2018-05-23

Devintojo turo anonsas: „Rytas“ turi puikius šansu pirmąjį ratą užbaigti A diviziono viršūnėje, B divizione „Polivektrio“ lauks „Eksperimentas“

Devintasis turas taps paskutiniu A diviziono pirmojo rato turu ir pirmąjį ratą pačioje viršūnėje užbaigti gali net trys komandos, bet didžiausius šansu tai padaryti turi FK „Ryto“ klubas. Tuo metu B divizione daugumoje rungtynių porų favoritas yra aiškūs, bet turbūt didžiausio dėmesio susilauks FK „Eksperimento“ ir divizione pirmaujančio FK „Polivektrio“ dvikova, o apie viską plačiau – turo anonse,


A divizionas

 

9-ojo turo rungtynės:



 

Centrinė dvikova. Ja šiame ture tapo FK „Ryto“ ir FC „IndEx“ akistata, kadangi po šių rungtynių paaiškės ar FK „Rytas“, kuris sezono pradžioje buvo užsilipęs ant pirmosios pakopos ir ten laikėsi keturis turus, joje stovės ir po pirmojo rato – sezono pusiaukelėje. Norint tai padaryti, „Rytui“ greičiausiai reikės pergalės ir jie ją stengsis pasiekti prieš buksuojančią FC „IndEx“ ekipą, kuriai motyvacijos atsitiesti po keturių iš eilės pralaimėjimų tikrai netrūks, juk pergalė prieš diviziono lyderį būtų tikrai rimtas pareiškimas.

 

Prieš šią dvikovą „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas užsiminė, kad paskutiniu metu rungtynės su „IndEx“ tapo savotišku derbiu, todėl abiejų komandų žaidėjai bus tikrai motyvuoti ir stengsis pademonstruoti savo geriausią žaidimą.

 

„Kovojant su „IndEx“ visada jaučiasi savotiško derbio atmosfera – jie stengiasi labiau, mes stengiamės labiau. Jei „IndEx“ ir turėjo kokių tai bėdų dėl susirinkimo į rungtynes, tai esu tikras, kad prieš mus susirinks geriausi jų žaidėjai. Po keturių pralaimėtų rungtynių „IndEx“ norės sugrįžti į pergalių kelią, bet ir mes pirmąjį ratą norime užbaigti pergalingai ir likti pirmoje vietoje“, – sakė O. Miasniankinas.

 

„IndEx“ pagal savo žaidimo stilių mums nėra parankus varžovas, todėl tikrai žinau, kad dvikova bus sunki, bet mes sieksime pergalės!”, – ryžtingai užbaigė Olegas.

 

Savo ruožtu „IndEx“ vadovas Eduardas Grudinskij taip pat yra nusiteikęs ryžtingai ir ketina „Rytui“ mesti rimtą iššūkį. Praėjusiame sezone „IndEx“ vieną kartą nugalėjo „Rytą“ (7:3), o kitas mačas pasibaigė lygiosiomis (3:3).

 

„Nėra skirtumo, kurioje tu lentelės vietoje. Kaip jau matėme A divizione staigmenų būta nemažai. Mes jau esame ne kartą laimėję prieš „Rytą“, bet ir ne kartą pralaimėję. Aišku, šiais metais „Rytas“ pasistiprinęs, bet mums tai nesvarbu. Nežinau ir neįsivaizduoju kaip mes žaisime, nes mūsų „prakeikimas“ dar nenutrauktas, bet mes ketiname kovoti. Aš vis dar tikiu savo komanda ir tikiu, kad mūsų pergalės grįš. Tikiu, kad tai bus jau šį ketvirtadienį!“, – užvedančiai kalbėjo E. Grudinskij.


Ar „Oniksas“ gali laimėti antrą kartą iš eilės? Tą jie galės įrodyti jau rytoj, kadangi „Onikso“ laukia dar viena sunki dvikova su FK „Fortitudo“. Praėjusiame ture „Oniksas“ sugebėjo iškovoti savo pirmąją sezono pergalę, kai paskutinę minutę palaužė FC „IndEx“ klubą. Po šios pergalės „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan džiaugėsi, kad komandai pagaliau pasisekė ir jis tikisi, kad ta sėkmė niekur nedings ir prieš „Fortitudo“. Tiesa, E. Ruksan lengvų rungtynių nesitiki ir mano, kad žaidimą pagerinusi „Fortitudo“ bus tikrai sunkus varžovas.


O pagerėjusį „Fortitudo“ žaidimą buvo galima pamatyti praėjusiame ture, kuriame jie 1:1 sužaidė su „El Dorado“. Keliais FK „Imsrės“ žaidėjais pasipildžiusi ekipa šį sezoną yra tikra gigantų medžiotoja. Sunkiai taškus sezono pradžioje rinkę „Fortitudo“ pirmajame rate taškus jau atėmė ne tik iš „El Dorado“, bet ir iš „Eagle Team“.


„Fortitudo“ vadovas Gabrielius Butkevičius prieš paskutinį pirmojo turo mačą pabrėžė, kad komanda tikrai stengsis pergalingai pasiekti sezono pusiaukelę, todėl galime tikėtis dar vieno gražaus ir intriguojančio mačo.


Ar „Eagle Team - Žibintas“ neužlips ant to pačio grėblio? Aštuntajame ture „Eagle Team“ gan netikėtai pralaimėjo VFM klubui rezultatu 3:4 ir taip prarado lyderio poziciją bei nukrito į trečią vietą. Kelis įvarčius „Eagle“ praleido po grubių klaidų, kai varžovų aukšti vertikalūs perdavimai virsdavo įvarčiais, kuomet nebuvo susikalbėta gynyboje.


Tokiu stiliumi mėgsta žaisti ir būsimas „Eagle Team“ varžovas FK „Riešė“. Beveik visą pirmą ratą ne su savo pagrindiniu sąstatu žaidžianti „Riešės“ ekipa mėgsta ilgus perdavimus ir jais dažnai remiasi. „Eagle“ tikina, kad tam yra pasiruošę. Komandos vadovas Aleksandras Dergačiovas kalbėjo:


„Esame trečioje vietoje, bet dar tikrai nereikia pergyventi, juk liko dar 10 rungtynių. Ateinantis mačas bus prieš „Riešę“, kuri yra puikiai žinoma MFL lygoje dėl savo žaidimo stiliaus – ilgų perdavimų puolėjui, stovinčiam prieš varžovų vartininko. Du kertiniai įvarčiai į mūsų vartus praėjusiame ture krito būtent tokie, kai nei vartininkas, nei mūsų gynėjai nėjo į kamuolį. Tikiuosi, kad išvadas padarysime ir prieš „Riešę“ nuo tokių atakų apsiginsime be klaidų. Paprasčiausiai kiekvienas komandoje turi daryti savo darbą 100 % ir taip mes pasieksime reikiamą rezultatą“, – kalbėjo A. Dergačiovas.


Ar „El Dorado“ taps ta ekipa, kuri sustabdys įsibėgėjusį „Western Union“ traukinį? O tai, kad WU traukinys įsibegėjo, matosi iš rezultatų. Nuo ketvirto turo „Western Union“ nesustoja rinkti taškų ir nepralaimėjo jau penkių mačų iš eilės. Tiesa, paskutinėse rungtynėse jiems kiek pasisekė prieš „Spartaką“ ir tas mačas pasibaigė taikiai 5:5, o išlyginamąjį įvartį WU pelnė jau paskutinę minutę.


Šįkart „Western Union“ susitiks su stipriąja „El Dorado“ ekipa, kuri praėjusiame ture kiek netikėtai prarado taškus prieš „Fortitudo“, sužaisdami lygiosiomis 1:1. Būtent toks rezultatas ir suteikia pasitikėjimo „Western Union“ klubui.


„Sunku labai prognozuoti būsimas rungtynes, bet A divizione, kaip jau parodė aštuntasis turas, bet kuri komanda gali įveikti bet kurią komandą. „El Dorado“ lygiosios prieš „Fortitudo“ tai puikus to pavyzdys. Stengsimės žaisti taip, kaip žaidėme penktajame/šestajama turuose ir nenuleisti rankų antrajame kėlinyje“, – prieš mačą kalbėjo „Western Union“ vadovas Aurimas Andrulis.


Tuo metu „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas, kuris buvo ypač nepatenkintas praėjusio turo mačo teisėju, sarkastiškai juokavo, kad jei šiame ture teisėjas nebus toks blogas, jiems pergalę pasiekti pavyks.


Po to M. Rašinskas prakalbo ir rimčiau: „Western Union“ ekipą žinome iš MFL Taurės, kurioje mes žaidėme prieš juos ir tada laimėjome. Ši ekipa turi daug užsieniečių ir šį sezoną atrodo pastiprėjusi, todėl rungtynės tikrai nebus lengvos. Jų aprangos taip pat panašios į mūsų, prieš rungtynes paklausime ar kartais nenusižiūrėjo nuo mūsų“, – juokaudamas sakė M. Rašinskas.


Tiesa, „Western Union“ devintajame ture turės žaisti be Ercano Gurelio, kuris praėjusiose rungtynėse gavo raudoną kortelę.


Ar VFM pergalė prieš lyderius pakylės šią ekipą? Pakilėti VFM jautėsi po mačo su tuometiniais diviziono lyderiais „Eagle Team“, kurį jiems pavyko laimėti 4:3. VFM tada sužaidė puikias rungtynes, o prie komandos vairo laikinai stojęs Darius Tamašauskas gyrė savo komandos draugų žaidimą ir pastangas.


Neaišku kas VFM klubui vadovaus prieš FK „Spartaką“, bet ši komanda yra tikrai įveikiama ir pati nespinduliuoja noriu laimėti. Be to, „Spartakas“ turės žaisti be savo vidurio gynėjo Mindaugo Zeniausko, kuris gavo raudoną kortelę, o tai tikrai padės VFM klubui lengviau rasti būdų įmušti.


„Likome be pagrindinio savo gynėjo, kurių ir taip neturime daug. Visi šansai pralaimėti. Manau, kad taip ir padarysim“, – optimizmo tikrai stokojo „Spartako“ vadovas Dmitrijus Raksa.


Tuo metu D. Tamašauskas apie artėjantį mačą pasakė trumpai ir aiškiai: „Norime tik pergalės. Norime taip užbaigti pirmąjį ratą!“.


B divizionas


9-ojo turo rungtynės:




Centrinė dvikova. Į centrinės dvikovos amplua sugrįžo visus aštuonis savo mačus laimėjęs FK „Polivektris“. Praėjusiuose turuose vienus iš lygos autsaiderių sutriuškinęs „Polivekris“ devintajame ture susikaus su FK „Eksperimento“ komanda, kuri taip pat šį sezoną žaidžia tikrai gerai. „Eksperimentas“ šiuo metu nuo „Polivektrio“ atsilieka penkiais taškais ir gali šį skirtumą sumažinti daugiau nei dvigubai, bet tam reikalinga pergalė, kurią pasiekti bus labai sunku.


Aštuntajame ture „Polivektris“ 8:0 sutriuškino FK „Volcano“ klubą ir pirmą kartą išlaikė savo vartus „sausus“, tačiau ant laurų B diviziono lyderiai neketina užmigti ir prieš „Eksperimentą“ tikisi nenuspėjamos kovos.


„Tiesą sakant, mums „Eksperimentas“ yra „juodasis arkliukas“, kadangi nesame matę šios komandos žaidžiančios ir nieko apie ją nežinome. Dėl to laukiame tikrai sunkių rungtynių“, – prieš būsimą dvikovą kalbėjo „Polivektrio“ vadovas Valentinas Baranovskij.


„Eksperimento“ vadovas Stasys Kvietkauskas taip pat pabrėžė savo komandos nenuspėjamumą ir atvejus, kai būdavo įveikti lyderiai.


„Prieš „Polivektrį“ nieko išskirtinio tikrai neruošiame, o jei ruoštume – neišduočiau (šypsosi, - aut. pastaba). Žaisime kaip ir su bet kuria kita komanda, juolab, kad mūsų komandos istorija rodo, kad esame pralaimėję autsaideriams, bet tuo pačiu esame nugalėję ir MFL čempionus, taip, kad esame nenuspėjami“, – pareiškė S. Kvietkauskas. 


Ar FC „Žalia Raudona“ iškovos pirmąjį tašką? Būtent taško „Žalia Raudona“ ir norėtų rungtynėse prieš „VSG United“. Apie pergalę MFL naujokai kol kas negalvoja, tačiau apie lygiąsias jau drįsta pasvajoti. „Žalia Raudona“ kol kas pralaimėjo visus savo žaistus mačus, o devintajame ture jų lauks „VSG United“ klubas. Ekipa iš Visagino jau spėjo pademonstruoti, kad gali kovoti ir su lygos lyderiais, todėl akivaizdu, kad „VSG United“ yra poros favoritas, bet „Žalia Raudona“ vien dėl to rankų tikrai nenuleis ir kelia sau realesnius tikslus – vienas taškas.


„Vėl laukia tikrai nelengvos rungtynės. Jose kovosime kovosime dėl lygiųjų“, – kalbėjo komandos vadovas Ignas Stasevičius.


To taško „VSG United“ ketina neatiduoti, o pati žada pasiimti visus tris taškus. „VSG United“ vadovas Michailas Rukinas prieš šią dvikovą trumpai sakė: „Mūsų tikslas visada yra tik pergalė. Jos ir sieksime“.


Ar FC „Funk Soul Brothers“ gali pasiekti pergalių „hat-tricką“? Tai padaryti FSB ekipa galės pirmą kartą šiame sezone, nes iki šiol „Funk Soul Brothers“ dar nebuvo laimėję dviejų mačų iš eilės. Prieš devintąjį turą FSB klubas yra būtent tokioje situacijoje, nes per dvi savaites sugebėjo nugalėti FK „Alytį“ ir „WorldOne United“. Šįkart „Funk Soul Brothers“ žais su FK „Valčiūnų“ ekipa, kuri nėra laimėjusi jau paskutinių trijų savo rungtynių, o dvi iš jų ir pralaimėjo


FSB vadovas Igoris Saksonovas tikisi, kad iškovotos dvi pergalės jo komandai suteiks reikiamą pagreitį ir ta pergalių serija bus tęsiama. I. Saksonovas jaučia, kad jo komanda tampa vis labiau susižaidusia, todėl trečios pergalės iš eilės tikrai galima tikėtis.


Žinoma, jos nesitikės „Valčiūnai“. Komandos vadovas Dainius Perednis yra įsitikinęs, kad po trijų nelaimėtų mačų greitai jo komanda galės džiaugtis pergale.


„Tiesiog reikia nebūti mušamiems ir stengtis garbingai žaisti! Šventė ateis ir į mūsų kiemą!”, – prieš rungtynes kalbėjo D. Perednis.


Ar „MSC – Hilltown“ pasigerins savo statistiką? Tą MSC klubas tikrai galės padaryti, nes žais prieš vieną iš diviziono autsaiderių FK „Volcano“. Šiuo metu MSC turi 19 taškų, tiek pat kiek ir FK „Eksperimentas“. Visgi MSC turi šiek tiek prastesnį įmuštų ir praleistų įvarčių skirtumą (+10 prieš +12), o žinant tai, kad „Eksperimentas“ šiame ture žais su FK „Polivektriu“, MSC laukia puiki galimybė aplenkti „Eksperimentą“ ir šioje grafoje. Tam reikės nepasigailėti „Volcano“ ekipos, kuri dėl traumų šio sezono pradžioje jau kurį laiką negali žaisti stipriausios sudėties ir dėl to labai kenčia komandos rezultatai. Visgi „MSC – Hilltown“ dėl to varžovų tikrai neketina nuvertinti.


„Mes prieš kiekvieną turą galvojame tik apie kovą ir pergalę, bet nei vieno varžovo nenurašome“, – prieš dvikovą kalbėjo MSC vadovas Adomas Kripas.


Ar FK „Barbakanas“ turės šansų prieš FK „Rotalį“? Lažybininkų bendrovės sako, kad ne, bet kartais klysta ir jos. Viena iš stipriausių B diviziono komandų „Rotalis“ žaidžia puikiai ir triuškina varžovus, o šįkart atėjo ir „Barbakano“ eilė. MFL senbuviai šį sezoną sugebėjo garbingai kovoti su FK „Polivektrio“ klubu, bet tada jie savo gretose dar turėjo Ramūną Radavičių ir Audrių Dilį, bet prieš „Rotalį“ šie du veteranai tikrai nežais.


Tai tik suteikia pranašumo „Rotalio“ klubui, kuris yra akivaizdus šio mačo favoritas. Puikios sportinės formos esantis Paulius Sakalis suteiks daugybę darbo „Barbakano“ gynybai ir vartininkui, o pats „Rotalis“ tikrai galvos tik apie pergalę.


Jau po praėjusio turo rungtynių komandos vadovas Albertas Bogdanas užsiminė, kad „Rotalis“ galvoja apie čempionų vardą, o norint jį užsitarnauti, „Barbakanas“ turi būti įveiktas. Sunku tikėti „Barbakano“ šansais šiame mače, bet futbolo pasaulyje nutinka visko. Galbūt stebuklą išvysime ir šiame mače?


Ar „Alytis“ gali laimėti antrą kartą iš eilės? To kol kas „Alytis“ šį sezoną nėra padaręs. Apskritai, MFL naujokai yra iškovoję vos dvi pergales, o antrą iš jų pasiekė praėjusiame ture, kai 4:1 palaužė FC „Žalią Raudoną“. Tada po rungtynių komandos vadovas Mykolas Adamavičius atskleidė, kad komanda vis dar yra ieškojimo kelyje ir neranda savo pagrindinio ir optimalaus sąstato. Visgi „Alytis“ tikisi, kad jiems savo žaidimą pavyks pagerinti ir prieš „WorldOne United“ jie taip pat kovos dėl pergalės.


Pats „WorldOne United“ klubas prieš „Alytį“ žais po skaudaus pralaimėjimo 4:5 „Funk Soul Brothers“ klubui ir tikrai norės atsitiesti šiame mače bei įveikti žaidėjus iš Alytaus.


Komandos vadovas Victor Cachay Grande prieš šią akistatą kalbėjo: „Nežinome kaip žaidžia varžovai, nes neturėjome progos stebėti jų rungtynių, bet girdėjome, kad tai jauna ir greita komanda, todėl bandysime juos sustabdyti, kontroliuodami kamuolį. Tikimės, kad rungtynės bus gražios, o galutinis rezultatas bus mūsų naudai“.




#JūsŽaidžiate

 

 

#MFL

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FC Žalia Raudona210168-23
7FK Dinamika210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: