2018-09-11

B diviziono apžvalga: pirmąją pergalę iškovojo paskutinė komanda

Praėjusį ketvirtadienį MFL lygos B divizione buvo sužaistas penkioliktasis turas, kuris didelių permainų turnyrinėje lentelėje neatnešė, tačiau kelios staigmenos tikrai buvo užfiksuotos. Apie tai plačiau – turo apžvalgoje.


Penkioliktojo turo rezultatai:



Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas

15 2018-09-06 19:30:00 FK Volcano WorldOne United 4:2 IV "Fanų" ketvirtis
15 2018-09-06 19:30:00 FK Valčiūnai FK Polivektris 3:5 III "Fanų" ketvirtis

15 2018-09-06 20:30:00 FC Funk Soul Brothers FK Barbakanas 1:4 III "Fanų" ketvirtis
15 2018-09-06 20:30:00 FK Eksperimentas FC Žalia Raudona 1:3 IV "Fanų" ketvirtis
15 2018-09-06 21:30:00 FK Alytis VSG United 2:8 III "Fanų" ketvirtis
15 2018-09-06 21:30:00 FK Rotalis MSC - Hilltown 7:0 II "Fanų" ketvirtis


40. Stabilumas – vertybė ir ją B diviziono komandos išlaiko. Praėjusiame ture klubai pelnė 39 įvarčius, o šiame ture – 40 (vid. po 6,67 įvarčio per rungtynes). Mažiausiai viename mače buvo įmušti keturi įvarčiai, o daugiausiai – net 10.


Nepasikeitė. Kaip buvo galima suprasti iš įžangos, didelių permainų turnyrinėje lentelėje neįvyko ir bent jau pirmos šešios komandos savo pozicijomis nepasikeitė. Tiesa, šioks toks sujudimas įvyko turnyrinės lentelės apačioje, kadangi net trys apačioje esančios komandos iškovojo po tris taškus.


Pirmoji. FK „Volcano“ penkioliktu bandymu pagaliau iškovojo savo pirmąją pergalę šiame sezone ir savo taškų kraitį padidino iki penkių. „Volcano“ sugebėjo rezultatu 3:1 įveikti „WorldOne United“ ekipą ir taip pakelti savo komandos ūpą.


„Volcano“ ekipos narys Tomaš Derkač pripažino, kad komandos nuotaika iškart pagerėjo, o dabar jau klubas galvoja apie kitas pergales.




„Pavyko sužaisti tikrai geras rungtynes. Išnaudojome visas savo turėtas progas“, – džiaugėsi T. Derkač.


„Labai geros emocijos, visada yra šaunu laimėti. Per vasarą pasipildėme naujais žaidėjais, turime keitimų, o ir žaidimas gerėja. Būtent tų keitimų ir trūkdavo anksčiau pakovoti dėl pergalės, todėl dabar norime tęsti kovą ir stengsimės pasivyti kitas komandas, nors žinome, kad bus sunku“, – sakė T. Derkač.



Nenustebino. Nors „Volcano“ laimėjo prieš „WorldOne United“ komandą, tačiau pastaroji neliko nustebinta „Volcano“ žaidimu ir pabrėžė, kad pralaimėjimą patyrė dėl savo pačios klaidų.


„WorldOne United“ vadovas Victoras Cachay Grande taip pat per daug neliūdi po šios nesėkmės ir tiki, kad jo komandai greitai pavyks atsigauti.


„Rungtynės visiškai nebuvo mums sėkmingos, o visus įvarčius varžovai įmušė po mūsų pačių klaidų. Dėl to „Volcano“ tikrai nepaliko mums įspūdžio. Jie tikrai nesužaidė įspūdingai, o įvarčius įmušė, kaip jau minėjau, po mūsų klaidų“, – sakė V. C. Grande.


„Nepaisant šio pralaimėjimo, komanda jaučiasi gerai. Žinoma, nėra smagu pralaimėti, bet mes esame nusiteikę optimistiškai ir tikime, kad galime taškų surinkti kitose rungtynėse“, – užbaigė „WorldOne United“ vadovas.


Sensacija. Ją vienareikšmiškai pateikė FC „Žalia Raudona“ ekipa, kuri tikrai netikėtai sugebėjo 3:1 įveikti ketvirtoje vietoje esantį FK „Eksperimento“ klubą. Po šios pergalės „Žalia Raudona“ turi jau 12 taškų ir artėja link kitų ekipų, esančių antroje lentelės pusėje.


Priešpaskutinę vietą vis dar užimanti komanda pati nustebo, kad sugebėjo laimėti. Komandos vadovas Ignas Stasevičius be galo džiaugėsi šiuo pasiekimu ir atskleidė, kaip tai pavyko padaryti.


„Visi labai džiaugėsi šia pergale. Tikrai stengėmės, bet net patys nesitikėjome“, – sakė I. Stasevičius.


„Žaidėme nuo gynybos – taip ir pavyko laimėti. Galbūt ir pirmas šešias rungtynes turėjome taip žaisti, po to pažiūrėjome į varžovų žaidimą ir nusprendėme, kad mums taip pat reikia žaisti nuo gynybos. Mes neturime pakankamai talento puolime, kad galėtume negalvoti apie gynybą, todėl mūsų taktika dabar yra aiški. Turime kūrybingą saugą (Augustiną Trinkūną), kuris sugeba puikiai surasti erdvių varžovų gynyboje ir pradeda greitas mūsų kontratakas. Tuo ir bandome pasinaudoti, nes per rungtynes turime mažai progų įmušti“, – išsamiai pasakojo I. Stasevičius.


„Prieš „Eksperimentą“ pelnėme tris įvarčius ir sakyčiau, kad tai buvo maksimum programa“, – pridūrė „Žalia Raudona“ vadovas.



Labai blogai. Būtent taip savo rungtynes sužaidė FK „Eksperimentas“, o taip savo komandos žaidimą apibūdino jos vadovas Stasys Kvietkauskas.


„Rungtynės buvo nesėkmingos, pralaimėjome, o ir žaidėme labai blogai. Būtent už tai buvome nubausti. Varžovų komanda po praeitą kartą žaisto mačo tikrai susistygavo ir matėsi, kad pradėjo žaisti komandinį žaidimą, o mums, deja, to dar nepavyksta padaryti“, – sakė S. Kvietkauskas


„Pačios rungtynės buvo klampios, nes įsivėlėme į varžovų primestą lėtą žaidimą ir dėl to niekaip nepavyko įmušti, o varžovai išnaudojo visas savo progas. Ne kartą sakiau, kad mūsų komanda gali nugalėti bet ką, tačiau taip pat gali ir pralaimėti bet kam. Šįkart būtent taip ir įvyko“, – pridūrė S. Kvietkauskas.


Iš eilės. Prieš vasaros pertrauką septynis mačus iš eilės pralaimėjęs FK „Barbakanas“ po pertraukos iškovojo pergalę, o praėjusią savaitę tai padarė antrą kartą iš eilės. Šįkart „Barbakanas“ 4:1 nugalėjo FC „Funk Soul Brothers“ komandą.


Pirmą įvartį „Barbakanas“ įmušė prieš pat pertrauką ir taip pasiuntė FSB ekipą į nokdauną, po kurio jį ir neatsitiesė, o „Barbakanas“, panašu, kad įgauna pagreitį.


Be žodžių. Būtent tokie ir liko „Funk Soul Brothers“ futbolininkai, kurie turbūt net patys nesuprato, kas įvyko aikštėje.


FSB vadovas Igoris Saksonovas, kuris pats pelnė vienintelį savo komandos įvartį, prisiėmė visą atsakomybę dėl šio pralaimėjimo.


„Tikrai tikėjomės ne tokių rungtynių, kokios jos buvo. Tiesiog nėra žodžių…1:4…“, – sunkiai žodžius rinko I. Saksonovas.


„Kaip komandos kapitonas noriu prisiimti visą atsakomybę. Nors aš įmušiau tą vieną įvartį, bet nerealizavau 3 gerų progų, kurių dėka tikrai būtume galėję persverti žaidimą į kitą pusę“, – nuogąstavo FSB vadovas.


Ištęsėjo. Po patirto pralaimėjimo keturioliktame ture „VSG United“ vadovas Michailas Rukinas pažadėjo, kad jiems pavyks įveikti FK „Alyčio“ komandą. Kaip darė, taip padarė ir VSG klubas šventė pergalę rezultatu 8:2. Abu kėlinius Visagino komanda laimėjo rezultatais 4:1.


M. Rukinas džiaugėsi komandos žaidimu, kuris buvo puikus tiek gynyboje, tiek puolime.


„Šįkart viskas buvo labai gerai. Pagaliau prie komandos prisijungė naujokai ir gausiai susirinkome į rungtynes. Gynyboje pavyko sužaisti praktiškai be klaidų, o porą gražių įvarčių pelnė mūsų krašto gynėjas. Pirmąjį kėlinį užbaigėme 4:1, todėl antrajame kėlinyje jau žaidėme savo malonumui. Taip pat pavyko realizuoti beveik visas susikurtas savo progas“, – sakė „VSG United“ vadovas Michailas Rukinas.



Jokių šansų. Pirmoje sezono pusėje „MSC - Hilltown“ sugebėjo 2:1 įveikti FK „Rotalio“ komandą, tačiau atsakomajame mače MSC jau neturėjo jokių šansų ir „Rotalis“ sutriuškino varžovus 7:0.


„Rungtynes vertinu pagal rezultatą. Neturėjome visiškai jokių šansų kovoti dėl taškų. Varžovas buvo visa galva pranašesnis“, – pripažino MSC vadovas Adomas Kripas.


„Sakyčiau, kad tiek pirmos, tiek šios tarpusavio rungtynės vyko panašiai, tik pirmose rungtynėse mes dar turėjome progų ir kontratakuodavome, o šiame mače pirmasis kėlinys mums pasibaigė visiškai be progų, o antrajame jau kelias turėjome, bet jų neišnaudojome“.


„Mums nepavyko niekas, varžovas padarė viską, kad būtume be kamuolio“, – užbaigė A. Kripas.


Tempas. B diviziono lyderiai FK Polivektris“ iškovojo penkiolikta pergalę iš eilės, o šįkart 5:3 nugalėjo FK „Valčiūnų“ komandą.


„Polivektris“ vienu metu pirmavo 4:0, tačiau po to kiek atsipalaidavo ir praleido tris įvarčius. Nepaisant to, „Polivektrio“ vadovas Valentinas Baranovskij liko labai patenkintas rungtynėmis ir taip pat pagyrė varžovus, kurie privertė šias rungtynes žaisti labai aukštu tempu.




„Rungtynes vertiname labai gerai. Pirmasis kėlinys buvo labai gero lygio, turėjome ne vieną galimybę įmušti įvartį ir dar žaidėme akiai patrauklų futbolą. Antrajame kėlinyje kiek atsipalaidavome ir taip patys praleidome įvarčių“, – sakė V. Baranovskij.


„Norėčiau pagirti varžovus, kurie mums tikrai suteikė rimtą kovą. Šios rungtynės buvo tikrai aukšto tempo, kurio, apart „Rotalio“ komandos, mums dar nebuvo pasiūliusi nei viena kita diviziono komanda. Mėgavomės žaidimu ir pačiomis rungtynėmis“, – apie varžovus gerai atsiliepė „Polivektrio“ vadovas.


Dėl to, kad tai buvo puikios rungtynės, sutiko ir „Valčiūnų“ vadovas Dainius Perednis.


 

„Tai buvo puikus mačas. Šįkart mes sugebėjome sužaisti su „Polivektriu“ kaip lygūs su lygiais. Pirmajame tarpusavio mače mes neturėjome šansų, o šįkart tų progų įmušti buvo tikrai nemažai, tik nesugebėjome pasinaudoti savaisiais šansais. Jei prieš „Polivektrį“ tu neišnaudoji savo progų, jie labai greitai tai padaro vietoje tavęs“, – sakė D. Perednis.


#MFL

 

#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: