2018-05-28

B divizionas: prieš laukiamiausią diviziono dvikovą lyderiai taškų nebarstė

B divizione praėjusį ketvirtadienį buvo sužaisti devintojo turo mačai. Po jų diviziono lyderiai ir vėl džiaugėsi pergalėmis, tačiau ne visos jos buvo tokios lengvos, kaip kas galėjo tikėtis. Apie tai, įmuštus devynis vieno žaidėjo įvarčius ir kitas rungtynes plačiau – turo apžvalgoje.


9-ojo turo rezultatai:




50. Ir toliau galime džiaugtis rezultatyvumu B divizione. Devintajame ture buvo įmušta dviem įvarčiais daugiau nei praėjusiame ture, o vidutiniškai per rungtynes krito net 8,33 įvarčio.

 

Raudona ir sunku. Galbūt toks trumpas sakinys tiktų kokio įmantraus eilėraščio pavadinimui, bet dabar taip pavadinsime FK „Polivektrio“ pergalę. Diviziono lyderiai turėjo vargo su aukštai turnyrinėje lentelėje esančiu FK „Eksperimentu“ ir juos įveikė 4:3. Tiesa, ne visi „Polivektrio“ žaidėjai užbaigė šias rungtynes, kadangi raudoną kortelę gavo vienas iš komandos lyderių Ruslanas Tamilinas ir jam teks praleisti svarbias kito turo rungtynes su FK „Rotaliu“.


Tuo metu „Polivektrio“ vadovas Valentintas Baranovskij, kuris pats pelnė ketvirtąjį savo klubo įvartį, pripažino, kad rungtynės buvo tikrai sunkios, bet patirtis jų ekipai padėjo laimėti.


„Pergalė tikrai sunki, „Eksperimentas“ yra įdomi komanda, visi jauni, visi bėgiojantys žaidėjai. Mums pritrūko mūsų keitimų, bet mes juos sugebėjome įveikti patirtimi“, – džiaugėsi V. Baranvoskij.

 

„Antrajame kėlinyje mums kiek pritrūko jėgų, todėl varžovai tuo bandė pasinaudoti ir pelnė du įvarčius. Buvo sunku, bet pergalė yra pergalė“, – toliau kalbėjo

 

Apie R. Tamilino gautą raudoną kortelę V. Baranvoskij sakė: „Apmaudu, jis pats tikrai norėjo žaisti kitame mače, bet šįkart įtakos turėjo nepatyrimas ir jaunystė. Tokioje situacijoje gauti raudoną kortelę... to buvo galima išvengti. Aišku, jis žaidę užsivedęs, todėl šįkart tą raudoną kortelę pateisinsime“.



Avansas. Tuo metu „Eksperimento“ vadovas Stasys Kvietkauskas po rungtynių nuogąstavo, kad bent avansu jo komanda buvo verta lygiųjų, o ne pralaimėjimo.

 

„Rungtynės buvo kovingos ir gana įtemptos. Pirmi įmušėme, bet po to praleidome įvarčių po apmaudžių klaidų. Visgi, manau, kad už kovingumą bent jau avansu nusipelnėme lygiųjų, bet tam pritrūko šiek tiek sėkmės“, – sakė S. Kvietkauskas.


„Pats „Polivektris“ žaidžia komandinį žaidimą per savo lyderius. Tai tikrai gera komanda“, – užbaigdamas apie varžovus trumpai prakalbo S. Kvetkauskas.


„Laimėjo nežaidę“. Taip prieš mačą su vienais iš diviziono autsaiderių FK „Volcano“ jautėsi „MSC - Hilltown“ ekipa, tačiau dėl pergalės MSC turėjo gerokai paprakaituoti ir jiems pavyko laimėti tik rezultatu 2:1.


Po šios pergalės MSC vadovas Adomas Kripas pripažino, kad tas favoritų statusas neigiamai paveikė komandą ir ji buvo arti to, kad šiame mače prarastų taškų.


„Kaip išėjome, taip ir žaidėme. Prieš rungtynes jau galvojome, kad laimėsime, bet tokios išankstinės prognozės ir nusistatymai neigiamai veikia mėgėjų futbole. Gerai, kad bent įmušėme pirmajame kėlinyje, nes jei nebūtume įmušę, niekas nežino kaip viskas galėjo pasibaigti“, – sakė A. Kripas.

 

„Su varžovais viskas yra tvarkoje. Jie tikrai kovoja ir stengiasi. Jie turėjo tik vieną keitimą ir mes bandėme tuo pasinaudoti, tačiau turėjome daug vargo“, – apie varžovus kalbėjo MSC vadovas.


„Džiaugiamės, kad pavyko iškovoti visus tris taškus. Norime susirinkti taškus prieš šias komandas ir neketiname jų barstyti“, – užbaigė A. Kripas.

 


Vartininkas aikštėje. Tą galėjome išvysti FK „Rotalio“ ir FK „Barbakano“ dvikovoje, kurią „Rotalis“ laimėjo nesunkiai rezultatu 7:0.


Būtent dėl aiškios rungtynių baigties komandos vartininkas Paulius Grybauskas antrajame kėlinyje žengė į aikštę ir išbandė savo puolėjo rolėje, ir net įmušė įvartį.


Po rungtynių P. Grybauskas džiaugėsi galutiniu rezultatu ir papasakojo apie žaidimą ne vartuose, o aikštėje.


„Trys taškai ir pergalė – viskas gerai ir rezultatas tikrai teigiamas“, – kalbėjo „Rotalio“ vartininkas P. Grybauskas, kuris antrajame kėlinyje jau žaidė puolėjo pozicijoje.

 

„Jei rezultatas yra aiškesnis ir jau žinome, kad laimėsime, visada stengiuosi ir pats pažaisti aikštelėje ir pabėgioti. Šiame mače pavyko įmušti įvartį. Aišku, esu įpratęs stovėti vartuose, bet pabėgioti taip pat smagu“, – pridūrė P. Grybauskas.



Nustebino. Tai padarė FC „Žalia Raudona“ ekipa, kuri iš gerosios pusės nustebino „VSG United“ komandą ir ji dėl visų trijų taškų liejo devintą prakaitą, o galiausiai šventė pergalę rezultatu 5:4.


Panašu, kad „Žalia Raudona“ žaidimas tikrai gerėja, o VSG tikrai nesitikėjo tokios rimtos kovos ir liko nustebinti varžovų žaidimu. Apie šį mačą plačiau papasakojo „VSG United“ vadovas Michailas Rukinas.


„Tikėjomės lengvesnės pergalės, buvome nusiteikę, kad bus lengvos rungtynės, o tai galbūt ir pakišo koją. Nors pirmi įmušėme įvartį, varžovai sugebėjo ne tik išlyginti rezultatą, bet ir išsiveržti į priekį. Tada jie pradėjo žaisti gynybinį futbolą, o tada rungtyniauti tampa tikrai sunku. Visgi antrajame kėlinyje pralaužėme jų gynybą ir sunkiai, bet pavyko laimėti rungtynes“, – teigė M. Rukinas.

 

„Labiausiai šiame mače pavyko pakeisti rungtynių eigą. Antrajame kėlinyje į aikštę išleidome savo vartininką, kuris iš tikro yra puolėjas. Aš pats stojau į vartus, o mūsų puolėjas išėjo žaisti ir padėjo išlyginti rezultatą, o po to pats įmušė pergalingą įvartį. Šis taktinis sprendimas visiškai pasiteisino“, – pergalę lėmusį sprendimą atskleidė M. Rukinas.

 

„Varžovas tikrai nustebino ir iš gerosios pusės. Žinoma, žaisti nebuvo lengva ant šlapios dangos ir buvo daug klaidų, bet varžovas nustebino ir paliko gerą įspūdį“, – „Žalia Raudoną“ ekipą pagyrė VSG United vadovas.



Štangų mačas. Taip buvo galima apibūdinti ir jas apibūdino FC „Funk Soul Brothers“ ir FK „Valčiūnai“. Vartų konstrukcijos ne kartą skambėjo nuo į juos lėkusių kamuolių, bet sėkmingiau viskas susiklostė „Valčiūnų“ ekipai, kuri laimėjo rezultatu 7:3 ir neleido FSB ekipai iškovoti trečiosios pergalės iš eilės.


„Funk Soul Brothers“ vadovas Igoris Saksonovas plačiai aptarė rungtynes, papasakojo, kas jo komandai nepavyko ir ko pritrūko iki pergalės.

 

„Deja, trečios pergalės iš eilės iškovoti nepavyko. Pats šį mačą pavadinčiau „štangų maču“. Tiksliai nepasakysiu, bet abi komandos kartu į vartų konstrukcijas pataikė daugiau nei 10 kartų ir nepelnė įvarčių“, – sakė I. Saksonov.


„Kalbant apie mūsų ekipą, tai šįkart susirinkome ne gausiai ir turėjome tik du keitimus, o keli žaidėjai, kurie kiekvieną savaitę rungtyniauja stabiliai, šįkart žaisti negalėjo. Varžovai nebuvo tokie įspūdingi, kaip gali parodyti rezultatas. Dažniausiai žaidėme apylygiai, bet mums kažko pritrūko ir praleidome kelis lemiamus įvarčius. Tie įvarčiai buvo tokie tipiški – gynybiniai, nes palikdavome laisvus žaidėjus už nugaros arba leisdavome apžaisti mus 1 prieš 1. Komandai trūko kovingumo. Jei gynyboje ir darėme klaidų, tai puikiai pasirodė mūsų vartininkas, kuris ne kartą gelbėjo nuo įvarčio“, – tęsė FSB vadovas.


„Po šio pralaimėjimo komandai yra šios toks stresas, bet mūsų dvasia tikrai nepalūžo. Žinau tik vieną dalyką, kad kai kurias pozicijas kitoms rungtynėms pakeisime“, – užbaigė I. Saksonov.


Tuo metu „Valčiūnų“ vadovas Dainius Perednis atskleidė, kas labiausiai padėjo jo komandai laimėti.


„Koncentracija visų rungtynių metu ir keli taktiniai sprendimai, kurie, kaip matome, pasiteisino! Taip pat Fortūna buvo mūsų pusėje, ko nepasakysi apie varžovus. Jie tikrai turėjo daug gerų progų, tačiau jei ne mūsų vartininkas, tai mus gelbėjo ir vartų konstrukcijos. Varžovai į jas pataikė iš visų pusių“, – sakė D. Perednis


Nonagonas. Jį per rungtynes nubrėžė „WorldOne United“ puolimo lyderis Ignas Keras, kuris įmušė net DEVYNIS įvarčius ir bent jau kol kas jam priklauso šio sezono rezultatyvumo rekordas per vienerias rungtynes. Dėka šių įvarčių „WorldOne United“ komanda 11:3 sutriuškino FK „Alyčio“ komandą bet rungtynes jiems tikrai nebuvo tokios lengvos, kaip gali parodyti rezultatas.


„Rungtynės buvo geros ir pagaliau rezultatas buvo mūsų naudai. Kaip ir visada, nuotaika komandoje yra gera ir esame laimingi, kad iškovojome tris taškus bei pakilome turnyrinėje lentelėje“, – džiaugėsi „WorldOne United“ vadovas Victoras Cachay Grande.


„Žiūrint į rezultatą, galbūt galima pagalvoti, kad „Alytis“ žaidė silpnai, bet taip tikrai nebuvo. Jie buvo arti to, kad išlygintų rezultatą. 14 minutę mes pirmavome 3:0, o 21 minutę rezultatas jau tapo 3:2, todėl jie bet kurią akimirką galėjo išlyginti rezultatą, bet galiausiai mums pavyko apsiginti ir patiems išsiveržti į priekį didesniu skirtumu“, – tęsė „WorldOne United“ vadovas.


Kalbėdamas apie fenomenalų I. Kero pasirodymą, V. C. Grande pridūrė: „Esu laimingas, kad Ignas pasiekė šį rekordą su mūsų komanda. Per rungtynes aš pasakiau Ignui, kad galvoju, jog jis taps vienu iš rezultatyviausių diviziono futbolininkų, o jis atsakė: „tai nesvarbu, tiesiog žadžiame“, o tai mes ir darėme. Visa komanda yra laiminga dėl jo pasirodymo ir dėl pačios komandos pasirodymo. Su kiekvienu maču jaučiame vis geresnį tarpusavio ryšį“.


#JūsŽaidžiate

 

 

#MFL

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: