2018-09-11

A diviziono apžvalga: pergales šventė favoritai

Praėjusį ketvirtadienį A diviziono komandos sužaidė vienuoliktojo turo rungtynes. Šįkart A diviziono dvikovose pergales šventė visi favoritai, tačiau ne visiems tos pergalės buvo lengvos, o apie tai – turo apžvalgoje.

 

Vienuoliktojo turo rezultatai:

 

Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
51 11 2018-09-06 19:30:00 SKK Oniksas VFM 2:7 I "Fanų" ketvirtis
52 11 2018-09-06 19:30:00 FK Spartakas El Dorado 2:6 II "Fanų" ketvirtis
53 11 2018-09-06 20:30:00 FC IndEx Eagle Team - Žibintas 2:8 I "Fanų" ketvirtis
54 11 2018-09-06 20:30:00 FK Riešė FK Fortitudo 5:2 II "Fanų" ketvirtis
55 11 2018-09-06 21:30:00 Western Union FK Rytas 3:4 III "Fanų" ketvirtis

 

41. Šiame A diviziono ture komandos pelnė labai panašų įvarčių skaičių, kaip ir praeitame ture. Šįkart jos įmušė 41 įvartį, o tai yra vienu daugiau nei prieš savaitę. Vadinasi, ekipos išlaikė savo rezultatyvumo kartelę – vid. po 8,2 įvarčio per rungtynes.


Lyderiai. Į pirmą vietą po vasaros pertraukos pakilusi „El Dorado“ ekipa šią poziciją išlaikė ir po vienuoliktojo turo. „El Dorado“ komanda 6:2 įveikė FK „Spartako“ žaidėjus.


Dar po pirmojo kėlinio rezultatas buvo lygus 1:1, bet jau antro kėlinio pradžioje „El Dorado“ išsiveržė į priekį, o per paskutines 7 minutes įmušė dar keturis įvarčius. Šįkart pagrindiniu pergalės kalviu buvo Darius Pupliauskas, kuris įmušė pusę visų komandos įvarčių – tris.


„El Dorado“ padarė tai, ko ir atvyko į šias rungtynes – šventė pergalę, išlaikydami aukštą žaidimo tempą viso maču metu, kurio galiausiai „Spartakas“ neatlaikė ir pralaimėjo.




Be vadovo. „Eagle Team“ vadovas Aleksandras Dergačiovas jau deginasi Tenerifėje, kur išvyko atostogauti. Visgi panašu, kad be jo komanda pradėjo žaisti dar geriau. „Eagle Team“ MFL lygoje net 8:2 sutriuškino FC „IndEx“ komandą, o savaitgalį iškovojo dvi pergales Lietuvos mažojo futbolo čempionate.


Visgi sugrįžkime prie MFL. Pirmajame kėlinyje „Eagle Team“ dar vargo ir pirmavo tik 1:0, bet antrajame kėlinyje išnaudojo savo greitas kontratakas ir mušė vieną įvartį po kito, kol galiausiai jų primušė net 8.


Paskutinį mačo įvartį įmušęs Svajūnas Savickas atskleidė, kad komandai be šalia esančio vadovo žaisti yra psichologiškai lengviau.

 

„Susirinko visi pagrindiniai žaidėjai, o ką aptarėme prieš rungtynes bent jau pirmajame kėlinyje įgyvendinome ir žaidėme drausmingai bei išnaudojome savo progas. Antrajame kėlinyje pavyko įmušti ne vieną įvartį po kontratakų“, – kalbėjo S. Savickas.


„Aleksandras tegul nepyksta, bet chaoso nebuvo, niekas nešūkavo iš už šoninės linijos, visi vienas kitą palaikė ir net jei padarydavome klaidą, vienas už kitą aikštėje atidirbome. Nejautėme psichologinio spaudimo“, – pusiau juokais, pusiau rimtai pridūrė S. Savickas.



Ne taip jau blogai. Nors „IndEx“ klubas pralaimėjo net šešių įvarčių skirtumu, tačiau „IndEx“ vadovas Eduardas Grudinskij įžvelgė nemažai teigiamų dalykų. Jo nuomone, viskas galėjo būti kitaip, jei jie būtų išnaudoję savo turėtas progas.


„Rungtynes vertinu ne taip jau ir blogai, nepaisant rezultato. Pirmą kėlinį labai gerai kovojome, turėjome keletą auksinių progų, kurių neišnaudojome. Tiesiog prasileidome tris iš eilės antro kėlinio pradžioje per savo aplaidumą. Bandėme nepalūžti ir kovojome toliau. Tačiau varžovas yra toks, kuris rezultato lengvai neatiduos ir neatidavė. Maža to, kai mes bandėm eiti į priekį, jie dar išnaudojo mūsų apnuogintą gynybą“, – apie rungtynes kalbėjo E. Grudinskij.


Paprašytas palyginti šį ir pirmąjį tarpusavio mačą, kuris pasibaigė lygiosiomis, E. Grudinskij sakė: „Pirmose rungtynėse vyko viskas taip pat, bet mes ten sugebėjome atsitiesti antro kėlinio pabaigoje. Šį kartą varžovas, žinodamas mūsų  praeito karto ,,come back’ą”, jau buvo budrus iki rungtynių pabaigos. Tai yra vienintelis skirtumas tarp rungtynių“.


Nepaisant šio pralaimėjimo, E. Grudinskij atrado ne tik negatyvių, bet ir pozityvių dalykų: „Pavyko sužaisti drausmingai ir gerai pirmą kėlinį. Blogiausiai mums pavyko realizuoti auksines progeles, kurių tikrai turėjome nemažai, ypač pirmame kėlinyje. Blogai, kad daug kartų buvome atsikirtę aikštės viduryje, po ko sekdavo varžovų įvarčiai“.


Pritrūko. Ko pritrūko SKK „Onikso“ komandai, norint geriau sužaisti su VFM? Komandos vadovas Edvardas Ruskan turi tam vieną žodį – visko.


Po dešimtajame ture iškovotos pergalės prieš FK „Rytą“, šįkart „Oniksas“ visiškai kapituliavo prieš VFM ekipą ir jai nusileido rezultatu 2:7. Jau po pirmo kėlinio rezultatas buvo 3:0, o po šio smūgio „Oniksas“ taip ir neatsigavo.


Labiausiai „Onikso“ komandą baudė Gediminas Skrockas, kuris įmušė net keturis įvarčius.


 „Kai praleidi 7 įvarčius per 50 minučių, neįmanoma vertinti rungtynių teigiamai, net jei jas laimėtumei, o kai jau po 20 minučių buvo 0:3,  praktiškai viskas buvo aišku. Ketvirtadienį trūko visko, kas buvo dar prieš savaitę su FK „Rytu": tikslumo, drausmės gynyboje, užsidegimo. Galbūt kažkiek galima teisintis, kad trūko 4 žaidėjų, kurie buvo rungtynėse su FK „Rytu", bet tai ne koks pasiteisinimas, nes turėjome net 5 keitimus. Atrodo, kad VFM turėjo daugiau problemų prieš rungtynes, nes nebuvo jų įprasto pilno smogiamojo trejeto (Žarnovskis, Jeršovas ir Skrockas), tad dar labiau gėda net man pačiam, kad nesugebėjau motyvuoti komandos. VFM'ui nereikėjo stengtis, nes žaidėme taip, kaip jiems ir reikėjo. Nebuvo greitų kontratakų, keli atsikirtimai aikštelės viduryje ir rezultatas toks koks yra“, – atviras buvo E. Ruskan.


„Galima konstatuoti, kad iš 4 sužaistų kėlinių prieš VFM, puikiai sužaidėme tik vieną. Pirmojo rato pirmąjį kėlinį, kai puikiai kontratakavome ir pirmavome 3:0. Kiti „kėliniai“ baigėsi 0:4, 0:2, 2:5… Taip, pirmame susitikime mums pritrūko kiek sėkmės, o antrame pralaimėjome, atrodo, dar neįžengę į aikštelę. Tuo labiau gaila, kad tikėjomės, jog varžovai bus pilnos sudėties ir spaus mus, kaip pirmame susitikime, bet VFM turi patyrusių meistrų ir nepuolė nuo pirmų minučių, o tiesiog naudojosi mūsų klaidomis“, – abejas šio sezono rungtynes su VFM palygino „Onikso“ vadovas.


Užbaigdamas E. Ruskan paminėjo ir geriausią savo komandos rungtynių epizodą: „Rezultatui esant 0:1, surengėme kelias atakas, kai kamuolys gal 2-3 kartus kažkokiu stebuklingu būdu neatsidūrė VFM vartuose ir, atrodo, tik tiek. Daugiau nieko gero šiose rungtynėse nesukūrėme“.


Džiugino. Tuo metu VFM komandos treneris Artūras Macijauskas džiaugėsi tokiu komandos žaidimu ir puikia antrojo rato pradžia – dvi pergalės iš eilės.


„Jaučiamės tikrai labai gerai. Norėjome antrą ratą pradėti kuo geriau, nes jei norime kovoti dėl prizinės vietos, turime rinkti po tris taškus ir žingsnis po žingsnio tai darome“, – sakė VFM treneris Artūras Macijauskas.


„Džiugino žaidimas šiame mače, nors savo gretose neturėjome kelių pagrindinių žaidėjų. Dėl praleistų įvarčių, tai mes jau antrą sezoną jų praleidžiame pakankamai daug, tačiau sugebame jų dar daugiau įmušti. Taip pat šiose rungtynėse puikiai sužaidė mūsų vartininkas“, – reziumavo A. Macijauskas.



Legionieriai. Puikią pergalę vienuoliktajame ture iškovojo FK „Riešė“. Stanislovo Danisevičiaus auklėtiniai 5:2 įveikė FK „Fortitudo“ komandą ir pastarajai šansų pagalvoti apie pergalę praktiškai nesuteikė.


Prie „Riešės“ triumfo labiausiai prisidėjo komandos legionieriai, kurie prie ekipos prisijungė būtent vasarą. Du įvarčius pelnė puolėjas Robertas Ionescu, o dar vieną įvartį pridėjo Fahas Al Balushi. Panašu, kad šių dviejų naujokų indėlis komandos žaidimui yra labai svarbus, todėl tikriausiai dar ne kartą matysime, kaip jie muša įvarčius.


Tuo metu „Fortitudo“ vadovas Gabrielius Butkevičius apie šias rungtynes daug pasakyti negalėjo, o pralaimėjimo priežastį jis matė vieną – nebuvo keitimų.


„Sakyčiau, kad rungtynės buvo identiškos, kaip ir pirmasis mūsų tarpusavio mačas. Nors žinai, kaip žais „Riešė“, bet su 7 žmonėmis kalnų nenuversi. Tiesiog, buvo nelygios jėgos“, – teigė G. Butkevičius.


Deja vu. Antroje vietoje esanti FK „Ryto“ komanda išgyveno tikrą deja vu prieš „Western Union“ komandą. Po pirmo kėlinio pirmaudami 4:0, „Rytas“ vos neprisižaidė, bet galiausiai laimėjo rungtynes rezultatu 4:3.


Panašus scenarijus buvo ir pirmose tarpusavio rungtynėse. Tada „Rytas“ pirmavo 5:1, o galiausiai rungtynės pasibaigė 5:4. „Western Union“ abu kartus bandė sugrįžti į rungtynes, bet „Rytui“ pavyko išnešti sveiką kailį.


„Prieš mačą kalbėjome, kad reikia parodyti mūsų pajėgumą. Pirmavome 4:0, viską gerai kontroliavome, o antrajame kėlinyje praleidome du „netyčiukius“ ir trečią kosminį smūgį. Todėl varžovai pajautė, kad gali kovoti dėl taškų. Antrajame kėlinyje tiesiog paleidome rungtynes. Pirmajame kėlinyje WU bandė žaisti futbolą ir mums patiems buvo lengviau žaisti, o antrajame kėlinyje jie pradėjo žaisti tiesiog mušant kamuolį į priekį ir mes kiek pasimetėme. Tiesa, antrajame kėlinyje patys turėjome progų, bet neįmušėme. Galbūt penktasis įvartis būtų viską sustatęs į vietas. To padaryti nepavyko, bet svarbiausia, kad laimėjome ir iškovojome tris taškus“, – kalbėjo „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas.


Olegas taip pat prisiminė, kad abi rungtynės su „Western Union“ turėjo labai panašų scenarijų.


„Tai buvo labai panašus scenarijus kaip ir pirmose rungtynėse. Tada pirmavome 5:1, o užbaigėme 5:4. Prieš rungtynes aš tai priminiau savo žaidėjams ir prašiau, kad žaistume iki galo, bet galbūt ne visi tai išgirdo“, – užbaigė O. Miasniankinas.



#MFL


#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: