2018-09-03

B divizionas: užtikrintos lyderių pergalės ir „MSC - Hilltown“ įleistos šaknys į trečią vietą

Po vasaros pertraukos B diviziono komandos pratęsė kovas MFL pirmenybėse ir 12 komandų susirinko į „Fanų“ stadioną. Itin netikėtų rezultatų dviejų mėnesių poilsis neatnešė, nebent tik FK „Eksperimento“ kluptelėjimą, kuris leido „MSC - Hilltown“ ekipai tvirčiau atsistoti ant trečiojo laiptelio. Plačiau – turo apžvalgoje.


14-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
129 14 2018-08-30 19:30:00 FK Alytis FK Polivektris 2:8 IV "Fanų" ketvirtis
130 14 2018-08-30 19:30:00 FK Rotalis WorldOne United 6:3 III "Fanų" ketvirtis
131 14 2018-08-30 20:30:00 FC Žalia Raudona MSC - Hilltown 2:5 III "Fanų" ketvirtis
132 14 2018-08-30 20:30:00 VSG United FK Barbakanas 1:2 IV "Fanų" ketvirtis
133 14 2018-08-30 21:30:00 FK Eksperimentas FK Valčiūnai 2:4 II "Fanų" ketvirtis
134 14 2018-08-30 21:30:00 FC Funk Soul Brothers FK Volcano 3:1 III "Fanų" ketvirtis


39. Itin karšta ir puikiais orais lepinusi vasaros Saulė įtakos komandų rezultatyvumui praktiškai neturėjo. Keturiolikto turo metu iš viso B diviziono komandos įmušė 39 įvarčius (vidutiniškai po 6,5 per rungtynes), o tai vos 3 įvarčiais mažiau nei paskutiniame ture prieš vasaros pertrauką.


Šventė. FK „Polivektris“ stovykloje buvo ypatinga proga – komandos idėjinis lyderis šventė savo santuokos dešimtmetį, o tai draugiškai pažymėjo visi ekipos nariai, kurie vilkėjo vienodas aprangas su stilizuotu širdies simboliu ir skaičiumi dešimt. Tą vakarą visi „Polivektrio“ žaidėjai buvo dešimtieji numeriai, bet tai nesutrukdė komandai iškovoti keturioliktos pergalės iš eilės ir 8:2 įveikti FK „Alytis“ komandą. Nors pirmasis kėlinys „Polivektriui“ nebuvo lengvas, tačiau antrojo kėlinio metu pasijautė „Alyčio“ nuovargis ir Valentino Baranovskij vedama komanda pradėjo mušti įvarčius. Pats komandos kapitonas jų pelnė net tris, o po rungtynių jis džiaugėsi pergale ir dar kartą pabrėžė, kad šį sezoną komanda sieks laimėti visas rungtynes.



 

„Pirmasis kėlinys buvo sunkokas, bet antrajame kėlinyje įsivažiavome, varžovas pavargo ir mes pasinaudojome savo meistriškumu. Žinoma, kad šį sezoną norisi pasiekti kažką įdomesnio, nes iškovojome jau 14 pergalių. Tačiau tai padaryti nebus lengva, divizione yra gerą futbolą žaidžiančių komandų, todėl bus tikrai sunku laimėti visas rungtynes“, – sakė V. Baranovskij.



Kluptelėjimas. Jį patyrė FK „Eksperimento“ komanda, kuri po pertraukos sužaidė ne prastas rungtynes ir 2:4 pralaimėjo FK „Valčiūnų“ komandai, kuri per vasarą išlaikė puikią sportinę formą ir pratęsė savo gerą žaidimą, kuri pradėjo demonstruoti prieš pat vasaros pertrauką.

 

„Valčiūnai“ rungtynes pradėjo nieko nelaukdami ir iškart spaudė varžovus, kurie to nesitikėjo ir jau per pirmą kėlinį praleido tris įvarčius. „Eksperimentas“ turėjo nemažai progų įmušti įvarčių, tačiau tuos šansus išnaudojo tik mačo pabaigoje bei pelnė du garbės įvarčius.

 

„Rungtynes planavome pradėjo ramiai nuo žvalgybos, tačiau varžovai nebuvo tam nusiteikę ir nuo pat pradžių spaudė mus bei pelnė įvartį. Patys neišnaudojome daugybės progų ir dėl to kėlinio pabaigoje palūžome morališkai, o „Valčiūnai“ įmušė dar du įvarčius. Atrodė, kad jau laukė sutriuškinimas, bet antrajame kėlinyje neturėjome ko prarasti. Tačiau kai nesiseka, tai nesiseka. Nesugebėjome išnaudoti daugybės progų ir tik pabaigoje pelnėme du įvarčius, bet jau buvo per vėlu“, – kalbėjo „Eksperimento“ vadovas Stasys Kvietkauskas.

 

„Jei būtume išnaudoję visas savo progas, manau, kad rezultatas būtų buvęs panašesnis į pirmų rungtynių“, – pridūrė S. Kvietkauskas.

 

„Valčiūnai“ savo ruožtu džiaugėsi šia svarbia pergale ir stovėdami prie rūbinių garsiai pareiškė: „mūsų tikslas – medaliai!”.

 

Medaliai. Tačiau ne tik „Valčiūnai“ yra nusitaikę į medalius. Apie juos galvoja ir „MSC – Hilltown“ komanda, kuri pasinaudojo „Eksperimento“ kluptelėjimu ir 5:2 įveikė FC „Žalia Raudona“ komandą bei padidino savo atotrūkį nuo „Eksperimento“ iki 4 taškų.

 

Ant trečiojo laiptelio įsitaisiusi komanda sužaidė labai geras rungtynes ir komandos vadovas Adomas Kripas liko daugiau nei patenkintas.

 

„Per vasarą visi pailsėjome ir į aikštę grįžome pasiilgę futbolo ir vienas kito. Kaip nekeista, sužaidėme labai drausmingas rungtynes ir likau visais patenkintas“, – sakė A. Kripas, kuris pabrėžė, kad šis mačas buvo tikrai sunkesnis nei pirmoji sezono dvikova su „Žalia Raudona“.

 

„Šios rungtynės buvo tikrai sunkesnės. Matosi, kad dabar „Žalia Raudona“ turi taktikas, tobulėja ir į juos buvo tikrai smagu žiūrėti“, – tęsė A. Kripas.

 

Galiausiai MSC vadovas atskleidė klubo tikslus: „Galbūt prieš sezono pradžią apie tuos tikslus nelabai kalbėjome, bet dabar galiu pasakyti, kad norime medalių! Matome, kad galime kabintis už medalių ir tai tikrai stengsimės padaryti“.



Įsivažiuoti. Laiko tai padaryti dar reikia „Žalia Raudona“ komandai. Nuo sezono pradžios smarkiai patobulėjusi komanda visgi jaučia vasaros padarinius, nors ir treniruodavosi kiekvieną savaitę. Komandos vadovas Ignas Stasevičius sako, kad jo ekipai dar reikia laiko įsivažiuoti.

 

„Rungtynės klostėsi sunkokai, mums dar reikia laiko įsivažiuoti. Pirmą kėlinį stengėmės gintis ir tai pavyko pakankamai gerai, bet antrajame kėlinyje varžovai parodė savo pranašumą ir iškovojo pergalę“, – sakė I. Stasevičius.

 

„Atsimenu pirmąjį mūsų tarpusavio mačą. Jame mes žaidėme labai prastai, todėl varžovų įvertinti negalėjome. Dabar galiu pasakyti, kad MSC paliko tikrai gerą įspūdį, tai yra stipri komanda“, – pridūrė Ignas.

 

Petrauka. Jos padarinius jautė FC „Funk Soul Brothers“ komanda, tačiau tai jiems nesutrukdė pasiekti revanšą prieš FK „Volcano“ ir iškovoti pergalę 3:1. Rungtynėse buvo nemažai techninio broko, tačiau geriau varžovų klaidomis pasinaudojo būtent FSB ekipa.

 

„Pertrauka davė savo. Gerai, kad žaidėjai buvo išalkę futbolo rungtynių ir pasveiko po ilgalaikių traumų, bet per vasarą visai ne daug žaidėme kartu, todėl aikštėje jautėsi šioks toks drebulys. Rungtynės klostėsi sunkiai, buvo sunku atlikti paprastą perdavimą, darėme daug klaidų aikštės viduryje, buvo sunku užsikabinti už kamuolio. Jaudulys tikrai mus veikė“, – prisipažino FSB vadovas Igoris Saksonovas, kuris pats po ilgos pertraukos sugrįžo į aikštę ir net pelnė vieną iš įvarčių.

 

„Visgi prieš rungtynes tikėjomės pergalės, turėjome laimėti ir tai padarėme. Lengva nebuvo, bet iškovojome tris taškus. Taip pat norėčiau pasidžiaugti mūsų geru vartininko Vytauto Stanelio pasirodymu ir pasveikinti naują komandos narį Arnold Bepersc, kuris tikrai gerai pasirodė“, – užbaigė I. Saksonovas.

 

Pasipriešinimas ir nauja apranga. Po pertraukos sugrįžusi „WorldOne United“ ekipa stengėsi pasipriešinti vieniems iš lyderių FK „Rotaliui“ ir jiems tai kurį laiką gerai sekėsi, bet „Rotalis“ galiausiai įrodė savo pranašumą ir šventė pergalę rezultatu 6:3.

 

„WorldOne United“ gretose du įvarčius pelnė naujokas Tomaš Tučkovski, o dar iki 40 minutės rezultatas buvo lygus 2:2, bet „Rotalis“ per paskutines dešimt minučių įjungė aukštesnę pavarą, pelnė net keturis įvarčius be atsako ir užsitikrino pergalę po vasaros pertraukos.

 

Ją klubas pasiekė vilkėdamas naujas aprangas – ryškiai rožinės spalvos. Garderobą atsinaujinęs „Rotalis“ į šias rungtynes susirinko tikrai gausiomis pajėgomis ir turėjo net 5 žaidėjais ilgesnį suoliuką. Turbūt ir tai lėmė, kad „Rotalis“ galėjo pakelti rungtynių tempą, į kurio taktą „WorldOne“ jau nepataikė ir „Rotaliui“ pralaimėjo antrą kartą šiame sezone.

 

Nutraukė. FK „Barbakanas“ pagaliau nutraukė net septynių iš eilės pralaimėjimų seriją. Kai komandą paliko Ramūnas Radavičius ir Audrius Dilys, „Barbakanas“ krito į gilią duobę, bet per vasaros pertrauką jie pasigamino kopėčias ir ketvirtadienį iš jos išlipo.

 

„Barbakanas“ sugebėjo 2:1 įveikti „VSG United“ ir pasiekė identišką pergalę, kaip ir pirmajame tarpusavio mače.

 

Visgi šįkart scenarijus buvo kitoks. „VSG United“ pirmi pelnė įvartį ir pirmavo iki 35 minutės, kai „Barbakanas“ išlygino rezultatą. Pergalingą įvartį „Barbakanas“ įmušė 50 minutę, o jo autoriumi tapo į komandą sugrįžęs Jonas Lapka.

 

Ši pergalė „Barbakaną“ priartino prie „Alyčio“ komandos, kuri dabar turi tik vienu tašku daugiau, bet vis dar yra dešimtoje vietoje.



#MFL

 

#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: