2018-05-08

A divizionas: praėjusio sezono lyderiai veržiasi į priekį ir naujas rezultatyvumo rekordas

Praėjusią savaitę MFL A divizione buvo sužaistas šeštasis turas. Po jo į priekį veržiasi du MFL gigantai – „El Dorado“ ir „Eagle Team - Žibintas“ komandos, kurios ir praėjusiais metais atitinkamai užėmė antrą ir pirmą vietas. Apie visą šeštą turą plačiau – turo apžvalgoje.


6-ojo turo rezultatai:




43. Šeštajame ture A diviziono rezultatyvumas šoktelėjo beveik dvigubai. Penktajame ture komandos įmušė tik 22 įvarčius, o šeštajame – jau 43, o tai net 8,6 įvarčio per rungtynes. Susirinkusiems sirgaliams turėjo būti tikrai įdomu!


Rezultatyviausias. Tokiu tapo „El Dorado“ kapitonas Martynas Rašinskas. Šeštajame ture jis pelnė du įvarčius ir padėjo savo komandai net 8:3 įveikti FK „Rytą“ ekipą. Šis dublis leido M. Rašinskui pakilti į visų laikų rezultatyviausių MFL žaidėjų viršūnę. Dabar jo sąskaitoje – net 134 įvarčiai.




Po rungtynių pats M. Rašinskas nežinojo šio fakto ir liko labai nustebintas, ir pamalonintas. Tiesa, „El Dorado“ veidas nebuvo itin patenkintas komandos žaidimu prieš „Rytą“. Nors pergalė buvo pasiekta užtikrinta, M. Rašinskas pabrėžė, kad komandos žaidėjai buvo vangūs ir aikštėje beveik miegojo gynyboje, todėl jiems pasisekė, kad „Rytas“ tuo nepasinaudojo, o jų pačių anksti įmušti įvarčiai labai padėjo iškovoti pergalę, po kurios „El Dorado“ lieka pirmoje vietoje ir turi 3 taškų persvarą.


Stebuklai. Kad „Rytas“ turėjo progų įmušti, tvirtino ne tik „El Dorado“, bet ir patys „Ryto“ žaidėjai. Komandos vadovas Olegas Miasniankinas pripažino, kad rungtynės buvo tikrai sunkios ir įvairūs veiksniai neleido pakovoti bent dėl taško, tačiau ir pačiai „El Dorado“ ekipai ne kartą pasisekė.


„Rungtynės prieš „El Dorado“ mums ėjosi tikrai sunkiai. Jų greiti įvarčiai mums buvo nokdaunas, po kurio atsistojome ir pradėjome žaisti, bet, deja, tą dieną Fortūna buvo ne mūsų pusėje. Pagal žaidimą bent pirmąjį kėlinį turėjome sužaisti lygiosiomis, daug progų turėjome, bet jų vartų linija buvo kažkokia užburta, bet kažkokių tai stebuklų dėka kamuolys neatsidurdavo vartuose. Antrajame kėlinyje jėgų jau neturėjome, kad kažką pakeisti, taip pat pritrūko ir ilgesnio atsarginių suoliuko, įtakos turėjo ir kelių žaidėjų traumos“, – apie mačą kalbėjo O. Miasniankinas.


Išlipo iš duobės. Tokius žodžius po rungtynių iškart pasakė VFM treneris Artūras Macijauskas, kuris buvo tikrai patenkintas, jog jo ekipa 8:3 įveikė FC „IndEx“ ir po trijų iš eilės nelaimėtų rungtynių vėl galėjo džiaugtis pergale.


Pirmus du įvarčius VFM įmušė po standartinių situacijų: puikiu Gedimino Skrocko baudos smūgiu ir gražiai to paties G. Skrocko įžaistu kamuoliu Arvydui Veikučiui, kuris iš aštraus kampo nuginklavo varžovų vartininką (įvarčio video žemiau). Visgi du Eduardo Grudinskij įvarčiai (pirmojo kėlinio pabaigoje ir antrojo kėlinio pradžioje) leido „IndEx“ ekipai rezultatą išlyginti ir atrodė, kad antrasis kėlinys bus toks pat įnirtingas.

Tačiau tada iššovė Artūras Jeršovas. Keturis įvarčius paeiliui už savo komandą įmušęs septintasis numeris sužlugdė varžovų šansus pakovoti bent dėl taško, o galiausiai „hat-tricką“ pasiekęs Arvydas Veikutis įtvirtino savo klubo užtikrintą pergalę, kuria ir džiaugėsi komandos treneris A. Macijauskas.

Be gynėjų. Taip prieš VFM žaidė jau minėta FC „IndEx“ ekipa, kuriai tai ir buvo didžiausia bėda ir, turbūt, pagrindinė pralaimėjimo priežastis. Komandos kapitonas Eduardas Grudinskij labai išsamiai papasakojo apie žaistas rungtynes su VFM ir pagrindinius rungtynių aspektus.


„Rungtynių metu emocijų būta labai skirtingų. Prieš rungtynes buvom nusiteikę kovingai, drąsiai ir norėjome išeiti su trimis taškais, nors ir neturėdami penkių savo gynėjų. Praleidę pirmą įvartį, truputį palūžome. Bandžiau užvesti ir paraginti komandą toliau kovoti ir mums pavyko išlyginti rezultatą. Atsirado noras kovoti toliau, tačiau praleidome įvartį į rūbinę ir į pertrauką išėjome vėl nusivylę. Per pertrauką gavę iš trenerio paraginimą ir nurodymus, mes išėjome antram kėliniui ir štai: pirma minutė ir mes vėl lyginame rezultatą. Atsirado noras žaisti, kovingumas, sportinis pyktis. Spaudėme varžovą stipriai beveik 10 minučių. Turėjome labai daug 100 % progų, viena po kitos, bet neišnaudojome nei vienos. Visi buvo užsidegę ir kupini noro laimėti. Turiu pažymėti varžovų vartininko labai gerus gelbėjimo sugebėjimus. O tada, kaip visada suveikė auksine futbolo taisyklė: „neįmuši tu, įmuša tau''. Vis norėjom įmušti ir palikome gynybą, tada ir sulaukėme atsako. Gavome tris įvarčius ir tai tapo ,,pabaigos pradžia''. Bandėme kabintis į rungtynes įmušdami įvarti, tačiau vėl gavome tris. Ir jau tada visi turbūt supratome, kad teks  pripažinti varžovų pergalę. Likome labai nusivylę, nes norėjome tik trijų taškų, kad likti konkurencingiems lentelės viršuje. Po rungtynių treneris vis tiek mus bandė nuteikti pozityviai ir jau nuteikinėjo kitam turui. Manau treneris ir visi kiti suprato pralaimėjimo priežastį ir kaltų aikštelėje niekas neieškojo, visi kovojo kaip galėjo“, – taip rungtynes ir jų emociją apibūdino E. Grudinskij.


„Didžiausia rungtynių bėda ta, kad neturėjome ne tik vidurio gynėjo, bet apskritai 5 gynėjų. Negalėjome kokybiškai ir greitai išeiti iš gynybos ir deramai užimti gynybines pozicijas. Nebuvo mūsų gynybos vadovo ir ramsčio Osvaldo Dunovskio, kuris visada vadovauja gynėjams ir dažniausiai ištaiso gynybines klaidas. Manau dėl to varžovams ir pavyko įmušti mums netgi 8 įvarčius Tačiau gynybos nebuvimas daro savo. Ir turimų gynėjų stovis buvo ne ypatingas! Mūsų vienas iš gynėjų žaidė traumuotas, o kitas atvažiavęs iškart po rungtynių, vykusių prieš patį MFL. Tai apie kokią kokybišką gynybą mes galime kalbėti?!“, – retoriškai paklausė ir tuo pačiu pralaimėjimo priežastį įvardino „IndEx“ kapitonas.


„Nors varžovai turėjo tik vieną keitimą, jie yra labai techniški. Kai esi techniškas ir gerai matai aikštę, tu gali daug nelakstyti, padaryti daugiau ir tiesiog išnaudoti varžovų klaidas, ka jie ir padarė. Trys įvarčiai iš baudos smūgių ir visi kiti išėjimai tris prieš du ar du prieš vieną. Mes negalėjome pasinaudoti tuo, kad jie turėjo tik viena keitimą nes mūsų suoliukas buvo tikrai nebuvo stiprus. Pagrindinių žaidėjų neatvykimas davė savo ir mūsų treneris nelabai ką ir galėjo koreguoti ar laviruoti iš tos mūsų išvargusios ir pusiau traumuotos turimos sudėties. Mes tiesiog nesugebėjome išlaikyti aukšto tempo, kurį pakėlėme antro kėlinio pradžioje. Mes neišlaikėme, o varžovas tuo pasinaudojo“, – užbaigė E. Grudinskij.


Sunkesnės. Tokios buvo OlyBet Supertaurės rungtynės „Eagle Team - Žibintas“ ekipai nei šeštojo turo MFL dvikova su „SKK Oniksu“. Supertaurės pakartojime „Eagle“ ir vėl šventė pergalę, bet šįkart rezultatu 8:3, o po šios pergalės jie pakilo į antrą vietą.


Tradiciškai komandos vadovas Aleksandras Dergačiovas nebuvo itin patenkintas komandos žaidimu ir rado, prie ko prikibti, bet svarbiausia buvo iškovoti trys taškai.


„Rungtynės atnešusios į mūsų taupyklę 3 taškus – tai svarbiausia. Negaliu pasakyti, kad žaidėme užtikrintai, jei varžovai būtų susirinkę solidžiau, rezultatas galėjo būti kitoks. Trys praleisti įvarčiai, du iš jų po standartinių situacijų, kai mūsų žaidėjai tiesiog negali išsirinkti priešininkų baudos aikštelėje. Aštuoni pelnyti įvarčiai – gaila, bet visi jie pelnyti saugų ir gynėjų, dauguma iš jų, kai varžovai jau buvo pavargę“, – apie šį mačą kalbėjo A. Dergačiovas.


„Manyčiau, kad Supertaurės rungtynės buvo sunkesnės, nes šis mačas buvo reguliariojo sezono, kur dar pralaimėjus galima atsitiesti kitose rungtynėse, o ten buvo vienos rungtynės dėl trofėjaus, o ir „Oniksas“ turėjo solidų suolelį. Manau, kad šių rungtynių rezultatą nulėmė „Onikso" suolelio ilgis“, – šias ir Supertaurės rungtynes palygino „Eagle“ vadovas.


Šį sezoną „Eagle Team“ gretose žaidžia keli ukrainiečiai, kurie mušė ir rungtynėse su „Oniksu“. Apie komandos pastiprinimą, praėjus jau šešiems turams, A. Dergačiovas sakė: „Jų prisijungimas įnešė labai daug sumaišties susižaidime, galima sakyti, kad jie pakeitė tuos žaidėjus, kurie paliko mūsų komandą, bet komanda buvo susižaidusi su senesniais, todėl prireikė laiko. Manau, kad jie tikrai pastiprino mūsų gretas, matosi kad jie yra ženkliai labiau atsidavę žaidimui nei mūsų užkietėję senbuviai. Ačiū jiems už tai, nes jie savotiškai užveda kitus žaisti energingiau, būti užsivedusiais“.


Nenusipelnė. Tuo metu SKK „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan pripažįsta, kad „Eagle“ buvo stipresnė komanda, bet jie tikrai nenusipelnė pralaimėti penkių įvarčių skirtumu.


„Rungtynės su „ereliais“ visada sunkios ir nepamenu, kada mums buvo jos lengvos, net praeitais metais, kai eliminavome „Eagle Team“ taurėje. Šios rungtynės buvo tokios, kokių ir laukėme, tik manau, kad nenusipelnėme pralaimėti tokiu dideliu skirtumu. Antrame kėlinyje jau atrodė, kad pavyks net išlyginti rezultatą, bet pabaigoje mes pavargome, o „Eagle Team“ metė į aikštelę visas pajėgas, todėl tiesiog neatsilaikėme“, – apie patį mačą kalbėjo E. Ruskan.


Paprašytas palyginti šias rungtynes ir OlyBet Supertaurės mačą, E. Ruskan sakė: „Šios rungtynės buvo mums tikrai geresnės nei taurės finalas, bet iki 42-45 minutės. Gal tradiciškai ne visada spėdavome į gynybą, bet gan drąsiai atakavome ir turėjome daugiau progų nei finale. Galiu tik pagirti komandą, kurį vakar iki 42 min sužaidė labai geras rungtynes prieš čempionus. Dalį kaltės dėl 3/4 praleistų įvarčių prisiimu aš, nes buvau ne pačios geriausios kondicijos. Tradiciškai, kad laikytis rungtynėse su „ereliais“ reikia kuo mažiau klysti ir išnaudoti savo progas. Mes vakar savo realizavome pakankamai neblogai, bet „Eagle Team“ žaidėjų techniškumas puolime ir mano klaidos neleido vakar pasiekti gero rezultato“.


Užbaigdamas E. Ruskan užsiminė ir apie komandą kamuojančius sunkumus bei šio sezono progresą.


„Sunku yra kalbėti apie kažkokį ryškų progresą per pirmus šešis turus. Kad ir ketvirtadienį 2 iš 8 žaidėju atėjo pirmą kartą po ilgesnio laiko, bet ačiū jiems, kad atėjo, nes daugiau mūsų ir negalėjo būti. Traumos ir atostogos labai koreguoja mūsų lankomumą šiemet. Prie traumuoto puolėjo Roberto Lipnevičiaus prisijungė ir komandos naujokas Ričardas, tai šiemet sėkmė nuo mūsų irgi nusisukus“, – konstatavo E. Ruskan, kurio komanda vis dar yra be pergalės ir turi vos vieną tašką.


Toliau. Kaip buvo rašyta šeštojo turo anonse, „Western Union“ turi puikią galimybę toliau rinkti taškus, o tą jie ir padarė. Trečiose rungtynėse iš eilės WU papildė savo sąskaitą taškais ir šįkart visais trimis, kadangi jie sugebėjo 5:3 įveikti FK „Fortitudo“ komandą. Su septyniais taškais „Western Union“ ekipa yra septintoje vietoje, o visus tuos taškus jie ir iškovojo per paskutinius tris turus.


Komandos vadovas Aurimas Andrulis džiaugėsi iškovota pergale, gerėjančiu komandos žaidimu ir progresu, žaidžiant A divizione. Vieną įvartį įmušęs Aurimas net juokavo, kad komandos rezultatai pradėjo gerėti tada, kai į vartus buvo pastatytas puolėjas, kadangi jau keliose rungtynėse iš eilės „Western Union“ žaidžia be vartininko.


Tiesa, A. Andrulis užsiminė, kad šiame mače WU buvo per anksti patikėję lengva pergale. Po pirmo kėlinio „Western Union“ pirmavo net 5:0, bet antrajame kėlinyje jau varžovai įmušė tris įvarčius ir intriga į šį mačą buvo sugrąžinta. Visa laimė, kad „Western Union“ turėtos persvaros neiššvaistė ir džiaugėsi antrąja sezono pergale.

Per vėlu. FK „Fortitudo“ savo ruožtu teisinosi, kad šiame mače jiems ir vėl pritrūko koncentracijos ir stabilumo, o pajautus žaidimo ritmą, į patį mačą sugrįžti jau buvo per vėlu.


„Kaip visada pritrūko koncentracijos ir stabilumo, pradžioje praleidžiame apmaudžius įvarčius po klaidų, po to rungtynių gale dažniausiai įsivažiuojame, bet jau būna vėlu“, – teigė komandos narys Lukas Šamavičius.


L. Šamavičius paaiškino ir kodėl komanda pradėjo geriau žaisti antrajame kėlinyje:  „Šiek tiek susistygavo gynyba, pavyko įmušti įvartį, tuomet ir atsiranda daugiau motyvacijos kovoti, tik šįkart pritrūko laiko“.


Tuo metu apie varžovus „Western Union“ L. Šamavičius sakė: „Ekipa nebloga, kovinga ir galinti žaisti su visais varžovais. Tvarkingai, drausmingai gynėsi, nors ir praleidome 5 įvarčius, tačiau reikia pripažinti, kad dauguma jų krito po mūsų klaidų, todėl jų puolimas neatrodė kažkuo išskirtinis“.


Revanšas. FK „Riešė“ nebuvo laimėjusi net šešių paskutinių rungtynių prieš FK „Spartaką“ klubą ir dažniausiai įvarčius praleisdavo pačioje rungtynių pabaigoje. Simboliška, bet šio sezono šeštajame ture jie šį prakeiksmą nutraukė ir pagaliau sugebėjo nugalėti „Spartaką“. Paradoksas, bet „Spartakas“ įveiktas buvo taip pat tik rungtynių pabaigoje, kai vienintelį ir pergalingą mačo įvartį pelnė Tomas Guiskis.


„Riešės“ puolėjui tai buvo pirmasis sezono įvartis, todėl tuo jis tikrai džiaugėsi, o ne ką mažiau džiaugėsi ir pergale prieš „Spartaką“, kurią jis pavadino savotišku revanšu už anksčiau patirtas nesėkmes.

Atėjo eilė. Pats „Spartakas“ dėl šio pralaimėjimo nesielvartavo ir šypsodamiesi sutiko, kad šįkart atėjo jų eilė pralaimėti, nors patys galvoja, kad teisingesnis rezultatas turėjo būti 0:0.


Tiesa, komandos vadovas Dmitrijus Raksa pačias rungtynes pavadino nuobodžiomis ir nesutiko su T. Guiskio komentaru, kad „Riešė“ turėjo daugybę progų įmušti.


„Rungtynės nebuvo sunkios, neįdomios ir visai beveik be momentų. Gal vos po kelias pusproges komandos turėjo per visas rungtynes. Nežinau apie kokias ten daugybę progų šnekėjo Tomas, gal jie visus išmetimus iš už šoninės linijos irgi laiko kaip 100 % progas? Galutinis rezultatas turėjo būti 0:0 , bet praleidome įvartį 49 minutę, nors patys daug kartų taip baudėme „Riešę“. Dabar atėjo mūsų eilė“, – kalbėjo D. Raksa.


„Patys jaučiamės normaliai, buvo ir skaudesnių pralaimėjimų ši sezoną. Po tokios pradžios patys aukštų tikslų šiam sezonui nekeliame, tad žaidžiame savo malonumui“, – užbaigė D. Raksa.

#JūsŽaidžiate

 

 

 

#MFL

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: