2018-05-01

A divizionas: „Rytą“ A diviziono soste pakeitė „El Dorado“

Penktasis turas A divizione įnešė permainų. Ilgai turnyrinės lentelės viršūnėje buvęs FK „Rytas“ turėjo užleisti lyderio poziciją „El Dorado“ ekipai. Tiesa, komandos žaidė ne tarpusavyje, bet jų rungtynių rezultatai lėmė tokius pokyčius. Apie tai plačiau – turo apžvalgoje.


5-ojo turo rezultatai:



 

22. Penktajame ture rezultatyvumas A divizione sumažėjo – 4,4 įvarčio per rungtynes, tačiau šįkart ne rezultatyvumas, o įvarčių svarba buvo pagrindinis turo akcentas, kadangi dėl šių įvarčių buvo daug pirmųjų kartų.


Pirmasis pralaimėjimas. „Ryto“ ekipa nepratęsė savo pergalių serijos ir penktajame ture patyrė pirmąjį sezono pralaimėjimą, kai 2:6 nusileido MFL čempionams „Eagle Team - Žibintas“ klubui. Pirmasis kėlinys komandai dar buvo neblogas ir jis pasibaigė lygiosiomis 1:1, bet antrajame kėlinyje „Ereliai“ išskleidė savo sparnus ir nukovė „Ryto“ komandą.


„Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas po rungtynių pripažino, kad „Eagle“ ekipa žaidė buvo labai smarkiai užsivedę, o jo ekipai pritrūko jėgų.


„Rungtynės buvo tikrai geros, jautėsi tas „Erelių“ šturmas, bet Mantas Šumskis pirmajame kėlinyje sužaidė labai gerai ir pirmasis kėlinys baigėsi lygiosiomis 1:1. „Eagle“ vis leidosi į priekį ir antrajame kėlinyje mums jau pritrūko jėgų ir koncentracijos, turbūt ir keitimų stoka padarė savo. Šiame mače neturėjome dviejų pagrindinių gynėjų, todėl kai kurie futbolininkai turėjo žaisti ne savo pozicijose“, – po mačo sakė O. Miasniankinas.

Taip pat. Pirmuoju klubu, kuris įveikė „Ryto“ ekipą, tapę „Eagle Team - Žibintas“ pademonstravo solidų futbolą ir nedarė tokių klaidų, kurios jiems anksčiau kainavo taškus. Komandos vadovas Aleksandras Dergačiovas džiaugėsi savo ekipos žaidimu ir tikisi, kad per likusias pirmojo rato rungtynes jo komanda žais taip pat.


„Rungtynės buvo labai emocingos, bet pagal žaidimą dar nepasakyčiau, kad sugrįžome į praėjusio sezono sportinę formą. Bent šiose rungtynėse išsprendėme kelias labai svarbias problemas: turėjome beveik idealią gynybą, nes suklydome tik antrojo įvarčio metu, ir žaidėjai buvo užsivedę nuo pirmosios minutės. Aišku, kartais atrodė, kad to užsidegimo ir noro yra per daug, nes labai gerose pozicijose puolant, vyrai kartais nepataikydavo į kamuolį iš dėkingų situacijų pelnyti įvartį“, – apie rungtynes kalbėjo A. Dergačiov.


„Mūsų planas buvo pelnyti greitą įvartį – tai pavyko. Žinojome, kad „Rytas“ žais antru numeriu ir prieš rungtynes svarstėme kaip elgtis geriau – presinguoti juos per visą aikštę ar atsitraukti ir duoti jiems žaisti. Bet dėl emocijų užvirė tikra košė aikštėje, buvo daug grubios kovos. Savo ruožtu noriu pabrėžti, kad teisėjas pametė rungtynes beveik nuo pat pradžių ir nekontroliavo žaidimo eigos. Bet svarbu, kad laimėjome, o „Rytui“ – pagarba“, – toliau apie rungtynes savo mintis dėstė „Eagle“ vadovas.


„Labai norėjosi nuteikti komandą teisingai, kad kolektyvas pats užsivestų, pasikalbėjome prieš rungtynes, kad jau dabar likę 5 turai bus tikrai prieš pajėgias komandas ir reikia visas jas sužaisti išlaikant koncentraciją. Sunku pasakyti kodėl, kartais atsiranda toks jausmas, kad žaidėjai pamiršta apie tai, kad jie žaidžia komandinį žaidimą ir komandai visu pirma reikia rezultato, o jie žaidžia savo malonumui ir taip nėra drausmės. Tačiau prieš „Rytą“ buvo visiškai kitoks vaizdas, taip žaidžiant nuo pirmų rungtynių turėtume mažiausiai dvejais taškais daugiau, o gal net ir visais penkiais. Tikiuosi, kad įsivažiuosim ir per likusias rato rungtynes žaisime taip pat“, – užbaigė A. Dergačiov.


Po šios pergalės „Eagle“ ekipa su 10 taškų pakilo į trečią vietą, o „Ryto“ futbolininkai su 12 taškų nukrito į antrąją poziciją.


Naujas lyderis. Ketvirtą pergalę iš eilės iškovojęs ir vis dar be pralaimėjimu esantis „El Dorado“ pakilo į pirmą turnyrinės lentelės vietą bei penktajame ture iškovojo svarbią pergalę prieš FC „IndEx“ rezultatu 2:1.


Ilgą laiką „El Dorado“ kontroliavo rungtynių eigą, bet „IndEx“ mačo pabaigoje buvo arti to, kad rezultatą išlygintų, todėl „El Dorado“ buvo laimingi po šios pergalės ir džiaugėsi trimis taškais, leidusiais pakilti į pirmą vietą.


„Emocijos labai geros, džiaugiamės pasiekta pergale, nes pačioje pabaigoje vos neprisižaidėme. Kontroliavome visas rungtynes. Tiesa, iš pradžių komandos žaidė nedrąsiai, aikštė buvo šlapia ir slidi, bet įmušus įvarčius perėmėme rungtynių kontrolę. Turėjome begalę progų, kurių neišnaudojome, todėl rezultatui tapus 2:1, galėjome ir prisižaisti, bet mus lydėjo geras vartininko žaidimas ir sėkmė. Varžovai buvo užkūrę tikrą pirtį, bet pavyko atsilaikyti. Džiaugiamės šia akimirka ir trimis taškais“, – po rungtynių iš rūbinės kalbėjo „El Dorado“ kapitonas Martynas Rašinskas.

Verti lygiųjų. Kaip ir „Ryto“ ekipai, taip ir „IndEx“ klubui penktasis turas atnešė pirmą pralaimėjimą ir komanda su 10 taškų yra ketvirta. „IndEx“ kapitonas Eduardas Grudinskij pripažino, kad prieš šį mačą komanda jautė rungtynių svarbą ir įtampą, bet pasirodė pakankamai gerai, kad būtų verti bent taško. E. Grudinskij taip pat atskleidė, kad komandai pavyko įgyvendinti tik pusę trenerio idėjų.


„Visų rungtynių metu jautėsi, kad komandoje yra nerimo, visi jautė varžybų svarbą, jų sudėtingumą ir klaidos padarymo kainą. Dėl to jaudulio, neryžtingumo, visą pirmąjį kėlinį visa komanda pasyviai atakavo ir nenoriai ėjo į puolimą, turbūt bijodama apnuoginti gynybą. Vis tiek varžovai sugebėjo įmušti du įvarčius“, – apie rungtynes kalbėjo E. Grudinskij. 


„Kaip teigė treneris, ir patys tą pajutome, kad pirmajame kėlinyje žaidėme kaip senjorai 45+. Kas liečia emocijas rungtynių metu, jų buvo per akis: ginčai ir tarp žaidėjų ir su teisėju, grubus žaidimas, geltonos kortelės ir t.t., bet viskas vyko sportinio elgesio ribose. Po rungtynių buvome truputį nuliūdę, nes manome, kad tikrai buvome verti lygiųjų“, – teigė „IndEx“ kapitonas.


„Mačo pabaigoje turėjome bent keturias progas įmušti išlyginamąjį įvartį, bet vis pritrūkdavo paskutinio perdavimo tikslumo arba paskutinio smūgio tikslumo. Neneigsiu, kad ir varžovai porą kartų sudrebino mūsų vartų konstrukciją, bet mūsų vartininko Valerij Krasockij puikus žaidimas neleido įmušti varžovams antrajame kėlinyje“, – tęsė E. Grudinskij.


Tuo metu apie trenerio įvertinimą „IndEx“ kapitonas sakė: „Pirmu kėliniu treneris visiškai nebuvo patenkintas: vangus, lėtas žaidimas, per lėtas perėjimas į puolimą, kontratakų nebuvimas. Visą tai mums įvardinęs treneris, užvedęs mus ir sukeitęs porą žaidėjų vietas aikštėje, (sukeitė centro žaidėją ir paliko tik du gynėjus) išleido mus antram kėliniui. Antrame kėlinyje vykdėme jo nurodymus, žaidėme greitai, tiksliai, kontratakavome, mums pavyko gerai apsiginti ir įmušti įvartį, bet to neužteko pergalei pasiekti. Vertinimas: trenerio idėjos įgyvendintos 50/50“.


Be vartininko.  Taip žaidė „Western Union“ ekipa, bet jai tai nesutrukdė iškovoti vieną tašką prieš VFM klubą ir sužaisti su jais lygiosiomis 3:3.


Turbūt Kauno „Žalgirio“ rungtynės tą vakarą „Western Union“ vartininkams buvo svarbesnės, kadangi nei vienas iš trijų vartų sargų neatvyko, todėl WU į vartus pastatė puolėją. Nepaisant to, WU po pirmo kėlinio netgi pirmavo 2:0, o likus keturioms minutėms iki mačo pabaigos išsiveržė į priekį 3:2, bet šios persvaros neišlaikė ir rungtynės pasibaigė lygiosiomis.


Po rungtynių „Western Union“ vadovas Aurimas Andrulis liko tikrai patenkintas komandos žaidimu ir netgi pareiškė, kad tai buvo geriausiai šį sezoną sužaistos rungtynės.


„Žaidėme be vartininko. Iš mūsų turimų 3 vartininkų nei vienas neatvyko. Teko suktis iš padėties, todėl į vartus pastatėme puolėją. Dėl šių priežasčių neturėjome daug vilčių iškovoti teigiamo rezultato, bet vyrai kovėsi iki galo ir pademonstravo turbūt geriausią šio sezono žaidimą“, – sakė A. Andrulis.


„Pačios rungtynės buvo iš ties įtemptos. Pavyko įmušti greitą įvartį ir neleisti varžovams žaisti jų žadimo. Mūsų žaidėjai labai drausmingai gynėsi ir jei prieš rungtynes negalvojome apie pergalę, tai po pirmojo kėlinio situacija pasikeitė. Varžovai turėjo geresnį fizinį pasiruošimą ir tai pademonstravo antrajame kėlinyje, o jų drausmingas puolimas leido išlyginti rezultatą. Jei prieš rungtynes pergalės tikrai nesitikėjome, tai po jų buvo tikrai apmaudu, nes turėjome nemažai progų, tačiau nepavyko jų išnaudoti“, – užbaigė WU komandos vadovas.


Pirmoji pergalė. Pagaliau ją pasiekė ir FK „Spartako“ ekipa. Penktajame ture jie sugebėjo 1:0 palaužti FK „Fortitudo“ komandą, dėka vienintelio Dmitrijaus Raksos įvarčio 33 mačo minutę.


Patys „Spartako“ vyrai prieš rungtynes šios pergalės nesitikėjo, bet didelėmis pastangomis ir drausminga gynyba ji buvo iškovota. 


„Rungtynės buvo labai sunkios, apylygės ir nors „Fortitudo“ buvo ne stipriausios sudėties, bet mums vis tiek buvo labai sunku ir išvargome pergalę 1:0“, – po mačo sakė įvarčio autorius D. Raksa.


„Mūsų sezono tikslas yra neiškristi į B divizioną, o ši pergalė padės komandai patikėti savo jėgomis ir gal per savaitę atjaunėsime“, – juokaudamas kalbėjo D. Raksa.


„Progų turėjome ir mes, ir jie, bet jos nebuvo šimtaprocentinės. Vieną tokį šansą pavertėme įvarčių, o svarbiausia buvo tai, kad patys nepraleidome“, – užbaigė D. Raksa, pagyręs ir savo komandos vartininką.

Tuo metu šį sezoną buksuojanti FK „Fortitudo“ ekipa įvardino pagrindines pralaimėjimo priežastis. Komandos vadovas Gabrielius Butkevičius trumpai sakė: „Trūko agresyvumo, taip pat kartais tiesiog komandinio žaidimo. Progų buvo, bet jų neišnaudojome. „Spartakas“ įmušė vieną įvartį ir užsidarė savo aikštės pusėje, o mums pralaužti jų gynybos, deja, bet nepavyko“.


Pirmasis taškas. Jį iškovojo SKK „Onikso“ komanda, sugebėjusi su FK „Rieše“ sužaisti lygiosiomis 2:2. Didžiąją rungtynių dalį „Riešė“ spaudė varžovus, bet „Oniksas“ netgi du kartus šiose rungtynėse pirmavo ir nors persvaros neišlaikė, bet bent jau nepralaimėjo ir savo sąskaitą papildė pirmuoju tašku.


„Onikso“ gretose žaidė vos aštuoni futbolininkai, o po rungtynių komandos vadovas Edvardas Ruskan nebuvo patenkintas komandos lankomumu, bet džiaugėsi iškovotu tašku.


„Iškovotas taškas buvo labai sunkus. Netikėtai pradžia gavosi chaotiška, nes vos ne pirmą kartą istorijoje „Oniksas“ rungtynes galėjo pradėti mažumoje, bet paskutinę sekundę pasirodė septintasis žmogus. Man pačiam tai buvo labai netikėta, nes tikrai galvojau, kad bus du keitimai. Remiantis tuo, į aikštę išėjome šiek tiek išsibalansavę, o pati „Riešės“ ekipa nuolatos mus presingavo, negalėjome ramiai priimti kamuolio, todėl buvo tikrai sunku, o pačios rungtynės nebuvo gražios“, – sakė E. Ruskan.


„Taškas turbūt yra geriausias galimas rezultatas. Progų turėjome ne daug, bet įmušėme du įvarčius, todėl lygiosios yra labai geras rezultatas. Šis taškas gal ir padės komandai atsigauti, bet mums vis dar reikia gerinti savo komandos žaidimą ir motyvaciją. Galbūt reikia ir kokio tai „team buildingo“, – užbaigė „Onikso“ vartininkas.


Taškas yra gerai. Tuo metu „Riešes“ komanda, kuri aikštėje dominavo ir sukūrė žymiai daugiau atakų, mano, kad šiose rungtynėse paleido pergalę, bet dėl to per daug neliūdi ir žiūri į priekį.


Komandos vadovas Tomas Guiskis po šio mačo sakė: „Paleidome pergalę iš savo rankų, bet emocijos tikrai geros. Kaip atsitiko, taip atsitiko ir nieko čia jau nepadaryti. Patys pridarėme apmaudžių klaidų ir tai galbūt sutrukdė laimėti“.


Paklaustas, ar treneris Stanislovas Danisevičius liko patenkintas ekipos žaidimu, T. Guiskis atsakė: „Treneris liko patenkintas. Žaidėme prieš sau visuomet neparankų varžovą, todėl ir taškas yra gerai“.

#JūsŽaidžiate

 

 

 

 

#MFL

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: