2018-10-23

A diviziono apžvalga: medalių komplektai išdalinti, bet kova dėl vietos divizione dar nebaigta

A divizione sužaistas jau priešpaskutinis turas ir po jo intriga dėl čempionų vardo dingo, kadangi jau dabar yra aiškios pirmos keturios vietos. Tačiau intriga dar lieka dėl kitų vietų ir išlikimo A divizione, o apie viską daugiau sužinosite, perskaitę septynioliktojo turo apžvalgą.


XVII-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
81 17 2018-10-18 19:30:00 FK Fortitudo SKK Oniksas 3:0 II "Fanų" ketvirtis
82 17 2018-10-18 19:30:00 FK Rytas FC IndEx 1:7 I "Fanų" ketvirtis
83 17 2018-10-18 20:30:00 El Dorado Western Union 8:1 I "Fanų" ketvirtis
84 17 2018-10-18 20:30:00 VFM FK Spartakas 4:7 II "Fanų" ketvirtis
85 17 2018-10-18 21:30:00 FK Riešė Eagle Team - Žibintas 2:8 I "Fanų" ketvirtis

 

41. A diviziono rezultatyvumas šiame ture buvo identiškas B diviziono rezultatyvumui – įmuštas 41 įvartis (vidutiniškai 8,2 įvarčio per rungtynes), tik čia sužaista vienu maču mažiau. Reikia paminėti ir tai, kad praėjusiame ture buvo įmušta 7 įvarčiais daugiau nei savaitę prieš tai.


100. Į MFL šimtininkų klubą įstojo dar vienas narys – tai „El Dorado“ senbuvis Darius Pupliauskas, kuris rungtynėse prieš „Western Union“ pelnė vieną įvartį ir būtent jis buvo šimtasis per jo karjerą MFL. Tuo įvarčiu jis ne tik prisidėjo prie savo komandos pergalės rezultatu 8:1, bet ir padėjo savo ekipai tapti MFL čempionais, bet apie tai šiek tiek žemiau.


„Neįtikėtina. Jį pelnius pagalvojau, kad tai šimtasis įvartis ir tikrai apsidžiaugiau. Jau įtariau, kad trūksta ne daug iki šimto, todėl norėjau to įvarčio šiame sezone ir pavyko įmušti gan gražų įvartį“, – sakė D. Pupliauskas.


Čempionai. Kaip jau buvo rašyta, „El Dorado“ šiame ture net 8:1 laimėjo prieš „Western Union“ ir ši pergalė jiems garantavo aukso medalius. Tiesa, šis mačas nebuvo toks draugiškas, kaip gali pasirodyti, kadangi jau jo pradžioje po raudoną kortelę gavo tiek „El Dorado“, tiek „Western Union“ narys.


Visgi tai nesutrukdė „El Dorado“ ekipai sužaisti gerų rungtynių ir ji šiose rungtynėse daug vargo neturėjo. Po šių „auksinių“ rungtynių „El Dorado“ kapitonas Martynas Rašinskas buvo labai laimingas bei pripažino, kad nesitikėjo čempionų titulą iškelti jau priešpaskutiniame ture.




„Visą laiką sau keliame aukščiausius tikslus ir vienareikšmiškai norėjome tapti čempionais, bet net sunku patikėti, kad taip anksti pavyko užsitikrinti čempionų titulą. Esame labai laimingi. Norime padėkoti ir savo ultroms, kurie mus palaikė ir tikriausiai yra geriausi ultros MFL pirmenybėse“, – sakė M. Rašinskas.


Sidabras. Šiame ture paaiškėjo ne tik čempionai, bet ir kitų medalių savininkai. Sidabro medalius jau gali matuotis „Eagle Team - Žibintas“ ekipa, kuri irgi neturėjo daug vargo ir 8:2 įveikė FK „Riešę“.


„Riešė“ pirmi pelnė įvartį, bet „Eagle Team“ nepanikavo ir sužaidė puikias rungtynes, kuriose net penkis įvarčius įmušė Pavelas Pelakauskas. Apie šį mačą kalbėdamas „Eagle Team“ vadovas Aleksandras Dergačiovas pareiškė, kad „Riešės“ komanda yra ženkliai nusilpusi, todėl pamatę jų sudėtį, „Eagle Team“ iškart patikėjo savo pergalę.


„Žiūrint į rezultatą, rungtynės klostėsi puikiai, bet „Riešė“ jau ne be ta komanda, kuri žaidė pirmame rate. Turėjome susirinkimo problemų, numačiau sunkų scenarijų, bet pamatę, kad „Riešės“ klubas yra objektyviai „nusilpęs“, atsipalaidavome ir mes. To tikrai netoleruoju, bet svarbiausia kad yra paimti 3 taškai ir esame užsitikrinę 2 vietą. Manau, kad išskirti galima Pavelo Pelakausko benefisą – 5 įvarčiai. Keli jų buvo tikrai įspūdingi. Palaikysime Pavelą, nes jis turi šansų tapti rezultatyviausiu A divizione“, – sakė A. Dergačiovas.




A. Dergačiovas taip pat pasikartojo, kad „Riešės“ komanda nėra tokia stipri, kaip buvo anksčiau.


„Riešė yra ne be ta komanda su kuria kovėmės pirmame rate ir nugalėjome juos tik 1:0. Jiems reikės gerai pamąstyti pertraukoje tarp sezonų, kaip surinkti tvirtą komandą kitiems metams. Čempionatas taps dar sunkesnis, nes ateis pajėgios komandos iš B diviziono“, – tęsė „Eagle Team“ vadovas.


„Šių rungtynių rezultatą laikau teisingus, nes įvertinus visas progas, mes galėjome pelnyti perpus daugiau įvarčių, bet ir jie galėjo įmušti dar kelis. Galutinis skirtumas rezultate yra objektyvus“, – užbaigė A. Dergačiovas.

 

Bronza. Trečios vietos medaliai taip pat jau turi savo savininką. Jais tapo FK „Rytas“ ekipa, kuri pati labai skaudžiai 1:7 pralaimėjo FC „IndEx“ klubui, tačiau už bronzą gali dėkoti FK „Spartakui“, nes A diviziono autsaideriai nugalėjo VFM klubą, kurie po šio pralaimėjimo prarado visas viltis pakilti bent į trečią vietą ir liks ketvirti. Tai tuo pačiu medalius atnešė FK „Ryto“ komandai.


„Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas pripažino, kad po pralaimėtų rungtynių „IndEx“ klubui buvo labai piktas, tačiau tą nuotaiką pakeitė netikėtai laimėjęs „Spartakas“. Šiai komandai Olegas labai dėkojo ir priminė, kad tai buvo grąžinta skola, kuomet prieš dvejus metus „Rytas“ padėjo „Spartakui“ iškovoti auksą.


„Per rungtynes atrodėme, kaip lavonai. Galbūt jau medalių mirgėjimas akyse neleido žaidėjams nusiteikti kovai. Aš būčiau daug laimingesnis, jei būtume savo planą realizavę ir laimėję prieš „IndEx“ bei taip užsitikrinę bronzą, o dabar turime dėkoti ir pagirti „Spartaką“, kurie sužaidė fantastiškas rungtynes ir neleido mūsų artimiausiems varžovams laimėti. Kaip mes prieš dvejus metus jiems atnešėme auksą, tai jie šįkart grąžino skolą ir mums įteikė bronzą“, – sakė O. Miasniankinas.


„Iškart po rungtynių nuotaikos buvo prastos, buvo daug aštrių žodžių, ypač iš mano pusės, nes taip gerai žaidus visą sezoną, reikia gerai sužaisti ir svarbiausias rungtynes, bet vėl reikia dėkoti „Spartakui“, kad jie tas nuotaikos praskaidrino“, – pridūrė O. Miasniankinas. taip pat džiaugdamasis ir komandus progresu per pastaruosius metus.



Rolandas ir Aleksejus. Bronzą „Rytui“ įteikęs „Spartako“ klubas sugebėjo sužaisti labai geras rungtynes. Jie 7:4 pranoko VFM klubą ir praktiškai pasinaudojo visomis varžovų klaidomis.


Pats du įvarčius įmušęs „Spartako“ vadovas Dmitrijus Raksa įvardino pagrindinę pergalės priežastį, tiksliau visas dvi – tai „Spartako“ nariai Rolandas ir Aleksejus. Tiesa, jų šiame mače nebuvo ir D. Raksa, patraukdamas komandos narius per dantį, pareiškė, kad būtent dėl to „Spartakui“ ir pavyko laimėti.


„Standartiškai kol yra daug jėgų, įmušėme du greitus įvarčius, po to praleidome vieną, bet vėl įmušėme du. Vedėme visas rungtynes, varžovai stengėsi, buvo priartėję, bet gerai sužaidėme rungtynių pabaigą, ir, manau, pelnytai nugalėjome. Išskirti norėčiau Večeslavą Teslenko, kuris užcementavo visą gynybą. Ir aišku didelis AČIŪ Rolandui ir Aleksejui, kurie neatėjo į rungtynes ir, manau, tai buvo didelis faktorius, kuris neleido varžovams laimėti. Mes negalėjome tokios progos nepaversti 3 taškais“, – pusiau juokais rungtynes apibūdino D. Raksa.


Kalbėdamas apie VFM ekipą, D. Raksa ir vėl paminėjo jau linksniuotus Rolandą ir Aleksejų.


„VFM yra solidus varžovas, visi žaidėjai techniški, suprantantys futbolą, gal ne viskas šįkart jiems sekėsi, gal mes gerai sužaidėme, nežinau… ne vis dėl to žinau – nebuvo Rolando ir Aleksejaus“, – teigė D. Raksa.


„Manau, kad rezultatas yra teisingas. Tiesa, skirtumas galėjo būti ir mažesnis, nes 2 įvarčius pelnėme tada, kai visa VFM komanda bėgo lyginti rezultato“, – užbaigė „Spartako“ vadovas.


Vartininkas. Tuo metu pralaimėjęs ir su trečia vieta atsisveikinęs VFM klubas po rungtynių įvardino kelias pagrindines pralaimėjimo priežastis. Turbūt viena didžiausių jų – vartininko nebuvimas. Be tikro vartininko žaidę VFM pajautė, kad kitiems komandos nariams dar trūksta patirties stovėti vartuose. Ten stovėjęs Gediminas Skrockas nesustygavo gynybos ir kentėjo nuo greitų „Spartako“ įvarčių. 


VFM taip pat išskyrė puikų Dmirtrijaus Raksos žaidimą ir tai, kaip jis juos nubaudė jau pačioje mačo pradžioje. Po D. Raksos dublio VFM ekipai jau teko vytis, o tai atvėrė didesnius plotus „Spartako“ vilkams ir tą jie kuo puikiausiai išnaudojo.


Ką gi, VFM liks su mediniais medaliais, bet tai tikrai geras pasiekimas, žinant, kad tik šiais metais VFM pakilo į A divizioną.


Išlikimas. Rimtai kovoti dėl išlikimo A divizione pasiryžo FK „Fortitudo“ ekipa. Praėjusį kartą į rungtynes nesusirinkę „Fortitudo“ šįkart turėjo pakankamai žaidėjų ir ilgą atsarginių suolą. Su tokia sudėtimi „Fortitudo“ jau buvo laimėję du mačus iš eilės. Jiems pavyko laimėti ir trečią kartą, kuomet jie 3:0 nugalėjo SKK „Oniksą“. Taip „Fortitudo“ taip pat išlaikė „sausus“ vartus ir tuo „Fortitudo“ vadovas Gabrielius Butkevičius buvo labai patenkintas.

 

„Rungtynės buvo geros. Vėl turėjome gerą sudėtį, išlaikėme sausus vartus. Nors ir pralaimėjo, „Oniksas“ davė rimtą kovą ir galbūt galutinis rezultatas neatspindi vaizdo aikštėje. Tačiau mes likome labai patenkinti ir džiaugiamės šia pergale. Po jos nuotaikos tikrai puikios“, – sakė G. Butkevičius.

Priešpaskutinėje vietoje vis dar esantis „Fortitudo“ klubas yra nusiteikęs išlikti lygoje, o G. Butkevičius pripažino, kad jei tokią sudėtį klubas būtų turėjęs visą sezoną, jie tikrai dabar nekovotų dėl išlikimo.


„Vėl turėjome keturis keitimus ir iškart pasimato, kaip galime sužaisti. Jei tokią sudėtį būtume turėję visą sezoną, galbūt būtume kovoję dėl medalių, bet dabar stengsimės kovoti dėl vietos A divizione, nes su tokia sudėtimi iškristi į B divizioną būtų liūdną“, – pridūrė G. Butkevičius.



Nutrūko. Pralaimėję „Fortitudo“ ekipai, „Onikso“ trijų pergalių serija nutrūko. Šįkart oniksiečių gynyba nebuvo tokia tvirta, kaip anksčiau, o ir puolimas strigo.


Po šio pralaimėjimo „Onikso“ komandos vadovas Edvardas Ruskan įvardino kelias priežastis, kodėl jiems nepavyko laimėti. Viena jų – anksti praleistas varžovų įvartis. Antra – ilgesnis varžovų suolelis.

 

„Fortitudo" surinko į kovą du sąstatus, net keista, kaip jie, turint tiek žaidėjų, kovoja dėl išlikimo A divizione. Rungtynių eigą nulėmė faktiškai pirmas gan greitas įvartis. Žinojome, kad varžovai turės atakuoti, kaip prieš savaitę tą darė FC „IndEx“, o mes lauktume progų kontratakai. Dėja, pirmi įmušė „Fortitudo“, o žaisti pirmu numeriu prieš jaunus varžovus nesisekė. Galime konstatuoti, kad laimėjo tie, kas labiau norėjo ir kuriems labiau reikėjo. Mes nors ir motyvavome vienas kitą, kad reikia laimėti ketvirtą kartą iš eilės, visgi kažkur galvose sukosi mintis, kad nieko neatsitiks, net jei nelaimėsime. Antrame kėlinyje buvo tik du scenarijai: arba mes išlyginsime, arba praleisime po „Fortitudo“ kontratakos. Išsipildė antras variantas, su kuo ir sveikiname „Fortitudo“. Jei jie liks A divizione, lauksime bent jau nealkoholinio, nes mes sužaidėme, taip, kaip jiems buvo patogu“, – plačiai rungtynes apibūdino E. Ruskan.


„Onikso“ vadovas pastebėjo, kad šįkart varžovų sudėtis buvo pasikeitusi, lyginant jų tarpusavio pirmąsias rungtynes.


„Nesigilinome labai į jų sudėtį, bet bent jau vizualiai 3-4 žaidėjus (įskaitant vartininką) mačiau pirmą kartą, tai bent vakar skirtumas buvo toks, kad varžovai labai drausmingai gynėsi. Žvelgiant į visą žaidimą, sakyčiau, kad teisingas rezultatas būtų buvęs 1:2, bet iš principo „Fortitudo“ sukūrė daugiau progų, todėl viskas, manau yra logiška“, – pridūrė E. Ruskan, kurio komanda vis dar išliko penktoje vietoje ir turi realius šansus finišuoti turnyrinės lentelės viduryje.


Parankus. Tuo metu „Ryto“ komandą sutriuškinęs „IndEx“ seniai žaidė taip gerai. Jie pelnė net septynis įvarčius ir šansų „Ryto“ ekipai nesuteikė.


Po šios pergalės, kuri gali padėti klubui išlikti A divizione, „IndEx“ vadovas Eduardas Grudinskij atskleidė, kad „Rytas“ jiems visada buvo parankus varžovas.


„Nežinau kas šiose rungtynėse sužaidė gerai, bet „Rytas“ mums yra parankus varžovas, nors tai ir stipri komanda. Prieš „Rytą“ mums sekasi žaisti ir nors neturėjome daug žmonių, tačiau rungtyniavome labai drausmingai, stengėmės pirmi nepraleisti įvarčio, o patiems pavyko pasižymėti. Po kelių įvarčių „Rytas“ pradėjo vienas su kitais pyktis, o mums pavyko pasinaudoti jų panika ir įmušti net 7 įvarčius. Tikrai džiaugiamės šiomis rungtynėmis“, – sakė E. Grudinskij, kurio vedama komanda yra septintoje vietoje, bet nuo iškritimo zonos juos skiria vos 3 taškai.



Rezultatyviausi. Be galo įdomi kova vyksta dėl rezultatyviausio žaidėjo titulo. Likus vos vienam turui iki A diviziono pabaigos, net trys žaidėjai yra pelnę po 22 įvarčius ir dalinasi pirmą - trečią vietas. Tai FK „Ryto“ puolėjas Valdemaras Šaveiko, VFM puolimo lyderis Arvydas Veikutis ir po penkių pelnytų įvarčių į viršų iššovęs „Eagle Team“ narys Pavelas Pelakauskas. Būtent kažkuris iš šių žaidėjų turėtų tapti rezultatyviausiu A divizione!


Diskvalifikacijos. Po septynioliktojo turo jų sulaukė tikrai nemažai žaidėjų. Paskutines sezono rungtynes dėl gautos raudonos kortelės turės praleisti Igor Kuznecov (FC „IndEx“), Tadas Paplauskas („El Dorado“), Kenny Halil („Western Union“). Sezonas jau pasibaigė ir „Ryto“ žaidėjui Eduardui Tučinskiui, kuris gavo penktą geltoną kortelę.



#MFL

 

#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: