2018-09-25

A diviziono apžvalga: rezultatyviausios sezono rungtynės ir sutriuškinimai

Praėjusį ketvirtadienį A diviziono komandos stebino savo rezultatyvumu. Kai kurios komandos pasiekė rekordines pergales, kai kurios – rekordinius pralaimėjimus, bet didelių pokyčių turnyrinėje lentelėje tai neiššaukė. Apie viską plačiau – turo apžvalgoje.

 

XIII-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
61 13 2018-09-20 19:30:00 VFM El Dorado 1:6 I "Fanų" ketvirtis
62 13 2018-09-20 19:30:00 FK Fortitudo FK Rytas 3:15 II "Fanų" ketvirtis
63 13 2018-09-20 20:30:00 FK Riešė FC IndEx 3:5 I "Fanų" ketvirtis
64 13 2018-09-20 20:30:00 FK Spartakas Eagle Team - Žibintas 2:4 II "Fanų" ketvirtis
65 13 2018-09-20 21:30:00 SKK Oniksas Western Union 0:11 I "Fanų" ketvirtis

 

50. Septynioliktasis turas pasižymėjo išskirtiniu rezultatyvumu. Šiame ture komandos pelnė beveik dvigubai daugiau įvarčių (50) nei praėjusiame ture (30). Tokį rezultatyvimą lėmė dvi triuškinančios pergalės, kurios buvo įmušta 18 ir 11 įvarčių. Iš viso rungtynėse vidutiniškai buvo galima išvysti net po 10 įvarčių.

 

Sutriuškinimai. Jų A divizione buvo užfiksuoti net keli ir tikrai tokių rezultatų nelabai kas tikėjosi.


Pavyzdžiui „Western Union“ ekipa net 11:0 pervažiavo SKK „Onikso“ komandą. Pirmus keturis įvarčius WU pelnė jau per 13 minučių, nors iki pertraukos daugiau nepasižymėjo. Antrajame kėlinyje klubas užsuko dar galingesnį įvarčių urganą ir pelnė dar 7 įvarčius.


„Oniksas“ buvo aplamdytas iš visų pusių, o „Western Union“ vadovas Aurimas Andrulis džiaugėsi savo komandos pasirodymu ir kiekvieno žaidėjo atsidavimu. A. Andrulis taip pat buvo patenkintas tuo, kad komanda pirmą kartą šiame sezone išlaikė sausus vartus.


„Vienos geriausių šio sezono rungtynių, tai emocijos tikrai yra geros. Visi iki vieno atidavė 110 % savęs ir kovojo dėl kiekvieno kamuolio“, – sakė A. Andrulis.




„Galiu pasakyti, kad labai norime tų Jūsų papildų. Buvo visai rezultatyvios rungtynnės. Surinkome stipriausią sudėtį, ko negalėčiau pasakyti apie varžovus. Galingai pradėjome rungtynių pradžią ir neatsipalaidavome iki pat pabaigos“, – tęsė WU vadovas, kuris dar nežinodamas užsiminė apie papildus, o būtent jų ekipos saugas Ignas Griškonis pelnė 100-ąjį įvartį ir laimėjo SCV papildų pakuotę.


„Western Union“ vadovas po šios užtikrintos pergalės labiausiai džiaugėsi ne itin geru komandos rezultatyvumu, o išlaikytas sausais vartais.


„Turbūt labiausiai džiugina tai, jog pagaliau nepraleidome nei vieno įvarčio“, – pridūrė A. Andrulis, kurio komanda dabar yra šeštoje vietoje, bet sparčiai artėja link „Riešės“ ekipos, iki kurios reikia vos 2 taškų.


Dar vieną sutriuškinimą pateikė FK „Ryto“ komanda, kuri neturėjo vargo su FK „Fortitudo“ ekipa ir ją nugalėjo 15:3.


Tai buvo viena didžiausių pergalių „Ryto“ komandos istorijoje. Tik 2016 metais „Rytas“ buvo laimėjęs 12 įvarčių skirtumu, kuomet 16:4 įveikė „Perkūno“ ekipą. 


Įdomu ir tai, kad šiame mače savo pirmąjį įvartį MFL lygoje pelnė „Ryto“ vartininkas Mantas Šumskis, pasižymėjęs smūgiu per visą aikštę.


„Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas džiaugėsi pergale, bet pagyrė ir „Fortitudo“ komandą, kuri stengėsi žaisti futbolą ir nebuvo užsidariusi gynyboje.


„Manau, kad pergalę lėmė tai, kad į rungtynes susirinkome visi ir net turėjome penkis keitimus. Tačiau noriu pasveikinti „Fortitudo“ komandą. Jie šaunuoliai ir pabandė žaisti futbolą. Galbūt jiems tai ne itin pavyko, bet jie neužsidarė gynyboje ir stengėsi žaisti futbolą. Galbūt mes savo meistriškumu juos ir pranokome, todėl taip ir laimėjome, bet jiems jaučiame didžiulę pagarbą už bandymą žaisti savo futbolą“, – sakė O. Miasniankinas.





Tuo metu FK „Fortitudo“ po šio pralaimėjimo liko tik susitaikyti su tuo ir pasveikinti varžovus.


„Na ne pačios geriausios emocijos mūsų stovykloje, bet kaip susirenkame, su kokia motyvacija žaidžiame, kaip ginamės – tokį rezultatą ir turime. Belieka tik pasveikinti varžovą“, – trumpai po mačo kalbėjo „Fortitudo“ vadovas Gabrielius Butkevičius.


Gėda. Šį jausmą po naujojo klubo antirekordo jautė SKK „Oniksas“ komanda ir jos vadovas Edvardas Ruskan. Tokiu skirtumu „Oniksas“ MFL pirmenybėse dar nebuvo pralaimėjęs ir turbūt mažai kas galėjo prognozuoti tokį rezultatą.


E. Ruskan neieškojo pasiteisinimų ir gyrė „Western Union“ parodytą žaidimą.


„Kokios emocijos po 0:11? Klausimas retorinis. Vienas žodis: gėda. Mačas klostėsi taip, kad, kas 4 minutes traukėme kamuolį iš vartų tinklo. Tai pats asmeniškai pavargau, o ir visa komanda atrodė pavargusi. Turėjome ir keitimų ir, atrodo, nebuvo tik 2 žaidėjų, todėl pasiteisinimo mums nėra“, – kalbėjo „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan.


„Dabar supratome, kad nereikia džiaugtis iš kitų nelaimės, nes prieš rungtynes sužinojome apie „Fortitudo" antirekordą, o po valandos jau patys apturėjome klubo antirekordą. Tenka pasveikinti WU – jie pademonstravo, kaip žaidžiamas mažasis futbolas, su aukštu presingu, su užsivedimu, bėgo visa komanda, kai reikėjo ir gynėsi gerai, tada, kai mes turėjome savo kelias progas. Neleido mums sukurti beveik nieko – todėl toks ir rezultatas. Maksimum, ką galėjome padaryti puolime, tai įmušti 2-3 įvarčius, bet ir tas mums nepavyko“, – užbaigė „Onikso“ vartų sargas.


Lengvai. Dar reikėtų pataisyti – netikėtai lengvai. Taip šįkart laimėjo FK „El Dorado“ komanda, kuri net 6:1 nugalėjo VFM ekipą ir rimtesnio pasipriešinimo nesulaukė.


Jau per pirmas 9 minutes įmušę tris įvarčius „El Dorado“ aiškiai parodė, kas laimės šias rungtynes. VFM aikštėje atrodė sutrikę, žaidė be savo lyderių, o būtent tuo pirmoje vietoje šiuo metu esantis „El Dorado“ ir pasinaudojo.


„Vienareikšmiškai tai buvo lengviausios rungtynės antrajame rate, net su „Oniksu“ žaisti buvo sunku, bet tai turbūt lėmė, kad VFM ekipa nesusirinko. Matėme, kad varžovų gretose nėra kelių svarbių žaidėjų, o jų suolas nebuvo ilgas. Iškart bandėme tuo pasinaudoti ir juos spaudėme, o tai davė vaisių – du greiti įvarčiai ir mačo baigtis buvo aiški“, – sakė „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas.



Sindromas. Antrojo kėlinio sindromas – taip savo „ligą“ pavadino pats FK „Spartako“ klubas, kuris patyrė dar vieną sezono nesėkmę, šįkart 4:2 pralaimėdamas „Eagle Team - Žibintui“.


Galbūt kiek netikėtai, bet po pirmojo kėlinio A diviziono autsaideriai pirmavo net 2:0. Visgi „Ereliai“, kurie ir vėl žaidė be savo vadovo ir turėjo trumpesnį atsarginių suolą nei „Spartakas“, atsibudo antrajame kėlinyje ir jau jo pradžioje išlygino rezultatą, o dar du Pavelo Šarynskio tikslūs smūgiai pergalę atnešė „Eagle Team“ ekipai.


„Spartakui“ ir vėl pritrūko jėgų atsilaikyti antrajame kėlinyje. Klubas neišaugojo turėtos dviejų įvarčių persvaros ir patyrė dešimtą pralaimėjimą šiame sezone bei su 5 taškais lieka paskutinėje vietoje.


Diskvalifikacija. Dėl minėtame mače su „Eagle Team“ gautos geltonos kortelės, kuri jau buvo trečia šiame sezone, „Spartako“ vadovas Dmitrij Raksa sulaukė vienerių rungtynių diskvalifikacijos.


Pergalės receptas“. „Eagle Team - Žibintas“ ekipa šį receptą atrado pirma: išsiunti savo vadovą į atostogas ir pergalės pačios ateina. Taip klubas laimėjo jau tris rungtynes MFL lygoje iš eilės ir iškovojo sidabrą Lietuvos čempionate.


Tą patį pabandė ir FC „IndEx“ ekipa. Dvi skaudžias nesėkmes iš eilės patyrusi komanda dvejoms savaitėms atsisveikino su savo kapitonu Eduardu Grudinskij, kuris išvyko atostogauti (gerų atostogų!), ir pergalė kaipmat atėjo.


„IndEx“ klubas sužaidė geras rungtynes ir 5:3 nugalėjo FK „Riešės“ ekipą. Jau po pirmo kėlinio „IndEx“ pirmavo 3:1 ir šią dviejų įvarčių persvarą išlaikė iki pat mačo pabaigos.


Edvardas Nuobara ir Valdemar Voinič prie pergalės prisidėjo dubliu, o „Riešės“ gynyboje jie rado ne vieną skylę.


Būtent „Riešės“ komandai reikėtų dėl to suneriminti. Klubas visai neseniai įveikė VFM komandą ir galėjo vos per tašką priartėti prie ketvirtosios vietos, bet pralaimėjo labai svarbią dvikovą ir juos nuo VFM vis dar skiria 4 taškai. Norint šį skirtumą pašalinti, „Rieše“ sau daugiau negali leisti barstyti taškų, kadangi iki MFL sezono pabaigos liko vos penki turai.


#MFL

#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: