje, o dėl to į jų vartus krito tikrai daug įvarčių. Šį ketvirtadienį „Spartako“ lauks abu mačus laimėjęs FK „Rytas“, kuris gali patvirtinti arba paneigti spėjimą, kad šį sezoną „Spartako“ ekipos baterijos neturi tiek daug talpos, kaip anksčiau.


Ar pavyks iškovoti pirmuosius taškus? Jau kelios aukščiau aprašytos ekipos dar neturi iškovojusios taškų, o taip pat viena tokių yra A diviziono naujokai „Western Union“. Pirmajame ture jie 0:4 pralaimėjo „Eagle Team“ klubui, bet „Ereliai“ pripažino, kad WU juos tikrai spaudė. Antrose rungtynėse „Western Union“ po greitai praleistų įvarčių bandė atsitiesti, bet 4:5 nusileido „Ryto“ futbolininkams. Šįkart WU žais su nuostabų „comebacką“ praėjusiame ture atlikusiu FC „IndEx“ klubu, kuris per paskutines minutes sugebėjo išplėšti lygiąsias 4:4 prieš „Eagle Team“. Žinoma, kad „IndEx“ bus tikrai kietas varžovas, bet kol kas tendencija rodo, kad „Western Union“ žaidimas gerėja su kiekvienu turu ir galbūt trečiasis kartas nemeluos bei atneš pirmąją pergalę ar bent lygiąsias.


B divizionas

 

3-ojo turo rungtynės:




Centrinė dvikova. Šįkart centrine turo dvikova išrinkome „MSC -Hilltown“ ir „WorldOne United“ akistatą. MSC vyrukai sugebėjo laimėti abu savo mačus ir drąsiai kalba apie norą iškovoti trečią pergalę iš eilės. Antrajame ture, dėka fantastiško vartininko pasirodymo, „MSC - Hilltown“ sugebėjo 2:1 įveikti FK „Rotalio“ ekipą, o pergalingas įvartis buvo įmuštas vos po minutės, kai varžovai išlygino rezultatą. Taip buvę A diviziono dalyviai pajautė didelį pasitikėjimą savimi ir nenori nukristi nuo šios bangos


„Emocijos tikrai geros, to ir tikėjomės B divizione. Stabdžių neketiname spausti ir sieksime trečios pergalės trečiajame ture“, – pareiškė „MSC - Hilltown“ vadovas Adomas Kripas.


Ant panašios pasitikėjimo bangos yra ir „WorldOne United“ ekipa, kuri antrojo turo rungtynėse šventė savo pirmą pergalę ir tai padarė po įspūdingos kovos su FK „Volcano“ klubu, kuomet du kartus atsilikinėję, jie sugebėjo išplėšti pergalę rezultatu 4:3.


Po tokių rungtynių „WorldOne United“ jautėsi tikrai gerai ir džiaugėsi, kad nepalūžo bei parodė savo charakterį. Tiesa, ekipa pripažino, kad jai dar trūksta susižaidimo, bet tikisi, kad pirmoji pergalė jiems atvers kelią į didesnį jų skaičių.


„Pirmoji pergalė suteikia papildomą impulsą ir prideda motyvacijos. Turime tikrai gerų žaidėjų, bet dar reikia gerinti susižaidimą. Žinome, kad ketvirtadienį laukia dar vienas rimtas varžovas ir sunkios rungtynės. Sunku kažką prieš jas prognozuoti, bet mes tikimės geriausio“, – prieš artėjančią dvikovą kalbėjo ekipos saugas Tautvydas Stankus.


Taigi, abu varžovai jaučia pasitikėjimą savimi ir norą judėti į priekį, o kam tai pavyks, pamatysime jau rytoj.


Ar išvysime A lygos akistatą? Galbūt perskaitę šį klausimą, iškart nesuprasite apie kokias rungtynes kalbame – tai FK „Polivektris“ ir FK „Barbakanas“ mūšis. Pirmosios komandos gretose žaidžia ilgametis „Sūduvos“ narys Valentinas Baranovskij, o antrosiose komandos gretose – buvęs „Ekrano“ „Žalgirio“, tos pačios „Sūduvos“ ir daugelio kitų klubų krašto saugas Ramūnas Radavičius. Antrąjį turą R.Radavičius praleido, o V.Baranovskij žaidė abejose rungtynėse, todėl tikrai bus įdomu pamatyti ar šie du žinomi Lietuvos futbolininkai ketvirtadienį žais vienas prieš kitą.


Tiesa, „Polivektris“ bet kuriuo atveju yra laikomas šio mačo favoritu. MFL naujokai kol kas laimėjo abejas savo rungtynes ir tai padarė užtikrintu ir rezultatyviu žaidimu. Kai kurie varžovai jau laiko „Polivektrį“ B diviziono favoritais, bet „Barbakanas“ nėra lengvas riešutėlis ir šią išankstinę prognozę bandys pakeisti.


Antrajame ture „Barbakanas“ patyrė skaudžią nesėkmę ir 3:5 nusileido FC „Funk Soul Brothers“ klubui. Po rungtynių komandos futbolininkas Romualdas Laurinavičius žodžių į vatą nevyniojo ir pareiškė, kad tą mačą jie sužaidė tragiškai, lyg kokia kiemo komanda.


Prieš „Polivektrį“, pasak R. Laurinavičiaus, „Barbakanas“ bandys tų vaikiškų klaidų atsikratyti: „Nelabai žinau, ką pasakyti apie būsimus varžovus, mes jų niekada neskirstome į stiprius ar silpnus, juolab neanalizuojame. Reikia tiesiog treniruotis, kovoti, o pasižaidimai kieme į vartus tarp plytų baigėsi“.


Taikosi į pirmąją lentelės pusę. Tokį tikslą sau išsikėlę turi „VSG United“ futbolininkai, kurie antrajame ture iškovojo pirmą savo pergalę ir norį šią seriją pratęsti prie FK „Volcano“, kurie kol kas savo sąskaitoje turi tik tašką.


„VSG United“ drausmingu žaidimu sugebėjo 2:1 nugalėto FK „Alytis“ vyrukus ir ketina tos pačios taktikos imtis prieš „Volcano“ bei tikėsis, kad tai duos vaisių.


„Su „Volcano“ neturime patirties, todėl nerizikuosime ir žaisime savo gynybinį futbolą, bandydami kontratakuoti. Tikimės antros pergalės iš eilės ir pakilimo į viršutinę lentelės pusę“, – sakė „VSG United“ vadovas Michailas Rukinas.


Ar pasinaudos proga iškovoti pirmąją pergalę? To galime klausti FK „Valčiūnų“, kurie trečiame ture susirems su lygos naujokais FC „Žalia Raudona“. Kol kas „Žalia Raudona“ nesugebėjo iškovoti taškų ir nelabai turėjo šansų tai padaryti, o komandos vadovas Ignas Stasevčius pripažino, kad komandą nustebino B diviziono komandų lygis.


Visgi „Žalia Raudona“ neketina nuleisti rankų ir treniruojasi tam, kad pagerintų savo silpnąsias žaidimo vietas – susižaidimą ir individualų meistriškumą.


„Treniruojamės ir per treniruotes kryptingai dirbame su silpnomis savo komandos vietomis“, – teigė I. Stasevičius.


Tačiau būtų kiek naivoka tikėtis, kad „Žalia Raudona“ ekipos žaidimo kreivė vos per savaitę staiga pakils į viršų, o tai suteikia šansą FK „Valčiūnų“ ekipai iškovoti pirmąją sezono pergalę.


Turnyrinės lentelės kaimynų dvikova. Įdomios B diviziono rungtynės turėtų būti ir tarp FC „Funk Soul Brothers“ bei FK „Rotalio“. „Broliai“ turi 4 taškus ir yra ketvirti, o „Rotalis“ su 3 taškais užima penktą vietą. Po šio turo situacija turnyrinėje lentelėje gali apsisukti bet kurios komandos naudai, o viskas priklausys nuo galutinio rezultato. Antrajame ture „Rotalis“ neišnaudojo daugybės savo progų prieš „MSC - Hilltown“ ir progų realizaciją jiems tikrai reikės pagerinti. Tuo metu „Funk Soul Brothers“ antrajame ture išbandė naują taktinę schemą 3-2-1, kuri jiems atnešė pirmąją pergalę. Įdomu ar prieš „Rotalį“ jie žais taip pat išsidėstę ir ar tai padės iškovoti antrą pergalę? Tai sužinosime jau ketvirtadienį.


Likusios rungtynės. Dar vienas B diviziono mačas ketvirtadienį bus sužaistas tarp FK „Eksperimento“ ir FK „Alyčio“. Kol kas „Alytis“ yra be taškų ir pergalės skonio lygos naujokai nėra pajutę. „Eksperimentas“ jau žino, ką reiškia laimėti, o ketvirtadienis parodys, kokius jausmus šįkart išgyvens šios komandos.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4FM Vilniaus Vytis00000000
5El Dorado00000000
6FK Eagle Team - Setaltas00000000
7FK Alytis00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Rolandas Leliukas Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Rokas Masenzovas Komanda:FK Grija
1 Varžybų:1
Viliam Novicki Komanda:VRFM
1 Varžybų:1
Viačeslav Šeršniov Komanda:VRFM
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: