2018-09-17

B diviziono apžvalga: techninis pralaimėjimas autsaideriams ir MSC įleisti nagai į bronzą

Praėjusį ketvirtadienį buvo sužaistas šešioliktasis B diviziono turas. Diviziono lyderiai taškų šiame ture nebarstė, o „MSC - Hilltown“ ekipa dar tvirčiau atsistojo ant trečiosios pakopos, nes ją besivejančios komandos barstė taškus. Šiame ture buvo įskaitytas ir vienas techninis pralaimėjimas, o apie viską plačiau – turo apžvalgoje.


XVI-ojo turo rezultatai:


.
Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas

2018-09-13 19:30:00 FK Alytis FK Eksperimentas 3:2 IV "Fanų" ketvirtis

2018-09-13 19:30:00 VSG United FK Volcano 3:0 III "Fanų" ketvirtis


2018-09-13 20:30:00 FK Rotalis FC Funk Soul Brothers 10:0 III "Fanų" ketvirtis


2018-09-13 20:30:00 WorldOne United MSC - Hilltown 3:9 IV "Fanų" ketvirtis


2018-09-13 21:30:00 FC Žalia Raudona FK Valčiūnai 1:1 III "Fanų" ketvirtis

2018-09-13 21:30:00 FK Barbakanas FK Polivektris 2:8 II "Fanų" ketvirtis


42. Šešioliktajame ture B diviziono komandos pelnė 42 įvarčius. Tų įvarčių būtų 43, jei „Volcano“ nebūtų gavę techninio pralaimėjimo (apie tai – žemiau), tačiau ir 42 įvarčiai rezultatyvumo kreivę išlaiko stabilią. Šiame ture buvo įmušta 2 įvarčiais daugiau nei praėjusią savaitę, o vidutiniškai per vienas rungtynes buvo galima išvysti net 7 įvarčius.


Techninis pralaimėjimas. „VSG United“ ir FK „Volcano“ rungtynės pasibaigė lygiosiomis 2:2. VSG tokiu rezultatu nebuvo patenkinta, o „Volcano“ džiaugėsi, kad išplėšė lygiąsias paskutinę minutę. 


Visgi to taško „Volcano“ negaus. Pasirodo, kad komanda aikštėje turėjo neregistruotą žaidėją ir jo registraciją užbaigė tik kitą dieną. Dėl to „Volcano“ ekipai skirtas techninis pralaimėjimas rezultatu 0:3. Taip VSG ekipa gavo visus tris taškus. 


„Rungtynių pradžioje pirmąją minutę įmušėme įvartį o jau antrąją minutę įsimušėme kvailą įvartį patys sau. Sunku buvo atsigauti ir pradėti žaisti savo žaidimą. Turėjome gerų progų ir neįmušėme. Varžovai žaidė grubiai, buvo daug pražangų. Visgi paskutinę minutę išlyginome rezultatą. Gerai, kad pavyko iškovoti 1 tašką“, – po rungtynių džiaugėsi „Volcano“ klubas, tačiau dabar komanda turi kiek nusivilti.


„VSG United“ savo ruožtu dabar turėtų jaustis daug geriau, kadangi po lygiųjų komandos vadovas Michailas Rukinas nebuvo toks laimingas.


„Pradžia buvo gera, bet pabaiga – bloga. Manau, kad turėjome laimėti tas rungtynes ir galutinis rezultatas neatspindi to, kas vyko aikštėje“, – sakė M. Rukinas.

 

Vieni vartai. Ne, tai ne 15min.lt laida, o realūs įvykiai aikštėje. FK „Rotalis“ tiesiog įspūdingai laimėjo prieš FC „Funk Soul Brothers“ ir įveikė, o tiksliau – sutriuškino, šią komandą rezultatu 10:0. Nors po pirmojo kėlinio rezultatas buvo „tik“ 3:0, antrajame kėlinyje „Rotalis“ užsuko tikrą įvarčių vijurką ir įmušė dar 7 įvarčius. Net pusę (penkis) visos  komandos įvarčių įmušė Arnoldas Gerasimovas. Vieną įvartį mačo pabaigoje pelnė Paulius Sakalis, kuris su 30 įvarčių yra rezultatyviausias B diviziono žaidėjas. Vidutiniškai P. Sakalis muša po 3 įvarčius per rungtynes, kadangi iki šiol jis yra sužaidęs 10 rungtynių.

 

Pirmaujant užtikrinta persvara, „Rotalis“ prieš FSB į aikštę išleido ir savo vartininką Paulių Grybauską, tačiau šįkart patyrusiam vartų sargui pačiam įmušti nepavyko, nors šiame sezone jis yra pasižymėjęs jau 4 kartus.

 

Po tokio pralaimėjimo FSB vadovas Igoris Saksonovas net neturėjo ką daug pasakyti: „Žinote, po tokio pralaimėjimo nėra ką pasakyti. Tiesiog reikia padaryti išvadas ir kažką keisti. Patys suprantate, kokios nuotaikos gali būti po tokio mačo...“

 

Atsilaikė. Po vasaros pertraukos FK „Alytis“ praėjusį ketvirtadienį iškovojo savo pirmąją pergalę, kai 3:2 palaužė FK „Eksperimentą“. „Alytis“ puikiai sužaidė pirmąjį kėlinį ir pelnė du įvarčius, o antro kėlinio pradžioje įmušė ir trečią įvartį.

 

Būtent tik tada „Eksperimentas“ pabudo ir pradėjo spausti varžovus. Įmušę du įvarčius „Eksperimentas“ turėjo progą išlyginti rezultatą, tačiau neįmušė 7 metrų baudinio ir kapituliavo.

 

„Alyčio“ vadovas Mykolas Adamvičius džiaugėsi, kad komanda sugebėjo laimėti ir pademonstravo savo charakterį bei atlaikė varžovų šturmą. Jis taip pat pagyrė komandos vartininką Meirūną Olišauską, kuris ir atrėmė varžovų baudinį.

 

„Šiame mače pavyko mūsų planas, apie kurį kalbėjome prieš rungtynes. Pirmajame kėlinyje žaidėme pakankamai gerai, o antrajame jie mus jau spaudė, bet pavyko atsilaikyti, o ypač prie to prisidėjo vartininkas, kuris atrėmė baudinį ir dar ne kartą gelbėjo mūsų  komandą“, – sakė M. Adamavičius.

 

„Alyčio“ vadovas užsiminė ir apie savo komandos Achilo kulną: „Pagrindinė mūsų problema yra pastovus sąstatas.. Ne visada visi gali susirinkti, todėl sudėtis dažnai keičiasi. Jei sudėtis būtų pastovesnė, galbūt būtume aukščiau, bet yra kaip yra. Svarbiausia, kad šiame mače parodėme charakterį ir sugebėjome išlaikyti per pirmąjį kėlinį susikrautą persvarą“.



Nematyti toliai. Taip galime pavadinti vietą, kurioje dabar atsidūrė FK „Eksperimentas“. Ši komanda pralaimėjo jau keturis mačus iš eilės, o pastaruosius du – akivaizdiems rungtynių autsaideriams. „Eksperimento“ vadovas Stasys Kvietkauskas pripažino, kad komanda jau seniai nėra buvusi tokioje duobėje.


„Pradėjome rungtynes nuo žvalgybos, varžovai pirmo kėlinio dalį išvis atidavė iniciatyvą mums ir puldavo mus kontratakuodami, taip, deja, pelnydami įvarčius. Antrą kėlinį nusprendėme žaisti aštriau ir užkūrėme jiems šiokią tokią pirtį. Pavyko įmušti du įvarčius ir brendo trečiasis ir kai likimas jau rodėsi mums palankus, nesugebėjome realizuoti 7 metrų baudinio, o po to dar sekė raudona kortelė. Taip, galima sakyti, paleidome lygiąsias iš savo rankų. Nuotaikos gana slopios. Tokiam pralaimėjimų kelyje dar nesame buvę“, – sakė S. Kvietkauskas.


Diskvalifikacija. S. Kvietkausko minėtą raudoną kortelę gavo „Eksperimento“ narys Matas Lukošius, kuris dėl savo necenzūrinių žodžių teisėjui sulaukė kiek ilgesnės – dviejų rungtynių – diskvalifikacijos.


Šaunuoliai. Taip FC „Žalią Raudoną“ ekipą pavadino jų praėjusio turo varžovai FK „Valčiūnai“, kurie gan netikėtai prarado prieš šią ekipą taškus ir sužaidė lygiosiomis 1:1 „Valčiūnų“ vadovas Dainius Perednis pabrėžė, kad „Žalia Raudona“ komanda buvo nusiteikusi labai kovingai, o tai ir atnešė jiems tašką.


„Rungtynės buvo apylygės, o galutinis rezultatas atspindi kovą aikštėje. Nors atėjome paimti 3 taškų, o pavyko tik išplėšti vieną tašką. Varžovai yra tikrai šaunuoliai. Buvo puikiai nusiteikę, o koks nusiteikimas – toks ir rezultatas“, – sakė D. Perednis.

 

Pati „Žalia Raudona“ komanda džiaugėsi, kad jų žaidimas nesustoja gerėti, o tai atspindi ir rezultatai. Komandos atstovas Sigitas Stasevičius pabrėžė, kad po tokių rungtynių ekipos viduje nuotaikos yra tiesiog puikios.


„Rungtynės buvo labai įtemptos ir apylygės. Pirmasis kėlinys baigėsi 0:0 ir abi komandos turėjo po kelias progas įmušti. Antrajame kėlinyje mūsų komanda gynėsi ir aštriai kontratakavo, o vaizdas buvo panašus, kaip ir pirmajame kėlinyje. Po mūsų gynėjo klaidos varžovai įsiveržė į priekį, bet pavyko išlyginti, o po to abi ekipos turėjo dar po kelias progas“, – sakė S. Stasevičius.


„Nuotaikos labai geros, nes vėl pavyko primesti savo žaidimo planą ir tempą, parodyti psichologinį tvirtumą, išlyginant rezultatą, o labiausiai džiugina tai pagerėjęs mūsų žaidimo lygis, mūsų komandos žaidybinė drausmė, komandinė dvasia ir kovingumas“, – pridūrė S. Stasevičius.

 

Pasinaudojo. FK „Eksperimento“ ir FK „Valčiūnų“ kluptelėjimais „MSC – Hilltown“ pasinaudojo puikiai. MSC net 9:3 įveikė „WorldOne United“ ekipą ir išnaudojo tai, kad turi daugiau keitimų.



 

MSC vadovas Adomas Kripas atskleidė, kad pirmasis kėlinys tikrai buvo sunkus, bet antrajame varžovai jau pavargo ir tuo jo komanda pasinaudojo.

 

„Mes atėjome pergalės, buvome nusiteikę, kovojome visas rungtynes ir joks kitas rezultatas mūsų netenkino. Visgi varžovas buvo tikrai geras. Pirmajame kėlinyje jie dar laikėsi ir sužaidėme 1:1, bet „WorldOne“ turėjo tik vieną keitimą, todėl po to pavargo ir antrajame kėlinyje mes tuo pasinaudojome ir lipome iki galo. Dabar esame trečioje vietoje ir visi nori joje likti iki pat sezono galo“, – sakė A. Kripas.



(Ne)tikras vartininkas. Tokį savo komandos gretose turėjo FK „Barbakanas“. Dėl vartininkų krizės į vartus stoti teko Romualdui Laurinavičiui, kuris praleido 8 įvarčius, o „Barbakanas“ 2:8 pralaimėjo diviziono lyderiui FK „Polivektriui“.


Nepaisant šio pralaimėjimo, „Barbakanas“ liko patenkintas savo žaidimu, o tą žaidimą pagyrė ir FK „Polivektrio“ komanda.


„Žaidėme su diviziono lyderiais. Esame truputį nukraujavę, komandą paliko 3 žaidėjai, neturime šiuo metu tikro vartininko, todėl vartuose teko stovėti man, o rezultatas atspindi realų vaizdą aikštėje“, – sakė R.Laurinavičius.


„Nors ir pralaimėjome, nuotaikos yra geros, nes tikrai be pelnytų dviejų įvarčių buvome sukūrę progų įmušti, o bent 2-3 įvarčių į mūsų vartus galėjo ir nebūti, nes visgi esu vartininkas be patirties“, – pridūrė „Barbakano“ veteranas.


Tuo metu „Polivektrio“ vadovas Valentintas Baranovskij tradiciškai džiaugėsi rungtynėmis ir parodytu žaidimu.


„Buvo labai geros rungtynės, nežiūrint į rezultatą, jos buvo gana įtemptos, o varžovai tikrai parodė neblogą futbolą ir davė mums kovą. Noretųsi pagirti „Barbakaną“, kadangi, net ir praradus lyderius, jie pasistiprino ir tikrai atrodė net geriau nei per pirmas tarpusavio rungtynes“, – sakė V. Baranovskij.


„Kaip visada mūsų nuotaikos yra geros. Mėgavomės savo žaidimu ir džiaugiamės dar viena pergale“, – užbaigė „Polivektrio“ vadovas.


#MFL


#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FC Žalia Raudona210168-23
7FK Dinamika210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: