2018-05-29

A divizionas: pirmasis ratas užbaigtas – „Rytas“ viršuje

Praėjusį ketvirtadienį A diviziono komandos užbaigė pirmąjį MFL sezono ratą ir sužaidė devintojo turo rungtynes. Po jų tapo aiški turnyrinės lentelės pozicijos, įpusėjus MFL sezonui. Labiausiai turbūt gali džiaugtis FK „Ryto“ komanda, kuri, gal kiek ir netikėtai, pusiaukelę pasiekė, būdami pirmi. Apie pasibaigusį devintąjį turą ir komandų pirmosios sezono pusės vertinimus (kiekvieno komandos vadovo buvo paprašyta įvertinti pirmąją sezono pusę balu nuo 1 iki 10) – turo apžvalgoje.


9-ojo turo rezultatai:




FK „Rytas“ 


„Rytas“ pirmąjį ratą užbaigė pergalingai ir 7:2 nugalėjo siaubingai pirmojo rato pabaigą (rezultatų prasme) sužaidusią FC „IndEx“ ekipą. Po šios pergalės komandos vadovas Olegas Miasniankinas pasidalino savo mintimis.


Apie rungtynes: „Turėjome labai daug progų. „IndEx“ žaidė be keitimų, o mes žaidėme savo futbolą ir atlikome visus namų darbus. Vienu metu jie galėjo priartėti prie mūsų, bet po to vėl išleidome stipresnę savo sudėtį ir viskas susitvarkė. Šiais metais mes norėjome sustiprinti gynybą ir šį sezoną ji tikrai yra susitvarkiusi. Tai matosi ir iš rezultatų“, – sakė O. Miasniankinas.


Pirmojo rato vertinimas: 10. Pirmąjį ratą vertinu tikrai gerai, nes surinkome visus galimus taškus, o juos praradome tik prieš pajėgias „El Dorado“ ir „Eagle Team“ komandas. Džiugu, kad komanda stengiasi, tobulėja ir žaidimas tampa įvairiapusiškesnis“.



FC „IndEx“


Tuo metu „IndEx“ vadovas Eduardas Grudinskij apie mačą su „Rytu“ ir savo komandos problemas (trumpą atsarginių suolą šioms rungtynėms) pakalbėjo plačiau.


Apie rungtynes: „Mėgėjų futbole visi suaugę ir atsakingi žmonės, kurie turi savo asmeninius gyvenimus, poreikius, įsipareigojimus ir priekaištauti žmonėms, kad neatvyko, aš negaliu. Visi neatėję turėjo tikrai pateisinamų, asmeninių priežasčių. Susirinkimas priklauso dar nuo daug faktorių ir vienas iš jų – sėkmė. Šį kartą mums žvaigždės sudėliojo taip, kad vienerioms rungtynėms per daug žmonių negalėjo atvykti, bet tai tikrai nelėmė mūsų noro kovoti. Mes tikėjome , kad dar galime nugalėti ir iki beveik antro kėlinio vidurio mes gerai kovojome, ir „Rytas“ tikrai nebuvo lengvame pasivaikščiojime. Neįmušėm 9 metrų baudinio ir dar neišnaudojome kelių progų, kurios tikrai būtų palaikiusios intrigą. Šį kartą „Rytui“ pasisekė, kad mes nesusirinkome. ,,Būkim biedni, bet teisingi“, kai antrame kėlinyje gynyboje žaidė antras vartininkas, tai šansai laimėti žymiai mažėja“, – sakė E. Grudinskij.


„Pirmąjį kėlinį ir beveik pusę antro mes kovojome ir palaikėme intrigėlę. „Rytas“ jautė, kad atsipalaiduoti dar anksti. Visi žaidė ir kovojo dėl kiekvieno kamuolio. Kažkur antro kėlinio viduryje „Rytui“ pavyko ženkliai persverti rezultatą ir atsipalaiduoti. Neturėdami keitimų ir kapitonui gavus traumą, antro kėlinio viduryje į aikštę išėjo žaisti mūsų antras vartininkas. Ką mes galėjom padaryti daugiau su tokia sudėtimi?!“, – dar kartą retoriškai paklausė E. Grudinskij.


Apie varžovą: „Rytas“ stipri komanda, turinti savų lyderių. Žaidžiant su jais visada gaunasi įdomios kovingos rungtynės. Su visa pagarba, bet manau pirma vieta jiems truputį per aukšta“, – savo nuomonę išsakė „IndEx“ vadovas.


Pirmojo rato vertinimas:3,5. Trys pergalės ir lygiosios, tiek ir balų. Pralaimėjome bent tris rungtynes, kur tikrai privalėjome imti po 3 taškus, o lygiaverčiame divizione kiekvienas taškas gali būti lemtingas“.


„El Dorado“

 

Antroje vietoje esantis ir iki rudens joje būsiantis „El Dorado“ klubas pirmąjį ratą užbaigė sunkia pergale prieš „Western Union“ klubą. Nors „Aukso miesto“ komanda laimėjo rezultatu 4:1, tačiau rungtynės jiems buvo be galo sunkios ir apie tai papasakojo komandos vadovas Martynas Rašinskas.


Apie rungtynes: „Tai turbūt buvo pačios sunkiausios rungtynės šį sezoną. Anksti praleidome įvartį po nesusikalbėjimo. Paskui visiškai nesisekė, buvome beviltiški ir atrodėme baisiai. Varžovai gynėsi gerai, buvo dvi gynybos linijos, todėl žaisti buvo sunku ir taip pražaidėme pirmąjį kėlinį. Džiaugiuosi, kad visgi pavyko laimėti antrajame kėlinyje, bet pergalė buvo be galo sunki“, – sakė M. Rašinskas.


Pirmojo rato vertinimas:7. Daugiau nevertinčiau. Šiek tiek aukščiau vidurio. Gerai, kad esame taip aukštai, nes galėjome būti tikrai žemiau“



„Western Union“


Net ir pralaimėjusi „Western Union“ ekipa išliko pakankamai geros nuotaikos. Komandos vadovas Aurimas Andrulis buvo patenkintas komandos parodytu žaidimu ir progresu šiame sezone.


Apie rungtynes: „Manau, kad užkūrėme tikrą pirtį „El Dorado“ komandai. Pirmąjį kėlinį varžovai mus spaudė, tačiau jiems nepavyko sukurti nieko rimtesnio. Išlaukę varžovų klaidos, surengėme greitą kontrataką ir pavyko patiems įmušti. Pirmasis kėlinys taip ir baigėsi – 1:0 mūsų naudai. Nepasakyčiau, kad rungtynės turėjo baigtis 1:4 mūsų pralaimėjimu. 1:2 arba 1:3 rezultatas būtų labiau atitikęs realybę“, – sakė A. Andrulis.


Kaip sakė M. Rašinskas, rungtynės prieš „Western Union“ jiems buvo vienos sunkiausių šiame sezone, o apie tai WU vadovas pasamprotavo: 

„Mes pastebėjome tokią tendenciją, jog dauguma komandų sako, kad prieš mus sužaidžia vienas blogiausių rungtynių, bet gal tai yra todėl, jog mes žaidžiame truputį kitaip ir neleidžiame jiems žaisti jų žaidimo“.


Pirmojo rato vertinimas: 11. Komanda tikrai atidavė 110% pastangų per šį ratą ir patobulėjo žymiai daugiau nei buvo galima tikėtis“.


„Eagle Team - Žibintas“


Pergalę paskutiniame pirmojo rato mače išvargo ir „Eagle Team - Žibintas“ ekipa, kuri tik 1:0 palaužė FK „Riešės“ ekipą, o pergalingas įvartis buvo įmuštas pačioje mačo pabaigoje. „Eagle Team“ vadovas Aleksandras Dergačiovas plačiai papasakojo apie rungtynes bei atskleidė, kad dėl ankstesniuose turuose prarastų taškų komandai dar ir dabar yra labai skaudu.


Apie rungtynes: „Sunkiai sekėsi, priešininkai buvo „priparkavę autobusą“. Jų pasirinkimas buvo totali gynyba ir bandymai pagauti žaibiškomis kontratakomis. Turiu pripažinti, kad vienas tokių išpuolių galėjo mums baigtis liūdnai, bet mus išgelbėjo vartininkas. Ši pergalė buvo labai sunki, kamuolys niekaip nenorėjo kirsti varžovų vartų linijos, nors progų turėjome tikrai pakankamai. „Riešė“ tikrai gerai gynėsi ir laikė koncentraciją aikštės viduryje. Įvartį pavyko įmušti iš aikštės krašto, kur jie taip akylai jau nesaugojo. Nuo pat pradžių prašiau komandos pulti kraštais, bet labai sunkiai mūsų meistrams sekėsi tai įskiepyti – kiek žmonių, tiek ir nuomonių. Po pergalės emocijos yra geros, labai norėjome užbaigti pirmąjį ratą pergale nors žinojome, kad „Riešė“ lengvai taškų neatiduos. Pagarba jų gynybai, bet svarbiausia, kad pavyko laimėti“, – teigė A. Dergačiovas.

 

„Kaip ir minėjau, varžovai turėjo vieną tikrai gerą progą ir kelias pusproges. „Riešė“ mūsų nieko nenustebino, jiems sunkiai sekasi kurti žaidimą, bet jie yra griovimo ekspertai gynyboje“, – dar kartą varžovų stipriąją pusę pabrėžė „Eagle Team“ vadovas.

 

Pirmojo rato vertinimas:7. Turime dvi ekipas virš mūsų, nors abi šias ekipas nugalėjome. Pabarstėme taškų, kur tikrai to nereikėjo. Ypač prisiminus kaip išleidome tuos taškus – darosi liūdnoka. Sutikčiau tik jei būtume sužaidę lygiosiomis prieš VFM, visi kiti prarasti taškai nepateisinami, žiūrint į pačių rungtynių dienos situaciją. Būtų tie 6 taškai, kur dabar būtume? Bet nieko, dar yra visas antras ratas pasitempti“.


FK „Riešė“


Banguotai šį sezoną žaidžianti „Riešė“ pirmąjį ratą užbaigė pralaimėjimu ir penkta vieta turnyrinėje lentelėje. Komandos vadovas Tomas Guiskis išsakė savo nuomonę apie rungtynes su „Eagle Team“ bei pateikė savo šios pirmos sezono pusės vertinimą.


Apie rungtynes: „Rungtynės buvo įtemptos, abu vartai buvo „tušti“ abu kėlinius ir paskutinėmis minutėmis praleidome įvartį. Gavome stiprų smūgį iš aikštelės krašto, nespėjome uždengti jų žaidėjo, o tai mums kainavo pralaimėjimą. Rezultatas yra koks yra. Galėjome geriau“.


Pirmojo rato vertinimas:5. Taip vertinu, nes kaip ir esame turnyrinės lentelės viduryje“.


VFM 

 

Iš B diviziono pakilusi komanda kol kas yra įsitaisiusi ketvirtoje vietoje ir įžiūri, kaip žiba medaliai. Pirmąjį ratą jiems pavyko užbaigti pergale 6:3 prieš „Spartaką“, po kurios VFM įgavo dar daugiau pasitikėjimo savimi. Komandos vadovas ir vienas iš lyderių Arvydas Veikutis buvo laimingas dėl iškovotų trijų taškų ir su nekantrumu laukia antrosios sezono pusės.


Apie rungtynes: „Pagrindinis tikslas pasiektas – pergalė. Rungtynės buvo permainingos ir buvo daug kovos, bet šiaip šį mačą laikėme savo rankose ir viskas priklausė tik nuo mūsų judėjimo aikštėje ir fizinių galimybių. Šiai dienai mes buvome stipresni visais aspektais ir lūžis įvyko tada, kai mes pelnėme ketvirtą įvartį ir padidinome savo persvarą iki dviejų įvarčių. Tada visiškai pasijautė mūsų užtikrintumas ir ramybė“, – sakė A. Veikutis.


„Šį sezoną tikrai nebuvo lengvų rungtynių, tokios nebuvo ir šios. Visi moka žaisti futbolą ir paskutinė vieta gali įveikti pirmąją“, – išskirti rungtynių sunkumo nepanoro VFM vadovas.


Pirmojo rato vertinimas: 7. Buvo ir džiugių akimirkų, buvo ir skaudžių pralaimėjimų. Esame nauja komanda iš B diviziono. Pagrindinė užduotis yra neiškristi. Šiuo metu esame ketvirtoje vietoje, jeigu išlaikysime tokį nusiteikimą kaip devintajame ir aštuntajame ture, manau, kad galime užlipti ir ant pakylos“.


FK „Spartakas“


Dar vieną nesėkmę patyręs „Spartakas“ nemano, kad varžovai buvo tiek daug už juos stipresni ir net teigė, kad jie galėjo laimėti. Komandos vadovas Dmitrijus Raksa taip pat mano, kad pirmasis ratas jiems galėjo būti geresnis.


Apie rungtynes: „Šiame mače tikrai galėjome laimėti, nes mums tai parankus varžovas, greitai nebėgantis ir žaidžiantis kombinacinį futbolą. Šįkart jie geriau išnaudojo mūsų gynybos klaidas, kurių padaugėja, dėka nesuprantamų teisėjo sprendimų praeitame mače. Bet tai jau praeitis.  Esant rezultatui 2-2, atsikirtome, gavome įvartį, o po to reikėjo rizikuoti, dėl to ir jų persvara išaugo“, – paaiškino D. Raksa.


Pirmojo rato vertinimas:10. 10 vieta iš 10 komandų, reiškia 10 balų. O jei rimtai, tai pradžia buvo tragiška, o po to su visomis komandomis kovojome ir rezultatai buvo visai padorūs. Galėjome ir daugiau turėti taškų, bet pirmajame rate pritrūko sėkmės“.


SKK „Oniksas“

 

Turbūt daugiausiai emocijų ir aistrų sukėlusios devintojo turo rungtynės įvyko tarp SKK „Onikso“ ir FK „Fortitudo“ komandų. Šį mačą paskutinę mačo minutę dėka paskirto 9 metrų baudinio rezultatu 5:4 laimėjo „Oniksas“, kuriam tai buvo antroji pergalė iš eilės ir ji padėjo „Oniksui“ pakilti į aštuntą vietą, taip aplenkiant tą patį „Fortitudo“ klubą. „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan pripažino, kad pergalė buvo tikrai sunki, bet džiaugėsi, kad sėkmė ir vėl jiems nusišypsojo.


Apie rungtynes: „Mes visada tikimės pergalės ir žinojome, kad prieš „Fortitudo“ bus labai sunku. Aišku, tą pergalę lėmė ir sėkmė, bet pagaliau sėkmė pradėjo šypsotis ir mums“.

 

„Rungtynių pradžia mums buvo netikėtai lengva ir pirmavome 3:0, bet su „Fortitudo“ visada rungtynės tokios pačios – sunkios. Antrojo kėlinio pradžioje jie perėmė iniciatyva ir mums buvo labai sunku. Vėl neturėjome aikštės vidurio, bet džiaugiamės, kad visgi laimėjome šį mačą“, – pridūrė E. Ruskan.

 

Pirmojo rato vertinimas: „Balais vertinti nenorėčiau. Žinoma, nenorėjome būti lentelės apačioje, bet žinojome kokios komandos čia žaidžia ir, kad čia nebus lengva. Tikimės geresnių rezultatų antrajame rate“.



FK „Fortitudo“


„Fortitudo“ komanda devintojo turo maču buvo labai nepatenkinta. Net ir atslūgus emocijoms komandos vadovas Gabrielius Butkevičius išliejo viską, ką laikė širdyje, o labiausiai liko nusivylęs rungtynių teisėju.


Apie rungtynes: „Emocijoms nuslūgus ir susitaikius su pralaimėjimu, mūsų komanda vis dar užduoda tą patį hipotetinį klausimą: ar žaidėm regbį, ar futbolą? Norėčiau pažymėti, kad tokio agresyvaus „Onikso“ dar nebuvau matęs (galimai tos nuoskaudos po nematomų įvarčių jie dar nepamiršo). Šiuo aspektu tikrai nevyniosiu žodžių į vatą: mūsų komandos žaidėjai buvo be ceremonijų pjaustomi, griaunami bent kiek pavojingesniuose epizoduose. Atrodė, kad, žaidimas „į kaulą“ buvo vienas iš „Onikso" taktikos sudedamųjų elementų.  Netgi pačiame aikštės viduryje buvo galima įžvelgti tyčinių veiksmų, kai kovojama buvo ne kūnu, o tiesiog alkūnėmis. Galbūt, svarstytina, ar mėgėjiškame futbole, kur žaidžiama savo pačių malonumui, reikėtų imtis tokių taktinių veiksmų, bet galimai tai padarė emocijos, ypatingai kai joms yra leidžiama tik dar labiau žiežirbuoti. Ar „Oniksas“ nusipelnė pergalės? Nemanau. Tačiau neišskirčiau ir savo komandos, kuri pirmas 15 minučių žaidė be testosterono kraujyje“, – kaip ir sakė pats G. Butkevičius, žodžių į vatą jis nevyniojo.


„Norime paminėti, kad didžiąja dalimi dėl tokių „razborkių“ mes „Onikso“ nekaltiname. Kaip minėjau, aikštėje dažnai būna daug emocijų, svarbiausia jas ten ir palikti. O rungtynių kontrolė yra teisėjo kompetencija. Šiuo atveju, pabrėšiu, nebuvo parodyta nei viena geltona kortelė priešininkų komandai. Nei viena, nors „šienapjūtės“ buvo daugiau nei pačio žaidimo. Mūsų pagrindinis puolėjas buvo griaunamas ne vieną ir ne du kartus to paties gynėjo ir suabejočiau ar jis bent žodinį įspėjimą gavo? Ką kalbėti apie tai, pabrėšiu, dar pirmo kėlinio viduryje, priešininkų komandai laimint dviejų ar gal net trijų įvarčių skirtumu, prasižengus prieš mūsų žaidėjus, teisėjui skrieja visiems gerai žinomi epitetai ir susilaukiama lygiai nulis atsakomųjų veiksmų, nei vienos geltonos kortelės! Rungtynių pabaigoje, susidarė toks įspūdis, kad žaidėjai (neišskiriu ir savų žaidėjų) vienas kitą gaudo tik dėl to, kad galėtų varžovui vienaip ar kitaip pakenkti. Kaip teisingai pasakė mūsų vienas komandos narys, įpusėjus rungtynėms mes žaidėme jau ne tik prieš „Oniksą“, bet ir prieš teisėją. Prieš du, kaip žinia, žaisti daug sunkiau („Oniksas" tai jau yra patyręs). Atsakant į klausimą  ar buvo 9 metrų baudinys (nors mūsų galva, tai nebuvo esminis momentas rungtynėse) – taip jis buvo. Bet vėl gi, kaip teisėjas jį galėjo matyti būdamas aikštės viduryje, nežinia. Teisėjui teko pasikliauti priešininkų vartininko nuomone ar salės pagalba“, – nors ir atslūgus emocijoms, bet vis dar ne itin geros nuotaikos kalbėjo G. Butkevičius.


Pirmojo rato vertinimas:5-6. Tikėjomės turėti kitokią sudėtį, bet yra kaip yra. Vis dėl to džiugu, kad šį ratą turėjome pagalbininkų iš FK „Imsrė“ ekipos, kurie padėjo atimti taškų iš stiprių komandų. Labai liūdna, kad savo šansų neišnaudojome prieš silpnesnės komanda. Būtumėme laimėje dar kelis mačus, būčiau vertinės stipriu 8“.



Dar keli 9-ojo turo akcentai:


31. Devintasis turas A divizione rezultatyvumu buvo identiškas aštuntajam turui ir per penkis mačus komandos vėl pelnė 31 įvartį (6,2 įvarčio per rungtynes).


Diskvalifikacija. „Eagle Team - Žibintas“ komandos žaidėjas Giedrius Šablinskas sulaukė vienerių rungtynių diskvalifikacijos už tris įspėjimus (tris geltonas korteles) MFL čempionato metu. Dėl to jis turės praleisti antrojo rato pirmąsias rungtynes.


Rezultatyviausias. Po pirmojo rato rezultatyviausių A diviziono žaidėjų grafoje yra įsitvirtinęs „Ryto“ puolėjas Valdemar Šaveiko, kuris per 8 mačus pelnė net 13 įvarčių. Už jo nugaros yra Arvydas Veikutis (VFM) ir Dmitrij Raksa („Spartakas“), kurie abu per 9 mačus pasižymėjo po 10 kartų.


MFL Taurė. Pasibaigus pirmajam ratui, A diviziono komandos pradės varžytis MFL Taurės turnyre. Pirmosios rungtynės įvyks jau šį ketvirtadienį, kai FK „Spartakas“ kovos sus „Western Union“, o FK „Fortitudo“ dar kartą susirems su SKK „Oniksu“.


Turnyrinė A diviziono lentelė po pirmojo rato:

 

V Komanda R Per Lyg Pra + - +/- T
1 FK Rytas 9 7 0 2 36 25 +11 21
2 El Dorado 9 6 2 1 32 14 +18 20
3 Eagle Team - Žibintas 9 6 1 2 45 22 +23 19
4 VFM 9 5 1 3 31 24 +7 16
5 FK Riešė 9 3 3 3 16 14 +2 12
6 FC IndEx 9 3 1 5 37 37 0 10
7 Western Union 9 2 3 4 26 32 -6 9
8 SKK Oniksas 9 2 2 5 23 36 -13 8
9 FK Fortitudo 9 2 1 6 20 34 -14 7
10 FK Spartakas 9 1 2 6 16 44 -28 5

#JūsŽaidžiate

 

 

#MFL

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: