2018-09-04

A divizionas: rokiruotė turnyrinės lentelės viršuje – „El Dorado“ kyla į pirmą vietą

Vasaros pertrauka pasibaigė ir MFL lygos A diviziono komandos sugrįžo į aikšteles. Galbūt tokia pertrauka turėjo įtakos ekipų sportinei formai, kadangi keli lygos lyderiai barstė taškus ir tik po sunkios kovos išsigelbėjęs „El Dorado“ klubas iškovojo tris taškus bei taip pakilo į pirmą vietą. Ši ir dar daugiau turų aktualijų – turo apžvalgoje.


10-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
46 10 2018-08-30 19:30:00 Western Union Eagle Team - Žibintas 4:4 I "Fanų" ketvirtis
47 10 2018-08-30 19:30:00 SKK Oniksas FK Rytas 4:3 II "Fanų" ketvirtis
48 10 2018-08-30 20:30:00 FK Fortitudo VFM 5:7 I "Fanų" ketvirtis
49 10 2018-08-30 20:30:00 FK Spartakas FC IndEx 3:5 II "Fanų" ketvirtis
50 10 2018-08-30 21:30:00 FK Riešė El Dorado 2:3 I "Fanų" ketvirtis


40. Dviejų mėnesių vasaros pertrauka A diviziono komandoms suteikė naujų jėgų. Stipriausi MFL klubai iš viso šiame ture pelnė net 40 įvarčių (vidutiniškai po 8  įvarčius per rungtynes), o tai net 9 įvarčiais daugiau nei devintajame ture. Komandų rezultatyvumas dešimtąjį turą pavertė tikrai puikiu, o ne vieno mačo rezultatai buvo netikėti.


Sensacija. Galbūt skambiai, bet būtent taip galime pavadinti FK „Ryto“ nuopolį jau pirmajame mače po pertraukos. Sezono pradžioje sutriuškinęs SKK „Onikso“ komandą šįkart „Rytas“ to padaryti nesugebėjo ir patys pralaimėjo 3:4. Šis pralaimėjimas reiškė, kad „Ryta“ nukrito į antrąją vietą ir į priekį užleido „El Dorado“ komandą bei leido prie savęs priartėti „Eagle Team“ ir VFM klubams.


Po rungtynių „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas neturėjo kur dėti akių ir interviu davė užsidėjęs tamsius akinius.


„Gėda pralaimėti, būnat lyderiams. Labai apmaudu pralaimėti, bet noriu pasveikinti „Oniską“ su gražia pergale ir geru žaidimu, o mums tai bus tikrai kaip šaltas dušas“, – po rungtynių sakė Olegas.


„Šiame mače jie tikrai žaidė gerai, o mums nesisekė mušti įvarčių. Anksčiau įmušdavome daug, o šįkart to nepadarėme. Pusiausvyra visatoje tikrai yra“, – teigė „Ryto“ vadovas.


Užbaigdamas O. Miasniankinas nepraleido progos juokais „įgelti“ ir „El Dorado“ komandai: „Aš tikiu, kad tik sėkmė gali pagelbėti „El Dorado“ komandai laimėti MFL, nes kitaip jie to nepadarytų“.



Noras. Tuo metu SKK „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan džiaugėsi pergale prieš lyderius ir atskleidė, kad norą įveikti „Ryto“ komandą padidino patys varžovai. 


„Mes pertraukos, kaip neturėjome, nes žaidėme kiekvieną vasaros savaitę ir net kiek bijojau prieš rungtynes, ar nebūsime kiek „prisivalgę“ futbolo, bet nuogąstavimai nepasitvirtino. 2-3 žaidėjai, kurie dalyvavo rungtynėse, kaip tik ilsėjosi vasarą, gal jų noras ir davė impulsą mums visiems. Pačios rungtynės, kaip ir tikėjausi, buvo intensyvios, visgi vasarą žaidėme žymiai didesnėje aikštelėje, todėl atrodė, kad kamuolys skraido visur ir visame plote. Kaip ir minėjau prieš rungtynės, žinojome, kad turėsime savo progų, tik klausimas kiek jų išnaudosime ir kiek mažai klaidų padarysime. Nors varžovai ir presingavo mus smarkiai, bet atrodo klaidų padarėme mažiau nei jie, be to pavyko realizuoti bent pusę savo progų“, – sakė E. Ruskan.


„Labiausiai džiugino mūsų visų noras įrodyti FK „Rytui", kad lengva jiems nebus. Ypač tas noras sustiprėjo, po jų komentarų net rungtynių metu, kai aiškiai girdėjome raginimus „dabar jiems reikia įmušti dar 3 įvarčius“, – atskleidė „Onikso“ vadovas.


„FK „Rytas“ bent šiame ture turėjo dar 2 naujus puolėjus ir taip stiprios jų puolimo linijos, bet mums bent kažkiek pavyko juos sustabdyti, nes jie šiemet žaidžia labai rezultatyviai. Kiek žinau, „Rytas“ šiemet pralaimėjo tik „El Dorado“ ir „Eagle Team“, todėl malonu, kad ir mums pavyko juos įveikti. Pirmame rate „Rytas“ išnaudojo visas mūsų klaidas kontratakose, o jų buvo daug, todėl ir rezultatas buvo mums skaudus. Šįkart jie turėjo labiau pasistengti ir tiek laisvės nesuteikėme, nors pagal smūgių kiekį į vartus jie mus nurungė, bet svarbūs įvarčiai, kurie įkrito, o jų turėjome vienu daugiau“, – džiaugėsi E. Ruskan.


Jo vardas – Nikita. Taip galime pavadinti FK „El Dorado“ ekipos rungtynes su FK „Riešės“ komanda, kadangi būtent Nikita (Juščenko) išgelbėjo „El Dorado“ nuo pralaimėjimo ir net atnešė jiems svarbią pergalę, leidusią pakilti į pirmą turnyrinės lentelės vietą.



 

„Riešės“ komanda sugebėjo nustebinti varžovus ir žaisdami kovingai po pirmojo kėlinio pirmavo 2:0. Tačiau šią persvarą sunaikino Nikita. Iškart po pertraukos jis pelnė vieną įvartį, po dešimties minučių jau išlygino rezultatą, o 37 minutę įmušė pergalingą įvartį. Kaip sakoma – „hat-trickas“, atnešęs tris taškus.

 

Po šio triumfo „El Dorado“ turi 23 taškus ir dabar 2 taškais lenkia FK „Ryto“ komandą. „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas džiaugėsi tokia įvykių seka, bet taip pat pripažino, kad rungtynės su „Rieše“ buvo labai sunkios.

 

„Tai buvo tikrai sunkios rungtynės. Net sunku prisiminti ar turėjome kada nors tokių sunkių rungtynių, kuriose iš 0:2 laimėtume 3:2. Žaisti buvo be galo sunku, o „Riešė“ šiek tiek nustebino savo žaidimu. Jie turėjo žymiai stipresnę sudėtį nei Lietuvos čempionate“, – sakė M. Rašinskas.

 

„Sezonas dar ilgas ir dar daug kas gali pasikeisti, bet tikrai džiugu, kad šiame ture mūsų konkurentai barstė taškus, o mums pavyko laimėti ir pakilti į pirmą vietą“, – pridūrė komandos kapitonas.



500. Iki šio turo FC „IndEx“ komanda MFL pirmenybėse buvo įmušusi 499 įvarčius ir šiame ture peržengė šį įspūdingą skaičių, tuo pat metu nutraukdami ir pergalių badą.


„IndEx“ klubas sugebėjo 5:3 nugalėti FK „Spartakas“ komandą, o 500-ojo įvarčio autoriumi tapo komandos kapitonas Eduardas Grudinskij. Į šias svarbias komandai rungtynes atvyko ir daugiau nei 100 įvarčių pelnęs Ernestas Česonis, kuris futbolo nežaidė apie pusantrų metų, nes intensyviai treniruojasi triatlono rungčiai ir svajoja patekti į 2020 metų Tokijo parolimpines žaidynes.




Dėl to komandos viduje jautėsi šventinė dvasia, kurią dar labiau papuošė klubui įteikti simboliniai MFL marškinėliai su skaičiumi 500. Ne tik šiuo pasiekimu, bet ir pačiu komandos žaidimu E. Grudinskij liko patenkintas.


„Tiesą pasakius, komandos žaidimu esu patenkintas. Tikėjausi blogiau. Pagal žaidimą, pertraukos kaip ir nesijautė, nes pagrindas žmonių vis dar senas ir ne vienerius metus kartu žaidžiame, visi jau yra žaidę draugiškas ar 11x11, taigi kamuolį jautė savo kojose“, – sakė E. Grudinskij.


„Rungtynės prasidėjo mums gerai ir viskas gerai klostėsi iki antro kėlinio vidurio, kai „Spartakui“ pavyko užkurti mums tikrą pirtį. Pirmaudami 4:0 mes jau turbūt patikėjome savo pergale ir sumažinome apsukas, tačiau „Spartakas" ne ta komanda, kuri pasiduoda. Jie sugebėjo antro kėlinio viduryje įmušti 3 įvarčius ir dar prispausti mus savo aikštelėje. Tik beveik rungtynių pabaigoje mums pavyko nuraminti aistras, kai įmušėme penktąjį įvartį, kuris leido mums lengviau laukti teisėjo švilpuko. Įvyko! Pagaliau 3 taškai“, – džiūgavo „IndEx“ kapitonas.


Paprašytas palyginti šias rungtynes su „Spartaku“ ir pirmojo turo mačą prieš juos, E. Grudinskij šypsodamasis atsakė: „Spartakas“ jau 15 metų tas pats! Ką čia lyginti?!  Galima tik palyginti rezultatą. Pirmame rate laimėjome 9:1, o dabar – 5:3. Šį kartą buvo sunkiau ir intriga laikėsi beveik iki galo. Dar tik jų kapitonas Dmitrijus Raksa buvo emocingesnis“.


Minėtasis D. Raksa dar prieš rungtynes juokavo, kad padovanos „IndEx“ ekipai pergalę. Ji buvo „padovanota“, bet tikrai ne savo noru ir ne lengva širdimi.


Sudėtis. Taškus šiame ture barstė ir „Eagle Team - Žibintas“ komanda, kuri didžiąją rungtynių dalį pirmavo, bet galiausiai 4:4 sužaidė su „Western Union“ komanda.


„Eagle Team“ vadovas Aleksandras Dergačiovas pripažino, kad šiam mačui nepavyko surinkti stipriausios sudėties, tačiau jis dėkojo tiems futbolininkams, kurie atvyko į rungtynes.


„Koją pakišo komandos susirinkimas. Labai tikėjausi, kad pavyks surinkti sudėtį su kuria žaidėme Lietuvos čempionate per paskutinius 2 turus, bet nepavyko. Visgi noriu padėkoti tiems, kas atvyko, nes be jų būtų techninis pralaimėjimas ir 0 taškų. Mums trūko užsivedimo ir noro, ko užtektinai turėjo priešininkai. Reikėjo atsakingiau realizuoti sukurtas progas ir žaisti gynyboje. Visą laiką pirmavome, rezultatui esant 3:1 reikėjo atsitraukti, bet to nepadarėme, toliau žaidėme atvirą futbolą“, – aiškino A. Dergačiovas.


„Eagle Team“ vadovui „Western Union“ komanda paliko tokį patį įspūdį, kokį ir pirmose rungtynėse, nors tada WU pralaimėjo 0:4.


„Įspūdis lygiai toks pat. Tai galbūt ne ta komanda, kurioje yra techniski žaidėjai, ne ta komanda, kuri žaidžia akiai patrauklų, brandų žaidimą, bet jie turi labai didelę aistrą ir norą kovoti dėl kiekvieno aikštės centimetro. Pirmajame rate turėjome stipriausią sudėtį ir nugalėjome juos 4:0, antrame galėjome laimėti net ir blogai susirinkę, bet trūko užsivedimo bei noro“, – teigė „Eagle Team“ vadovas.


Paveikė. Lygiąsias paskutinėmis minutėmis iškovojusi „Western Union“ komanda dar jaučia vasaros pertraukos padarinius. Komandos vadovas Aurimas Andrulis mano, kad ilgas laikas be futbolo tikrai paveikė jo ekipą, bet varžovai turbūt tai turėjo didesnės įtakos.


„Vasarą praleidome nesitreniruodami, todėl tai labai atsispindėjo žaidime. Praleidome kelis įvarčius dėl nesusikalbėjimo tarp gynėjų ir saugų. Visą žaidimą atlikome besivejančių vaidmenį. Pasisekė, kad sugebėjome rungtynių pabaigoje išplėšti lygiąsias. Turbūt varžovus pertrauka paveikė labiau nei mus, nes pirmajame rate pralaimėjome 0:4, o šįkart rungtynės baigėsi 4:4“, – sakė A. Andrulis.

 

Kalneliai. Rungtynės tarp FK „Fortitudo“ ir VFM komandų vyko lyg važiuojant amerikietiškais kalneliais. Rezultatas taip greitai keitėsi, kad jau buvo sunku suprasti, kas šį mačą laimės, bet tai pavyko padaryti VFM klubui, triumfavusiam rezultatu 7:5 ir po šios pergalės dar labiau priartėjusiam prie trečiosios vietos. Klubas turi 19 taškų ir vos tašku atsilieka nuo „Eagle Team – Žibintas“ ir tik dviem taškais nuo FK „Rytas“ ekipos.

 

O dabar apie pačias rungtynes. Pirmas muša VFM klubas, po minutės „Fortitudo“ išlygina rezultatą. Jau kitą minutę VFM priekyje, bet ir vėl tik minutę – „Fortitudo“ lygina. 10 minutę „Fortitudo“ muša, bet jau į savus vartus, tačiau po penkių minučių tai padaro ir į varžovų vartus – rezultatas 3:3.

 

Tada jau sekė geresnė „Fortitudo“ atkarpa ir du įvarčiai iš eilės. Sužaidus 40 minučių „Fortitudo“ dar pirmauja 5:3. Visgi paskutinės dešimt minučių priklausė VFM ekipai. Du Gedimino Skrocko ir po vieną Arvydo Veikučio ir Artūro Žarnovskio įvarčiai leido pergalę išplėšti VFM ekipai.

 

„Fortitudo“ ekipai nepavyko griausmingai pradėti antrosios sezono dalies, bet jie buvo arti to. Komandos naujokai, kurie prie ekipos prisijungė vasarą, tikrai įsiliejo į kolektyvą ir buvo pastebimi. Tikėtina, kad greitu metu matysime „Fortitudo“ kilimą, jei jie išlaikys tokį savo žaidimą, bet taip žais visas rungtynes. O VFM ekipa šventė svarbią ir labai emocingą pergalę, kuri jiems suteikia vilties kautis dėl medalių.


Pati „Fortitudo“ komanda šias rungtynes vertina teigiamai, atsižvelgiant į tai, kad vasarą ekipos žaidėjai bendrų treniruočių neturėjo.


„Vasarą kartu nežaidėme, o kiti žaidėjai iš vis nebuvo rungtyniavę kartu, todėl šias rungtynes turėtume vertinti daugiau teigiamai negu neigiamai. Keitimų neturėjome, todėl pavargome ir neatlaikėme. Kita problema, kad vartuose stovėjo aikštės žaidėjai, o tai taip pat pasijautė. Visgi VFM yra puiki komanda, bet prieš ją žaisti tikrai galime“, – kalbėjo „Fortitudo“ vadovas Gabrielius Butkevičius.


Diskvalifikacijos. Dešimtajame ture po trečią geltoną kortelę gavo „Eagle Team - Žibintas“ puolėjas Pavelas Pelakauskas ir „Western Union“ narys Ignas Griškonis, kurie abu dėl to turės praleisti vienuoliktojo turo mačus.



#MFL


#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: