2018-10-22

B diviziono apžvalga: aukso ir sidabro savininkai žinomi, bronzos – dar tik paaiškės

Praėjusį ketvirtadienį MFL B diviziono komandos sužaidė priešpaskutinį turą. Po jo paaiškėjo dviejų medalių komplektų savininkai, tačiau kova dėl trečiosios vietos vis dar yra atvira. Apie viską plačiau – turo apžvalgoje

 

XXI-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
206 21 2018-10-18 19:30:00 FK Valčiūnai FK Barbakanas 2:2 III "Fanų" ketvirtis
207 21 2018-10-18 19:30:00 FK Polivektris WorldOne United 5:2 IV "Fanų" ketvirtis
208 21 2018-10-18 20:30:00 FK Volcano FC Žalia Raudona 1:3 III "Fanų" ketvirtis
209 21 2018-10-18 20:30:00 FK Eksperimentas FK Rotalis 2:1 IV "Fanų" ketvirtis
210 21 2018-10-18 21:30:00 FK Alytis MSC - Hilltown 4:4 II "Fanų" ketvirtis
211 21 2018-10-18 21:30:00 FC Funk Soul Brothers VSG United 10:5 III "Fanų" ketvirtis 


41. Priešpaskutinis turas B divizione rezultatyvumu nusileido 5 įvarčiais už turą prieš tai. Šįkart iš viso buvo įmuštas 41 įvartis, o rezultatyvumą ženkliai pakėlė FC „Funk Soul Brothers“ ir „VSG United“ akistata, kurioje buvo įmušta net 15 įvarčių.


Čempionas. Šį titulą pagaliau užsitikrino FK „Polivektris“, laimėjęs dvidešimt pirmas savo žaistas rungtynes iš eilės. Auksinės rungtynės „Polivektriui“ buvo su „WorldOne United“ klubu, kurį „Polivektris“ įveikė rezultatu 5:2.


Įdomu tai, kad „Polivektris“ pirmi praleido įvartį, o šiose rungtynėse intriga laikėsi gan ilgai, nes sužaidus 40 minučių „Polivektris“ pirmavo tik 3:2. Visgi mačo pabaigoje įmuštas Ruslano Tamilino dublis garantavo „Polivektrio“ pergalę didesniu skirtumu, o iškart po šios pergalės „Polivektriui“ buvo įteikta B diviziono čempionų taurė!


„Kelias iki šio titulo buvo pakankamai sunkus. Buvo ir gerų, ir lengvų, ir sunkių rungtynių. Galbūt paskutiniu metu tos pergalės buvo sunkesnės, bet norėčiau padėkoti visai komandai už atiduotas jėgas – jie nusipelnė šios taurės!“, – sakė V. Baranovskij.




„Ačiū visiems, kas mus palaikė, ačiū ir tiems, kad prieš mus žaidė. Antrajame rate tikrai pasijautė, kad visos komandos nori prieš mus sužaisti geriau ir laimėti. Nenoriu girtis, bet, manau, kad pakėlėme visų B divizionų komandų lygį, nes jos visos matė, kad esame gera komanda, todėl prieš mus stengėsi sužaisti kaip įmanoma geriau“, – padėkos žodžiu užbaigė V. Baranovskij.


Staigmena. Ją pateikė FK „Eksperimentas“, kuris sugebėjo rezultatu 2:1 įveikti sidabro medalius iškovojusius FK „Rotalį“. „Rotaliui“ tai buvo trečias pralaimėjimas šiame sezone, tačiau „Eksperimentui“ ši pergalė buvo daug svarbesnė, nes jis leidžia komandai ir toliau varžytis dėl trečiosios vietos.


„Eksperimento“ ekipa į šias rungtynes susirinko turėdami tik vieną keitimą, tačiau sužaidė labai geras rungtynes. Komandos vadovas Stasys Kvietkauskas atskleidė, kad jo žaidėjai buvo nusiteikę kovoti iki pat pabaigos, o ankstyvas įvartis jiems padėjo patikėti savo jėgomis.


„Rungtynės buvo įtemptos ir atkaklios nuo pat pirmų minučių. „Rotalis“ net „nesitaręs“ nusprendė žaisti „pirmu numeriu“, tad teko prisiderinti prie jų primesto žaidimo, nors labai ir turėjome kitą pasirinkimą, kadangi vos ne vos susirinkome į rungtynes, turėdami vos vieną keitimą. Varžovai žaidė savo stiliumi: daug perdavimų, žaidimo atgal, sienelių. Viskas buvo kaip ir pirmose tarpusavio rungtynėse, tik šįkart mes tam buvome pasiruošę ir neturėdami ko prarasti, kovojome iš visų jėgų, o tai davė rezultatų, kadangi įmušėme pirmi bei nežaidėme vien tik užsidarę gynyboje“, – sakė S. Kvietkauskas.




Tiesa, S. Kvietkauskas pripažino, kad lygus rezultatas šiose rungtynėse būtų teisingesnis, bet šįkart jiems nusišypsojo sėkmė, įmušti pergalingą įvartį pačioje mačo pabaigoje.


„Teisybės dėlei, pasakysiu, kad dėsningas rezultatas būtų buvęs lygiosios, bet sėkmė šypsosi geriausiems, tad 50 minutę pelnytas įvartis tikrai tą vakarą atnešė ne tik pergalę, bet ir daug džiugių emocijų“, – pridūrė S. Kvietkauskas.


Paleido. „MSC - Hilltown“ klubas turėjo puikią progą iškovoti bronzos medalius, bet bent ją paleido. Norint tai padaryti, jiems reikėjo įveikti FK „Alytį“, tačiau rungtynės su jais pasibaigė lygiosiomis 4:4.


Šios rungtynės „Alyčiui“ buvo labai panašios į praėjusias su „Žalia Raudona“. Tada „Alytis“ pirmavo, po to atsilikinėjo, bet galiausiai sužaidė lygiosiomis. Taip buvo ir šįkart. 


Vienu metu „Alytis“ pirmavo 3:1, tačiau po to MSC išsiveržė į priekį 4:3, bet vieno įvarčio persvaros neišlaikė ir 50 minutę pelnytas „Alyčio“ įvartis lėmė lygiąsias.




Po šio mačo MSC vadovas Adomas Kripas buvo kiek nustebęs „Alyčio“ kovingumu, bet tuo pačiu padėkojo jiems už geras rungtynes.


„Rungtynės buvo sunkios ir permainingos. Nustebino varžovų nusiteikimas rungtynėms ir kova iki paskutinio švilpuko. Šaunuoliai vyrai. Buvo geros ir kovingos rungtynės“, – sakė A. Kripas.


„Alytis“ yra stipri, jauna komanda, kuri padarė didelę pažangą. Malonu matyti, kaip kyla B diviziono lygis. Galbūt pergalė 4:3 būtų geriau atspindėjusi vaizdą aikštėje, bet yra kaip yra. Mes patys padarėme gerą „comebacką“, bet to neužteko pergalei“, – užbaigė A. Kripas.


Aukščiau. Sezono pradžioje taškų visiškai nerinkęs FC „Žalia Raudona“ klubas juos pradėjo reguliariai rinkti antroje sezono pusėje ir po pergalės šiame ture klubas pakilo į dešimtą vietą.


Tai jiems padaryti leido pergalė 3:1 prieš B diviziono autsaiderį FK „Volcano“. Tiesa, „Žalia Raudona“ pripažino, kad rungtynės buvo tikrai sunkios, o ir „Volcano“ komandos žaidimas yra tikrai pagerėjęs.


„Rungtynės buvo labai įtemptos, permainingos. Mes tikėjomės žymiai lengvesnių rungtynių“, – sakė vienas iš „Žalia Raudona“ vadovų Sigitas Stasevičius.


„Žaisti prieš „Volcano“ buvo žymiai sunkiau nei pirmajame ture. Paskutiniu metu varžovas niekuo nenusileido kitoms turnyro komandoms. Ne veltui jie praeitame ture čempionui „Polivektriui“ nusileido tik paskutinėmis minutėmis ir vos nepateikė sensacijos. „Volcano“ atrodo gerokai pastiprėję ir patobulėję“, – varžovus pagyrė S. Stasevičius.


„Kadangi progų mes turėjome daugiau nei „Volcano“, tai mūsų pergalė turbūt yra pelnyta, bet ne daug trūko, kad turėtume tik vieno įvarčio persvarą ar sužaistume lygiosiomis. Varžovams koją pakišo trumpas suoliukas, nes jie turėjo tik 1 keitimą“, – užbaigė S. Stasevičius.


Žvaigždės. Tašką šiame ture iškovojo FK „Barbakanas“, kuris sugebėjo atsitiesti po dviejų praleistų įvarčių ir sužaidė 2:2 su FK „Valčiūnais“.


Be diskvalifikuoto savo lyderio Viačeslavo Rodevičiaus žaidę „Valčiūnai“ po pirmo kėlinio pirmavo 2:0, bet „Barbakanui“ kailį išgelbėjo dvi komandos žvaigždės – Ramūnas Radavičius ir Audrius Dilys. Pastarasis pirmajame kėlinyje žaidė savo natūralioje pozicijoje – vartuose, bet po pertraukos buvo išleistas į aikštę ir įmušė išlyginamąjį įvartį 49 rungtynių minutę. R. Radavičius pelnė pirmąjį „Barbakano“ įvartį 39 minutę.


„Jau ne pirmas rungtynes praleidžiame pirmi ir tenka vytis varžovus. Ypač skaudus buvo atras įvartis į rūbinę. Tačiau antrame kėlinyje išleidus vartininką į aikštę, viskas susitvarkė, nors galbūt daugiau skylių atsirado gynyboje. Svarbiausia, kad kovojome iki galo, o tai ir atsispindi rezultate. Gal varžovai turėjo kažkiek daugiau progų, buvo greitesni, tačiau rezultatas lygus ir tai yra svarbiausia“, – sakė „Barbakano“ vadovas Romualdas Laurinavičius.


Septyni. Kaip jau buvo minėta, pačios rezultatyviausios rungtynės šiame ture buvo tarp FC „Funk Soul Brothers“ ir „VSG United“ ekipų. Šioje akistatoje buvo įmušti net 15 įvarčių, o rungtynes 10:5 laimėjo FSB ekipa.




Tai buvo antroji FSB pergalė iš eilės, bet labiausiai reikia išskirti fantastiškas Arnoldo Bepersc sužaistas rungtynes. Prie „Funk Soul Brothers“ pergalės jis prisidėjo net 7 įvarčiais ir tapo tikru VSG vartų siaubu.


Ši pergalė „Funk Soul Brothers“ ekipai buvo svarbi ir turnyrine prasme, kadangi jie su 26 taškais pakilo net į šeštą vietą ir turi realius šansus finišuoti turnyrinės lentelės viduryje!


Diskvalifikacija. Po šio turo jos sulaukė du B diviziono žaidėjai – tai MSC narys Tomas Tubutis ir „Alyčio“ žaidėjas Augustas Trinkūnas, kurie abu šiame ture gavo po savo trečiąsias geltonos korteles.



#MFL 

 

#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: