2018-06-05

B divizionas: komandų be taškų neliko, o lyderių dvikovoje triumfavo „Polivektris“

B divizione praėjusį ketvirtadienį buvo sužaisti dešimtojo turo mačai. Turbūt daugiausiai dėmesio sulaukė diviziono lyderių dvikovą, kurią laimėjo FK „Polivektris“, tačiau ne ką mažiau buvo įdomios ir kitos rungtynės, kuriose buvo užfiksuota netikėtų rezultatų. „Funk Soul Brothers“ sugebėjo įveikti MSC klubą, o FC „Žalia Raudona“ iškovojo pirmąją savo pergalę ir gavo pirmuosius savo taškus. Apie viską plačiau – turo apžvalgoje.


10-ojo turo rezultatai:

 


 

44. Šįkart tiek įvarčių buvo įmušta dešimtojo turo mačuose. Šešiais įvarčiais mažiau nei praėjusiame ture, bet to priežastis aiški – atkakli, bet nerezultatyvi diviziono lyderių dvikova. Nepaisant to, vidutiniškai per rungtynes buvo galima išvysti net po 7,33 įvarčio.

 

Visi taškai. Juos visus savo sąskaitoje vis dar turi FK „Polivektris“. Dešimtajame ture komandos laukė turbūt rimčiausias šio sezono iššūkis – kitas itin pajėgus klubas FK „Rotalis“. B diviziono lyderių dvikova buvo tikrai įspūdinga, aukšto tempo, kupina aistrų, o galiausiai ją rezultatu 1:0 laimėjo FK „Polivektris“, kuris yra vienintelis klubas šiame sezone iškovojęs visus įmanomus taškus – dešimt pergalių iš tiek pat galimų.


Pergalingo įvarčio autoriumi tapo Ernestas Komarovas, kuris pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje pasižymėjo smūgiu iš arti. Verta paminėti ir tai, kad „Polivektris“ šiose rungtynėse žaidė be diskvalifikuoto savo puolimo lyderio Ruslano Tamilino.


Ši pergalė „Polivektriui“ taip pat leido padidinti atotrūkį nuo FK „Rotalio“ iki šešių taškų, o matant šio sezono peripetijas, šis pranašumas tikrai nėra mažas.


Visgi komandos vadovas Valentintas Baranovskij mano, kad skelbti čempioną dar yra gerokai per anksti. Kalbant apie pačias rungtynes, tai jos jį tikrai džiugino, nes žaidimo kokybė buvo tikrai gera, o pergalė tokiose rungtynėse yra tikrai saldi.


„Geros rungtynės, varžovai turi tikrai gerą komandą. Žaisti prieš juos buvo labai smagu, manau, kad rungtynėmis mėgavosi tiek mes, tiek jie“, – sakė V. Baranovskij.


„Manau, kad apie čempioną kalbėti dar anksti. Dar nesibaigė pirmasis ratas, bet jau pasvajoti apie tai galbūt ir galima“, – užbaigė V. Baranovskij.



Ne gėda. Visgi po pralaimėjimo FK „Rotalis“ nebuvo nusiminęs ir komandos kapitonas Albertas Bogdanas sakė, kad jo komandai tikrai nėra gėda pralaimėti, nes jo ekipa žaidė gerai ir atidavė visas jėgas.


„Jaučiamės gerai. Susirenkame ne tik laimėti, bet ir praleisti laiką kartu. Futbole yra ne gėda pralaimėti, o gėda blogai žaisti, tai mums tikrai nėra gėda. Šiek tiek pritrūko jėgų, bet aikštėje tikrai žaidėme gerai. Prieš „Polivektrį“ žaidė ne visa mūsų sudėtis, kai kurie atvykti negalėjo, bet visi, kas žaidė, stengėsi iš visų jėgų“, – sakė A. Bogdanas.


Tiesa, A. Bogdanas pripažino, kad šių rungtynių rezultatas gali turėti įtakos galutinei pozicijai, bet rankų jo komanda tikrai neketina nuleisti.


„Taip, šios rungtynės tikrai gali turėti įtakos, bet dar liko daugiau nei ratas, todėl dar bet kas gali atsitikti. Mes visada stengiamės laimėti ir galvojame apie čempionų titulą“, – užbaigė A. Bogdanas.


Siena nugriauta. Prieš dešimtojo turo rungtynes FK „Alytis“ vadovas Mykolas Adamavičius sakė, kad po skaudaus pralaimėjimo devintajame ture komanda apsistatys tylos siena, tačiau ji jau buvo nugriauta ir prie to prisidėjo įspūdinga „Alyčio“ pergalė. „Alytis“ sužaidė fantastiškas rungtynes ir dešimtajame ture 7:3 nugalėjo FK „Valčiūnai“ klubą.


Jau po pirmojo kėlinio „Alytis“ pirmavo 5:1, o antrajame kėlinyje užbaigė savo darbą. Šiame mače net trys komandos žaidėjai pelnė po du įvarčius.


Tiesa, pats M. Adamavičius šiose rungtynėse nežaidė, o po savo ekipos pergalės dar kartą pabrėžė banguotą komandos žaidimą.


„Kaip ir sakiau, situacija paprasta, vis dar banguojame ir ieškome tinkamos sudėties. Aišku, tą ieškojimą vis koreguoja tai, kad ne visi žaidėjai visada gali susirinkti, o kiti žaidejai nelabai vis dar gali kompensuoti tų, kurie neateina“, – po pergalės sakė M. Adamavičius. 


Pelnytai. Tuo metu FK „Valčiūnų“ vadovas Dainius Perednis pripažino, kad jo komanda pralaimėjo pelnytai, o pagrindinės pralaimėjimo priežastys – varžovų nuvertinimas ir pačios komandos nusiteikimas.


„Daug čia nėra ko ir sakyti, rezultatas viską pasako! Pelnytai pralaimėjome, nes gal tikėjomės lengvesnių rungtynių. Tai ir pakišo mums koją! Kaip nusiteikėme, taip ir sužaidėme“, – sakė D. Perednis.


Paklaustas, kas geriausiai pavyko jo komandai, „Valčiūnų“ vadovas buvo kritiškas: „Absoliučiai niekas nepavyko, nes žaidėjai nerodo noro! Mums trūko sportinio pykčio!“.


Pasivyti. „WorldOne United“ nori pasivyti lyderius ir šiame sezone kovoti dėl prizinių vietų. Komanda šiuo metu yra šeštoje vietoje, bet jų žaidimas tampa vis geresnis, o dešimtajame ture jie laimėjo „United“ derbį, 4:2 įveikdami „VSG United“ klubą.


Vėl pagrindiniu pergalės kalviu tapo Ignas Keras, kuris pelnė tris savo komandos įvarčius, įskaitant ir puikų įvartį iš aikštės vidurio.


„Rungtynių pradžioje komandos žaidė apylygiai, bet vėliau mes pelnėme kelis įvarčius ir perėmėme kontrolę į savas rankas. Ją išlaikėme iki mačo pabaigos ir laimėjome“, – sakė komandos vadovas Victor Cachay Grande.


Savo komandoje „WorldOne United“ turi I. Kerą, kuris po savo „hat-tricko“ su 19 įvarčių pakilo į rezultatyviausių žaidėjų viršūnę, todėl V.C. Grande džiaugėsi tuo ir tikisi, kad I. Keras nenustos mušti įvarčių.


„Taip, jis pelnė puikų įvartį iš aikštės vidurio. Jis turi uoslę įvarčiams ir dažnai būna tinkamoje vietoje tinkamu laiku. Esame labai laimingi, kad savo komandoje turime rezultatyviausią žaidėją, todėl tikiuosi, kad jis toliau muš, o mūsų komanda laimės“, – apie savo komandos lyderį kalbėjo „WorldOne United“ vadovas.


„Visada buvome ambicingi, todėl jaučiame nusivylimą, jog šiame sezone jau pralaimėjome rungtynių, kurias turėjome laimėti. Dėl to skirtumas iki lyderių išaugo, bet tikiuosi, kad mums dar pavyks juos pasivyti“, – užbaigė V. C. Grande.


Klaidos. Būtent jas labiausiai kaltino „VSG United“ vadovas Michailas Rukinas. Laimėti jiems neleido ir trumpas atsarginių suolas.


Po „United“ derbio pralaimėjimo M. Rukinas buvo kiek nusivylęs ir teigė, kad bent tašką jo komanda galėjo iškovoti.


„Nuotaikos nekokios, nes vėl pralaimėjome dėl apmaudžių klaidų. Tris įvarčius tiesiog padovanojome oponentams. Taip pat vėl žaidėme be pagrindinio vartininko ir vos su dviem keitimais“, – sakė M. Rukinas.


„Varžovai žaidė gerai, buvo įdomi kova, manau, kad galėjome imti bent jau tašką. Šį kartą nepasisekė, bet antrajame rate norėsime revanšo“, – užbaigė M. Rukinas.


Trys. Būtent tiek žaidėjų mušė įvarčius FK „Eksperimento“ gretose, o jų jie kartu pelnė net 10. Tų įvarčių pakako, kad „Eksperimentas“ laimėtų prieš FK „Volcano“ klubą rezultatu 10:5.


Tiesa, „Volcano“ šiame mače pirmi pelnė du įvarčius, tačiau po to „Eksperimentas“ pradėjo mušti tiek, kad „Volcano“ apie pergalę negalėjo galvoti.


Visus įvarčius nugalėtojams pelnė Ernestas Plavskij, Audrius Sakauskis ir Marius Volodka, o komandos vadovas Stasys Kvietkauskas teigė, kad tuos įvarčius mušti galėjo ir kiti. S. Kvietkauskas taip pat pripažino, kad jau prieš rungtynes „Eksperimentas“ jautėsi laimėtojais, o tai galbūt ir lėmė, kad jie pirmi praleido du įvarčius.


„Pradėjome rungtynes žinodami, kad varžovai neturi nei keitimų, nei vartininko, tad prieš rungtynes buvo nusiteikimas, kad šis mačas jau laimėtas. Tada pirmi praleidome įvarčius, bet mums pradėjus stipriai atakuoti, pradėjo kristi įvarčiai į „Volcano“ vartus. Šįkart įmušė trys žaidėjai, bet galėjo įmušti visi, kas dalyvavo rungtynėse“, – sakė S. Kvietkauskas.


Verta paminėti, kad „Volcano“ po šio pralaimėjimo nukrito į paskutinę vietą, kadangi pirmąją sezono pergalę iškovojo „Žalia Raudona“, o apie tai plačiau šiek tiek žemiau.



Pirmas numeris. Juo nėra pasirengęs žaisti „MSC - Hilltown“ klubas, kuriam toks scenarijus nebuvo palankus ir MSC 1:2 pralaimėjo be keitimų žaidusiai FC „Funk Soul Brothers“ ekipai.


MSC pirmi pelnė įvartį ir tai padarė 44 minutę. Tačiau FSB ekipa parodė savo charakterį ir per paskutines dvi minutes įmušė du įvarčius bei iškovojo puikią pergalę, kuri jiems leido pakilti į penktą vietą.


„Visu pirma sveikinu varžovus, jie žaidė be keitimų ir parodė charakterį bei tikrai gerai kovojo“, – kalbėjo MSC vadovas Adomas Kripas.


„Mūsų planas buvo greitas įvartis, bet varžovai penkiese ramiai gynėsi, palikdami puolėją priekyje ir taip taupė savo jėgas. Visą sezoną akcentavome savo tolimus smūgius, tad vakar visi prispardėme į lankas arba į gynėjus. Įmušus pirmą įvartį atrodė, kad jau palaužėme varžovą ir pramušime jų gynybą, bet ir toliau spardėme iš toli, o tai nedavė jokio rezultato“, – tęsė MSC vadovas.


„Mes siekėme tik pergalės, tad praleidus išlyginamąjį įvartį, tas rezultatas mūsų netenkino, todėl išėjome visi į priekį. Paskutinės atakos metu, kai smūgiavome į varžovų vartus, kamuolys atšoko dėkingai varžovų puolėjui ir šis ramiai nubėgęs į priekį išplėšė pergalę FSB ekipai. Po rungtynių visi žinojome, ką darėme blogai ir, matyt, mes dar nesame pasiruošę žaisti „pirmu numeriu“, – užbaigė A. Kripas.


Charakteris. Tuo metu „Funk Soul Brothers“ vadovas Igoris Saksonovas buvo labai laimingas, kad pavyko laimėti prieš trečiąją vietą užimančią komandą.


„Susirinkome silpnai, buvome be keitimų, todėl žaidėme nuo gynybos ir stengėmės palaikyti kamuolį. Manau, kad mums laimėti padėjo charakteris. Esu labai dėkingas mūsų žaidėjams, jie atidavė tiek daug jėgų ir sužaidė praktiškai be klaidų. Spaudžiu jiems visiems ranką“, – sakė I. Saksonovas.



PERGALĖ. Ją pagaliau iškovojo MFL naujokai FC „Žalia Raudona“. Be taškų iki šiol buvusi ekipa pasinaudojo į duobę įkritusios FK „Barbakanas“ ekipos sportine forma ir ją nugalėjo rezultatu 6:3. Ši pirmoji pergalė leido „Žalia Raudona“ klubui pakilti į priešpaskutinę vietą.


Tos pergalės jau buvo galima tikėtis, nes „Žalia Raudona“ kiekvieną kartą žaisdavo vis geriau, o „Barbakanas“ „pametė“ savo žaidimą ir jo dar nerado. Didžiausiu galvos skausmu „Barbakanui“ tapo Augustinas Trinkūnas, kuris pelnė net keturis „Žalia Raudona“ įvarčius.


Po šio triumfo komandos vadovas Ignas Stasevičius, kuris tą dieną šventė savo gimtadienį, džiaugėsi šiuo pasiekimu ir tokia gimtadienio dovana. I. Stasevičius taip pat pagyrė A. Trinkūno žaidimą ir pažadėjo, kad ši pergalė bus tikrai paminėta audringai.


„Prieš rungtynes jau kalbėjome, kad mano gimtadienio proga reikia iškovoti tašką, bet pavyko paimti net visus tris. Žaidėme drausmingai nuo gynybos ir puikiai kontratakavome. Labai gerai sužaidė Augustinas. Šią pergalę tikrai reikės paminėti, nes jų nebūna tiek daug“, – kalbėjo I. Stasevičius.



Mėnesio rinktinė. Pasibaigus gegužės mėnesiui buvo išrinkta ir B diviziono mėnesio rinktinė, kurios sudėtį galite pamatyti žemiau.




#JūsŽaidžiate

 

 

 

#MFL

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: